Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#85627 Αυτό που λες για πριν ένα χρόνο, έγιναν τίποτα εργασίες είτε απέξω/κοντά στο κτίριο, είτε κάνατε εσείς κάτι εντός (και κυρίως αν σκάφτηκαν τοίχοι ή περάστηκαν καλωδιώσεις) ? Θα ήταν η πιο προφανής απάντηση, αν όντως έγινε κάτι τέτοιο και συνέπεσε χρονικά. Άλλη πιθανή απάντηση θα ήταν εργασίες του παρόχου ή του ΟΤΕ κάπου εκεί κοντά, τριγύρω πάντως από το KV ή τους δρόμους που φτάνουν μέχρι εκεί. Επίσης θα μπορούσε να είναι κάποια αλλαγή που κάνατε εσείς εσωτερικά του σπιτιού (νέες πρίζες, νέες συσκευές, νέες καλωδιώσεις ?). Τέλος, μπορεί όντως να είναι και κάτι εξωτερικό, δηλαδή υγρασία, φθορά κλπ, αλλά αυτό δεν εξηγεί την γρήγορη πτώση, ούτε την αύξηση της απόδοσης ξαφνικά.

Κάνεις τα παραπάνω που λένε τα παιδιά για να είσαι σίγουρος ότι δεν φταίει κάτι εντός σπιτιού. Καλό θα ήταν να φτάσεις μέχρι την αρχή του καλωδίου σου, δηλαδή έξω στο πινακάκι που μοιράζει τα ζεύγη. Αν και πάλι, ο τεχνικός του παρόχου μπορεί να δει αν υπάρχουν βραχυκυκλώματα ή loops ακόμα και εντός του σπιτιού. Από εκεί και πέρα, μπορεί απλά να έχουν κάνει rebalancing λόγω νέων συνδρομητών, να έχουν βάλει τίποτα όρια, να έχουν γεμίσει τα KV και να γίνεται της πόπης, να έχουν αλλάξει όλα τα profiles των συνδρομητών τους, χίλια δυο....αλλά αυτά θα τα δείτε αφού τσεκάρεις ότι εσύ είσαι ΟΚ εντός...
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#85654 Μεσα δεν εχει αλλαξει κατι... Ουτε εργασιες στο σπιτι...
Ο ΟΤΕ στην περιοχη κανει εργασιες συνεχεια... και σχεδον καθε μερα βλεπω φορτηγακια στους γυρω δρομους... αρα παιρνω τηλεφωνο και βλεπουμε.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#109246 οταν παίρνουν τηλεφώνο στο σταθερό πέφτει το internet.
με ένα τέτοιο θα κάνω δουλειά;
Άβαταρ μέλους
By Mark
#109248 Αν δεν έχεις ένα τέτοιο σε κάθε τηλεφωνική συσκευή μέσα στο σπίτι, εννοείται πως από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις.

< G μου
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#109250 Επιτέλους αναβαθμίστηκε το δίκτυο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης σε οπτική ίνα και μπορούμε πλεόν να έχουμε αξιοπρεπείς ταχύτητες! :yahoo:
Μέχρι τώρα το max ήταν 4Mbps...
Άβαταρ μέλους
By vasilis
Mark έγραψε:Αν δεν έχεις ένα τέτοιο σε κάθε τηλεφωνική συσκευή μέσα στο σπίτι, εννοείται πως από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις.

< G μου

ναι, δεν έχω τίποτα :ninja:
σε ένα μπριζάκι είναι το τηλέφωνο και σε ένα άλλο το modem
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#118223 Πριν από λίγο με πήρε η Forthnet για προσφορά VDSL με +€5 για πάντα.

Δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα άσχημο deal, αλλά δεν το χρειάζομαι και αμφιβάλλω ότι θα δω ουσιαστική διαφορά στο καθημερινό browsing.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#118273 Κάτσε ρε συ έχεις vdsl; Στη δική μου γειτονιά τι κάνουν τόσο καιρό τα γίδια; :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#118275 Από ότι φαίνεται. To sale pitch ήταν ότι η προσφορά γίνεται σε εμένα και σε επιλεγμένους άλλους επειδή αφενός είμαστε καλοί πελάτες (και καλά) και αφετέρου γιατί το σηκώνει το δίκτυο της περιοχής.

Θα έχει τόσο ουσιαστική διαφορά στο browsing άραγε; Τα +€60/χρόνο μου φάνηκαν αρκετά χρήματα για αμφίβολο κέρδος.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Χρήστος Λάππας έγραψε:Από ότι φαίνεται. To sale pitch ήταν ότι η προσφορά γίνεται σε εμένα και σε επιλεγμένους άλλους επειδή αφενός είμαστε καλοί πελάτες (και καλά) και αφετέρου γιατί το σηκώνει το δίκτυο της περιοχής.

Θα έχει τόσο ουσιαστική διαφορά στο browsing άραγε; Τα +€60/χρόνο μου φάνηκαν αρκετά χρήματα για αμφίβολο κέρδος.

Πρόσφατα αναβαθμίστηκα από 4Mpbs στα 24Mbps (η περιοχή που μένω έπιανε μέχρι πρότινος μόνο 4Mbps) και αισθητη διαφορά στο browsing δεν είδα. Μόνο σε sites με πολλές φωτογραφίες κτλ υπήρξε μια μικρή διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#118348 Αgreed

Κι εγώ στο εξοχικό με τα 2mbits του οτε μια χαρά είμαι (σταθερότατη σύνδεση βέβαια)

Στο παλιό γραφείο μετά από 1-2 μήνες που ήμουν εκεί κάτι δεν μου πήγαινε καλά με το ίντερνετ, οτε 24άρι, κέντρο πειραιά και με 4 χρήστες ήταν αργόοο. Το μόντεμ 10ετίας, κάνω speedtest, 2mbit, πάω παίρνω καινούριο μόντεμ, ακόμα 2mbit. Τελικά τα λαμόγια του οτε με κάποιο τρόπο χρέωναν 24άρα αλλά δεν την είχαν ενεργοποιήσει ποτέ :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Chris έγραψε:Αgreed

Στο παλιό γραφείο μετά από 1-2 μήνες που ήμουν εκεί κάτι δεν μου πήγαινε καλά με το ίντερνετ, οτε 24άρι, κέντρο πειραιά και με 4 χρήστες ήταν αργόοο. Το μόντεμ 10ετίας, κάνω speedtest, 2mbit, πάω παίρνω καινούριο μόντεμ, ακόμα 2mbit. Τελικά τα λαμόγια του οτε με κάποιο τρόπο χρέωναν 24άρα αλλά δεν την είχαν ενεργοποιήσει ποτέ :dizzy:

Εαν το δίκτυο έχει πρόσφατα αναβαθμιστεί σε οπτική ίνα (ακόμα και για τις adsl συνδέσεις ) και το router είναι παλιό, δεν είναι συμβατο. Και εγώ το έπαθα, μόλις έφερε ο ΟΤΕ καινούργιο μόντεμ η ταχύτητα έφτασε στα 13-14
Άβαταρ μέλους
By Chris
#118360 Στην περίπτωση που περιέγραψα άλλαξα ρούτερ με σύγχρονο και συνέχισε να συγχρονίζει στα 2, τους πήρα τηλ και το έκαναν 24, αλλά οι λογαριασμοί 2-3 από 2-3 χρόνια πίσω χρέωναν κανονικά 24άρι

< using some app
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#118417 Χρήστο η forthnet δεν δίνει VDSL από καμπίνα αλλά από το τοπικό σου Αστικό Κέντρο. Εάν η καλωδιακή απόσταση είναι εώς 800μ τότε υποστηρίζεται και θα έχεις ταχύτητες ΕΩΣ 30mbps. Διαφορετικά σου λένε παπαριές, όπως με την ADSL που λένε ΕΩΣ 24mbps. Και αυτό γιατί πάει μέσω χαλκού όπου παίζει τεράστιο ρόλο η απόσταση.

Για να έχεις την πλήρη ονομαστική ταχύτητα, 30 ή 50 mpbs, θα πρέπει να συνδεθείς μέσω OTE, HOL ή WIND που υποστηρίζουν VDSL μέσω καμπίνας. Προϋπόθεση είναι να έχουν αλλαχτεί οι καμπίνες στην περιοχή σου.

Οι νέες καμπίνες VDSL είναι σαν την αριστερή. Μπορεί να είναι και δίφυλλη αντί για τρίφυλλη όπως αυτή.

Εικόνα

Και μη λέμε ό,τι να 'ναι, υπάρχει ουσιαστική διαφορά ADSL-VDSL, μην συγκρίνουμε τώρα 2-24mbps με τα 50. Αν μπαίνεις σε sites που βρίσκονται σε αργούς servers όμως δεν θα δεις διαφορά, γιατί εκεί δεν είναι θέμα σύνδεσης. Πχ αν έχεις 4mbit και κατεβάζεις από ένα site με 50kb/s, και 1 gbit να βάλεις πάλι με τόσο θα κατεβάζεις από το ίδιο site. (με 4 mbit μπορείς να κατεβάζεις άνετα μέχρι 440-450kb/s πρακτικά ).

Στο u αν πιάσει κάποιο t σε full speed φτάνει τα 5.5mb/s (με vdsl 50) :superman:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Από ότι φαίνεται. To sale pitch ήταν ότι η προσφορά γίνεται σε εμένα και σε επιλεγμένους άλλους επειδή αφενός είμαστε καλοί πελάτες (και καλά) και αφετέρου γιατί το σηκώνει το δίκτυο της περιοχής.

στη δική μου γειτονιά έχουν όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι εδώ και καιρό η forthnet έχει παντού γύρω μου εκτός από το δικό μου σημείο, δηλαδή σε ούτε ένα χλμ ακτίνα γύρω μου δίνει

διαφορά στο browsing κλαιν, το θέμα είναι όταν θες να κατεβάσεις 60GB παιχνίδι