- 31 Μάιος 2015, 23:32
Η έκφραση είναι
"μάθανε ότι γ@μιόμαστε, πλακώσαν και οι γύφτοι"
Ανακεφαλαίωση:
Από την στιγμή που κάποιος είναι
100% συνεπής στις υποχρεώσεις του προς ένα κράτος που αλλάζει γνώμη για το τι πρέπει να πληρώνει ο φορολογούμενος από τον ένα μήνα στον άλλο και πάντα με χαμένη την τσέπη του, θεωρώ απόλυτα λογικό, δίκαιο
και συνεπές να χρησιμοποιεί τις παροχές του. Δεν είναι ο φορολογούμενος αυτός που αλλάζει ξανά και ξανά τους όρους της "συμφωνίας" με το κράτος, ανάλογα με το πόσα του λείπουν κάθε μέρα.
Πληρώνω την εφορία μου με τα κριτήρια που το κράτος θεσπίζει, ΧΩΡΙΣ τσαχπινιές του στιλ
αν με κλέβουν αυτοί θα τους κλέβω και εγώ.
Πληρώνω διόδια, εισιτήρια, ό,τι μου ζητάει αυτό το κράτος τέλος πάντων.
Οτιδήποτε.
Δεν
ψάχνω δικαιολογίες του στιλ
"αυτά είναι του μπόμπολα, εκείνα είναι των πολυεθνικών, τα τρίτα είναι κακοφτιαγμένα, τα τέταρτα είναι έτσι και αλλιώς και αλλιώτικα" για να αποφύγω να πληρώνω όπως οφείλω.
Το μόνο που περιμένω σε αντάλλαγμα είναι αυτά τα ελάχιστα που το ίδιο το κράτος κρίνει ότι δικαιούμαι κάθε χρόνο σε αντάλλαγμα για αυτά που του έχω πληρώσει. Το ότι είμαι ένθερμος υποστηρικτής ενός μικρότερου κράτους και λιγότερων φόρων δεν σημαίνει ότι μέχρι να υπάρξει ένα τέτοιο (αν υπάρξει ποτέ) θα πρέπει να αποτελώ το γαλαντόμο θύμα που ΚΑΙ θα ξεζουμίζεται στους φόρους ΚΑΙ θα αρνείται τις πενιχρές παροχές που δικαιούται.
Θα προτιμούσα λιγότερα "προνόμια" με αντάλλαγμα λιγότερους φόρους;
ΝΑΙ.
Πιστεύω ότι αυτό θα είναι καλύτερο για την πλειοψηφία των πολιτών, ;
ΝΑΙ, αναμφισβήτητα.
Πιστεύω ότι η αγορά, αυτή που παράγει τον πλούτο, μπορεί να πάρει εμπρός μόνο όταν σταματήσει να την απομυζά και να την ανταγωνίζεται ένα μεγάλο κράτος;
ΝΑΙΠιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν τα κορόιδα που θα αποποιούνται των λιγοστών παροχών που δικαιούνται με μοναδικό αντάλλαγμα απίστευτους φόρους;
ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Επειδή στις τελευταίες σελίδες έχουμε κολυμπήσει στην χολή, να θυμίσω ότι ένας ΚΞΓ με την 20ετή προϋπηρεσία μου και τον μισθό μου επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του ΟΑΕΔ με
λιγότερο από €130/μήνα για τους 2,5 μήνες του καλοκαιριού που είναι απολυμένος, την ίδια στιγμή που
πρωτοδιόριστοι συνάδελφοι του δημοσίου, για τις ίδιες ή λιγότερες ώρες διδασκαλίας πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό ολόκληρο τον μισθό τους,
όχι λιγότερα από €800, ανεξαρτήτως του αν έχουν εισοδήματα από σπίτια κλπ.
Αναφορικά με την φορολογία των αυτοκινήτων τώρα, η περαιτέρω αύξηση του φόρου στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα δεν θα φέρει αύξηση, αλλά
ΜΕΙΩΣΗ στα έσοδα του κράτους που (υποτίθεται ότι) θα πάνε για την ανακούφιση αυτών που βρίσκονται σε πραγματική ανέχεια. Δεν είναι άποψη μου, δεν είναι ή γνώμη μου, είναι η πραγματικότητα βεβαιωμένη τόσο από τις εκατοντάδες χιλιάδες κατατεθειμένες πινακίδες, όσο και από τις προσωπικές εμπειρίες των συμφορουμιτών που είτε είναι στην αναμονή να βάλουν πινακίδες στα ακινητοποιημένα οχήματα τους αν μειωθούν τα τέλη, είτε να τις αφαιρέσουν αν αυξηθούν και άλλο.
Συνεχίστε τώρα το σίριαλ σχετικά με το πόσο "ασυνεπής" είναι ο... Λάππας επειδή έχει 2 νοίκια και παίρνει ταμείο ανεργίας €120 για τους μήνες που είναι απολυμένος από το φροντιστήριο κάθε καλοκαίρι.