Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Mark
Corto Maltese έγραψε:Ναι. Και να σκαρφαλώσω με 60. Αυτό το λέτε τυπική κατανάλωση; Αυτό το λέω κοροϊδία. Σκοπός είναι να οδηγείς κανονικά και ελεύθερα και να δεις πόσο θα έκαιγες. Δε λέω να κρατήσεις τα 120 στην ανηφόρα, άλλα όχι να κόψεις και στα 60 ή να σβήνεις το a/c στις ανηφόρες.

Αυτό ακριβώς λέω. Αν σε ρωτήσει κάποιος μια μέση κατανάλωση για το αυτοκίνητό σου, έχει νόημα να του αναφέρεις τι πετυχαίνει οδηγώντας φυσιολογικά. Όχι όταν κάνεις προσπάθεια για φουλ οικονομία και μετατρέπεσαι σε εμπόδιο για την κυκλοφορία, και δεν ευχαριστιέσαι και την οδήγηση. Και νομίζω πως αυτό είναι το νόημα της λέξης "μέση". Μια τυπική τιμή που πετυχαίνεις εύκολα. Είναι λογικό το να κάψει παραπάνω αν το πατήσεις, ή και λιγότερο αν προσπαθείς με τον τρόπο που αναφέρω πιο πάνω. Για αυτό μου φαίνεται κάπως παράξενο όταν λέει κάποιος με το ίδιο αμάξι πως σε κίνηση σε αστικό περιβάλλον, και με συνθήκες οδήγησης που αφήνει να εννοηθεί ότι το πατάει αρκετά, δεν ξεπερνάει τα 7. Και να έλεγα πως το έχω το δικό μου εντελώς ασυντήρητο και μπορεί να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και καίει παραπάνω, μπορεί να ήταν λογικό. Αλλά εδώ ακόμα και ύστερα από καθαρισμό μπεκ δεν είδα ούτε μία διαφορά.

Μου λέει ο Ορέστης ότι 3-3,5 χιλιάδες είναι πολλές για τούρμπο βενζίνη. Ούτε διαφωνώ ούτε συμφωνώ απόλυτα. Εξαρτάται για ποιο μοτέρ μιλάμε. Ένα 1400άρι με 20 κιλά μπορεί να κινηθεί ίσως άνετα χωρίς να φτάσεις εκεί. Αλλά όπως και να έχει, νομίζω πως είναι αυτονόητο πως δεν μιλάμε οτι δουλεύεις το μοτέρ σε αυτό το φάσμα αποκλειστικά. Λέω που αλλάζεις ταχύτητα για να βρεθείς στην επόμενη σχέση χαμηλότερα. Κάτω από τις 2000 σε πολλές περιπτώσεις το 1200αράκι κρεμάει. Εκεί αρχίζει να ανεβαίνει η ροπή έτσι κι αλλιώς αν δει κανείς τη δυναμομέτρηση. Θεωρώ πως αν δεν τραβάει και επιμένεις με μεγάλη σχέση πάλι κακό κάνεις στην κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Corto Maltese έγραψε:
belgarion έγραψε:Μίλησα με τον αδερφό πριν λίγο και τον ρώτησα καταναλώσεις για να μην λέω ότι να 'ναι.Λοιπόν έχει 6,3 λτ/100χλμ με οδήγηση οικονομική όπως είπε κυρίως επαρχιακοί δρόμοι και λίγο πόλη γιατί κυκλοφορεί πολύ και με το ποδήλατο.Σε πρόσφατο ταξίδι Γιαννενα-Πάτρα-Γιάννενα είχε 5.8 με σούπερ οικονομική οδήγηση(δεν πάει πάνω απο 110 όταν το λέει αυτό).Το αυτοκίνητο είναι 1.2TCE Dynamique με 195/50/16 λάστιχα(ναι αυτά τα φθηνά).Εγώ πάλι έχω 4.5 μέση :s_cool

Mε το μπαρδόν αλλά επειδή έχω αυτό το μοντέλο με αυτά τα λάστιχα, βρίσκω την κατανάλωση εξωπραγματική. Τι να πω; Εχει πρόβλημα το αμάξι μου; Εχω πρόβλημα εγω; Γενικά είμαι βαρυπόδαρος αλλά από τοτε που κουβαλάω παιδί πάω με 120 σταθερή στις εθνικές και σχετικά νορμάλ στις επαρχιακές.
Αλλαξα τα 16αρια με 15αρια (όχι λόγω κατανάλωσης, αλλα λόγω τιμής - 15αρια ΜΕ ζάντες βγήκαν φτηνότερα) και επαναρύθμισα τον εγκέφαλο και κατέβηκε κάπως η κατανάλωση αλλά και πάλι κάτω από 7 μέση δε βλέπω πως μπορεί να κατέβω

Για αυτό τον πήρα τηλέφωνο,για να μην γράφω οτι να ΄ναι.Όταν λέει ότι κάνει σούπερ οικονομική οδήγηση πηγαίνει κυριολεκτικά λες και έχει αβγό στο πεντάλ.Έχει πάει Θεσσαλονίκη χωρίς να περάσει πουθενά τα 100 εκτός από κατηφόρα.Εγώ θέλω να αυτοκτονήσω όταν μπαίνω μέσα :s_sorry
Το αυτοκίνητο κινείται κυρίως εκτός πόλης και μέσα στην πόλη κυρίως βράδια που δεν έχει τόση κίνηση.Και τα Γιάννενα δεν είναι Θεσσαλονίκη ούτε από αποστάσεις,ούτε από κίνηση.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#11053 Σε ΕΟ και εκτός εγώ αργά δεν παω γι αυτο και γραφω μεγαλα νούμερα πάντως :s_smile
Αλλα μέσα σε πολή πλέον και τη στιγμη που ολοι σέρνονται δε βρίσκω λόγο να επιταχύνω όπως λετε να κρατάω μία κάτω όπως πιιθανολογώ ότι κάνετε εσείς κτλ (γιατί μεχρι και πρόσφατα έτσι οδηγούσα κι εγώ κινούμενος πολλές φορες σε λεωφορους με 120+ κτλ και 2-3 εδω μέσα με ξέρουν πως οδηγουσα κτλ) με τα αναμενόμενα αποτελεσματα στην τσέπη μου
Και πιο γρηγορα δεν πας και σου κοστίζει παραπάνω. :s_dunno
Άδικος κόπος και χρήμα
Άβαταρ μέλους
By Mark
#11065 Εγώ προσωπικά τα 100 δεν τα περνάω εύκολα. Το αμάξι μετά από σχεδόν 7 χρόνια δεν είναι σε καμία περίπτωση όσο δεμένο ήταν καινούριο, και φοβάμαι να το ζορίσω. Χώρια που από σχετικά παλιά (όταν ήταν 1-2 ετών) σε παρατεταμένο ζόρισμα έβγαζε μια περίεργη μυρωδιά και δε μου άρεσε. Όπως και να έχει, λέω καλύτερα αργά παρά να βγάλει καμιά ζημιά και να τρέχουμε. Ο αδερφός μου πάντως μου είπε εχθές πως πρόσφατα το πήγαινε με 150 σε δρόμο που το επέτρεπε για να το "ξεμπουκώσει". :s_mad

Πάντως δεν είπε κανείς ότι κρατάμε μία κάτω. Υποθέτω πως η νορμάλ οδήγηση είναι να ανεβάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται τη μέγιστη σχέση που επιτρέπει η ταχύτητά σου χωρίς να κρεμάει. Κατεβάσματα κάνω συνεχώς παντού και πάντα όταν πέφτει η ταχύτητα για να φρενάρω με τον κινητήρα. Έτσι κι αλλιώς όμως η πτώση της ταχύτητας είναι τέτοια που και να μην ήθελες θα αναγκαζόσουν να κατεβάσεις αλλιώς δεν θα τράβαγε. Και φυσικά εκείνες τις στιγμές δεν πατάμε γκάζι οπότε λογικά δεν έχουμε κατανάλωση.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#11701 Θαμώνες, ποιό ήταν το μέλος στο πρώην ακατανόμαστο, που αγόρασε κατόπιν προτροπών μας ένα Σενίκ 1.6 ΜΚ1 και του πέρασε και πιλότο? Ενδιαφέρομαι, μάλλον θα επιχειρήσω να επαναλάβω το εγχείρημα. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#11768 O Chemic :s_smile
Αλλα ήταν Μκ2 ph1. Δεν ηταν Mk1. Εκτός και θυμάμαι λάθος
Άβαταρ μέλους
By edmond
#11780 2 ήταν σίγουρα γιατί είχαμε μιλήσει για να βάλω και εγω πιλότο στο δικό μου (ίδιο μηχανολογικά)
άσχετα αν στο τέλος δεν γινόταν! :s_cry
Άβαταρ μέλους
By dstou
#11833 Aφού ήταν ίδιο γιατί δεν γινόταν?
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#11856 Ε για να μην γινεται μάλλον δεν ειναι. Κοντινής λογικής είναι όχι ίδιο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#11921 http://www.ebay.co.uk/itm/1986-RENAULT-GTA-TURBO-/231205815037?pt=Automobiles_UK&hash=item35d4f0c2fd

om nom nom :inlove:
Άβαταρ μέλους
By edmond
dstou έγραψε:Aφού ήταν ίδιο γιατί δεν γινόταν?

χοντρικα να στο εξηγησω, απο το εργοστασιο εβγαιναν με 2 επιπεδα ηλεκτρολογικου εξοπλισμου (πλεξουδες).
εαν εχεις την "καλη" πλεξουδα, η οποια ειχε τερματικο σε θηκη αριστερα και χαμηλα στο τιμονι, κανεις την δουλεια με ελαχιστο κοπο και χρημα.
εγω δεν την εχω οπως μου εξηγησαν στο συνεργειο, αρα και δεεεεν. :s_cry
και το εχω αχτι το ατιμο το cruise control... :s_mad

drdino: πρωτη φορα το βλεπω αυτο το μοντελο!!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#12406 Επειδή γενικά τη μάρκα δεν την γνωρίζω από κοντά και στο μυαλό μου είναι στα αταξινόμητα (με μείον το όχι κάθετο τιμόνι και το πλαστικουριό που δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα) αλλά ταυτόχρονα ακούω πολλούς να την έχουν σε εκτίμηση οφείλω να ρωτήσω. Ποιες είναι γενικά οι εντυπώσεις σε οτιδήποτε από το Clio; Βασικά φίλος θα πουλήσει όταν παραλάβει το καινούργιο του αυτοκίνητο Clio 7ετίας με λίγα χλμ και σε πολή καλή κατάσταση (αυτόματο, ηλιοροφή, cruise control) και ίσως να με ενδιαφέρει.
Με απασχολούν θέματα όπως ιδιαιτερότητες (είμαι συνηθισμένος σε γερμανική εργονομία κλπ), αξιοπιστία, ποιότητα υλικών, συναρμολόγηση, κύλιση, χώροι, ευκολίες, οδική συμπεριφορά, φρένα, σέρβις κόστος συχνότητα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Alexis5
#12413 Πες ακριβως για τι χρονολογια μιλαμε... αλογα... και θα σου πουμε!

...αλλα σε γενικες γραμμες (αν υπολογιζω σωστα για πιο μιλας) ειναι ενα πολυ αξιοπιστο αμαξι με καλη ποιοτητα κατασκευς, συναρμολογισης!
Απο κοστος σερβις... δεν ξερω με τι το συγκρινεις αλλα επειδη μιλας για γερμανικο εγω ξερω, και βλεπω καθημερινα πως δεν ειναι και απο τα πλεον οικονομικα στα σερβις και τα ανταλακτικα του... για να μην μιλησω για την αξιοπιστια τους!

Εμενα το μονο που με τρομαζει... και οχι τοσο λογο μαρκας... ειναι το αυτοματο κιβωτιο που στην Ελλαδα εχουμε θεμα μαστορων....