Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117751 Για δεύτερη φορά κόβεις ΕΠΙΤΗΔΕΣ την υπόλοιπη πρόταση μου.

Θέλω να πιστεύω ότι το κάνεις κατά λάθος. Πάμε ξανά λοιπόν με ολόκληρη την παράθεση όπως την έγραψα:

Χρήστος Λάππας έγραψε:Όπως λέει και το όνομα του, ταμείο ανεργίας δεν δικαιούνται μόνο οι μη έχοντες χρήματα, αλλά οποιοσδήποτε δεν έχει εργασία. Για να το δικαιούται, πρέπει να έχει ένα ελάχιστο αριθμό ενσήμων κάθε χρόνο (στην πρώτη χρονιά στο καινούργιο φροντιστήριο δεν τα είχα καν, όπως δεν το έχουν και κάποιοι συνάδελφοι φέτος που εργάστηκαν λιγότερες ώρες ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να γραφτούν).

Αναλυτικά:

Προϋποθέσεις ταμείου ανεργίας (άρθρο 39, Ν.3986/2011)

Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:

Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ` έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Επίσης επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυσή του (χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου) από τις οποίες 80 ημέρες το λιγότερο σε κάθε χρόνο.

Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:

Να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν την απόλυσή του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.
(πηγή: http://www.kepea.gr/printit.php?id=67)

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Χρήστος Λάππας έγραψε:Για δεύτερη φορά κόβεις ΕΠΙΤΗΔΕΣ την υπόλοιπη πρόταση μου.

Θέλω να πιστεύω ότι το κάνεις κατά λάθος. Πάμε ξανά λοιπόν με ολόκληρη την παράθεση όπως την έγραψα:

Χρήστος Λάππας έγραψε:Όπως λέει και το όνομα του, ταμείο ανεργίας δεν δικαιούνται μόνο οι μη έχοντες χρήματα, αλλά οποιοσδήποτε δεν έχει εργασία. Για να το δικαιούται, πρέπει να έχει ένα ελάχιστο αριθμό ενσήμων κάθε χρόνο (στην πρώτη χρονιά στο καινούργιο φροντιστήριο δεν τα είχα καν, όπως δεν το έχουν και κάποιοι συνάδελφοι φέτος που εργάστηκαν λιγότερες ώρες ξέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να γραφτούν).

Αναλυτικά:

Προϋποθέσεις ταμείου ανεργίας (άρθρο 39, Ν.3986/2011)

Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:

Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ` έτος στα δύο προηγούμενα χρόνια πριν την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Επίσης επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία δύο χρόνια πριν την απόλυσή του (χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου) από τις οποίες 80 ημέρες το λιγότερο σε κάθε χρόνο.

Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:

Να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν την απόλυσή του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.
(πηγή: http://www.kepea.gr/printit.php?id=67)

:hmmm:

ναι το δικαιουσαι,δεν το αμφισβητει κανεις.
ολοι οι αλλοι που θελεις να τους κοψουν τις συνταξεις,να τους μειωσουν τους μισθους,να τους απολυσουν γιατι δεν βγαινει το κρατος πλεον ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ?
Δεν θυμαμαι να ψαχνεις να βρεις τους νομους οπως κανεις τωρα, για το τι δικαιουνται η οχι, ολοι αυτοι που με περισσια ευκολια εσκουζες εσυ, και αλλα νεοφιλια εδω μεσα, μονιμως να τους απολυσουν και να τους κοψουν μισθους-συνταξεις.
Εκει σου αρκουσε το τσιτατο ''το κρατος πλεον δεν βγαινει''
για σενα ομως το κρατος βγαινει,και μας μοστραρεις και τον νομο....
Άβαταρ μέλους
By mirage
#117757 Γι αυτο καθε φορα που διαβαζω τα ποστακια του Χρηστου Λαππα περι της καλης μας Θατσερ και αλλα τετοια το μονο που μπορω να πω ειναι LOL.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117764 1) Ο δικός μου μισθός έχει μειωθεί στα δύο πέμπτα αυτού που ήταν πριν 4 χρόνια. Που το είδες γραμμένο ότι ζητάω μόνο από τους άλλους μειώσεις;

2) Ποιος είπε ότι δεν δικαιούνται, ή δεν πρέπει να δικαιούνται ΟΑΕΔ οι απολυμένοι του δημοσίου; Που το είδες γραμμένο;
Φίλος, συμβασιούχος σε ΚΕΠ ο οποίος τελεσίδικα απολύθηκε πριν κάτι μήνες, έπαιρνε το ταμείο ανεργίας κανονικότατα μέχρι που βρήκε δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Χρήστος Λάππας έγραψε:1) Ο δικός μου μισθός έχει μειωθεί στα δύο πέμπτα αυτού που ήταν πριν 4 χρόνια..

ετσι ειναι η ελευθερη αγορα.Εαν δεν σου αρεσει μπορεις να πας στη Β.Κορεα.

Χρήστος Λάππας έγραψε: Που το είδες γραμμένο ότι ζητάω μόνο από τους άλλους μειώσεις;

εαν εχεις ζητησει και για σενα μειωση του επιδοματος ανεργιας να μου το δειξεις γιατι θα μου εχει διαφυγει.

Χρήστος Λάππας έγραψε: 2) Ποιος είπε ότι δεν δικαιούνται, ή δεν πρέπει να δικαιούνται ΟΑΕΔ οι απολυμένοι του δημοσίου; Που το είδες γραμμένο;
Φίλος, συμβασιούχος σε ΚΕΠ ο οποίος τελεσίδικα απολύθηκε πριν κάτι μήνες, έπαιρνε το ταμείο ανεργίας κανονικότατα μέχρι που βρήκε δουλειά.

και που εχω γραψει εγω οτι ο απολυμενος δεν πρεπει να παιρνει επιδομα ανεργιας?
Μην παιζεις με τις λεξεις Χρηστο.
Εισαι αρκετα εξυπνος για να καταλαβεις που ειναι η ενσταση.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117775 Η ένσταση σου είναι σε λάθος βάση.

ΠΟΤΕ δεν έχω γράψει να καταργηθούν ΟΑΕΔ και λοιπές δικλείδες ασφαλείας. Αυτό που λέω ξανά και ξανά είναι ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς για άτομα που στην ελεύθερη αγορά κανείς εργοδότης δεν θα διατηρούσε στο πόστο τους, και δεν μπορούμε να διατηρούμε τους μισθούς του δημοσίου 2 και 3 φορές υψηλότερους από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς ο φορολογούμενος που θα κληθεί να τους πληρώσει δεν έχει άλλα περιθώρια.

dimviii έγραψε:εαν εχεις ζητησει και για σενα μειωση του επιδοματος ανεργιας να μου το δειξεις γιατι θα μου εχει διαφυγει.

Τι να ζητήσω; Αυτό που έχει ήδη γίνει;
Πριν την κρίση, το επίδομα ήταν στα €300+. Τώρα είναι στα 100+, το ένα τρίτο, και είναι πιο δύσκολο να το δικαιούσαι γιατί οι μισθοί των φροντιστηρίων έχουν καταρρεύσει.

Έχουν μειωθεί οι μισθοί του δημοσίου σε αντίστοιχο βαθμό;
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
#117778 Αυτό που προσπαθούν να σου πουν και τεχνηέντως δεν καταλαβαίνεις είναι ότι, στα πλαίσια μείωσης των κρατικών δαπανών, δεν θα έπρεπε να δικαιούνται επίδομα ΟΑΕΔ άνεργοι με δηλωθέν εισόδημα -από είσπραξη ενοικίων π.χ. - άνω του x ποσού. Εσύ συμφωνείς σε αυτό;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#117783 Ναι.

Εσύ συμφωνείς ότι δεν θα έπρεπε να φορολογείται κανείς ληστρικά και με αδιαφορία για τα πραγματικά του εισοδήματα;
Ότι δεν θα έπρεπε να φτάνουμε στο σημείο να κινδυνεύει οποιοσδήποτε να χάσει την περιουσία του επειδή οι φόροι είναι υψηλότεροι από την ικανότητα του να τους πληρώνει;
Ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνονται από τον φορολογούμενο, και μάλιστα με πολύ καλύτερους μισθούς σε σχέση με αυτούς που δίνει η αγορά για αντίστοιχα επαγγέλματα, άνθρωποι που δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας, υπεράριθμοι, ή άνθρωποι που αρνούνται να μετακινηθούν εκεί που υπάρχει δουλειά;

Διαφωνείς με αυτή την πρόταση;

Όπως δεν μπορείς να ζητάς ΚΑΙ πολλές παροχές ΚΑΙ χαμηλή φορολογία, έτσι δεν μπορείς να περιμένεις από οποιονδήποτε να υφίσταται ΚΑΙ μηδενικές παροχές ΚΑΙ δυσβάσταχτους φόρους.
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
#117785 Όχι, δεν διαφωνώ. Για να ξαναγυρίσουμε όμως on topic, να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν με αγωνία μήπως πέσουν κάνα 20άρικο τα τέλη κυκλοφορίας για το σαπάκι τους, μπας και πάρουν ένα κιλό κρέας παραπάνω, κι όχι για να μη χάσουν το σαββατοκύριακο στην Αράχωβα, που μακάρι βέβαια να είχαν όλοι τη δυνατότητα για δαύτο
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Jimvar έγραψε:υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν με αγωνία μήπως πέσουν κάνα 20άρικο τα τέλη κυκλοφορίας για το σαπάκι τους, μπας και πάρουν ένα κιλό κρέας παραπάνω,

Οχι άλλος λαϊκισμός, έλεος...

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
Nikos! έγραψε:
mirage έγραψε:Σωστα. Με hashtag θα ηταν καλυτερο

#oxialloslaikismoseleos

Sent from a mobile device

#leuteria_sti_voreia_araxova