325 δεν είναι; με πόσα χλμ; στη Γερμανία θα φύγει ακαριαία.
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
apav έγραψε:Το παράδειγμα που είχε δώσει ο HF παλαιότερα ότι ένας μηχανικός είχε εισόδημα 50Κ, με βάση την νομοθεσία δήλωνε 15Κ και λόγω του αφορολόγητου πλήρωνε εφορία για 3Κ, και το παράδειγμα που είχε δώσει ο Criuser ότι μια πολυκατοικία με κόστος κατασκευής 1Μ, πωλείται 3Μ και φορολογείται για 2Μ, έχουν τις αναλογίες στα αυτοκίνητα. Αυτός που αγόραζε το Logan με 8Κ και πλήρωνε 200€ τέλη γκρίνιαζε ότι ο γείτονας αγόρασε BMW με 57Κ και πληρώνει 400€ τέλη.
CARυοθραύστης έγραψε:Κι εγώ δε βλέπω κανένα λόγο που κρατάς το αυτοκίνητο Χρήστο... Θα σού φύγει τέτοιο βάρος από πάνω σου που θα απορείς γιατί άργησες τόσο.
)apav έγραψε:Όταν ρώτησα αυτόν με τις «1» εάν ισχύει το κόστος για τα 45p/mile και τα 25p/mile δεν μπορεί να το καταλάβει ως κόστος γιατί το βλέπει ως προσωπική χρήση. Εγώ βλέπω ότι με 4Κ αγοράζεις αυτοκίνητο 1.5 χρονού, χωρίς τέλη, που έχει ήδη χάσει το 1/3 της αξίας του και κάνοντας τα ίδια χιλιόμετρα με το παλιό, γλιτώνω 2Κ τον χρόνο. Σε δύο χρόνια, έχω πάρει πίσω τα χρήματα του αυτοκινήτου και ότι μου δώσουν από εκείνη την στιγμή και έπειτα ως αξία του αυτοκινήτου είναι προς ώφελος μου. Εάν κάνεις τους υπολογισμούς για 80Κ χιλιόμετρα:
............
Σύνολο = 11p/mile
.
Χρήστος Λάππας έγραψε:CARυοθραύστης έγραψε:Κι εγώ δε βλέπω κανένα λόγο που κρατάς το αυτοκίνητο Χρήστο... Θα σού φύγει τέτοιο βάρος από πάνω σου που θα απορείς γιατί άργησες τόσο.
Γιατί μου αρέσει. Γιατί όταν έβαλα αυτά τα χρήματα στην άκρη δεν πήγα στο καζίνο να τα τζογάρω, αλλά έκανα μια αγορά νομιμότατη χωρίς να χρωστάω σε κανέναν. Γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κατοχή ενός καλούτσικου αυτοκινήτου σε μια χώρα που χρεώνει τεράστιους φόρους κατά την αγορά του δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως αντικοινωνικό έγκλημα.
Ήρθε Σεπτέμβριο του 2008, είναι λευκό 325 με ηλιοροφή, M-Pack, adaptive bixenon, υποβοήθηση μεγάλης σκάλας και φωτοχρωμικούς καθρέπτες και έχω κάνει μέχρι στιγμής 81.000 χλμ.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Υπενθυμίζω ότι πληρώνω ΕΝΦΙΑ για 4 σπίτια, ένα αυτό που ζω, ένα το ερείπιο στο χωριό, και δυο που νοικιάζω, ενώ ο μισθός μου είναι κάτι λιγότερο από €250/μήνα για λιγότερο από 8 καθαρούς μήνες. Το δε ταμείο ανεργίας πλέον, γύρω στα 100/μήνα για τους 2,5 καλοκαιρινούς μήνες, ενώ Πάσχα-Χριστούγεννα πήρα από ένα @.
Θερμή παράκληση λοιπόν, μην μου υπενθυμίζεις τον πόνο της φορολόγησης γενικότερα. Τον ξέρω καλύτερα από τους περισσότερους εδώ μέσα.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αυτό που με "δάγκωσε" (και όλους μας) ΔΕΝ είναι καπιταλισμός.
Ο καπιταλισμός δεν λέει πουθενά ότι σκίζουμε στους φόρους όσους έχουν και δεν έχουν ώστε να συντηρούμε ένα κράτος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βαστάει η τσέπη μας.

Προφανώς εννοεί για εκτος sc όπου ο καθένας ερμηνε[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]