Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By red_monster
dstou έγραψε:Πολύ θα γούσταρα να πάνε τα τέλια στο καύσιμο, αλλά όχι στην βενζίνη μόνο. Και στο υγραέριο, και στο φ.α., και στο πετρέλαιο και μάλιστα ισοβαρώς. :iconcool:

Θα γαμήσεις τον επαγγελματία και θα δώσεις άπλα στον βολτάτο να κρατήσει το κτήνος... :metalo:

Και όχι, δεν τα περνάς όλα στα έξοδα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
red_monster έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αλήθεια, πόσο δίκαιο και λογικό είναι ένα όχημα με μικρότερη σημερινή μεταπωλητική αξία από άλλα, νεότερα/μικρότερα να πληρώσει φέτος (και κάθε χρόνο) όχι απλά περισσότερα, αλλά συγκλονιστικά περισσότερα σε τέλη και φόρο πολυτελείας (π.χ. €0.00 ή €260 Vs €2.500) ;

Επιτέλους, θα σταματήσουμε κάπου να γκρινιάζουμε ?

Εργοστασιακή αξία/κυβικά / συντελεστής παλαιότητας νομίζω αρκεί

Το δικό μου αυτή τη στιγμή πιάνει με το ζόρι €8-12Κ. Ένα καινούργιο Golf πιάνει €12-15Κ.

Αυτό θα πληρώσει €260 φέτος, εγώ -αν δεν αλλάξει κάτι προς το χειρότερο (που μάλλον θα αλλάξει) €1850.

Και θέλεις να σταματήσω να... "γκρινιάζω"; Θα σταματούσα αν μου ζητούσες να πληρώσω τα ίδια, ή έστω τα διπλάσια, ή άντε τα τριπλάσια.

Τώρα που μου ζητάς 700% περισσότερους φόρους για ένα αυτοκίνητο που ΑΝ καταφέρω να το πουλήσω, θα πιάσω λιγότερα από ένα καινούργιο golf, είναι πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#116455 Αν πληρώσεις λιγότερα θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ?
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Χρήστος Λάππας έγραψε:....

Εγώ σε καταλαβαίνω, ΧΛ...
Γιατί δεν το πουλάς να πάρεις ένα Golf; Ήδη από την πρώτη χρονιά, ακόμα και αν είναι πιο ακριβό το Golf, θα ρεφάρεις τα λεφτά της διαφοράς!
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#116470 Γιατί είναι κρίμα το αυτοκίνητο.
Γιατί το αγόρασα €56.600 πληρώνοντας σχεδόν €20.000 σε φόρους στο Ελληνικό δημόσιο κατά την αγορά του.
Γιατί είναι εξοργιστικό να αναγκάζομαι να ξεπουλήσω όσο όσο την περιουσία μου ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω στους φόρους που αυξήθηκαν κατά 600% σε σχέση με την ημέρα που το αγόρασα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Χρήστος Λάππας έγραψε:Γιατί είναι κρίμα το αυτοκίνητο.
Γιατί το αγόρασα €56.600 πληρώνοντας σχεδόν €20.000 σε φόρους στο Ελληνικό δημόσιο κατά την αγορά του.
Γιατί είναι εξοργιστικό να αναγκάζομαι να ξεπουλήσω όσο όσο την περιουσία μου ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω στους φόρους που αυξήθηκαν κατά 600% σε σχέση με την ημέρα που το αγόρασα.

Προσωπικά τη γνώμη μου την είπα... ό,τι πλήρωσες πλήρωσες κατά την αγορά, 2.5 κατοστάρικα το χρόνο Ό,ΤΙ αμαξι και να έχεις για τις πινακίδες σου και άλλα τόσα για μια βασική ασφάλεια.

Από εκεί και πέρα, αφου το βλέπεις το πράγμα, όταν έχουμε 78δις (ήτοι το 35% του χαρτοφυλακίου των τραπεζών) κόκκινα δάνεια, πολλά από τα οποία αφορούν πρώτη κατοικία και είναι άνθρωποι που όχι μόνο αναγκάστηκαν όπως εσύ και εγώ (δεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ δεν είμαι και πολύ πιο έξυπνος από αυτούς) να πληρώσουν αυξημένους φόρους (σε παλαβά επίπεδα) αλλά ταυτόχρονα οι περισσότεροι έχασαν και τα εισοδήματά τους, καλύτερα να πάρεις τα μέτρα σου για να διαφυλάξεις την περιουσία σου. Αν δε θέλεις να το πληρώσεις ή να το πουλήσεις, βάλ΄το στην άκρη όπως άλλοι μισό εκατομμύριο οδηγοί τα τελευταία 5 χρόνια και πάρε με λιγότερα από τα τέλη που θα χρειαζόσουν για το αυτοκίνητό σου, ένα μικρό μτχ να κάνεις τη δουλειά σου, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#116493 Το αυτοκίνητο δεν είναι σπίτι. Η περίοδος στην οποία το βρίσκω επιθυμητό/απολαυστικό ήδη πλησιάζει στο τέλος της (πιάσαμε 7ετία). Το να το κλείσω στο γκαράζ και να το βλέπω να παλιώνει και να φθείρεται χωρίς να μπορώ να το χρησιμοποιήσω, είναι εντελώς παρανοϊκό κατά την γνώμη μου και παραμένει η έσχατη λύση αν πραγματικά με αναγκάσει να το κάνω η κυβέρνηση.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το δικό μου αυτή τη στιγμή πιάνει με το ζόρι €8-12Κ. Ένα καινούργιο Golf πιάνει €12-15Κ.

Αυτό θα πληρώσει €260 φέτος, εγώ -αν δεν αλλάξει κάτι προς το χειρότερο (που μάλλον θα αλλάξει) €1850.

Και θέλεις να σταματήσω να... "γκρινιάζω"; Θα σταματούσα αν μου ζητούσες να πληρώσω τα ίδια, ή έστω τα διπλάσια, ή άντε τα τριπλάσια.

Τώρα που μου ζητάς 700% περισσότερους φόρους για ένα αυτοκίνητο που ΑΝ καταφέρω να το πουλήσω, θα πιάσω λιγότερα από ένα καινούργιο golf, είναι πρόβλημα.

Μα αγαπητέ Χρήστο η εναπομένουσα αξία του ΙΧ σου διαμορφώθηκε από την αύξηση των τελών... Θέλω να πω οτι κοιτάς τον συλλογισμό ανάποδα, και είναι καθόλα λογικό να διαμορφώνεται με βάση την αξία αγοράς επί ένα συντελεστή παλαιότητας παρά με τα κυβικά...

Γιατί δεν το πουλάς στην Ευρώπη? Είναι περιζήτητα τα αυτοκίνητα του ευρωπαϊκού νότου
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#116499 Το πρόβλημα είναι ότι στην Ευρώπη το αυτοκίνητο θα πουληθεί με βάση το πόσο θα στοίχιζε εκεί ως καινούργιο, δηλαδή 38-42.000 Ευρώ με την αντίστοιχη απαξίωση λόγω παλαιότητας.

Τα σχεδόν 20.000 χιλιάρικα που πλήρωσα περισσότερο σε φόρους στο Ελληνικό αδηφάγο κράτος, μέρος των οποίων παλιότερα, έπαιρνες πίσω στην Ελληνική αγορά μεταχειρισμένων, είναι που εξανεμίστηκαν.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#116502 Το αγόρασες, το χάρηκες, πάμ παρακάτω πουλώντας το πριν σε γονατίσει...

Οι ρόδες χάνουν την αξία τους τάχιστα, πλέον έγινε τάχιστα^2, δεν θα σκάσουμε κιόλας

Εκτός αν το αγόρασες ως επένδυση, που τότε, απλά έπαιξες και έχασες
Άβαταρ μέλους
By bill33
Χρήστος Λάππας έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι στην Ευρώπη το αυτοκίνητο θα πουληθεί με βάση το πόσο θα στοίχιζε εκεί ως καινούργιο, δηλαδή 38-42.000 Ευρώ με την αντίστοιχη απαξίωση λόγω παλαιότητας.

Τα σχεδόν 20.000 χιλιάρικα που πλήρωσα περισσότερο σε φόρους στο Ελληνικό αδηφάγο κράτος, μέρος των οποίων παλιότερα, έπαιρνες πίσω στην Ελληνική αγορά μεταχειρισμένων, είναι που εξανεμίστηκαν.

Οτι και να κάνεις δεν αλλάζει.Ή του βγαζεις πινακιδες και το εχεις να το βλεπεις ή το πουλάς και τέλος.
Εισαι σε κατάσταση μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Οτι και να κανεις θα εισαι χαμένος.
Σου έκανα την καρδιά περιβόλι ε; :oops: :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#116508 Οι νέοι επιχειρηματίες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και θα σκάσουμε για την φορολογία στα αυτοκίνητα?

Λιγότερη γκρίνια, περισσότερη επιχειρηματικότητα :)
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Χρήστος Λάππας έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι στην Ευρώπη το αυτοκίνητο θα πουληθεί με βάση το πόσο θα στοίχιζε εκεί ως καινούργιο, δηλαδή 38-42.000 Ευρώ με την αντίστοιχη απαξίωση λόγω παλαιότητας.

http://ww4.autoscout24.de/fahrzeuge?aty ... ge=1&dtr=s

Aν δεις το λινκ το δικό σου ξεκινάει από 11500€ με 190Κ χλμ. Βάζω στοίχημα οτι το δικο σου εχει πολύ λιγότερα.

Μπορείς να δοκιμάσεις να δεις τι πιάνει στην Γερμανική αγορά ένα σαν το δικό σου σε εξοπλισμό, χιλιόμετρα κτλ και αν σε συμφέρει το δίνεις.

Από το να ζορίζεσαι να πληρώσεις τέλη, φόρους και στο τέλος να μην το χαίρεσαι γιατί δεν περισσεύουν λεφτά για βενζίνες, καλύτερα να το δώσεις, εγώ αυτό θα έκανα στη θέση σου.