- 28 Μάιος 2015, 11:28
Χρήστος Λάππας έγραψε:Γιατί είναι κρίμα το αυτοκίνητο.
Γιατί το αγόρασα €56.600 πληρώνοντας σχεδόν €20.000 σε φόρους στο Ελληνικό δημόσιο κατά την αγορά του.
Γιατί είναι εξοργιστικό να αναγκάζομαι να ξεπουλήσω όσο όσο την περιουσία μου ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω στους φόρους που αυξήθηκαν κατά 600% σε σχέση με την ημέρα που το αγόρασα.
Προσωπικά τη γνώμη μου την είπα... ό,τι πλήρωσες πλήρωσες κατά την αγορά, 2.5 κατοστάρικα το χρόνο Ό,ΤΙ αμαξι και να έχεις για τις πινακίδες σου και άλλα τόσα για μια βασική ασφάλεια.
Από εκεί και πέρα, αφου το βλέπεις το πράγμα, όταν έχουμε 78δις (ήτοι το 35% του χαρτοφυλακίου των τραπεζών) κόκκινα δάνεια, πολλά από τα οποία αφορούν πρώτη κατοικία και είναι άνθρωποι που όχι μόνο αναγκάστηκαν όπως εσύ και εγώ (δεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ δεν είμαι και πολύ πιο έξυπνος από αυτούς) να πληρώσουν αυξημένους φόρους (σε παλαβά επίπεδα) αλλά ταυτόχρονα οι περισσότεροι έχασαν και τα εισοδήματά τους, καλύτερα να πάρεις τα μέτρα σου για να διαφυλάξεις την περιουσία σου. Αν δε θέλεις να το πληρώσεις ή να το πουλήσεις, βάλ΄το στην άκρη όπως άλλοι μισό εκατομμύριο οδηγοί τα τελευταία 5 χρόνια και πάρε με λιγότερα από τα τέλη που θα χρειαζόσουν για το αυτοκίνητό σου, ένα μικρό μτχ να κάνεις τη δουλειά σου, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
.. ___
../ ___ \
(O\ | /O)