Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#112529 http://www.maltezos.gr/maintainance.html

Εντάξει, στο δικο μας δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ τα τελευταια 15+ χρόνια :) Στον αυτόματο πιλοτο!!!
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Serf έγραψε:http://www.maltezos.gr/maintainance.html

Εντάξει, στο δικο μας δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ τα τελευταια 15+ χρόνια :) Στον αυτόματο πιλοτο!!!

Serf έγραψε:Εχουμε να προτεινουμε τεχνικό για τον ηλιακό στα πςριξ του Παλαιού Φαλήρου;

:hmmm:

Ρώτα εδώ

Παλαιό Φάληρο (κατάστημα Μαλτέζος)
Λ. Αμφιθέας 55
Τηλ.: 210-9402015
Φαξ: 210-9402019
email: [email protected]

http://www.maltezos.gr/shops.html
Άβαταρ μέλους
By Serf
#112708 Δεν είναι maltezos ο ηλιακός. Απλά έπεσα με googling στο συγκεκριμένο άρθρο κι υποθέτω ότι όσα αναφέρει έχουν γενικότερη εφαρμογή :)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#115845 Το βαζω εδω και ας ειναι για ψυξη :s_music

Τελικα σημερα που ημουν οδοντιατρο και ημουν με την κεφαλα ψηλα...τσουπ το ματι καρφωθηκε σε ανεμιστηρα οροφης!!
Και σκεφτηκα πως αυτη θα ειναι η καλυτερη λυση για τους ζεστους μηνες στο δωματιο μου παρεα με σπαικ και pc!!

Ηδη απο τωρα οπως εγραψα και σε αλλο νημα βαραει ενα λιοπυρι οταν παιζω το βραδακι..Και ακομα ειναι Μαιος.

Ελεγα για ανεμιστηρα δαπεδου χαμηλο αλλα ειναι λιγο επικινδυνος και για την μπομπα.

Ψηθηκα λοιπον.

Φανταζομαι θα αναλαμβανει καποιος τοποθετηση απο το μαγαζι που θα το παρω..?Η οχι?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#115903 Μας δουλεύεις; Αφού έχεις την κουτσούνα, ξέρει αυτή.
Τουλάχιστον ξέρεις να κρατάς σκάλα για να την βοηθήσεις;

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι πολύ καλή λύση, αλλά δεν υποκαθιστούν τον κλιματισμό. Επειδή η σύζυγος δεν τα πάει καλά με τα κλιματιστικά, έχω βάλει και τηλεχειριζόμενους ανεμιστήρες οροφής σε δύο δωμάτια και κάνουν πολύ καλή δουλειά και μάλιστα αθόρυβα. Αν έχει ζέστη, αλλά όχι καύσωνα, σε δροσίζουν. Επιπλέον είναι και οικονομικότεροι στην κατανάλωση από ένα κλιματιστικό.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#115919 Το κλιματιστικο δεν το θελω..ειμαι κρυουλιαρης!!!Και με χαλαει..

Να δεις εδω στο γραφειο τι γινεται..Ολο παω και το πειραζω και το ανεβαζω...μπρρρρ

Ποσο σου κοστισαν πιτ?
Άβαταρ μέλους
By Serf
#115923 Ιδανική λύση για εμένα κλιματιστικό με ανεμιστηρα μαζί οπου το 2ο κυκλοφορεί τον αέρα του 1ου. Με τον τρόπο αυτό το κλιματιστικό αρκεί να δουλεύει σε χαμηλή ενταση και να βγάζει λίγο δροσερό αέρα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#115926 @Geo
ανεξαρτητως μαρκας, παρε καποιο μοντελο που να δουλευει και αντιστροφα. Θεωρητικα αυτο ειναι για χειμερινη/καλοκαιρινη λειτουργια, αλλα δε σε υποχρεωνει κανεις να το χρησιμοποιησεις οπως "προβλεπεται". Αναλογως το δωματιο, μπορει η χειμερινη λειτουργια (φυσαει προς τα πανω) το καλοκαιρι να σου κανει σουπερ αεράκι καλυτερο σε αισθηση απο την κανονικη.

Επειδη εισαι τσαχπινης και θες καλο πραμα, ριξε μια ματια εδω:
http://www.deckenventilator24.de/index.php
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Serf έγραψε:Ιδανική λύση για εμένα κλιματιστικό με ανεμιστηρα μαζί οπου το 2ο κυκλοφορεί τον αέρα του 1ου. Με τον τρόπο αυτό το κλιματιστικό αρκεί να δουλεύει σε χαμηλή ενταση και να βγάζει λίγο δροσερό αέρα.

+1 σ'αυτό

-10 όμως γιατί εσύ με το pc τούμπανο που έχεις θέλεις καλή ψύξη. Ή φοράς μπουφάν λοιπόν ή κλαις τον υπολογιστή
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Geo f1 έγραψε:Το κλιματιστικο δεν το θελω..ειμαι κρυουλιαρης!!!Και με χαλαει..

Να δεις εδω στο γραφειο τι γινεται..Ολο παω και το πειραζω και το ανεβαζω...μπρρρρ

Ποσο σου κοστισαν πιτ?

Έχω έναν Gruppe και έναν Primo.

Εικόνα

Τους αγόρασα με 2 χρόνια διαφορά και ουσιαστικά είναι ακριβώς ο ίδιος ανεμιστήρας με διαφορετικό όνομα. Δουλεύουν 5 χρόνια ο πρώτος και 3 χρόνια ο δεύτερος χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα πτερύγιά τους είναι ημιδιαφανή και έτσι δεν μπουκώνουν τον χώρο και δίνουν μια αίσθηση διακριτικότητας. Έχουν ασύρματο τηλεχειρισμό (3 ταχύτητες περιστροφής + στοπ για τον ανεμιστήρα και on-off για το φως) με την μόνη διαφορά ότι ο Grouppe σε αντίθεση με τον Primo έχει και dimmer (το οποίο όμως μάλλον είναι άχρηστο αν δεν έχεις λάμπα πυρακτώσεως ή κάποια άλλη dimmable λάμπα).

Είναι αθόρυβοι και πολύ καλά "ζυγισμένοι". Παλαιότερα είχα έναν με πολλές λάμπες στο κάτω μέρος που μου είχε σπάσει τα νεύρα αφού δεν μπορούσα να τον ζυγίσω με κανέναν τρόπο και κατά την περιστροφή κουνιόνταν δημιουργώντας ενοχλητικό θόρυβο. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω είναι ότι η μέγιστη ισχύς της μοναδικής λάμπας που δέχεται, δεν επιτρέπεται να ξεπερνάει τα 60W ο δε χώρος που μπαίνει η λάμπα είναι περιορισμένος (άρα δεν μπορείς να βάλεις μια λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας μεγάλης ισχύος που θα φώτιζε καλά, γιατί δεν χωράει).

Επειδή προαναφέρθηκε, και οι δύο έχουν την δυνατότητα αντίστροφης λειτουργίας για τον χειμώνα. Επίσης ό ίδιος ανεμιστήρας βγαίνει και με πτερύγια σε αποχρώσεις ξύλου, αν αυτό σ' ενδιαφέρει.

Αν θέλεις κάτι άλλο ρώτα. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By kacey
Pitt έγραψε:
Έχω έναν Gruppe και έναν Primo.

Εικόνα

Αν θέλεις κάτι άλλο ρώτα. :s_bye

Αν κανουν δουλεια ρε μαστορα :lol: . Μια νυχτα με 30 βαθμους και υγρασια, που δεν κουνιεται τιποτα, κοιμασαι απο κατω ανετα και δροσερα? Κατα τη διαρκεια της ημερας πρεπει να καθεσαι απο κατω τους (πχ αν ειναι πανω απο καναπε) ή η ροη του αερα κανει δουλεια γενικα στο δωματιο?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Pitt έγραψε:Οι ανεμιστήρες οροφής είναι πολύ καλή λύση, αλλά δεν υποκαθιστούν τον κλιματισμό. Επειδή η σύζυγος δεν τα πάει καλά με τα κλιματιστικά, έχω βάλει και τηλεχειριζόμενους ανεμιστήρες οροφής σε δύο δωμάτια και κάνουν πολύ καλή δουλειά και μάλιστα αθόρυβα. Αν έχει ζέστη, αλλά όχι καύσωνα, σε δροσίζουν. Επιπλέον είναι και οικονομικότεροι στην κατανάλωση από ένα κλιματιστικό.

kacey έγραψε:Αν κανουν δουλεια ρε μαστορα .

:s_bye
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#116367 @kacey

Κάνουν δουλεια, με τις εξης παραδοχες:

- δεν ξερω για τσ συγκεκριμενα μοντελα, εχει ενας φιλος ομοιο και δεν κουναει πολυ αερα. Εχουν και αυτοι τις διαβαθμισεις τους.
- δεν ΨΥΧΟΥΝ τον αερα οπως το κλιματιστικο, αλλα δημιουργουν αερακι. Αν στους 30 με υγρασια την παλευεις με αερακι, (καποιοι ζεσταινονται, καποιοι κρυωνουν) γλυτωνεις σημαντικα το ρευμα του κλιματιστικου, ή το συμπληρωνεις και δημιουργεις ακόμα καλυτερη ατμοσφαιρα.