- 25 Μάιος 2015, 17:57
1. Προσωπικά βάζω σε δύο πρατήρια δίπλα από τον Περιφερειακό, το ένα στην έξοδο για Νεοχωρόπουλο (AVIN) και το αλλο στην έξοδο για Σεισμόπληκτα (Jetoil). Μέσα στο "κέντρο" της πόλης περιστασιακά έχω βάλει στο ΕΛΙΝ στην οδό Δόμπολη (το οποίο λειτουργεί ύπο νέα διεύθυνση τον τελευταίο καιρό και μάλιστα το πετυχαίνω σχεδόν πάντα ανοιχτό).
2. Τσιπουράδικο (που όμως μπορείς να φας και κανονικά, όχι απλά να τσιμπήσεις) θα πρότεινα την Μυσταγωγία (στην παραλίμνια περιοχή) και το ανορθόγραφο (ακριβώς δίπλα του, που όμως αν θα έχει ζεστό καιρό το πιθανότερο είναι να μην έχει πολύ κόσμο). Επιπλέον, για πιο γκουρμέ φάση, τον μυστικό δείπνο στην πλατεία Μαβίλη (έχει 1-2 μήνες που άνοιξε, λίγο τσιμπημένες τιμές).
3. Καφέ - τσίπουρα, μέσα στο κάστρο στο Ιτς Καλέ (φέρνει καλούς μεζέδες με οτιδήποτε αλκοολούχο πιεις).
4. Φαγητό, στο μπουκιά μπουκιά (Οδός Ναπολέων Ζέρβα), στον Σείριο (παραλίμνια περιοχή, πιο τσιμπημένες τιμές) και last but not least στο Πέραμα, κοντά στο Σπήλαιο είναι ένα εστιατόριο - τσιπουράδικο βραβευμένο διεθνώς, του οποίου μου διαφεύγει το όνομα. Πολύ καλη εξυπηρέτηση, απλά θα παραγγέλνεις το τι θα πιεις και θα έρχονται συνοδευτικά "κανονικά πιάτα", διαφορετικά κάθε φορά (όχι απλώς μικρά μεζεδάκια δηλαδή)
5. Καφέ με θέα την πόλη, στο Φρόντζου Πολιτεία. Εκτός πόλης, το γραμματόσημο (στην Παλιά Εθνική Οδό όπως ανεβαίνεις για το χωριό Μάζια). Καφές εντός πόλης στην Πλατεία Μαβίλη που πλέον "ανοίγει" το μάτι σου μιας και ξηλώσαν τα άθλια κατασκευάσματα από νάυλον. Ειδάλλως στη σκάλα (περιοχή ναυτάκια, στη λίμνη) ή στην Κυρα φροσύνη (όπου κάθεσαι δίπλα ακριβώς στη Λίμνη, θυμίζει παραθαλάσσιο καφέ).
6. Ποτό -σχετικά ήσυχο- στο μοντάζ, σε μια στοά στην οδό Ανεξαρτησίας. Εναλλακτικά, υπάρχει εκεί δίπλα κι άλλη στοά με μπαράκια. Για πιο "εναλλακτική -χύμα" φάση, πεζόδρομος Καλλάρη. Για μπυραρία, αν δεν θα έχει ζεστό καιρό προτείνω το "ζυθορυχείο" (καλοκαίρι δεν έχει κόσμο γι αυτό και ο καιρικός προσδιορισμός μου). Τέλος, επίσης για ποτό με πιο δυνατή μουσική, στο μικρό μπαρ (περιοχή ναυτάκια) ενώ αν θες κάτι πιο trendy και με δυνατή μουσική (δεν είναι του γούστου μου) πας εν ιωαννίνοις ή στο μαγαζί "Μώλος"
Σου άφησα πολλές εναλλακτικές, ότι άλλο θέλεις ρωτάς!