Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#114757 Αν θυμάμαι καλά υπήρχε τέτοια αναφορά και στο bloka και είχαν γράψει ότι ήταν χορηγία του Δήμου, αφού έβγαζε χρήμα από τις κλήσεις. Γενικά ο νόμος Ιωαννίνων είναι πρωτοπόρος σε θέματα αστυνόμευσης (κάμερες, μπλόκα, αλκοτεστ κτλ), ειδικά εντός πόλεως. Στα χωριά που είναι απομονωμένα είναι άλλο θέμα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Anonymous Founder έγραψε:Έχω φάει τέτοια κλήση σε νάιλον περιτύλιγμα στα όμορφα Γιάννενα!
Λογικό αν σκεφτείς πως εκεί βρέχει περισσότερο από το Λονδίνο!
ηταν μερα που εβρεχε?
και 2ον, μηπως ηταν απο δημοτικη αστυνομια? (οταν υπηρχε)

εχω να φαω κληση για σταθμευση απο το 2010 περιπου, αλλά θυμάμαι ηταν χωρις συσκευασια δώρου (νάιλον περιτύλιγμα) :lol:

pipinos1976 έγραψε:Αν θυμάμαι καλά υπήρχε τέτοια αναφορά και στο bloka και είχαν γράψει ότι ήταν χορηγία του Δήμου, αφού έβγαζε χρήμα από τις κλήσεις. Γενικά ο νόμος Ιωαννίνων είναι πρωτοπόρος σε θέματα αστυνόμευσης (κάμερες, μπλόκα, αλκοτεστ κτλ), ειδικά εντός πόλεως. Στα χωριά που είναι απομονωμένα είναι άλλο θέμα.
τα @@ τους τα 2 ειναι :lol:
εκτος απο τις σταθερες καμερες που ειναι σε 7-8 σημεια , εγω πλεον βλεπω πολυ σπανια μπλοκα, αλκοτεστ κτλ
παλιοτερα εβλεπα πιο συχνα

ασε που παρατηρω, (και το βλεπω σε πολλες επαρχιακες πολεις της Ελλαδας, για να μη πω σε ολες) οτι τα αυτοκινητα με ντοπιες πινακιδες κυκλοφοριας, δεν τα προτιμανε και τοσο, οσο αυτα με πινακιδες απο αλλες πολεις (και χωρες)
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
alexandros.K έγραψε: τα @@ τους τα 2 ειναι :lol:
εκτος απο τις σταθερες καμερες που ειναι σε 7-8 σημεια , εγω πλεον βλεπω πολυ σπανια μπλοκα, αλκοτεστ κτλ
παλιοτερα εβλεπα πιο συχνα

ασε που παρατηρω, (και το βλεπω σε πολλες επαρχιακες πολεις της Ελλαδας, για να μη πω σε ολες) οτι τα αυτοκινητα με ντοπιες πινακιδες κυκλοφοριας, δεν τα προτιμανε και τοσο, οσο αυτα με πινακιδες απο αλλες πολεις (και χωρες)

Μετά την κρίση όλα έχουν σταματήσει. Δεν υπάρχει χρήμα ούτε για βενζίνη πλέον, όχι για μπλόκα και κάμερες. Σε όλη τη χώρα η συχνότητα των μπλόκων έχει μειωθεί κατακόρυφα. Σκέψου ότι στο τυπικό ταξίδι Αθήνα - Άρτα έβλεπα 1 μπλόκο μέχρι Πάτρα 100% και πολλές φορές 2. Στο Αντίρριο - Ιωάννινα 100% ένα, αλλά είχα δει μέχρι και 4 σε ορισμένες περιπτώσεις. Σήμερα, λίγο τα έργα, πολύ η κρίση ζήτημα να δω ένα μπλόκο στο ίδιο ταξίδι.

Το πρωτοπόροι το έγραψα για τις κάμερες και τα μπλόκα. Στην Ήπειρο, μόνο στα Γιάννενα έβλεπες τέτοιον αριθμό. Σε άλλους νομούς ανά την επικράτεια οι καταστάσεις ήταν εξαιρετικά χαλαρές. Όχι σε όλους βέβαια. Υπήρχαν 5-10 νομοί στην χώρα που το έψαχναν το θέμα. Παράδειγμα οι κάμερες στον Αγ. Ιωάννη που δεν είναι από την παραγγελία των 300 περίπου, ούτε από κάποιες παλαιότερες. Είναι πρωτοβουλίες τοπικές (Δήμοι και Νομαρχία ή Περιφέρεια πλέον). Επίσης ακόμη τους θυμάμαι, όταν ήμουν με 2η μετάθεση, όσο υπηρετούσα, να στήνουν μπλόκα πέριξ της Μεραρχίας.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#114887 Περί σκύλων το ανάγνωσμα να σας δώσω το φώτα μου μιας και το κατέχω(δίπλωμα εκπαιδευτή σκύλων)
Στο 80 με 8
90% των περιπτώσεων κυνηγιου οχήματος(ποδήλατο,μηχανή,αμάξι) Πρόκειται Περί παιχνιδιού στο μυαλό του σκύλου. Για αυτό σε περίπτωση που είμαστε με μηχανή η ποδήλατο αν φοβαστε απλά ακινητοποιηστε όχημα .Σταματάει ο σκύλος αμήχανα και τελειώνει το θέμα.

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By gianik
bujinkan έγραψε:Περί σκύλων το ανάγνωσμα να σας δώσω το φώτα μου μιας και το κατέχω(δίπλωμα εκπαιδευτή σκύλων).....

Μιας κ το κατεχεις το θέμα , αν μπορείς πες μας με λιγα λογια πως μπορώ να καταπολεμησω την παθολογική φοβία που έχει η γυναικα μου στην θεα ενος σκύλου, ακόμα κ 2 ημερών κουτάβι , φοβάται να το αγγίξει, ποσο μάλλον κάποιο μεγαλο σκυλί..(για να μην είμαστε οφ τοπικ απάντησε στο σκύλοτοπικό..)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
bujinkan έγραψε:Περί σκύλων το ανάγνωσμα να σας δώσω το φώτα μου μιας και το κατέχω(δίπλωμα εκπαιδευτή σκύλων)
Στο 80 με 8
90% των περιπτώσεων κυνηγιου οχήματος(ποδήλατο,μηχανή,αμάξι) Πρόκειται Περί παιχνιδιού στο μυαλό του σκύλου. Για αυτό σε περίπτωση που είμαστε με μηχανή η ποδήλατο αν φοβαστε απλά ακινητοποιηστε όχημα .Σταματάει ο σκύλος αμήχανα και τελειώνει το θέμα.

80-90%? :help:
Αρα μια στις δεκα ο σκυλος θελει κατι αλλο απο παιχνιδι? πχ να δει τι γευση εχει το ποδι μου? :lol:

Βασικα δεν εχω λογο να διαφωνησω με αυτα που λες, εχω ομως δυσκολια στη συνεννόηση με το σκυλο, για να σιγουρευτω για τις προθεσεις του, if you know what I mean...
...ακομα πιο δυσκολο βεβαια ειναι η συνεννοηση με τους ιδιοκτητες των σκυλων, εμπειρικα η νοημοσυνη τους ειναι αντιστροφως αναλογη με το μεγεθος του σκυλου τους.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#115264 μην αρχιζεις να χοροπηδας σαν πανικοβλητος επιληπτικος (ή ακομα χειροτερα να τρεχεις ή να κανεις ψευτοεπιθεσεις τυπου "ξου απο δω παλιοσκυλο") και θα εισαι μια χαρα. αμα τα κανεις αυτα, εξιταρεις το σκυλο χωρις λογο και μπορει να προκαλεσεις θεμα χωρις λογο.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
kacey έγραψε:μην αρχιζεις να χοροπηδας σαν πανικοβλητος επιληπτικος (ή ακομα χειροτερα να τρεχεις ή να κανεις ψευτοεπιθεσεις τυπου "ξου απο δω παλιοσκυλο") και θα εισαι μια χαρα. αμα τα κανεις αυτα, εξιταρεις το σκυλο χωρις λογο και μπορει να προκαλεσεις θεμα χωρις λογο.

Δεν μπορεις να απαιτεις απο τον καθενα να εχει φτασει σε τετοιο επιπεδο zen. Δεν μπορουν να εχουν ολοι την ψυχραιμια, την ιδια εκθεση σε σκυλους απο μικροι, το ιδιο θαρρος κλπ για να αντιδρασουν "σωστα", ασε που με βαση τον bujinkan ενα 10% σκυλων δε θα θελει να "παιξει" αλλα να σου πει οτι ειναι ο αρχηγος.
Ακομα και ενας σκυλος να εμφανιστει αποτομα και να ερθει προς το μερος μου (αν ειναι μεγαλοσωμος) θα τρομαξω γιατι πολυ απλα δεν θα ξερω τις προθεσεις του.

Σε φαση που μου την επεσε αγελη γαυγιζοντας (ηταν μεσα σε στενο και εγω περπατουσα στον καθετο, με ειδαν και αρχισαν να τρεχουν προς το μερος μου), το μονο που με εσωσε ηταν οτι τελευταια στιγμη γυρισα και εκανα μια κινηση για να χτυπησω τον αρχηγο με το χερι, φωναζοντας πολυ δυνατα ταυτοχρονα. Εκει κολωσε και εμεινε σε αποσταση. Αν ηταν καμμια κοπελιτσα στη θεση μου ή κανα μικρο παιδι θα το ειχαν φαει τα κοπροσκυλα.

ΕDIT
Πριν μια δυο εβδομαδες, ακουσα κατι πονεμενα ουρλιαχτα απο το δρομο και βγηκα στο μπαλκονι, στην κυριολεξια νομιζα οτι καποια σφαξανε. Αυτο που ειχε συμβει ειναι οτι μια τυπισσα ειχε βγαλει ενα σκυλακι (σχετικα μικρο απο οτι ελεγαν, δεν το ειδα) βολτα με λουρι πλατεια, και εσκασε αλλη μαλακω με ενα Δαλματιας χωρις λουρι το οποιο αρπαξε το μικρο και το τσακισε, σε βαθμο που ξεφυγε απο το λουρι του (αυτα που φοριουνται στο θωρακα) και της εμεινε το λουρι στο χερι. Η τυπισσα με το Δαλματιας (γιατι γνωριζοντουσαν εξ οψεως ως σκυλουδες της περιοχης) οταν της μιλουσαν, ηταν της φασης "ειναι ηρεμο, δε δαγκωνει".
Άβαταρ μέλους
By kacey
trident1971 έγραψε:
kacey έγραψε:μην αρχιζεις να χοροπηδας σαν πανικοβλητος επιληπτικος (ή ακομα χειροτερα να τρεχεις ή να κανεις ψευτοεπιθεσεις τυπου "ξου απο δω παλιοσκυλο") και θα εισαι μια χαρα. αμα τα κανεις αυτα, εξιταρεις το σκυλο χωρις λογο και μπορει να προκαλεσεις θεμα χωρις λογο.

α) Δεν μπορεις να απαιτεις απο τον καθενα να εχει φτασει σε τετοιο επιπεδο zen. Δεν μπορουν να εχουν ολοι την ψυχραιμια, την ιδια εκθεση σε σκυλους απο μικροι, το ιδιο θαρρος κλπ για να αντιδρασουν "σωστα", ασε που με βαση τον bujinkan ενα 10% σκυλων δε θα θελει να "παιξει" αλλα να σου πει οτι ειναι ο αρχηγος.
Ακομα και ενας σκυλος να εμφανιστει αποτομα και να ερθει προς το μερος μου (αν ειναι μεγαλοσωμος) θα τρομαξω γιατι πολυ απλα δεν θα ξερω τις προθεσεις του.

β) Σε φαση που μου την επεσε αγελη γαυγιζοντας (ηταν μεσα σε στενο και εγω περπατουσα στον καθετο, με ειδαν και αρχισαν να τρεχουν προς το μερος μου), το μονο που με εσωσε ηταν οτι τελευταια στιγμη γυρισα και εκανα μια κινηση για να χτυπησω τον αρχηγο με το χερι, φωναζοντας πολυ δυνατα ταυτοχρονα. Εκει κολωσε και εμεινε σε αποσταση. Αν ηταν καμμια κοπελιτσα στη θεση μου ή κανα μικρο παιδι θα το ειχαν φαει τα κοπροσκυλα.

α) βρε εγω δεν εχω "απαιτηση", σου εξηγω ποιο ειναι το χειροτερο - ΓΙΑ ΣΕΝΑ - που μπορεις να κανεις.
β) τιποτα δεν θα του ειχαν κανει του παιδιου ή της κοπελας, και τιποτα και εσενα*. Που διαολο βρισκετε ολες αυτες τις "αιμοβορικες αγελες αδεσποτων αγριοσκυλων", δεν μπορω να το καταλαβω :lol:

*τωρα που το σκεφτομαι, η αποτομη κινηση και το χτυπημα στο σκυλο ειναι αυτο που θα μπορουσε να κανει τα πραγματα δυσκολα...
Άβαταρ μέλους
By Morx
#115524 I AM THE LAW ... ειπε ο παπαρας και παρκαρε τη μηχανη του επανω σε διαβαση.

ZBOUTSAM THE LAW ... ειπε ο δευτερος παπαρας που παρκαρε πανω στη διαβαση επειδη ο πρωτος ετρωγε donuts.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kacey
#115533 καλα που το εβαλες αυτο και θυμηθηκα σημερινο: φορτηγακι διανομων σταματαει σε διαβαση πεζων χωρις φαναρι για να περασουν οι πεζοι (εξω απο τον ΟΛΠ). περιπολικο ΔΕΝ σταματαει στη διπλανη λωριδα και παραλιγο να πατησει τους πεζους που ειχαν κατεβει απο το πεζοδρομιο.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Morx έγραψε:I AM THE LAW ... ειπε ο παπαρας και παρκαρε τη μηχανη του επανω σε διαβαση.

ZBOUTSAM THE LAW ... ειπε ο δευτερος παπαρας που παρκαρε πανω στη διαβαση επειδη ο πρωτος ετρωγε donuts.

Έπρεπε να φαίνεται και η πινακίδα έτσι για το γμτ...
Άβαταρ μέλους
By nass
kacey έγραψε:*τωρα που το σκεφτομαι, η αποτομη κινηση και το χτυπημα στο σκυλο ειναι αυτο που θα μπορουσε να κανει τα πραγματα δυσκολα...

Επιβεβαιώνω το 80-90% που λέει ο bujinkan (όχι ότι το 'χε ανάγκη ο άνθρωπος :) ως ειδικός που είναι) η πλέον λάθος αντίδραση είναι το "τρέχω να ξεφύγω" καθώς ο σκύλος τρέχει γρηγορότερα από εμάς ακόμα και αν είμαστε σε ποδήλατο (ΟΚ σε μηχανή έχει νόημα). Αντίθετα, το "σταματάω (αν ζορίσει το πράγμα κατεβαίνω από την αντίθετη πλευρά δηλ. το ποδήλατο ανάμεσα) και τον κοιτάω συνέχεια (σημαντικό!) με έντονο βλέμμα" (*) έχει σαφώς θεαματικότερα αποτελέσματα.

(*) Εικόνα :lol:

Μία μόνο φορά μου έχει τύχει να μη "μασήσει" και να ορμήσει να με δαγκώσει οπότε αναγκάστηκα να του χώσω κλωτσιά στα μούτρα --> "κάι-κάι-κάι"
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#122113 Tα περιπολικά έχουν μέσα φωτογραφικές κάμερες όπως τις σταθερές για τα όρια ταχύτητας;