Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#110261 Γιατί αν έχει σταθμευμένο όχημα ακριβώς μπροστά στη διάβαση και ο πεζός έχει κατέβει στο οδόστρωμα στην αρχή της διάβασης,τον κρύβει ή και ο ίδιος δεν έχει ορατότητα για να ελέγξει αναλόγως του οχήματος που έχει σταθμεύσει.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Alxnks έγραψε:Περα απο το το οτι υπαρχει αναφορα στον κοκ για ποσά μετρα παρκαρισμα μετα απο γωνιες...Σε μας έχουν προεκτείνει την πλατεια στις άκρες (είναι τριγωνική) ώστε να μην υφίσταται χώρος για παρκάρισμα παρα μονο μπολικα μετρα πριν την καθε γωνία, συν κολωνακια στις γωνίες, πινακίδες, πορτοκαλί βάψιμο κάτω....ε και; τον εμποδίζουν αυτά τον ελληναρα;

Αν έχουν βάλει κολωνάκια και πινακίδα οκ πάω πάσο, ήταν τρόμπας ο άνθρωπος. Από κει και πέρα δείξτε μου έναν που να μην παρκάρει σε γωνία! Δε λέμε να παρκάρεις ακριβώς στη γωνία γιατί μπλοκάρεις και ταλαιπωρείς αυτόν που στρίβει, οπότε πρέπει να έχει λίγο αέρα.

Προσωπικά αποφεύγω να παρκάρω κοντά σε γωνίες για να μην "κλείσω" τη στροφή όχι τόσο για τη διευκόλυνση των άλλων, για να μη με φάει κανείς πάνω στη στροφή και να μην σκάσει κανείς πάνω μου από παράπλευρη σύγκρουση (να μη με πάρουν τα σκάγια).
Από κει και πέρα παίζουν κι άλλα ρόλο, όπως το πλάτος του δρόμου, η κίνηση κλπ.

Έχω ρίξει μπινελίκια σε κάτι στενά που παρκάρουν δεξιά-αριστερά πάνω στη γωνία και θέλω 10 μανούβρες με το βαπόρι να στρίψω, ασταδιάλα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#111899 Εικόνα

Το γερμένο κεφάλι δεν είναι από το βάρος του... κράνους, ή από εγκεφαλικό. Οδηγεί με το τηλέφωνο πιασμένο ανάμεσα στο αυτί και στον ώμο. Το αριστερό χέρι κρατάει το φραπόγαλο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#111909 Έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τώρα βρήκα καιρό να το ανεβάσω.

Έξοδος Ν. Εγνατίας πρός Ν. Ιωνία. Ξεκινάω και επιταχύνω για να προλάβω το επόμενο φανάρι που είναι στο ύψος του Lidl. Βρίσκομαι στην αριστερή λωρίδα πίσω από άλλο αυτοκίνητο που κινείται κανονικά και ξαφνικά κάνει ελιγμό και μπαίνει στην δεξιά λωρίδα για να αποκαλυφθεί η |λογοκρισία| που μας δέρνει.

Ασυνείδητο δίποδο κινείται στην αριστερή λωρίδα με την όπισθεν...

Άβαταρ μέλους
By kacey
#111988 http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231408265

382.361 κλήσεις της Τροχαίας το 2014

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας πέρυσι βεβαιώθηκαν 382.361 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν: 156.892 παραβάσεις ταχύτητας, 54.354 μη χρήση κράνους, 30.683 παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ), 34.526 μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 29.597 οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 23.459 παραβίαση χρήσης κινητού τηλεφώνου, 12.729 κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 13.913 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, 8.107 αντικανονικό προσπέρασμα, 5.744 φθαρμένα ελαστικά, 5.137 αντικανονικοί ελιγμοί, 3.836 παραβίαση προτεραιότητας, 2.461 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, 626 μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 297 κίνηση στην αριστερή λωρίδα - μη κίνηση στο δεξιό άκρο.

Κοιτα να δεις τι γινεται...
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
kacey έγραψε:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231408265

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας πέρυσι βεβαιώθηκαν 382.361 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν: 156.892 παραβάσεις ταχύτητας, 54.354 μη χρήση κράνους, 30.683 παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ), 34.526 μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 29.597 οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 23.459 παραβίαση χρήσης κινητού τηλεφώνου, 12.729 κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 13.913 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, 8.107 αντικανονικό προσπέρασμα, 5.744 φθαρμένα ελαστικά, 5.137 αντικανονικοί ελιγμοί, 3.836 παραβίαση προτεραιότητας, 2.461 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, 626 μη χρήση παιδικών καθισμάτων και 297 κίνηση στην αριστερή λωρίδα - μη κίνηση στο δεξιό άκρο.

"Πρώτη φορα Αριστερα"....

I don't always agree with what I say...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Wagner669 έγραψε:
kacey έγραψε:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231408265

"Πρώτη φορα Αριστερα"....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Pitt έγραψε:...που μας δέρνει.
Ασυνείδητο δίποδο κινείται στην αριστερή λωρίδα με την όπισθεν...

Πωωωω, ευτυχώς είχες χώρο δεξιά. Να τον κοπανήσεις , να βρεις και τον μπελά σου από πάνω που τον χτύπησες από πίσω. Και χωρίς κάμερα άντε να αποδείξεις οτι δε φταις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#112045 Έτσι όπως μπερδευτήκαμε, νομίζω ότι ούτε και με κάμερα μπορείς να το αποδείξεις σε δικαστήριο.

Το ωραίο είναι ότι 100 μέτρα παρακάτω υπάρχει άλλο φανάρι (φαίνεται και στο τέλος του clip) όπου μπορούσε να κάνει νόμιμα αναστροφή!
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#114707 Περιστατικό που μου έτυχε 2 φορές αυτή την εβδομάδα.

Περνάω πεζός φανάρι σε κεντρικό δρόμο του Πειραιά. Ενώ είμαι στη μέση του δρόμου, ο οδηγός μηχανής που είναι 1ος στο φανάρι βάζει ταχύτητα και ξεκινάει για να πάει πιο μπροστά, ακριβώς την ώρα που έφτανα στην μηχανή. Και στις δύο περιπτώσεις αυτό που είπα ήταν: "ούτε καν με είδες, έτσι δεν είναι;". Στην μία περίπτωση, όντως, ο ένας μου απάντησε ότι δεν με είχε δει καθόλου και ζήτησε συγγνώμη. Στην άλλη περίπτωση ήμουν με άλλα 2 άτομα παρέα και ο τύπος με την μηχανή δεν είδε κανέναν μας, αλλά ούτε και έδωσε σημασία σε αυτό που του είπα περνώντας με κόκκινο.

Επίσης, ένα άλλο "τρελό" στην γειτονιά. Ένας τύπος από την πολυκατοικία δίπλα μας. Ενώ έχει θέση στάθμευσης στην pilotis, όταν βρει άνετη θέση στο δρόμο το παρκάρει εκεί και αφήνει την θέση άδεια για να μην κάνει 2 μανούβρες μπαίνοντας.

Και μία βλακεία δικιά μου. Μπαίνω στο parking μου. Ο πατέρας μου έχει βάλει δεξιά το ποδήλατο και μια όρθια παλέτα. Μάλιστα, έχει δέσει το ποδήλατο με την παλέτα για άγνωστο λόγο. Προσπαθώ να περάσω οριακά, ώστε να ανοίγει και η πόρτα του οδηγού. Δεν χωράω, όμως, οπότε λέω να βγω και να κάνω αναδιάταξη των πραγμάτων. Καθώς κάνω όπισθεν βρίσκει ο καθρέφτης στο ποδήλατο, κουνιέται, σπρώχνει την παλέτα και αυτή πέφτει πάνω στην δεξιά πόρτα του αμαξιού. Να βγω δεν μπορούσα με τίποτε, την παλέτα την έσπρωξα με το χέρι, αλλά έπεσε πάλι, οπότε έκανα όπισθεν για να φτάσω σε σημείο που ανοίγει η πόρτα και άκουγα το τρίξιμο πάνω στην πόρτα. Αποτέλεσμα; μία γρατζουνιά 1m πάνω στην πόρτα. Με αλοιφή έφυγε η μισή, αλλά το υπόλοιπο έχει μείνει και δεν ξέρω πώς να την φτιάξω πλέον. Ίσως πιο χοντρή αλοιφή και περισσότερο τρίψιμο να κάνουν κάτι, διαφορετικά βάψιμο τοπικό, πράγμα εξαιρετικά ακριβό και δύσκολο αυτή την εποχή.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
pipinos1976 έγραψε:διαφορετικά βάψιμο τοπικό, πράγμα εξαιρετικά ακριβό και δύσκολο αυτή την εποχή.

Ευχαριστώ.

ποσο το υπολογιζεις που λες ''εξαιρετικα ακριβο''?
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
dimviii έγραψε:
pipinos1976 έγραψε:διαφορετικά βάψιμο τοπικό, πράγμα εξαιρετικά ακριβό και δύσκολο αυτή την εποχή.

Ευχαριστώ.

ποσο το υπολογιζεις που λες ''εξαιρετικα ακριβο''?

Αν κάνει μόνο τοπικά, πράγμα που δεν το βλέπω, μιλάμε για €50. Αν βάψει όλη την πόρτα (έστω, μέχρι το πλαϊνό προστατευτικό που είναι το πιο πιθανόν) θα πάει €100. Το θέμα είναι πως ισχύει αυτό που λέει ο Φερμάς στην ταινία "Της Κακομοίρας": μου λείπουν 99 ευρώ για να βάλω στην άκρη ένα κατοστάρικο...

Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να το κρατήσω το αμάξι για 2 χρόνια, όσο πιο καλά μπορώ (εννοώ εξωτερικά γιατί από service γίνονται όλα by the book). Από την άλλη, δεν αντέχω να βλέπω γρατζουνιές και βαθουλώματα (έχω ένα στην πόρτα, από άγνωστη αιτία, μάλλον από την Δρόμων γιατί είναι σε σημείο που δεν μπορεί να χτυπήσει οτιδήποτε έχει τροχούς, εκτός από καρότσι μωρού), οπότε ίσως κάνω μία σούμα και δώσω €300 από Σεπτέμβριο και φτιάξω όλες τις γρατζουνιές που, ευτυχώς, είναι εξαιρετικά λίγες, αν αναλογιστούμε ότι το αυτοκίνητο έχει 254.000km και βρίσκεται σταθμευμένο στο δρόμο σχεδόν 12 χρόνια (για 3 από τα 4 χρόνια στο νησί το είχα αφήσει στην Αθήνα σε κλειστό parking).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#115200 Ως γνωστόν τα περισσότερα μικροατυχήματα γίνονται μέσα στα πάρκιν :P (αλήθεια)
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
pipinos1976 έγραψε:.... οπότε έκανα όπισθεν για να φτάσω σε σημείο που ανοίγει η πόρτα και άκουγα το τρίξιμο πάνω στην πόρτα.

Δεν μπορώ να φανταστώ αυτή τη φάση, να ακούς το ξύσιμο και να συνεχίζεις. Δεν έπαιζε να σταματήσεις να πηδήξεις έξω άπο κάμια άλλη πόρτα/παράθυρό;