Χρήστος Λάππας έγραψε:Για φαρμακείο και πυροσβεστήρα καλά έκαναν και τον έγραψαν.![]()
το φαρμακειο τι να προσφερει? με μια γαζα και το ιωδιο, θα σωθει κανενας τραυματιας?
ηθελαν να τον γραψουν σωνει και καλα, και τον εγραψαν
δεν κοιτανε να γραψουν καμια σοβαρη παραβαση, καθονται και ασχολουνται με μλκιες
alexandros.K έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Για φαρμακείο και πυροσβεστήρα καλά έκαναν και τον έγραψαν.![]()
το φαρμακειο τι να προσφερει? με μια γαζα και το ιωδιο, θα σωθει κανενας τραυματιας?
ηθελαν να τον γραψουν σωνει και καλα, και τον εγραψαν
δεν κοιτανε να γραψουν καμια σοβαρη παραβαση, καθονται και ασχολουνται με μλκιες
Το αν ήθελαν να τον γράψουν σώνει και ντε δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την τυπική (ΚΟΚ) και ουσιαστική υποχρέωση του οδηγού να έχει μέσα στο αυτοκίνητο φαρμακείο, τρίγωνο, πυροσβεστήρα και κάποιας μορφής ρεζέρβα (ή kit επισκευής).
Και πιθανότατα ένα πλήρες φαρμακείο να μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον τραυματία, όχι να σώσει κάποιον ετοιμοθάνατο.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Τώρα σοβαρά συζητάμε αν είναι όντως απαραίτητο να υπάρχουν φαρμακείο και πυροσβεστήρας στο αυτοκίνητο;
ειδες να κανω πλακα? το φαρμακειο τι εξοπλισμό πρεπει να περιέχει? και τι σημαντικό προσφέρει αυτός?
δεν μιλησα για πυροσβεστηρα
The Ace έγραψε:Το αν ήθελαν να τον γράψουν σώνει και ντε δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την τυπική (ΚΟΚ) και ουσιαστική υποχρέωση του οδηγού να έχει μέσα στο αυτοκίνητο φαρμακείο, τρίγωνο, πυροσβεστήρα και κάποιας μορφής ρεζέρβα (ή kit επισκευής).
Και πιθανότατα ένα πλήρες φαρμακείο να μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον τραυματία, όχι να σώσει κάποιον ετοιμοθάνατο.
δλδ τι θα γινει αν δεν εχεις φαρμακειο? θα κινδυνεύσει καποιος αν δεν εχεις ιωδιο δλδ?
οσο για τον ΚΟΚ κτλ, δεν ειπα οτι δεν εισαι υποχρεωμενος να τα εχεις, απλα ειπα οτι καθονται και ασχολουνται με τετοια και δεν ασχολουνται με σοβαροτερες παραβασεις
οπως παραβιαση κοκκινου, επικίνδυνη οδηγηση, παραβιαση στοπ κτλ
θα μου πεις οτι με αυτα τα (κατα την γνωμη μου) δευτερευοντα δεν θα πρεπει να ασχοληθουν?
και θα σου πω οτι αυτα μπορει (και θα επρεπε) να τα ελεγχει το ΚΤΕΟ και οχι η τροχαια, που οπως ειπα, θα πρεπει να ασχολειται με αλλες (και σοβαροτερες) παραβασεις
alexandros.K έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Τώρα σοβαρά συζητάμε αν είναι όντως απαραίτητο να υπάρχουν φαρμακείο και πυροσβεστήρας στο αυτοκίνητο;
ειδες να κανω πλακα? το φαρμακειο τι εξοπλισμό πρεπει να περιέχει? και τι σημαντικό προσφέρει αυτός?
δλδ τι θα γινει αν δεν εχεις φαρμακειο? θα κινδυνεύσει καποιος αν δεν εχεις ιωδιο δλδ?
Ειλικρινά το βρίσκω εντελώς παράλογο και μόνο το ότι συζητάμε το... αν πρέπει να υπάρχει φαρμακείο στα αυτοκίνητο. Ο φίλος μας παραπάνω κακώς δεν είχε, ορθότατα του δόθηκε κλήση για αυτό, λογικά θα πάει να αγοράσει ένα με την πρώτη ευκαιρία + ένα πυροσβεστήρα, end of story.
Χρήστος Λάππας έγραψε:alexandros.K έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Τώρα σοβαρά συζητάμε αν είναι όντως απαραίτητο να υπάρχουν φαρμακείο και πυροσβεστήρας στο αυτοκίνητο;
Ειλικρινά το βρίσκω εντελώς παράλογο και μόνο το ότι συζητάμε το... αν πρέπει να υπάρχει φαρμακείο στα αυτοκίνητο. Ο φίλος μας παραπάνω κακώς δεν είχε, ορθότατα του δόθηκε κλήση για αυτό, λογικά θα πάει να αγοράσει ένα με την πρώτη ευκαιρία + ένα πυροσβεστήρα, end of story.
Οκ για αυτά.Για την εξάτμιση τι γνώμη έχεις;
Δεν ήμουν μπροστά για να μπορέσω να κρίνω την ένταση της, ούτε γνωρίζω τι προβλέπει ο ΚΟΚ για την εξακρίβωση της παράβασης.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν έχω.![]()
Δεν ήμουν μπροστά για να μπορέσω να κρίνω την ένταση της, ούτε γνωρίζω τι προβλέπει ο ΚΟΚ για την εξακρίβωση της παράβασης.
Δεν είναι στην κρίση κανενός ο ήχος.Υπάρχει ειδικό μηχάνημα που αποφαίνεται .
Ο τροχαίος ήθελε να κόψει κλήση ότι και γινόταν.Και επειδή είναι κακός στην δουλειά του θα αναγκάσει ενα πολίτη να ταλαιπωρηθεί για να βρει το δίκιο του.
Άρθρo 15
Eκπoμπές ρύπων, θόρυβoι κ.λπ.
1. Aπαγoρεύεται η κυκλoφoρία, ως και η oδήγηση κάθε oδικoύ oχήματoς
τo oπoίo:
α) εκπέμπει oυσίες ή πρoϊόντα βλαπτικά για την υγεία τoυ ανθρώπoυ ή
πoυ ρυπαίνoυν τo περιβάλλoν πέραν των επιτρεπόμενων oρίων,
β) πρoκαλεί γενικά από την κίνηση και λειτoυργία τoυ θόρυβo, πέραν των
επιτρεπόμενων oρίων.
2. Mε κoινή απόφαση των Yπoυργών Περιβάλλoντoς, Χωρoταξίας και Δη-
μόσιων Έργων και Mεταφoρών και Eπικoινωνιών καθoρίζoνται τα επιτρεπό-
μενα όρια περιεκτικότητας σε βλαπτικές oυσίες για την υγεία τoυ ανθρώπoυ
και σε πρoϊόντα αερίων πoυ ρυπαίνoυν τo περιβάλλoν, πoυ εκπέμπoνται από
τα oδικά oχήματα, καθώς επίσης και τα επιτρεπόμενα όρια των θoρύβων πoυ
πρoκαλoύνται από αυτά.
Όλα τα πιo πάνω όρια μπoρoύν να κλιμακώνoνται ανάλoγα με την ηλικία
τoυ κινητήρα και με άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά τoυ oχήματoς.
Αμα μου βρειτε τη ΚΥΑ με τα ορια ή οποιαδηποτε αλλη κυα ή νομο που να προσδιοριζει πως γινεται η μετρηση, τα ξαναλεμε.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Ειλικρινά το βρίσκω εντελώς παράλογο και μόνο το ότι συζητάμε το... αν πρέπει να υπάρχει φαρμακείο στα αυτοκίνητο. Ο φίλος μας παραπάνω κακώς δεν είχε, ορθότατα του δόθηκε κλήση για αυτό, λογικά θα πάει να αγοράσει ένα με την πρώτη ευκαιρία + ένα πυροσβεστήρα, end of story.
Ο Αλέξανδρος έχει δίκαιο σχετικά με το φαρμακείο. Ο έλεγχος είναι τυπικός και όχι ουσιαστικός και σκοπός του ελέγχου είναι το πρόστιμο και όχι η διασφάλιση των επιβαινόντων σε περίπτωση ανάγκης.
Και φυσικά με το να έχεις ένα κόκκινο κουτάκι με σταυρό σαν αυτά που δείχνει στο link με κόστος 3 ευρώ, είσαι τυπικά καλυμμένος έναντι του νόμου και γλυτώνεις το πρόστιμο, είναι άχρηστο όμως σε περίπτωση ανάγκης.
Πολλά χρόνια πρίν (κάπου στην δεκαετία του 90) πηγαίνοντας οικογενειακώς στην Αθήνα με σταμάτησαν σε κάποια διόδια για έλεγχο. Μου ζήτησαν ότι βάλει ο νούς σας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, έως ότου μου ζήτησαν και φαρμακείο. Επειδή σ’ αυτά ήμουν και είμαι ευαίσθητος (και εκπαιδευμένος σε πρώτες βοήθειες κλπ) και είχα και τα παιδιά μικρά, είχα μαζί μου ένα πλήρως οργανωμένο φαρμακείο που λόγω των πολλών ειδών που περιείχε, δεν χωρούσαν σε κουτάκι και τα είχα σε ένα μικρό σακβουαγιάζ. Δεν μιλάμε για για ένα βαμβάκι με ένα μπουκαλάκι οινόπνευμα, αλλά από ενέσεις αδρεναλίνης και κορτιζόνης έως πλήρες τραυματοεπιδεσμικό υλικό. Τους έδειξα το σακβουαγιάζ αλλά εξακολουθούσαν να μου ζητούν φαρμακείο λέγοντας "Αυτά είναι για τα μωρά σου, δεν είναι φαρμακείο αυτοκινήτου. Μας δείχνεις τις αλοιφές για συγκάματα των παιδιών και μας κοροϊδεύεις;" Ακόμη και όταν άδειασα τα πράγματα και τους εξηγούσα τι ήταν το καθένα, με κοιτούσαν με μισό μάτι. Μάλιστα είχαν κολλήσει σε κάποια αντιισταμινικά χάπια (Zirtec νομίζω) και με ρωτούσαν που τα βρήκα και άλλα περίεργα, λες και ήταν βαρβιτουρικά!
Έκτοτε έχω μαζί μου και ένα μικρό κουτάκι από αυτές τις αηδίες που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ με τον κόκκινο σταυρό που έχει μέσα βαμβάκι, 2 ληγμένες γάζες, ένα λευκοπλάστ και έναν απλό κυλινδρικό επίδεσμο. Μόνο μία φορά μου ζητήθηκε από τότε σε έλεγχο να δείξω το φαρμακείο, τους έδειξα αυτή την μ@λ@κία και όλα καλά!
Αυτοί είμαστε. Έλεγχος για τους τύπους και όχι για την ουσία. Μακάρι να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος, με έλεγχο όλων όσων προβλέπεται να περιέχει ένα φαρμακείο, με έλεγχο των ημερομηνιών λήξης κλπ. Αλλά τι λέμε τώρα, ε;...
The Ace έγραψε:Το αν ήθελαν να τον γράψουν σώνει και ντε δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την τυπική (ΚΟΚ) και ουσιαστική υποχρέωση του οδηγού να έχει μέσα στο αυτοκίνητο φαρμακείο, τρίγωνο, πυροσβεστήρα και κάποιας μορφής ρεζέρβα (ή kit επισκευής).
Παιδιά, μην λέμε τα ίδια και τα ίδια. Άλλο πράγμα το τι ήθελαν να κάνουν οι τροχαίοι και αν μπορούν να κρίνουν την "ποιότητα" του φαρμακείου, ή το αν έχουμε πολλά ή λίγα πράγματα μέσα σε αυτό, και ΑΛΛΟ πράγμα η τυπική και ουσιαστική υποχρέωση του οδηγού να έχει φαρμακείο στο αυτοκίνητο. Τυπικά αρκεί ένα κόκκινο κουτάκι με ένα σταυρό απέξω και 4-5 άχρηστα πράγματα μέσα. Ουσιαστικά όμως κάθε σωστός οδηγός έχει σε ένα μικρό/μεσαίο/μεγάλο κόκκινο/μπλε/μαύρο/φούξια κουτί όλα τα απαραίτητα για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε ένα μικρό ή μεσαίο τραυματισμό (δεν μιλάμε για πλαγιομετωπικές ή πέσιμο σε χαράδρα προφανώς). Από το να καθαρίσουμε, απολυμάνουμε και δέσουμε μια μικρή πληγή (από μαχαίρι στο καθάρισμα του φρούτου ή από το κατσαβίδι ενώ φτιάχνουμε/επισκευάζουμε κάτι) μέχρι να φτιάξουμε αιμοστατικό με τουρνικέ για πιο σοβαρούς τραυματισμούς.
Αν συζητάμε για το τι θέλουν να κάνουν οι τροχαίοι, τότε προφανώς θα μιλήσουμε και για τα φανάρια, για τα STOP, για τα τελειωμένα σαράβαλα χωρίς ΚΤΕΟ που τριγυρίζουν και θερίζουν κλπ κλπ. Αν συζητάμε όμως για το αν πρέπει ή όχι να υπάρχει φαρμακείο μέσα στο κάθε αυτοκίνητο, δεν νομίζω να τίθεται θέμα συζήτησης, σωστά ? Το ότι ο εκάστοτε έλεγχος μπορεί να είναι απλά για να κόψουμε κλήσεις δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε καν φαρμακείο.
The Ace έγραψε:Παιδιά, μην λέμε τα ίδια και τα ίδια. Άλλο πράγμα το τι ήθελαν να κάνουν οι τροχαίοι και αν μπορούν να κρίνουν την "ποιότητα" του φαρμακείου, ή το αν έχουμε πολλά ή λίγα πράγματα μέσα σε αυτό, και ΑΛΛΟ πράγμα η τυπική και ουσιαστική υποχρέωση του οδηγού να έχει φαρμακείο στο αυτοκίνητο.
Προφανώς ως εκ του θέματος (ΕΛ.ΑΣ. - συμπεριφορές, προβλήματα κλπ.) συζητάμε το πρώτο (τι ήθελαν να κάνουν οι τροχαίοι και αν μπορούν να κρίνουν την "ποιότητα" του φαρμακείου). Ε, σ’ αυτό λοιπόν η θέση μου είναι ότι ο έλεγχος κακώς γίνεται όπως γίνεται, γιατί δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα πλήν του εισπρακτικού. Το όργανο του ελέγχου ικανοποιείται με την επίδειξη ενός άχρηστο κουτιού, το οποίο αν δεν έχεις, θεωρείσαι παραβάτης και τιμωρείσαι.
Για να μη παρεξηγηθώ, όπως προείπα έχω πάντα πλήρες φαρμακείο μαζί μου το οποίο ανανεώνω κάθε χρόνο και αυτό όχι επειδή μου το επιβάλει ο ΚΟΚ, ή για να μη φάω καμιά κλήση, αλλά για ευνόητους λόγους.
Για τα όργανα ελέγχου πλέον το κουτάκι των 3 ευρώ και μόνο. Δεν χρειάζεται και αλλαγή. Το αγοράζεις και το κρατάς για πάντα.
Κανείς δεν το ελέγχει...
Pitt έγραψε:....Δεν χρειάζεται και αλλαγή. Το αγοράζεις και το κρατάς για πάντα....
Σωστά
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, το όργανο έχει μια τυπική υποχρέωση και μια λίστα περιεχομένων του εν λόγω κουτιού που χρονολογεί από το 1978
Αυτά του ζητούν να ελέγξει, και αυτό θα κάνει, αφού μέχρι εκεί μπορεί ή πρέπει ή έχει όρεξη να ασχοληθεί. Προφανώς επί της ουσίας το παραπάνω δεν σημαίνει τίποτα, αφού όπως λες, μπορεί οι γάζες να είναι και αυτές από το 1978, αλλά η ύπαρξή τους αρκεί για τον ΚΟΚ και το όργανοΑπό την άλλη, όπως εσύ -και υποθέτω όπως πολλοί άλλοι- έχω πλήρες κανονικό φαρμακείο (όχι δεν έχω ούτε εγώ βαρβιτουρικά
) γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας και ενώ λες πάντα "αχρείαστο να'ναι", ποτέ δεν ξέρεις τι και που θα χρειαστείς. Άρα -> "έσω έτοιμος"
Η χαλαρότητα στην εφαρμογή του οποιου νόμου, φέρνει σταδιακά ακόμα μεγαλύτερη.
Ξεκινάμε με το αν διαθέτουμε φαρμακείο, πάμε στη χρηστικότητα (ημ. λήξης) των ειδών που περιέχει και φτάνουμε στο γιατί περιέχει εκτός των προβλεπομένων , και 3 χάπια για τις ημικρανίες που μπορεί να έχω βάλει για πάν ενδεχόμενο.
Ε, διαλέχτε και πάρτε τι πρέπει να προβλέπει ο έλεγχος και ποιά τα όριά του.
Αν έπαιρναν και το φαρμακείο στο χημείο για να "επαληθεύσουν"κατα πόσον είναι σε ισχύ το περιεχόμενο, ... φαντάζομαι τι θα γράφαμε !!!
Πάμε και σε 2 διαφορετικές εκδοχές έκφρασης "παραπόνου" των παραβατών:
1η: "Είχα ξεχάσει το φαρμακείο του ΙΧ απο το προηγούμενο ΣΚ, που έκανα καθαριότητα, να το ξανατοποθετήσω και ξέμεινε στο γκαράζ. Σήμερα, με σταμάτησαν γι έλεγχο και παρότι ήταν η μόνη μου "έλλειψη", με έγραψαν. ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ!!!"
2η: "Είχα ξεχάσει το φαρμακείο του ΙΧ απο το προηγούμενο ΣΚ, που έκανα καθαριότητα, να το ξανατοποθετήσω και ξέμενε στο γκαράζ. Σήμερα, με σταμάτησαν γι έλεγχο και παρότι ήταν η μόνη μου "έλλειψη", με έγραψαν. Οι τροχο-καραγκιόζηδες, δεν κοιτάζουν τα μούτρα τους και τόσο κόσμο που κυκλοφορεί ανασφάλιστος, γράφουν ανθρώπους για έλλειψη φαρμακείου."
Διαφέρουν κάπως, δε νομίζετε?
Ακόμα και στο νηπιαγωγείο, τέτοιες "δικαιολογίες" και "αντιδράσεις" επιδέχονται σχολιασμού.
Σε ενήλικες , μάλλον "χλευασμού" !