Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#111249 Μπορείς να μην σχολιάζεις το θέμα μου??? :lol: (εχεις δίκιο, η Β' έκδοση είναι!)

Θα φροντίσω να τραβήξω και στα f/4 ή 5.6, αλλά τότε τι αξία έχει να κουβαλάω όλο αυτό τον φακό και τα λεφτά που έδωσα, αν δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω τέρμα ανοιχτό;

Edit: Έτοιμες και οι φωτογραφίες στα f/4 (οι πρώτες δύο) και f/5.6 (η τελευταία)

ΕικόναIMGP9990 by Alex, on Flickr

ΕικόναIMGP9994 by Alex, on Flickr

ΕικόναIMGP9997 by Alex, on Flickr
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#111627 Νομίζω η εστίαση είναι αστεράτη κ απλώς έχει μια υπερβολική "σοφτάδα" στο 2.8.

Θα πρέπει να ζήσεις με αυτό, και να αντισταθμίσεις με λίγο φώτοσοπ όταν χρειάζεται.

Φίλος είχε τον 18 200 σίγμα, ένα απλό all around φακούδι, χωρίς σταθεροποίηση. Αυτός στο 18άρι ιδίως και στις πρώτες 2 3 ρυθμίσεις του μέγιστα ανοιχτού διαφράγματος είχε τόση θολάδα που νομιζες οτι δεν εστίαζε. π.χ. 18μμ και f/3.5 με f/5 ήταν η μέρα με τη νύχτα.

Στο διαταύτα για την εξτρίμ περίπτωση που θες 2.8, θα θες α. ή πορτρέτο φλουταρισμένο *οπότε δε σε ενδιαφέρει και τοοοοοοοοοσο πολύ η οξύτητα, ιδίως στο φόντο ή β. νυχτερινή από μακρυά που έτς κ αλλιώς είναι συμβιβασμός σε θέμα ποιότητας
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#111649 Όλα τα reviews αναφέρουν ότι ο φακός είναι πολύ οξύς, ακόμη και τέρμα ανοιχτός. Στις περισσότερες περιπτώσεις συγκρίνεται με τον Canon 70-200mm f/2.8L II USM, οπότε δε πιστεύω ότι μπορεί να είναι τόσο soft. Έχω τον Tamron 90mm/f2.8 και είναι με διαφορά ο πιο οξύς φακός μου και αυτή είναι η χάρη του, να βγάζεις πολύ καθαρές φωτογραφίες με ωραίο bokeh. Για αυτό αγοράστηκε και ο συγκεκριμένος, αλλιώς είχαν και έναν Pentax 55-300 f/4.5-5.6.

Τον δοκίμασα και χθες μέσα στο καταμεσήμερο, και φαινόταν να έχει πρόβλημα front focus. Ίσως για αυτό να φαίνεται το πρόβλημα πιο έντονα στα 200mm με f/2.8

Μεγάλο ξενέρωμα πάντως... :(
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#111703 Επειδή ήθελα να έχω τον φακό για τον γάμο του κολλητού στο τέλος του μήνα, είπα να μην μπω στην διαδικασία με επιπλέον τεστ κλπ, τον έκανα πακετάκι και τον έστειλα στο service της Tamron στην Γερμανία. Αν είμαι τυχερός (αν και πολύ δύσκολο το βλέπω), θα μου επιστραφεί πριν από το τέλος του μήνα. Άντε να δούμε τι θα γίνει!

Χρεώθηκα τα μεταφορικά, ελπίζω να μην χρεωθώ και την επιστροφή.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#113716 Αυτό είναι ένα τετρακόπτερο με κάμερα το οποίο μπορεί να σε ακολουθεί.

Άβαταρ μέλους
By 224v
fubar.gr έγραψε:Αυτό είναι ένα τετρακόπτερο με κάμερα το οποίο μπορεί να σε ακολουθεί.

Τελος του ετους η παραδοση, ειναι και υποβρυχιο!!!
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#114215 Καλό σαν ιδέα, σαν υλοποίηση δεν ξέρω πως θα είναι.

Σε action cameras όπως η SJ4000, ποια θεωρείται το καλύτερο Value for Money;

Μου αρέσουν τα προϊόντα της Xiaomi αλλά η κάμερα της έρχεται σκέτη χωρίς όλες αυτές τις βάσεις της SJ, ενώ και σε σύγκριση που είδα με τις SJ, οι SJ μου φάνηκαν καλύτερες. Η SJ5000 είναι τόσο καλύτερη ώστε να αξίζει τα διπλά λεφτά σε σχέση με την SJ4000;

Έχετε να προτείνετε κάποιον αξιόπιστο πωλητή;
Άβαταρ μέλους
By Morx
#114557 Διαβασα οτι η SJ4000 ειναι μακραν πιο value for money απο την 5000.

Θελω να αγορασω την SJ4000 και δεν εχω ιδεα απο που.
Φυσικα, με wifi!

Τα φωτα καποιος!
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#114567 @Morx
http://www.ebay.com/sch/foxoffer1/m.htm ... pg=&_from=
http://www.ebay.com/itm/Original-SJCam- ... 3f44702c11
http://www.ebay.com/itm/SJCAM-SJ4000-Wi ... 1e91a8ce40
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#114571 Κάνει και για dash cam ή είναι too much; Φαντάζομαι και η μπαταρία της δε θα κρατάει πολύ γι αυτή τη χρήση. Γενικά για τουριστική* dash cam τι προτείνουμε;

*να καταγράφει τη διαδρομή που έκανες, που σταμάτησες, για πόσο.... και όσο πιο πολλές πληροφορίες γίνεται για το ταξίδι. :ninja: