Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#113622 Τι να κάνω ρε σεις, να μπω στη DeLorean και να γυρίσω πίσω όταν έκανα την εγκατάσταση, να βοηθήσω τον εαυτό μου να σηκώσει το στεγνωτήριο (και να τραβήξω την απαραίτητη photo) ? :lol:

Για το θέμα μείκτη, τα διπλής παροχής (τουλάχιστον σίγουρα τα Miele) θέλουν μείκτη ζεστού-κρύου που να δίνει σταθερά 60 βαθμούς νερό στην είσοδο ζεστού, γιατί αλλιώς παθαίνουν μια ψιλοκολούμπρα αν π.χ. ο ηλιακός δώσει κανά 85αρι στο ντάλα καλοκαίρι. Και τέτοιοι μείκτες δεν βρίσκονται εύκολα, έφαγα τη μισή Αθήνα τότε να τον βρω, και τον βρήκα σε εισαγωγέα με επαγγελματικό εξοπλισμό για ξενοδοχεία :help:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
g47 έγραψε:Π.χ αυτο με τις βιδες στον καδο δεν υπηρχε περιπτωση να το σκεφτω.

Να το διαβασεις στο manual ή ακομα περισσοτερο στο ξεχωριστο (συνηθως) χαρτι που λεει "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ"? :hmmm:

Κατα τα άλλα, μια ψηφος ακομα για τα LG το εχουμε μερικα χρονια τωρα, δεν εχει κάνει KIX
Τραγουδαει κιόλας, οταν το αναψεις και οταν τελειωσει η πλυση :metalo:
Άβαταρ μέλους
By g47
#113662 To διαβασα, κατι ματζαφλαρια λεει να αφαιρεσω απο πισω.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
g47 έγραψε:To διαβασα, κατι ματζαφλαρια λεει να αφαιρεσω απο πισω.

Ε, Καντο ντε. :lol:

Οχι σαν ενα φιλο μου (που ειναι φαση Geakos γενικα) που ηρθε μια μερα και εγινε η εξης συζητηση
- ρε σεις εγκατεστησα το πλυντηριο μονος μου
- μπραβο ρε μαγκα, πως το επαθες
- ρε ολα τα εκανa, και ρευμα, και νερο κλπ
- τι λες ρε αδερφε, και παιζει τωρα?
- ναι μια χαρα, αλλα οταν στιβει χοροπηδαει
- ρε |λογοκρισία| εβγαλες τι βιδες απο τον καδο?
- ποιες βιδες?
- ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΑΑ

Η πλακα ειναι οτι οντως και με τις βιδες δουλευε καλα... στο στιψιμο μονο εκανε θεμα... μολις τις βγαλαμε αθορυβο, ακινητο, σουπερ.
Άβαταρ μέλους
By g47
#113670 Α αυτα ειναι? :lol:
Και γυρναγα το καδο σα μαλακας να δω αν σκαλωνει :tomato:
Θα τα αφησω για τον υδραυλικο πλεον.
Να δουμε και αν θα εχουμε θεμα με τη προεκταση παροχης/αποχευτεσης.
Η βλακεια ειναι οτι λογω εργασιας που προεκυψε μαλλον χανω μεγαλο μερος της εγκαταστασης.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#113674 Μετα παραπονιεσαι που σου παιρνουν την καρτα. :(
Εφ' οσον δουλευε η παλια εγκατασταση νερου/αποχετευσης για το αλλο πλυντηριο, 99% θα δουλευει οπως ειναι και για αυτο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#113710 Μιας και λέτε για πλυντήρια, είχα πάει σ'ένα φιλικό σπίτι χθες και παρουσιάστηκε πρόβλημα με το πλυντήριο, ένα candy άνω φόρτωσης, σταμάταγε η λειτουργία, άναβε ένα λαμπάκι και δεν άνοιγε το πορτάκι. Το φίλτρο καθαρό όπως και η αποχέτευση, έβγαζε κανονικά νερό. Μετά είπαν ότι έκανε ένα μπαμ :lol: Και όντως, ανοίγω το πλαϊνό και βλέπω ότι είχε φύγει ο ιμάντας :dizzy: Δεν τεντωνόταν όμως ο καριόλης για να πιάσει κι από κάτω :rant: Και για να μη κάνω ζημιά σε ξένο πράγμα το άφησα :lol: :oops:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#113720 Mαλλον το υπερφορτωσαν ,ζορίστηκε και τον πεταξε. Η τροχαλία είχε αυλάκι ;Σε δικο μας πλυντηριο τον πεταξε και οταν προσπαθησα να τον βαλω είδα ότι δεν ειχε αυλάκι για να συγκρατεί τον ιμάντα.Για να μπει χωρίς να χαλαρώσεις κάτι πρέπει να χρησιμοποιήσεις δυο λεβιέδες,οπως βάζουν τα λαστιχα στις ζάντες.Η να τον βάλεις απο την μια μεριά και να γυρίζεις τον κάδο για να καβαλήσει,θελει προσοχή να μην σου μαγκωσει το χέρι.Υπάρχουν τρόποι,αν είναι ξένο όμως ....... μακρυά και αγαπημένοι.
Άβαταρ μέλους
By g47
#113795 Λογω του οτι οπως υποπτευομουν δεν χωρουσε το νεο, αναγκαστηκε ο μαστορης και εβγαλε το καπακι.
Απο πανω μπηκε η φορμαικα οπως στις προηγουμενες φωτο.
Εχει προβλημα να λειτουργει χωρις αυτο?
Τα παιδια μου ειπαν πως δεν εχει κανενα θεμα και δεν ειδα κατι γραμμενο στο μανιουαλ (βεβαια αυτο ισως ειναι γιατι πολυ απλα δεν πρεπει να βγαινει).

Επισης υπηρξε οντως θεμα με τους σωληνες, οι παλιοι δεν εμπαιναν, οι καινουργιοι ηταν κοντοι και αγοραστηκαν και προεκτασεις.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#113798 Αν μπορεί να κουμπώσει σε κολώνα, τότε όντως κανένα πρόβλημα, το καπάκι είναι κυρίως διακοσμητικό. Αλλά έτσι και αλλιώς, αν δεν εκθέτει τίποτα εσωτερικούς μηχανισμούς, ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά σε σκόνες και νερά, τότε και πάλι no problem...
Άβαταρ μέλους
By g47
#113810 Δεν εκτιθεται πουθενα μιας και απο πανω ειναι το ξυλο.
Αλλα μου κακοφανηκε που ειδα τα καλωδια :lol:
Θα παραγγειλω ενα λευκο πιχακι να βαλω στο κενο.
Οποτε ειμαι ησυχος αφου δεν εχει καποια σημασια το καπακι.
Θορυβο ισως? :hmmm:
Του εβαλα ενα ηχομονωτικο απο πανω just in case.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#113811 Όχι ρε συ, εννοούσα αν αφαιρώντας το καπάκι (π.χ. για να μπει σε κολώνα) είναι έτσι φτιαγμένο από μέσα ώστε να μην εκθέτει ευαίσθητα σημεία. Ρίξε μια ματιά στο manual και δες αν υπάρχει σελίδα σχετικά με τοποθέτηση σε κολώνα, αν υπάρχει τότε είναι σχεδιασμένο για να βγαίνει το καπάκι του και δεν έχεις θέμα :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
g47 έγραψε:Απο πανω μπηκε η φορμαικα οπως στις προηγουμενες φωτο.
Εχει προβλημα να λειτουργει χωρις αυτο?
Τα παιδια μου ειπαν πως δεν εχει κανενα θεμα και δεν ειδα κατι γραμμενο στο μανιουαλ (βεβαια αυτο ισως ειναι γιατι πολυ απλα δεν πρεπει να βγαινει).

Κανένα πρόβλημα.

Αν όχι όλες, οι περισσότερες αυτού του είδους οι συσκευές (πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια, πλυντήρια πιάτων) είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να αφαιρεθεί εύκολα το επάνω μέρος τους για να χωνευθούν κάτω από τον πάγκο της κουζίνας.
Άβαταρ μέλους
By g47
#113821 Δυστυχως με τα ποδια του πλυντηριου τερμα κατω, δεν χωρουσε κατω απο το παγκο, οπως το bosch.
Τα μηχανικα μερη ειναι εκτεθειμενα αν αφαιρεθει το καπακι. Για τη τοποθετηση σε κολωνα η LG εχει πιαστρακια και δεν αφαιρειται.
Αλλα στη περιπτωση μου, απο πανω ειναι η φορμαικα (παγκος) της φωτο και το κενο θα καλυφθει. Ολες οι πλευρες ειναι σφραγισμενες με σιλικονη. Οποτε δεν τιθεται θεμα σκονης, νερων κλπ.
Απο την αλλη μαλλον θα υπαρχει διαφορα στον θορυβο, γιαυτο και εβαλα απο πανω το μονωτικο. :hmmm:

Το καπακι βγηκε οντως ευκολα, 5 βιδες ηταν απλα, με ευκολη προσβαση.