Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Asimov έγραψε:Μόνο τούβλο. Δίπλα έχει τοίχο από τη μια μεριά και τίποτα από την άλλη.

Θα φέρει κάδο για να βάλει τι?? <0,25 κυβικά μπάζα ? :lol:

Οι κλασσικοί κάδοι είναι 7,5αριδες, ο μικρότερος είναι 3 κυβικά...

Μια ενδεικτική τιμολόγηση (και όταν λένε τιμολόγηση εννοούμε όλα κομπλε, καθαίρεση και απομάκρυνση με προβλεπόμενο τρόπο των σαθρών τμημάτων) είναι στα 90-140e/κυβικό. Πες 150 γιατί θα φέρει εξοπλισμό μόνο για αυτή την εργασία.

Το σοβάντισμα πόσο είναι? Σοβάντισμα μόνο ή και αποκατάσταση ?

Αυτά με δεδομένο οτι απλά θες να ρίξεις ένα κομμάτι, γιατί αν π.χ. θες να ανοίξεις παράθυρο είναι άλλη ιστορία
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#113171 Σοβαντισμα, μόνο. Τα περί κάδου είναι και δική μας απορία, αφού υποθέτω ότι τα μπάζα συνολικά θα είναι 2-3 σακοι. Αν ήταν δικό μου το σπίτι εννοείται ότι θα το έκανα μόνος μου, παίδες.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
mjacob έγραψε:Πολυ περισσότερα θα ειναι τα μπάζα...

Από το <0,3 κυβικά μέχρι το "Χωράνε σε 2-3 σακούλες" υπάρχει το χάος :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#113179 Καλά ναι, στον Asimov το έλεγα. Τα γ@μόμπαζα έχουν μια τάση να πολλαπλασιάζονται και βγαίνουν ΑΠΙΘΑΝΑ πιο πολλα απ'όσο μοιάζει,

3 σάκους πρέπει να γέμισα για μια τρύπα 15πόντων σε διπλό τούβλο ξερω γω.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#113180 Ρε παιδιά, τι είναι τα μπάζα, ο Hulk και τραβάνε μάζα από κάποιο παράλληλο σύμπαν ? :lol:

2x0,60 είπε ο άνθρωπος, άντε να σου βάλω διπλό μπατικό με 6αρι για μόνωση (αν είναι εσωτερικός τοίχος δεν παίζει αυτό αλλά λέω worst-case scenario), δηλαδή άντε να είναι 2x0,60x0,22 η τοιχοποιία, και άλλα 2x0,60x0,10 o σοβάς, το όλον 0,4κ.μ. Προφανώς ο κάδος θα περισσεύει, αλλά θέλει δουλίτσα για να μπουν σε σακούλες. Και μισό κυβικό μπάζα δεν τα αφήνεις απλά στο δρόμο, τα μαζεύεις και τα πας σε κατάλληλο χώρο :ninja:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#113183 Δεν βγαίνουν κυβισμένα και προφανώς ο τελικός χώρος που καταλαμβάνουν είναι διπλός (ίσως και παραπάνω) από τον ονομαστικό τους όγκο...
Άβαταρ μέλους
By kacey
The Ace έγραψε:Αυτά που είναι σίγουρα λάθος .....φυσικά το χωρίς ΦΠΑ.

Γιατι ειναι λαθος? Το ΦΠΑ ειναι κατι που το πληρωνει ο πελατης και αυτος σου λεει εξ'αρχης* "εγω θελω τοσα καθαρα". Το αν θα πληρωσεις το ΦΠΑ ειναι δικο σου θεμα.

* αν σου ελεγε σκετο "η δουλεια κανει τοσο" και μετα σφυριζε αδιαφορα για την αποδειξη, τοτε πηδα τον.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
kacey έγραψε:

Γιατι ειναι λαθος? Το ΦΠΑ ειναι κατι που το πληρωνει ο πελατης και αυτος σου λεει εξ'αρχης* "εγω θελω τοσα καθαρα". Το αν θα πληρωσεις το ΦΠΑ ειναι δικο σου θεμα.

* αν σου ελεγε σκετο "η δουλεια κανει τοσο" και μετα σφυριζε αδιαφορα για την αποδειξη, τοτε πηδα τον.

Ο νόμος ορίζει η τιμή που δίνεις (υποτίθεται μάλιστα η μια και μοναδική τιμή που υφίσταται σε ευνομούμενη χώρα...ακόμη και στο ελλαδισταν) είναι υποχρεωτικα με ΦΠΑ!
Στην Ελλάδα που υπάρχει και δεύτερη (παράνομη) τιμη, τη λες κι αυτή, αν κι οπου σε παιρνει να την πεις.
Δεν υπάρχει...σου λεω μια τιμή με τα καθαρά που θέλω κι αν θέλεις να πληρωσεις ΦΠΑ κάτσε υπολόγισε τον και δώσε μου τον κι αυτον.

Έτσι για να τα βάζουμε σε μια σωστη σειρα τα πραγματα δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#113193 Εγω τι ειπα? Οτι αν σου πει "η δουλεια ειναι 1000 ευρω" τοτε δινεις 1000 και περιμενεις αποδειξη (και αν σου λεει ΜΕΤΑ μα μου σου του τοτε βρισκεις τροπο να τον πηδηξεις). Οταν σου λεει "εγω θελω 1000 ΣΥΝ ΦΠΑ, το αν θα το δωσεις ειναι δικο σου θεμα" τοτε ειναι δικο σου θεμα. Μια χαρα υπαρχει η επιλογη.

Για τι πραγμα τον εγκαλεις? Για το οτι σου εδωσε την επιλογη? Αυτο ελειπε να μη στην εδινε και μετα να πηγαινες στους αλλους 43625796399034 μαστορους που θα σου την εδιναν...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Alxnks έγραψε:
kacey έγραψε:

Ο νόμος ορίζει η τιμή που δίνεις (υποτίθεται μάλιστα η μια και μοναδική τιμή που υφίσταται σε ευνομούμενη χώρα...ακόμη και στο ελλαδισταν) είναι υποχρεωτικα με ΦΠΑ!
Στην Ελλάδα που υπάρχει και δεύτερη (παράνομη) τιμη, τη λες κι αυτή, αν κι οπου σε παιρνει να την πεις.
Δεν υπάρχει...σου λεω μια τιμή με τα καθαρά που θέλω κι αν θέλεις να πληρωσεις ΦΠΑ κάτσε υπολόγισε τον και δώσε μου τον κι αυτον.

Όταν ο μηχανικός δίνει προσφορές κατά κανόνα περιλαμβάνει τις εργοδοτικές εισφορές, όχι όμως τον ΦΠΑ. Προφανώς, αυτό αναγράφεται με σαφήνεια στο φύλλο της προσφοράς
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
red_monster έγραψε:
Alxnks έγραψε:
kacey έγραψε:

Όταν ο μηχανικός δίνει προσφορές κατά κανόνα περιλαμβάνει τις εργοδοτικές εισφορές, όχι όμως τον ΦΠΑ. Προφανώς, αυτό αναγράφεται με σαφήνεια στο φύλλο της προσφοράς

Μιλάς για φύλλο προσφοράς κτλ...εμένα οι προσφορές κυμαίνονται απο στο μιλητο και χοντρικά μέχρι στην καλύτερη σε ενα προχειροχαρτο, επίσης στο περιπου και ξέρες τιμές, χωρίς υποσημειώσεις κτλ
Φυλλα προσφοράς..μπορεί, σε φαση κατασκευής οικιας..σε ψιλό/χοντρομερεμετια δεν μου έχουν δώσει ποτέ. Είπαμε...ελλαδισταν.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
red_monster έγραψε:Όταν ο μηχανικός δίνει προσφορές κατά κανόνα περιλαμβάνει τις εργοδοτικές εισφορές, όχι όμως τον ΦΠΑ. Προφανώς, αυτό αναγράφεται με σαφήνεια στο φύλλο της προσφοράς

Αυτό. Πάντα και υποχρεωτικά -θεωρητικά- ο ΦΠΑ αναγράφεται διακριτά, είτε πρόκειται να πάρεις ένα αλουμίνιο, είτε πρόκειται να χτίσεις μεζονετούπολη. Το σενάριο φοροαποφυγής "τόσο χωρίς, τόσο με ΦΠΑ" είναι κλειδωμένο στο 1,05 για όλους τους μαστόρους, τεχνίτες, οικοδόμους, εργολάβους κλπ...

Και το "λάθος" είναι στο ότι, πέρα από το παραπάνω (δηλαδή το ΦΠΑ αν θέλεις το πληρώνεις), του δίνει τιμή μεροκάματου ανειδίκευτου στα 50€ χωρίς ΦΠΑ, άρα πάμε στα 65€ για νόμιμη τιμή. Αυτή είναι τιμή 2008, όχι 2015....