https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Εγω το αγορασα.
Χιχιχι
< 3
g8777 έγραψε: Κατανοητό pitt; Ειναι και μέρα του θεου σήμερα, κρίμα ειναι να την μολυνουμε με χριστοπαναγιες.
Χριστοπαναγίες επειδή σου είπα μπράβο για την ειλικρίνεια σου;
Μωρέ μπράβο!
Serf έγραψε:Έχουμε κήπο πολυκατοικίας με τα παρακάτω δύο φωτιστικά. ...
Κατ΄αρχήν, η στήριξή τους στο έδαφος είναι "κατασκευή" στη οποία τοποθετείς κάποια φωτα που μπορείς να επιλέξεις ώστε να "χωράνε " και να τοποθετηθούν στη βάση, η είναι ενσωματωμένα τα φωτ. σημεία σε στήλη που μπαίνει "καρφωτή" στο έδαφος ?
Η φωτό δεν βοηθάει για "προτάσεις" και επειδή δύσκολα θα βρείς μετά απο τόσα χρόνια ολόιδια, ...
Pitt έγραψε:g8777 έγραψε: Κατανοητό pitt; Ειναι και μέρα του θεου σήμερα, κρίμα ειναι να την μολυνουμε με χριστοπαναγιες.
Χριστοπαναγίες επειδή σου είπα μπράβο για την ειλικρίνεια σου;![]()
Μωρέ μπράβο!
Σε περιπτωση που δεν το καταλαβες τοτε το ποστ μου ηταν ειρωνικό. Τελος πάντων οφείλω να ζητησω συγγνώμη για πριν, απλα μου έκανε εντύπωση το ύφος του ποστ σου.Ουτε εγώ καταλαβα οτι δεν το ελεγες ειρωνικά.
σπανια εχω χαρει οτι εχω φτιαξει, γιατι τα πιο πολλα εχουν γινει κατω απο πιεση χρονου χρηματων. απο σιδερα εχω φτιαξει γεωργικο καρουλι ποτισματος (πατεντα , δεν πηρα αλλα δικη μου ιδεα που δεν εχει υλοποιηθει απο αλλους)καλλιεργητες σβαρνες ,2 παταρια σε αποθηκες, εσωτερικη σκαλα ξυλινη σε παταρι , υδραυλικα σε στουντιο και την τουαλεττα για αναπηρο
τα ηλεκτρικα επισης , εχω μεταφερει και εχω στησει απο την αρχη ηλιακο σε ταρατσα , την συνδεση του σπιτιου με το δικτυο
εχω φτιαξει την κουζινα , παγκους ντουλαπια υδραυλικα ηλεκτρικα , σκανδιναβικο στυλ , τα πιατα πανω απο τον νεροχυτη , στραγγανε στον νεροχυτη,ολες τις ντουλαπες , το ιδιο σε μια θεια μου ,κρεβατια για τα παιδια πανω κατω αλλα και πριγκηπικο για την μικρη , οτιδηποτε σε βαψιμο , γυψοσανιδες , χτισιμο μαντρες ,τσιμεντοπλιθες , τουβλο ,αποστραγγιση.
με μηχανηματα φιλτρα λαδια παραφλου, αμορτισερ , τακακια ,δισκοπλακες και αλλα , το κομπιουτερ το συναρμολογησα εγω. το προβλημα ασχολουμαι με τα παντα και δεν ειμαι καλος σε τιποτα , ενταξει εννοω εχω να πιασω ηλεκτροκοληση μισο χρονο , για να κανω ανεβατο θα νου φυγει δεν θα παει το χερι μονο του θα πρεπει να προσπαθησω.σε τι ειμαι καλος πραγματικα; στα ξυλα θα επρεπε να ημουν μαραγκος μου αρεσει και ειμαι πραγματικα καλος , επισης αποδειχτηκα πολυ καλος στο χτυσιμο , επαθαν πλακα τα μαστορια , μαντρα 2 μετρα ψιλη 40 μηκος δεν χανει χιλιοστο.επισης σχεδιασα και τους ειπα πως θα γινει η σκεπη για να κανω σοφιτα επανω , κανενας δεν ειχε ξανακουσει για αεριζομενη σκεπη απο τα μαστορια .
γενικα αυτο που ηθελα να γινω μικρος, αρχιτεκτονας, και μαραγκος ειμαι καλος.
.Αγρότης είσαι;
Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η 'αριστερά'...
προχτες χαλασε το μοτερ απο το κομφλερ , πρωτευουσα νομου εχει εναν που κανει περιελιξεις .
εμας στα χωρια μας εχει σωσει το ιντερνετ .
otso έγραψε:ναι , βοηθαει οτι υπαρχει χωρος για να δουλεψεις , επισης αποθηκες για να εχεις πραγματα εργαλεια , εισαι μακρυα απο τον ανταγωνισμο και ζητανε οτι ναναι , μαστορια δεν ερχονται και συ μπορει να καιγεσαι .ηλεκτροκοληση ας πουμε εχουν ολοι.
προχτες χαλασε το μοτερ απο το κομφλερ , πρωτευουσα νομου εχει εναν που κανει περιελιξεις .
εμας στα χωρια μας εχει σωσει το ιντερνετ .
A! βρε otso, κάποια μέρα πρέπει να σου έρθω για καφέ.
g8777 έγραψε:Pitt έγραψε:g8777 έγραψε: Κατανοητό pitt; Ειναι και μέρα του θεου σήμερα, κρίμα ειναι να την μολυνουμε με χριστοπαναγιες.
Χριστοπαναγίες επειδή σου είπα μπράβο για την ειλικρίνεια σου;![]()
Μωρέ μπράβο!
Σε περιπτωση που δεν το καταλαβες τοτε το ποστ μου ηταν ειρωνικό. Τελος πάντων οφείλω να ζητησω συγγνώμη για πριν, απλα μου έκανε εντύπωση το ύφος του ποστ σου.Ουτε εγώ καταλαβα οτι δεν το ελεγες ειρωνικά.![]()
ΟΚ, δεκτή η συγγνώμη. Δεν κατάλαβα ότι το ποστ σου ηταν ειρωνικό. No hard feelings.
Αυτά που έγραψα τα εννοούσα. Έχω πολλά παραδείγματα από τον κοντινό μου κύκλο (φίλοι & συγγενείς) που δεν φτάνει που το παίζουν τρελίτσα με το "δεν πιάνουν τα χέρια μου" τις περισσότερες φορές πέφτει βύσμα σ΄ εμένα, επειδή "ξέρω απ΄ αυτά". Το "απ’ αυτά" μπορεί να είναι κατά περίπτωση από ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά έως υδραυλικά και δηλώσεις εισοδήματος, ότι βαριέται κανείς να κάνει μόνος του. Δεν ζητάνε να τους δείξω πως να κάνουν (κάτι που καταλαβαίνω και το κάνω με μεγάλη μου χαρά) αλλά να το κάνω εγώ.
Γιατί ρε μπαγάσα θα πρέπει Σαββάτο βράδυ που με καλείς στο σπίτι σου για κρασάκι, να σκαρφαλώνω για να ανοίγω καινούριες τρύπες για το κουρτινόξυλο επειδή οι παλιές βίδες βγήκαν από την θέση τους, ή να πέφτω κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας για να βγάλω το σιφόνι, επειδή εσύ δεν θέλεις να λερώσεις τα χεράκια σου με τα βρομόνερα, πετώντας ένα "εγώ δεν ξέρω απ΄αυτά" ή "δεν πιάνουν τα χέρια μου"; Δεν μιλάμε για να κάνει επισκευή σε ηλεκτρική συσκευή κλπ, αλλά απλά πράγματα! Δεν χρειάζεται να σπουδάσεις υδραυλικός για να καθαρίσεις το σιφόνι της κουζίνας!
Γι’ αυτούς πάει το "τεμπέληδες" που είπα προηγουμένως. Όχι σ΄ αυτούς που δεν κάνουν μόνοι τους σέρβις το αυτοκίνητο ή το ηλεκτρικό τους ψυγείο.
Καλή βδομάδα νά έχουμε.
Για τα απλα πραγματακια πιανομαι και 'γω οταν ακουω "Δεν πιανουν τα χερια μου".
Την Παρασκευή που ηταν αργια στη Λάρισα, επιασα και καθαρισα τον λεβητα πετρελαιου.
Διπλα απο το δικο μου λεβητα, ειναι αλλος ενας ο οποιος ειναι των απο πανω.
-Ξερεις απο αυτα;;
-Οχι, αλλα δεν ειναι τιποτα.
-Ε πως θα τον καθαρισεις;
-Θα τον ανοιξω και θα τον καθαρισω.
Τοσο απλα. Ενα καλλυμα κουμπωτο απο πανω ηταν ολο κι ολο και 8 παξιμαδια.
Βγαινει η μεταλλικη πλακα-καπακι, αφαιρεις και τα καπακια της μονωσης.
Μετα, ειναι 4 πλακες ατσαλινες με χερουλι ζιγκ ζαγκ τοποθετημενες τις βγαζεις και αυτες απο τις εγκοπες που στηριζοναι και ξεκιναει το τριψιμο.
Ετσι καθαριζεται, πως αλλιως δεν ειναι πυρηνικη φυσικη να ξεβιδωσεις 8 παξιμαδια να σηκωσεις 5 λαμαρινες 7 κιλων και να τις βαλεις κατω να τις τριψεις... Οταν εβαλα τη σκουπα να ρουφαει τα αιωρουμενα των επικαθησεων που ετριβα με τη συρματοβουρτσα τροχου δεν ενοιωσα λες και με προσελαβαν στη NASA. Απλα πραγματακια ειναι.
ΤΙ ΣΚΑΤΑ μπορει να παει στραβα στην τελικη οταν ξεβιδωνεις παξιμαδια, τριβεις το μεταλλο να καθαρισει, τα τοποθετεις ολα σωστα οπως ηταν αφου ρουφηξεις οτι μαζευτηκε στον πατο;;
Σε αυτο ας πουμε, δεν εχει "δεν πιανουν τα χερια μου". Ενα γαλλικο κλειδι θες, κατι να τριψεις αποτελεσματικα χωρις να σου φυγει ο πατος και μια σκουπα. That's all. Αλλιως δωσε στον τεχνικο ενα 50άρι χωρις να ξερεις εαν εκανε δουλεια ή θα χρειαστει να ξαναρθει συντομα για να βγαλει κι αλλα.
Πχ ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά μπορώ να φτιάξω, αλλά υδραυλικά όχι. Δε λέω ν'αλλάξω ένα σπιράλ ή να βάλω καινούριο μηχανισμό στην τουαλέτα, αλλά εντοπισμός διαρροών και πιο χοντρές επισκευές που έχουν κι άλλες παραμέτρους, πιέσεις υποπιέσεις κλπ.

Δεν συζητάμε για περιπτώσεις που κάποιος δεν μπορεί ν'αλλάξει μια λάμπα ή να συναρμολογήσει ένα έπιπλο με οδηγίες, τότε προφανώς βαριέται ν'ασχοληθεί.
My Flickr
Morx έγραψε:Ωραιες οι αποψεις σας.
Για τα απλα πραγματακια πιανομαι και 'γω οταν ακουω "Δεν πιανουν τα χερια μου".
Την Παρασκευή που ηταν αργια στη Λάρισα, επιασα και καθαρισα τον λεβητα πετρελαιου.
Διπλα απο το δικο μου λεβητα, ειναι αλλος ενας ο οποιος ειναι των απο πανω.
-Ξερεις απο αυτα;;
-Οχι, αλλα δεν ειναι τιποτα.
-Ε πως θα τον καθαρισεις;
-Θα τον ανοιξω και θα τον καθαρισω.
Τοσο απλα. Ενα καλλυμα κουμπωτο απο πανω ηταν ολο κι ολο και 8 παξιμαδια.
Βγαινει η μεταλλικη πλακα-καπακι, αφαιρεις και τα καπακια της μονωσης.
Μετα, ειναι 4 πλακες ατσαλινες με χερουλι ζιγκ ζαγκ τοποθετημενες τις βγαζεις και αυτες απο τις εγκοπες που στηριζοναι και ξεκιναει το τριψιμο.
Ετσι καθαριζεται, πως αλλιως δεν ειναι πυρηνικη φυσικη να ξεβιδωσεις 8 παξιμαδια να σηκωσεις 5 λαμαρινες 7 κιλων και να τις βαλεις κατω να τις τριψεις... Οταν εβαλα τη σκουπα να ρουφαει τα αιωρουμενα των επικαθησεων που ετριβα με τη συρματοβουρτσα τροχου δεν ενοιωσα λες και με προσελαβαν στη NASA. Απλα πραγματακια ειναι.
ΤΙ ΣΚΑΤΑ μπορει να παει στραβα στην τελικη οταν ξεβιδωνεις παξιμαδια, τριβεις το μεταλλο να καθαρισει, τα τοποθετεις ολα σωστα οπως ηταν αφου ρουφηξεις οτι μαζευτηκε στον πατο;;
Σε αυτο ας πουμε, δεν εχει "δεν πιανουν τα χερια μου". Ενα γαλλικο κλειδι θες, κατι να τριψεις αποτελεσματικα χωρις να σου φυγει ο πατος και μια σκουπα. That's all. Αλλιως δωσε στον τεχνικο ενα 50άρι χωρις να ξερεις εαν εκανε δουλεια ή θα χρειαστει να ξαναρθει συντομα για να βγαλει κι αλλα.
Μασκα φόρεσες;
Τι σκατά μπορεί να πάει στραβά απο κάποιον που ΔΕΝ θέλει να το κάνει;8 παξιμάδια are more than enough
Nα κοπουν,να στραβοπιάσουν,να χαθούν!!
- Βλακεια: Δεν του κοβει, ειναι ντουβαρι ο ανθρωπος, εχει μαθει να κανει ενα πραμα μονο και τελος.
- Μουρη: Υπαρχουν τυποι που θεωρουν "παρακατιανες" τετοιες δουλειες, αν και εχουν τη νοημοσυνη να τις κανουν.
- Χρονος: Μπορει να υπαρχει η νοημοσυνη και η θεληση, αλλα οχι ο χρονος. Καλη δικαιολογια, οχι παντα ειλικρινης.
- Τεμπελια: Ολα ετοιμα απο μικρος, το γαλατακι η μαμα κλπ, νταντεμα η γυναικα, σιγα μη βραχει να αλλαξει βρυση
- Βολεμα: Υπαρχει βολικος συγγενης/φιλος γιατι να το κανω εγω?
- Λεφτα: Μπορω να πληρωσω και φερνω κοσμο. Σπανιο.
- |λογοκρισία|: Θελουν να ερθει ο "ειδικος" να αλλαξει μια πριζα.
- Ευθυνοφοβοι: "Και αμα κανω λαθος ποιος θα το φτιαξει?". Εσυ ρε ηλιθιε, αφου ξερεις τι εκανες λαθος, ξερεις και να το διορθωσεις.
και διαφοροι συνδυασμοι αυτων.
Οι "μουρατοι"και οι "βολεψακηδες" με τσαντιζουν περισσοτερο απο τους τεμπεληδες και τους βλακες. Εννοειται αν ζητησει τετοιο ατομο δουλεια, "με ποναει η μεση", ή "δεν εχω τα εργαλεια".
Βασικα, δεν νοειται αντρας να μην μπορει να κανει μερικες ψιλοδουλειες στο σπιτι. Να αλλαξει λαμπα (και ντουί φυσικα) να φτιαξει μια πριζα που καηκε ή βγηκε, να επισκευασει ενα καλωδιο, να φτιαξει μια μπαλαντεζα. να κρεμασει καδρα, κουρτινες χωρις να του πεσουν στο κεφαλι, να κανει ενα τυπικο βαψιμο (το χειροτερο μου απο θεμα βαρεμαρας
Απο την αλλη μερια, σκεφτομαι οτι και οι τεχνιτες πρεπει να βγαλουν το ψωμι τους...