Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#111244 Ακούστε περίπτωση.......
Τον Ιανουάριο εντάχθηκα στο καθεστώς των απαλλασσόμενων από τον ΦΠΑ επιχειρήσεων του ν. 4281/2014 για τη χρήση 2015 και εξής....
πήγα σήμερα για άλλη δουλειά στη ΔΟΥ και μου λένε ότι όφειλα να είχα υποβάλει δήλωση ΦΠΑ για το διάστημα 01/01/2015-01/01/2015 (καλά διαβάσατε).
Τους λέω ότι αφού έχω απαλλαγεί από 01/01/2015, άρα έχω απαλλαγεί και από την υποχρέωση για την υποβολή σχετικής δήλωσης.
Σε ένα τμήμα έδειξαν κατανόηση, αλλά στο τμήμα ΦΠΑ κολλάνε....

Το θέμα είναι ότι αν υποβάλω τώρα τη δήλωση (η οποία αφορά μόνο την 01/01/2015 και προφανώς είναι μηδενική), έχω πρόστιμο 100 €....υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό;
Έχει πετύχει κανείς τέτοιο θέμα;

Επειδή έχω ένα μικρό πιστωτικό υπόλοιπο από την τελευταία δήλωση ΦΠΑ που έκανα, παίζει να συμψηφιστεί με το πρόστιμο;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#111248 Ερώτηση προς γνώστες (μάλλον λογιστές), είμαι -τυπικά- πρόεδρος σε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο και θα ήθελα να τυπώσω μια φορολογική ενημερότητα για το σωματείο. Μπορώ να το κάνω μόνος ή να πάω στον λογιστή; Αν είναι κάτι απλό μέσω gsis να μην τρέχω... Danke
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
ArrowsFA1 έγραψε:Ακούστε περίπτωση.......
Τον Ιανουάριο εντάχθηκα στο καθεστώς των απαλλασσόμενων από τον ΦΠΑ επιχειρήσεων του ν. 4281/2014 για τη χρήση 2015 και εξής....
πήγα σήμερα για άλλη δουλειά στη ΔΟΥ και μου λένε ότι όφειλα να είχα υποβάλει δήλωση ΦΠΑ για το διάστημα 01/01/2015-01/01/2015 (καλά διαβάσατε).
Τους λέω ότι αφού έχω απαλλαγεί από 01/01/2015, άρα έχω απαλλαγεί και από την υποχρέωση για την υποβολή σχετικής δήλωσης.

Το θέμα είναι ότι αν υποβάλω τώρα τη δήλωση (η οποία αφορά μόνο την 01/01/2015 και προφανώς είναι μηδενική), έχω πρόστιμο 100 €....υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό;

Επειδή έχω ένα μικρό πιστωτικό υπόλοιπο από την τελευταία δήλωση ΦΠΑ που έκανα, παίζει να συμψηφιστεί με το πρόστιμο;

Μάλλον θα το πληρώσεις το 100ρικο...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
ArrowsFA1 έγραψε:Ακούστε περίπτωση.......

Ναι, έπρεπε, και το π.υ. δεν συμψιφιζεται...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#111290 Τι να πω, στο μυαλό μου όταν κανείς απαλλάσσεται απο καθεστως φπα, απαλλασσεται κ απο την υποχρέωση υποβολης σχετικων δηλωσεων. Το π.υ. δεν συμψηφίζεται, επιστρέφεται τουλάχιστον ποτέ στο χέρι;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#111630 Για το θέμα που ανέφερα χθες, βρήκα αυτό στο νετ, φαίνεται ότι (όπως μου είπαν και από τη ΔΟΥ) το θέμα είναι τεχνικό - έχει σχέση με το πως σχεδιάστηκε η εφαρμογή ΦΠΑ του taxisnet και πραγματική νομική υποχρέωση για υποβολή τέτοιας δήλωσης δεν υπάρχει.
Θα το ψάξω, ίσως και με έγγραφο ερώτημα στην αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΟΙΚ. Ελπίζω βέβαια η ρύθμιση για "ξεχασμένες δηλώσεις" που διάβασα ότι ετοιμάζουν, να με πιάσει και να γλιτώσω το 100ρικο ούτως ή άλλως από εκεί.......

Κατά τα λοιπά πρεμιέρα σήμερα για τις δηλώσεις ΦΠ στο taxisnet.......
Έχει πλάκα, σε πρόσωπο που λαμβάνει 2 κύριες συντάξεις από διαφορετικές αιτίες, η μια εμφανίζεται προσυμπληρωμένη στον κωδ. 303 όπως θα περίμενε κανείς και η άλλη έχει χαρακτηριστεί ως "αποδοχές σύνταξης φορολογούμενες με ειδικό τρόπο ή αυτοτελώς" και πάει στον 619......
πέρυσι και οι δύο φαίνονταν στον 303....

Άντε να δούμε τι μας περιμένει και φέτος...
Άβαταρ μέλους
By thrylosveria
Dodger έγραψε:Ερώτηση προς γνώστες (μάλλον λογιστές), είμαι -τυπικά- πρόεδρος σε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο και θα ήθελα να τυπώσω μια φορολογική ενημερότητα για το σωματείο. Μπορώ να το κάνω μόνος ή να πάω στον λογιστή; Αν είναι κάτι απλό μέσω gsis να μην τρέχω... Danke

ΜΟΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
By Dodger
thrylosveria έγραψε:
Dodger έγραψε:Ερώτηση προς γνώστες (μάλλον λογιστές), είμαι -τυπικά- πρόεδρος σε ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο και θα ήθελα να τυπώσω μια φορολογική ενημερότητα για το σωματείο. Μπορώ να το κάνω μόνος ή να πάω στον λογιστή; Αν είναι κάτι απλό μέσω gsis να μην τρέχω... Danke

ΜΟΝΟΣ

Για πες...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#111964 Νομιζα, πως μια και ειναι το ΑΦΜ μου "συνδεδεμενο" με το σωματειο, πως θα τ εβγαζα και με τα δικα μου. Ευχαριστω