Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
#51431 Δε νομίζω ότι θα αρέσει σε όλους και λόγω μεγέθους και θέματος (δε γίνονται δα και τόσα πολλά, κάπου προς το τέλος ξεκολλάει η πλοκή) δεν είναι εύκολο.
Εμένα πάντως με ενθουσίασε (γούστα).
Τα άλλα δεν τα έχω διαβάσει.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#59462 Διάβασα και απόλαυσα μέσα στις γιορτές το "Βερολίνο, η πτώση 1945, του Antony Beevor. Πολύ καλό, γλαφυρό, περιγραφικό, γεμάτο πηγές και γεγονότα, και με ωραία παρουσίαση και δράση.
http://www.govostis.gr/product/455/berolino.html
Άβαταρ μέλους
By famas
elvet έγραψε:Διάβασα και απόλαυσα μέσα στις γιορτές το "Βερολίνο, η πτώση 1945, του Antony Beevor. Πολύ καλό, γλαφυρό, περιγραφικό, γεμάτο πηγές και γεγονότα, και με ωραία παρουσίαση και δράση.

Όντως πολύ καλό, φαντάζομαι δείχνει ότι για να πολέμήσεις ένα τέρας πρέπει να γίνεις κι εσύ το ίδιο. Πάντως για τις αναφορές του συγγραφέα σε αυτό το βιβλίο είχε γίνει ένα μικρο show στο προηγούμενο φόρουμ :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
EDDIE_147 έγραψε:Μετά από ολιγόμηνο διάστημα, επέστρεψα στη Νεσμπιάδα.

Εικόνα

Οι πρώτες 50 σελίδες επιβεβαιώνουν τη σημασία του να έχεις πιάσει τα βιβλία με τη σειρά.
Πχ αν διαβάσει κάποιος το συγκεκριμένο και μετά πιάσει το αμέσως προηγούμενο (Nemesis) θα θέλει να το πετάξει στο τζάκι.

Οι τελευταίες 100 σελίδες έφυγαν σε ένα βράδι.

Εικόνα

Δυστυχώς αν δεν τα πάρεις με τη σειρά καταλαβαίνεις το 1/3 του πράγματος.
|λογοκρισία| Νέσμπε. :x
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
famas έγραψε:
elvet έγραψε:Διάβασα και απόλαυσα μέσα στις γιορτές το "Βερολίνο, η πτώση 1945, του Antony Beevor. Πολύ καλό, γλαφυρό, περιγραφικό, γεμάτο πηγές και γεγονότα, και με ωραία παρουσίαση και δράση.

Όντως πολύ καλό, φαντάζομαι δείχνει ότι για να πολέμήσεις ένα τέρας πρέπει να γίνεις κι εσύ το ίδιο. Πάντως για τις αναφορές του συγγραφέα σε αυτό το βιβλίο είχε γίνει ένα μικρο show στο προηγούμενο φόρουμ :lol:

Respect στον Lt. Beevor αν και έχει κάποιες αγκυλώσεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#77065 απο αυριο εχει παζαρι βιβλιων στην πλατεια κοτζια . επειδη θα ειμαι αυριο αθηνα . παιζει παρκινγκ κυριακατικα εκει γυρω;

http://www.iefimerida.gr/news/191603/vi ... eia-kotzia
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#91747 Εικόνα

Τελείωσε κι αυτό, πάλι με συγκίνησε ο μπαγάσας :oops: Ενα κλικ πιο κάτω απ την αψίδα του θριάμβου, αλλά η αγωνία της πρωταγωνίστριας να ζήσει και οι αντιδράσεις των δύο ερωετευμένων σε αγγίζουν. Το αυτοκινητιστικό προσθέτει κι αυτό κάτι τις, αλλά δε με τρέλανε, δεν το χει ο Remarque με το θέμα :lol:

Σειρά τώρα έχει ο Steinbeck, o oποίος αγοράστηκε απ το μαγαζάκι που υπάρχει στο σπίτι του :)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#99941 Έφυγε ένας κολλημένος με τη μπάλα σήμερα :(

R.I.P. Eduardo Galeano

Αν οι "καθρέφτες" του διδάσκονταν στο σχολείο μπορεί να μην είχαμε χρυσά αυγά

Ξαναβάζω ένα απόσπασμα που με συγκίνησσε

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Οικονομικά «θαύματα» και θύματα της χούντας
https://enthemata.wordpress.com/2015/04/26/hounta/

Συνέντευξη του Διονύση Ελευθεράτου

με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του «Λαμόγια στο χακί»

Το βιβλίο ξεκινάει με το πρόσφατο (Νοέμβριος του 2014 ήταν) απόφθεγμα του Στέλιου Ράμφου, «όταν έφυγε η χούντα, άφησε μηδέν δημόσιο χρέος». Βλέπουμε ότι οι μύθοι για τα «καλά» της χούντας δεν περιορίζονται στον κλασικό χώρο των «νοσταλγών» της…

Ούτε περιορίζονται εκεί, ούτε δείχνει περιορισμένη η ερευνητική ρηχότητα, αν όχι και η καθαρή αδιαφορία, για τον εντοπισμό της αλήθειας. Αδιαφορία που αναπαράγει «χρυσαυγίτικες» αρλούμπες του Διαδικτύου και ατάκες από ομιλίες του Μιχαλολιάκου το 2012 ή από τηλεοπτικές «διαλέξεις» του Α. Γεωργιάδη, νωρίτερα. Δεν θα σας κουράσω παραθέτοντας εδώ επίσημα στατιστικά στοιχεία για ελλείμματα, χρέη και ισοζύγια στη χουντική επταετία, ούτε θα πω τι δείχνουν οι επιβεβλημένες συγκρίσεις με το «πριν» και με το «αμέσως μετά». Επισημαίνω απλώς τι έλεγε ο Μακαρέζος, ο επί 6,5 έτη «γκουρού» της χουντικής οικονομικής πολιτικής, στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, τον Απρίλιο του 1974: Ότι η χώρα θα χρειαζόταν πριν από τον Σεπτέμβριο του ’74 τουλάχιστον 1,8 δισ. δολάρια σε δάνεια, για να αποφύγει «την κήρυξιν χρεοστασίου». Ναι, χρεοστασίου… Το ποσό που ανέφερε ο Μακαρέζος ως μίνιμουμ δανειακή ανάγκη ήταν 4,5 φορές μεγαλύτερο από το σύνολο των τοποθετήσεων ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε ολόκληρη την επταετία 1967-1974. Τόσο «νοικοκυρεμένη οικονομία» παρέδωσαν οι συνταγματάρχες!
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#112061 Ψυχολογία Συριανού Συζυγου, Ροϊδης

Απ τις μεγαλυτερες τρολιές που έχω διαβάσει, πρόκειται για καταπληκτικό διήγημα, με την γλώσσα του Ροϊδη, το οποίο αν σκεφτείς πότε γράφτηκε, το κάνει ακόμα πιο ανατρεπτικό.

Απ ό,τι βλέπω έχει γυριστει και ουκ ολίγες φορές θεατρικές παραστάσεις
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#112076 Ο Ροϊδης ήταν κοντινός συγγενής του Νίκου Δήμου ( Ερμούπολη Σύρου). Ήταν-είναι το ίνδαλμά του.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
rx8_drifter έγραψε:Το αυτοκινητιστικό προσθέτει κι αυτό κάτι τις, αλλά δε με τρέλανε, δεν το χει ο Remarque με το θέμα :lol:

Για ένα διάστημα δούλεψε ως δοκιμαστής οδηγός σε εταιρεία ελαστικών .
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#153642 Εικόνα

Εικόνα

Ιδανικό κλείσιμο της σειράς για τους φίλους του είδους και του διεστραμμένου συγγραφέα.

Πραγματικά, λυπάμαι όσους το αγόρασαν χωρίς να έχουν διαβάσει ΟΛΑ τα προηγούμενα βιβλία.

Χάνουν ως και 50% του βιβλίου...
Στο τελευταίο βιβλίο της σειράς πιάνει διάφορα περιπτωσάκια που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα σε προηγούμενα βιβλία και καταλαβαίνεις ότι ακόμα και το κόμμα που έγραφε ο μουνίδης ο Νέσμπος 3-4 βιβλία πριν είχε συγκεκριμένο λόγο... :s_hang

Χωρίς να θέλω να ρίξω μισό spoiler θα πω ότι η εξέλιξη της πλοκής είναι τέτοια που κάπου στη μέση του βιβλίου αναρωτιέσαι μήπως η μάνα σου πχ είναι ο δολοφόνος.

Τελικά μάλλον το παρακάνει (φτάνεις σελίδα 500 και έχεις 5-6 πολύ ρεαλιστικούς υποψήφιους) και στο τέλος αν και μένεις |λογοκρισία| με το τι έχει παιχτεί (συν το ότι η απάντηση ήταν στα μούτρα σου από τις πρώτες σελίδες) μένουν κάποια κενά (τα οποία λύνονται σε άλλο βιβλίο; )

"Γιος" και "Αίμα στο χιόνι" είναι τελείως ανεξάρτητα και ξέμπαρκα ή θα ξεκινήσω να διαβάζω και θα συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να έχεις διαβάσεις άλλο πράμα πριν; :hmmm: :help:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#153651 Εικόνα
Κατάφερα να το τελειώσω επιτέλους αυτό το καλοκαίρι στις διακοπές. Στην ελληνική μετάφραση, 1150 σελίδες πυκνού κειμένου... Τέτοια ψωλιά, δεν έχω φάει από βιβλίο.
:lipsealed: :s_biggrin
Αν κάποιος ενδιαφέρεται, ας διαβάσει και τις κακές κριτικές στο Amazon, οι περισσότερες είναι διθυραμβικές βέβαια... Δεν θα συμφωνήσω όμως καθόλου με τις τελευταίες. Εμένα μου άφησε μια γεύση κούρασης και μη ολοκλήρωσης.
Είναι το πρώτο βιβλίο του Bolano που διάβασα και δεν ξέρω αν θα δοκιμάσω να διαβάσω άλλο, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το παρακάτω...
Εικόνα
Δεν ξέρω αν θα το τολμήσω πάντως... :lol:

Αρκετά καλό ανάγνωσμα και ο Έρωτας στα χρόνια της χολέρας, του Μάρκες. Μου είχε ξεφύγει παλιότερα. Δεν τρελάθηκα, αλλά τουλάχιστον είναι ένα πάρα πολύ καλό μυθιστόρημα από όποια πλευρά κι αν το δεις.
Εικόνα