Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#109107 Το τιμόνι όταν το στρίψω από την ευθεία του δεξιά ή αριστερά κάνει στην αρχή για μερικές μοίρες δηλαδή ένα χαμηλό ήχο σαν πολύ χαμηλό ξεφύσημα.
Ακούγεται με τα πάντα κλειστά και ο μηχανικός που το έψαξε δε βρήκε τίποτα ούτε στην κρεμαργέρα ούτε στην ανάρτηση.Απ'έξω γενικώς δεν ακούγεται τίποτα.Μόνο μέσα και μόνο σε αυτές τις λίγες μοίρες δεξιά ή αριστερά από το κέντρο του.Όταν π.χ. με ήδη στριμμένο το τιμόνι πήγα να το κόψω πιο πολύ και μάλιστα σε κατηφόρα για να ξεπαρκάρω δεν έκανε κιχ.
Για τώρα το αφήσαμε και θα το πάω ίσως και αλλού αν γίνει πιο έντονο.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να ρίξω λίγο wd-40 με προσοχή μεταξύ τιμονιού και κολώνας στη χαραμάδα που έχει ή απαγορεύεται; :ninja: Φαίνεται τελικά ότι προέρχεται από εκεί και σκέφτομαι μήπως θέλει λίγο λίπανση μιας και ξεκίνησε να το κάνει τώρα που τρώει και όλο τον ήλιο και τη ζέστη.
Επίσης φίλος μου είπε μήπως είναι το δαχτυλίδι του τιμονιού αλλά ψάχνοντάς το αυτό κάνει το γνωστό κρακ κρακ που είναι τελείως διαφορετικό.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#109152 Γιατί δεν ρώτησες τον μηχανικό για το wd40? Αφου δεν το έκανε αυτός, γιατί να βρεις το μπελά σου; Δε ξέρω, ίσως και να κάνει. Ας σου πει κανένας πιο ειδικός, αλλά μη σε τρώει και πολύ το χέρι σου. Ίσως είναι κάτι άλλο πιο απλό...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#109831 Audi 3.2L fsi motor intake manifold carbon build up and thermostat replacement DIY by Edge Motors

Άβαταρ μέλους
By mousatos
#111408 Μάλλον αλλά πόσοι έχουν τέτοιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα και πόσοι θα κάτσουν μόνοι τους να ασχοληθούν;
Η τεχνική απορία που απαντιέται στο βίντεο είναι οι μαυρισμένες βαλβίδες από το 15' και μετά και στο 20-21' .
German technology for the win.
ho-ho
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#111419 Αυτό δεν είναι το γνωστό πρόβλημα αυτών, και άλλων, κινητήρων; Που απαιτεί καθαρισμό κλπ. Νομίζω έχουμε δει και παλιότερα "τρομακτικές¨ εικόνες.
Όπως λες πάντως δεν φαντάζομαι πολλούς στην Ελλάδα ιδιοκτήτες ευγενούς V6 να κάνουν τέτοιες εργασίες μόνοι τους. Οπότε ναι, έχεις δίκιο τι DIY ονειρευόμουνα! :innocent:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#112362 Αν θυμάμαι σωστά μέσα στο θόλο, έχει μονο βίδες που συγκρατούν τον προφυλακτήρα. Δεν νομίζω να είναι από εκει. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By htanso21
JasonLouk έγραψε:Αν θυμάμαι σωστά μέσα στο θόλο, έχει μονο βίδες που συγκρατούν τον προφυλακτήρα. Δεν νομίζω να είναι από εκει. :hmmm:

Σε ευχαριστώ αγορίνα μου :)
Άβαταρ μέλους
By antonis_
#139733 Πολύ καλημέρα σας, είπα να μην δημιουργήσω νέο topic, και σαν καινούργιο μέλος να συστηθώ κιόλας.
Λέγομαι Αντώνης, :s_howdy προφανώς, :s_yes , και έχω ενα peugeot 307(1.4 8v) με 290.000(παρά) μοντέλο του '02, μέχρι να παω σπίτι απο την δουλειά θα τα πιάσω :s_biggrin

Λοιπόν η απορία μου τώρα,μάλλον απο την ζέστη έχει αποκολληθεί η επένδυση της οροφής του αυτοκινήτου,και μου χει κρεμάσει σαν μπουγάδα απλωμένη σε ταράτσα οικοδομής.
1:γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω κατι εγω
2:πήγα σε ένα ταπετσαρι-ά και μου πε 100αρικο η φθηνή και 130 η ακριβή επένδυση και σε κανα 2-3 αλλους που πήρα τηλέφωνο μου είπαν απο 100-150.
Ταρίφα πάει το 100άρικο?
Περίμενω απαντήσεις γιατί σε λίγο δεν θα μπορώ να βγω στο δρόμο με τον λέοντα.
Άβαταρ μέλους
By antonis_
#139750 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση,απλά μου φάνηκαν αρκετά (χωρίς να ξέρω τι κυκλοφορεί βέβαια από τιμές)και όλοι που μίλησα όταν ανέφερα τιμολόγιο : αααα αυτή η τιμή είναι χωρίς το ΦΠΑ, δλδ εγω που θέλω να κόψω και τιμολόγιο βάλε 23%.
Τέλος πάντων δεν το γλυτώνω απ'ότι φαίνεται.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
antonis_ έγραψε:Λοιπόν η απορία μου τώρα,μάλλον απο την ζέστη έχει αποκολληθεί η επένδυση της οροφής του αυτοκινήτου,και μου χει κρεμάσει σαν μπουγάδα απλωμένη σε ταράτσα οικοδομής.

Αν δεν έχει καταστραφεί, γιατί δεν την κολλάς; Υπάρχει ειδικό spray γι' αυτήν την δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By antonis_
#139793 Και το όνομα του σπρέι ?
Το κακό είναι όμως οτι πρεπει να βγάλω πλαστικά, έχει φύγει από την πλαφονιέρα της οροφής και από τις βάσεις των σκιάστρων.
Και αν υπάρχει κανείς που να το χει εφαρμόσει η έχει ανάλογη εμπειρία, ευπρόσδεκτη κάθε συμβουλή.