Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#110702 η μηχανη μου ηρθε χωρις καλωδια. λεει οτι παιρνει αυτο http://www.canon-europe.com/support/con ... 13-1091296
μπορει καποιος καλος ανθρωπος να μου βρει κανενα αντιστοιχο στο eshop ; μιας και βλεπω Mini-B και εμπειρια σε αυτα δεν εχω.
ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#110706 αν έχεις κανένα παλιό GPS ή tablet ή άλλη παλιά ψηφιακή κάμερα μπορεί ήδη να σου κάνει το καλώδιο που έχουν αυτά.
Αλλιώς λογικά χρειάζεσαι αυτό
Άβαταρ μέλους
By axel12p
otso έγραψε:η μηχανη μου ηρθε χωρις καλωδια. λεει οτι παιρνει αυτο http://www.canon-europe.com/support/con ... 13-1091296
μπορει καποιος καλος ανθρωπος να μου βρει κανενα αντιστοιχο στο eshop ; μιας και βλεπω Mini-B και εμπειρια σε αυτα δεν εχω.
ευχαριστω

Αν έχεις κάποιον παλιό εξωτερικό σκληρό (π.χ. WD Passport), το καλωδιάκι του θα σου κάνει. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεις σε κάθε μαγαζί με υπολογιστές και σε χαμηλή τιμή.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#110767 Aν πας σε κατάστημα να αγοράσεις να έχεις και την μηχανή μαζί σου για επιτόπου δοκιμη.

Μεγάλη τσιπιά να μην δίνουν έστω το καλώδιο .
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Red Garland έγραψε:stavrosg ακούει;; ^^ :metalo: 130δολαριάκια τελική τιμή. Έχω λοκάρει να ξερεις.
7 λεπίδες αντί για 5, ειδική επίστρωση από πάνω, Manual Focus Override, 10 εκατοστά μικρότερη ελάχιστη απόσταση εστίασας (35cm) + μεταλλική μοντούρα.

Ακούει :inlove:

Έχω κι εγώ τον 40/2.8 και δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα ένας τόσο κοντινός. Άσε που για πορτραίτα σε FF είναι πιο καλός ο 85/1.8 (που έχω επίσης :ninja: ). Και τέλος, η μηχανή μου είναι παλιά και δεν συνεργάζεται με το STM όπως πρέπει...

Πάντως για φρεσκάρισμα του nifty fifty ο,τι πρέπει, ειδικά η μεταλλική μοντούρα, γιατί ο δικός μου ο 50/1.8 ΙΙ "έφυγε" λόγω σπασμένου δοντιού της πλαστικής μοντούρας που έπεσε μέσα στον φακό και χάλασε το μοτεράκι του... (επίσης χάλασε τις επαφές της 350D που ήταν πάνω όταν έπαθε το ατύχημα, πονεμένη ιστορία) :dizzy:

Προσωπικά έχω βλέψεις προς 24-70/2.8 II και τον επερχόμενο 11-24 αλλά δεν είναι αγορές που γίνονται εύκολα "ερασιτεχνικά" ... :lipsealed: :lipsealed: :lipsealed: :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#110935 Γιατί να πας στον ΙΙ τότε; Δεν έχει τρομερές διαφορές απ'όσο έχω ακούσει.
Αν πας, σφύρα προς τα δω για τον Ι :innocent:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Dimitris_P έγραψε:Γιατί να πας στον ΙΙ τότε; Δεν έχει τρομερές διαφορές απ'όσο έχω ακούσει.
Αν πας, σφύρα προς τα δω για τον Ι :innocent:

Έχει διαφορές. Όχι τέτοιες που θέλεις να τρέξεις να τον αλλάξεις, αλλά αν τον χρησιμοποιείς επαγγελματικά ή γενικά υπάρχει η δυνατότητα χωρίς να χρειαστεί να μείνεις 4 μήνες μέσα για να τα μαζέψεις (άρα πρακτικά δεν το αντέχεις οικονομικά), αξίζει.

Για το δικό μου το κομμάτι, δεν θα σου έλεγα να τρέξεις να το δεις. Το πήρα μτχ από επαγγελματία, και είχε ήδη σκίσιμο 6 ετών όταν ήρθε στην κατοχή μου. Έφαγε και μια γερή πτώση από μένα (εντάξει, απλά το φίλτρο στράβωσε λίγο κατά τα άλλα δουλεύει κανονικότατα) και δεν τον έχω στείλει για CLA ακόμα, οπότε δε μπορώ να σου εγγυηθώ ότι είναι σε "άριστη λειτουργική κατάσταση" και ούτε μπορώ να τον πουλήσω έτσι έχοντας καθαρή τη συνείδησή μου.

Μετά το service, και με δεδομένο ότι θα έχω να συμπληρώσω για τον II, και εφόσον έχεις λάβει υπόψη σου τα παραπάνω, το συζητάμε. :)
Άβαταρ μέλους
By otso
Red Garland έγραψε:αν έχεις κανένα παλιό GPS ή tablet ή άλλη παλιά ψηφιακή κάμερα μπορεί ήδη να σου κάνει το καλώδιο που έχουν αυτά.
Αλλιώς λογικά χρειάζεσαι αυτό

ευχαριστω παιδια , η βιντεοκαμερα και η καμερα της πανασονικ εχουν ολα τα καλωδια , δεν μου περασε απο το μυαλο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#111225 Καλημέρα σε όλους!

Αγόρασα πριν λίγες ημέρες έναν Tamron 70-200/f2.8 μιας και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με τον Tamron 90mm που είχα. Η αγορά έγινε μέσω internet από Γερμανία, αλλά λόγω φόρτου εργασίας μόλις εχθές πρόλαβα να τον χρησιμοποιήσω.

Τσεκάροντας τις φωτογραφίες αργότερα στον υπολογιστή, είδα πως στο τέρμα tele με διάφραγμα f/2.8 οι φωτογραφίες δεν ήταν τόσο καθαρές. Επίσης είχα την εντύπωση πως είχε θέματα front focus. Είπα να τον ξαναδοκιμάσω σήμερα και δυστυχώς το αποτέλεσμα απέχει πολύ από το ιδανικό...

Αν μπορείτε τσεκάρετε λίγο και πείτε γνώμες.
ΕικόναIMGP9987 by Alex, on Flickr

ΕικόναIMGP9962 by Alex, on Flickr

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στο χέρι, αλλά προφανώς το κακό αποτέλεσμα δεν οφείλεται στο κούνημα.

Το θέμα είναι τι μπορώ να κάνω τώρα;

- Αξίζει να το στείλω πίσω στο κατάστημα και να ζητήσω αντικατάσταση; Πως θα ξέρω ότι θα είναι καλύτερο το δεύτερο κομμάτι;

- Ο φακός έχει 5 χρόνια πανευρωπαική εγγύηση, αλλά πρέπει να στείλεις τον φακό πάλι στην Γερμανία για να σου τον επισκευάσουν.

- Θα δεχτούν αντικατάσταση/ επισκευη ή θεωρείται λογικό το παραπάνω αποτέλεσμα;

- Τα μεταφορικά για Γερμανία ποιος τα χρεώνεται (και είναι και βαρύς ο άτιμος :thumbsdown: );

ΥΓ. Φυσικά, στον γάμο του κολλητού μου που ήθελα να το χρησιμοποιήσω το ξεχνάμε. :x Τρελό ξενέρωμα.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#111247 ηλεκτρονικά ισχύος β έκδοση Τζιολα <3 <3

Υπερβολική θολάδα για 2.8 νομίζω. Δε νομίζω να χάνει εστίαση, απλά παραείναι soft. για ανέβασε μια στο f/ 4 με 5.6 περίπου

Toυ ΣταύρουG τον 120 400 συνειδητά τον δουλεύω 2 /3 βήματα πέρα από το μέγιστο δυνατό διάφραγμα κ το softness εξανεμίζεται