Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#110398 Η έκπτωση στο ΦΕ ήταν 1,5% εδώ και μερικά χρόνια.

Οσο για την διαφορετική μεταχείριση των πολιτών απο το κράτος, επέτρεψέ μου και μένα να θεωρώ πώς, ακόμα και απο όσους δυσκολεύτηκαν λόγω κρίσης, μην είσαι σίγουρος πως ΟΛΟΙ εξάντλησαν όλες τις δυνατότητές τους για ην πληρωμή των φόρων και στη συνέχεια, άρχισαν να "αδυνατούν" στην καταβολή τους.
Πως σου φαίνεται το παρακάτω παράδειγμα:
Εχω 2 ΙΧ. Ενα 2λιτρο και ένα μικρό. Δεν καταθέτω πινακίδες του 2λιτρου για να απαλλαχτώ απο τα 1.000€/έτος ελάχιστο κόστος (χωρίς να το κινώ, με τέλη+ασφάλεια), αλλά την εφορία τη χρωστάω ολόκληρη και όχι μειωμένη κατά 1.000€, τα οποία θα προέρχινταν απο αυτή τη "θυσία" μου. :iconcool:
Επειδή το 2λιτρο τό ΄χω "ξεχάσει" απο το 2012 και κυκλοφορώ με το μικρό (και με λοιπά χρέη/δάνεια 0), ώστε να έχω πληρώσει στη ΔΟΥ μου και τα 5.000€ συνολικά (ΦΕ+ΕΝΦΙΑ) πέρσι, πως με κόβεις? Για μεγάλο κορόιδο ? :oops:

Να΄σαι σίγουρος πως σε ότι αφορά σε οφειλές στο δημόσιο, δεν είναι μόνο ένας αυτός που δεν θέλησε να κάνει μιά τέτοια ή παρόμοια θυσία των ανέσεων ή και ... του prestige του :iconcool: , αλλά πολλοί περισσότεροι απο όσους φαντάζεσαι!
:)
Άβαταρ μέλους
By mjacob
The Ace έγραψε:Καλά μου λέει η γυναίκα μου ότι είμαι τρισμέγιστος μ@λ@κ@ς που δεν έχω αφήσει ούτε περιοδική ΦΠΑ απλήρωτη εκτός προθεσμίας εδώ και σχεδόν 25 χρόνια.... :rant:

Τεκμαρτές δαπάνες ως μηχ. όμως τόσα χρόνια;
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
elteo έγραψε:αν έχω 2 ιδιοκτήτες (50% ο καθένας) πως δηλώνω το ενοίκιο στο Ε1; Μισά-μισά;

πχ αν το ετήσιο ενοίκιο είναι 1000€ σε σπίτι 100τμ :

Εικόνα

Ναι...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimitrisB έγραψε:Για μεγάλο κορόιδο ? :oops:

Μικρότερο κορόιδο πάντως από αυτούς που τους ζητούσαν τόσα χρόνια εισφορές επί ανύπαρκτων εισοδημάτων, και τώρα ζητάς να έχουν φτάσει στο 0 για να διευκολυνθούν να δώσουν λεφτά, που στην τελική προορίζονται και για εσένα.

Δεν βλέπω την ίδια ζέση ενάντια στις τράπεζες, φερ' ειπείν, που τέτοιες τακτικές ακολουθούν χρόνια τώρα, και που μάλλον κληθήκαμε να πληρώσουμε όλοι μας περισσότερα λεφτά.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
mjacob έγραψε:
The Ace έγραψε:Καλά μου λέει η γυναίκα μου ότι είμαι τρισμέγιστος μ@λ@κ@ς που δεν έχω αφήσει ούτε περιοδική ΦΠΑ απλήρωτη εκτός προθεσμίας εδώ και σχεδόν 25 χρόνια.... :rant:

Τεκμαρτές δαπάνες ως μηχ. όμως τόσα χρόνια;

Τα έκλεισα τα βιβλία πρόπερσι, καθώς ΚΑΙ να μην έχω εισοδήματα από το ΔΠΥ ΚΑΙ να αναγκάζομαι να πληρώνω κερατιάτικα εισφορές και τέλη, πάει πολύ.... :rant:
Άβαταρ μέλους
By bebes
bebes έγραψε:ποση ειναι η προσαυξηση οταν χρωστας στην εφορια;

δεν ειναι 0,7% το μηνα;

Βλεπω τωρα οτι για μια οφειλη <150€ εβαλαν προσαυξηση 19€

μιλαμε για καθυστερηση μικροτερη των 2 μηνων (28/2 εληγε η προθεσμια πληρωμης)

edit:
βρηκα αυτο:
Ειδικότερα, αν η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ δεν εξοφληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τότε την 1η Οκτωβρίου η οφειλή θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει η προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης κατά 0,73% στο ύψος της δόσης . Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε, σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη

αρα, αν καταλαβα καλα, το 10% επιπλεον ισχυει αν καθυστερησω για 2 μηνες και πανω, σωστα;
μα ακομα διανυουμε τον 2ο μηνα (Μαρτιος, Απρίλιος), "εχασα" κατι;

bebes έγραψε:
stavrosg έγραψε:
bebes έγραψε:2ο Εντιτ:
η τελευταια (και απληρωτη) δοση εληγε στις 27/2, οποτε λογικα το συστημα μετρησε σημερα (28/4) οτι περασν 2 μηνες...

Αν είναι μόνη αυτή η οφειλή κάνε αίτηση ρύθμισης με εφαπαξ εξόφληση για να πληρώσεις μόνο το κεφάλαιο χωρίς καθόλου προσαυξήσεις.

δεν προλαβα να σε διαβασω :(

εστειλα το ποσο μαζι με τις προσαυξησεις 0,75%
να δω αν θα ζητησουν και το 10%...

τελικα η προσαυξηση στον φορο παραμενει, εχει "μπαγκ" το συστημα και τους δυο μηνες τους μετραει μεχχρι τις 27 Απριλίου :x
Μου εστειλαν και απαντηση σε σχετικο μου ερωτημα, χωρις ουσιαστικα να απαντησουν σ'αυτο που ρωτησα...

Απάντηση στο ερώτημα:Αναίτια προσαύξηση φορου

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 57 του ν. 4174/2013, "αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβλήθηκε το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, υπολογίζεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα.

Πάντα στη διάθεσή σας
Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων
Γ.Γ.Δ.Ε. – Υπουργείου Οικονομικών
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimitrisB έγραψε:Καλά λέω εδώ και καιρό : Θα πάρουνε οι για "πρωτηφορααριστερα" και απο μένα "γιαπρωτηφορατα@@μου"!!!

dimitrisB έγραψε:Η έκπτωση στο ΦΕ ήταν 1,5% εδώ και μερικά χρόνια.

Κάνεις λάθος! Η έκπτωση για εφάπαξ εμπρόθεσμη εξόφληση του ΦΕ καταργήθηκε από το 2013.

Τώρα την επαναφέρουν και μάλιστα αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν και τους λέμε ότι θα πάρουν τα @@ μας, γιατί δεν είναι 15%!

Συγγνώμη, αλλά μου ακούγεται κάπως...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Pitt έγραψε:Κάνεις λάθος! Η έκπτωση για εφάπαξ εμπρόθεσμη εξόφληση του ΦΕ καταργήθηκε από το 2013.

Εχεις απόλυτο δίκιο. Τελευταία "εκπτωτική περίοδος" ήταν στις εφάπαξ καταβολές έτους 2013 (Οικ. έτος 2012) . Μετά καταργήθηκε απο τους προηγούμενους κυβερνο-εξυπνάκηδες! :rant:

Για τα υπόλοιπα, ... γνώμες εκφράζουμε, πιθανότατα "υποκειμενικές" .
Άβαταρ μέλους
By elteo
MIXOStsi έγραψε:
elteo έγραψε:αν έχω 2 ιδιοκτήτες (50% ο καθένας) πως δηλώνω το ενοίκιο στο Ε1; Μισά-μισά;

πχ αν το ετήσιο ενοίκιο είναι 1000€ σε σπίτι 100τμ :

Εικόνα

Ναι...

Μερσί :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#111186 Κι εγώ νομίζω ότι το 2% είναι λίγο σε σχέση με τις άπειρες δόσεις (γιατί με αυτό το συγκρίνω, όχι με το 1,5%). Το 5-10% ακουγόταν υπερβολικό αλλά θεωρούσα λογικό και ίσως αναμενόμενο κάτι περί το 3-5%.
Αλλά βέβαια από πότε η εφορία στην Ελλάδα έχει σχέση με την κοινή λογική....