Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 2014
Panosss έγραψε:Επίσης, οι επιχειρήσεις, δόξα τω θεώ, έχουν την ευχέρεια, να διαλέξουν προσωπικό σχεδόν απ' όλες τις χώρες του κόσμου.
Δεν είναι αναγκασμένες να διαλέξουν τους κακούς EL.

Το ίδιο κ οι εργαζόμενοι. :)

Ain't life a mother fucker?
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#109987 Το...ίδιο; :dizzy:
Ντάξ...η 'συζήτηση' χάνει κάθε νόημα.
Όχι ότι είχε.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Panosss έγραψε:Προφανώς μαύρα, δεν θα γράφουν πουθενά το μισθό του.

Αυτό το 'μαύρα' ύποπτο μου φαίνεται.
Δηλαδή τι θα έχανε άμα του έκανε πρόσληψη? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#110001 Για να αποφύγει τα γραφειοκρατικά της πρόσληψης και πιθανής απόλυσης.
Για να αποφύγει ασφαλιστικές εισφορές.
Για να ξεφορτωθεί το επιχειρηματικό ρίσκο (το σχετικό με την επιλογή προσωπικού) και να το φορτώσει ...στον...υπάλληλο...(...επιχειρηματίας...EL... :shifty: )
Γιατί πολύ απλά μπορεί.
Γιατί αυτός είναι το κεφάλι κι όχι ο υποψήφιος προς πρόσληψη.
Κι επειδή 'το ίδιο κι οι εργαζόμενοι' που λέει κι ο ιλιλιας πιο πάνω :shifty: .
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#110007 Η πρόσληψη πλέον γίνεται ηλεκτρονικά. Γραφειοκρατικά μηδεν.
Ασφαλιστικές εισφορές είναι για υπάλληλο γραφείου περίπου το 40% του μισθού. Δηλαδή περίπου 320 ευρώ ανά μηνα και γλυτώνει εφορία (800+320)*0,26= 291 ευρώ. Διαφορά 29 ευρώ το μήνα.
Γλυτώνει τα μαύρα που σε κάθε σοβαρή εταιρεία είναι μεγάλο θέμα και έχουν και ένα κόστος.
Επίσης γλυτώνει το ρίσκο του να απασχολείς έναν άνθρωπο 'μαύρο' που το πρόστιμο είναι 12000.
Αποζημίωση απόλυσης μέχρι ένα χρόνο είναι μηδέν.
Απόλυση γίνεται πάλι ηλεκτρονικά.
Άρα ή κάτι παίζεται ή ο εργοδότης είναι τρόμπας.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Panosss έγραψε:Το...ίδιο; :dizzy:
Όχι ότι είχε.

Γιατί χάνεται το νόημα, γιατί δεν σου αρέσει?

ελεύθερες οι επιχειρήσεις να επιλέξουν από εκατομμύρια εργαζόμενους, ελεύθεροι οι εργαζόμενοι να επιλέξουν από χιλιάδες επιχειρήσεις...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#110020 Ε ναι, γιατι η αναλογια "ισχυος" επιχειρησης-εργαζομενου ειναι 1-1.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#110023 Σωστά, ισχύει αυτό που λέει ο g8777, όση είναι η προσφορά τόση είναι και η ζήτηση εργασίας...
Οπότε οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας για έναν εργαζόμενο είναι ίδιες με τις πιθανότητες εύρεσης εργαζομένου από μια επιχείρηση που ψάχνει...
Μα πώς μου διέφυγε αυτό; :hmmm:

Οπότε η 'συζήτηση' έχει νόημα...Ε;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
kacey έγραψε:topic για ασφαλιστικα ταμεια εχουμε, που θελω να ρωτησω κατι για το τσμεδε?

Αυτή τη στιγμη και το ΤΣΕΜΕΔΕ να πας να ρωτήσεις δεν είμαι σιγουρος ότι ξερει να σου απαντησει αλλα για ρωτα να δουμε μηπως μπορούμε να βοηθήσουμε
Άβαταρ μέλους
By Panosss
junior gt έγραψε:Η πρόσληψη πλέον γίνεται ηλεκτρονικά. Γραφειοκρατικά μηδεν.
Ασφαλιστικές εισφορές είναι για υπάλληλο γραφείου περίπου το 40% του μισθού. Δηλαδή περίπου 320 ευρώ ανά μηνα και γλυτώνει εφορία (800+320)*0,26= 291 ευρώ. Διαφορά 29 ευρώ το μήνα.
Γλυτώνει τα μαύρα που σε κάθε σοβαρή εταιρεία είναι μεγάλο θέμα και έχουν και ένα κόστος.
Επίσης γλυτώνει το ρίσκο του να απασχολείς έναν άνθρωπο 'μαύρο' που το πρόστιμο είναι 12000.
Αποζημίωση απόλυσης μέχρι ένα χρόνο είναι μηδέν.
Απόλυση γίνεται πάλι ηλεκτρονικά.
Άρα ή κάτι παίζεται ή ο εργοδότης είναι τρόμπας.

Με κανονική πρόσληψη θα πλήρωνε 1000 καθαρά, άρα 1400 συνολικά.(;)
Ενώ τώρα 800.
600 ευρώ το μήνα διαφορά.

Άρα θα του κοστίσει για 2 μήνες 1600 ευρώ.
Ενώ με κανονική πρόσληψη θα του κόστιζε 2800.
Τεράστια η διαφορά, 1200 ευρώ.

Καλά, τώρα η περίπτωση ελέγχου είναι μια στο τρισεκατομμύριο, ας παίξει λοττο έχει περισσότερες πιθανότητες.
Άβαταρ μέλους
By 2014
red_monster έγραψε:
Panosss έγραψε:Το...ίδιο; :dizzy:
Όχι ότι είχε.

Γιατί χάνεται το νόημα, γιατί δεν σου αρέσει?

ελεύθερες οι επιχειρήσεις να επιλέξουν από εκατομμύρια εργαζόμενους, ελεύθεροι οι εργαζόμενοι να επιλέξουν από χιλιάδες επιχειρήσεις...

... σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, στας Ευρώπας και στας Αμερικάς, ακόμα και στας Κίνας.

Έτσι, να τα βάζεις όλα όσα λέει ο Πάνος, αλλιώς χάνεται το νόημα αυτών που λέει ο Πάνος κ πως να έχει νόημα η συζήτηση μετά; :)
Άβαταρ μέλους
By kacey
bibendum έγραψε:
kacey έγραψε:topic για ασφαλιστικα ταμεια εχουμε, που θελω να ρωτησω κατι για το τσμεδε?

Αυτή τη στιγμη και το ΤΣΕΜΕΔΕ να πας να ρωτήσεις δεν είμαι σιγουρος ότι ξερει να σου απαντησει αλλα για ρωτα να δουμε μηπως μπορούμε να βοηθήσουμε

Επειδη περα απο καποια ατυχηματα ή "ατυχηματα" :lol: (για τα οποια καθαριζει η ING), εχω να αρρωστησω εδω και 12 χρονια (και αλλα 10 πριν απο αυτο), δεν εχω ιδεα τι ισχυει για ιατρικη περιθαλψη μεσω τσμεδε. Δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε. Τι διαδικασια υπαρχει, σε τι γιατρο πηγαινω κλπ κλπ?

Βασικη λεπτομερεια: χρωσταω το α εξαμηνο 2014 για το οποιο εχω κανει e-αιτηση υπαγωγης και στο νεο και στο προηγουμενο νομο αλλα δεν μου εχουν απαντησει τιποτα, το β' 2014 ειναι πληρωμενο κανονικα και το α εξαμηνο 2015 δεν εχει ερθει ακομη.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#110130 AMKA Φανταζομαι εχεις!! ε?? οπως και κωδικους του Τσμεδε κατα τα αλλα ισχυει το Πεδυ νομιζω... Προσωπικα παω στο δημοτικο ιατρειο και μου γραφει οταν χρειαζομαι κατι σε φαρμακο.... εκει θελεις αυτα τα νουμερα..
Άβαταρ μέλους
By markvag
2014 έγραψε:
markvag έγραψε:Μην ξεχνάς ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι "σοβαρότατες"! :rtfm:

Όπως κ η πλειοψηφία των εργαζόμενων. :rtfm:

it bites both ways...

Κάποια πράγματα όμως απλά ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνονται (μαύρη μισθοδοσία για παράδειγμα), για μία σειρά λόγων...