- 12 Μάιος 2015, 16:22
Για τρελό ψάχνετε;

Σιγά μην αναλάβω κύριος φωτογράφος στον γάμο!
Το έχω κάνει το λάθος σε έναν θρησκευτικό και έναν πολιτικό γάμο και άκουσα και στις δύο φορές λόγια. Ειδικά στον θρησκευτικό, το μόνο που θυμάμαι ήταν το τρέξιμο να προλάβω να βγάλω όσα περισσότερα μπορούσα και φυσικά δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα από τον γάμο του φίλου μου.
Στο τωρινό γάμο θα βγάλω μόνο για την φάση μου, τα παιδιά θα έχουν επαγγελματία φωτογράφο έτσι και αλλιώς.
Από εξοπλισμό είμαι ΟΚ, έχω μια Pentax K5ii με την οποία μπορώ να ανέβω άνετα στα ISO3200, ενώ από φακούς πέρα από τον κιτ 18-135, θα έχω μαζί έναν 50mm/f1.4 και έναν Tamron 70-200/f2.8. Υπάρχει διαθέσιμος και ένας 35mm/f2.0 αλλά επειδή μέσα στην εκκλησία θα έχω μια σχετική απόσταση από το ζευγάρι θα επιλέξω μάλλον τον 50άρη. Μακάρι να είχα κανέναν 85άρι /f1.2 αλλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε Pentax.
Σχετικά με τις ff ξέρω ότι αλλάζει η εστιακή απόσταση και το βάθος πεδίου, απλά ήθελα να σιγουρέψω σε ότι αφορά τον συνδυασμό ταχύτητας/διαφράγματος ότι δεν αλλάζει κάτι ότι μηχανή και να έχεις.
Π.χ. στη φάση που ρίχνουν τα ρύζια είδα πως ο φωτογράφος είχε ταχύτητα 1/100 για να γράψει την κίνηση, οπότε θέλω να μείνω και εγώ σε αυτές τις ρυθμίσεις.