- 08 Μάιος 2015, 10:55
Θα μου επιτρεψετε μια αποψη εχωντας περασει και "απο τα 2"....
Πολυκατοικια σε αμπελοκηπους διπλα απο το president πολυκατοικια "οικογενειακη" ( νοικαρης εγω, απλά εμενε ο ιδιοκτητης και η κορη του σε δυο απο τα 5 διαμερ.) στα Α. Ιλισσια και καλιθεα επι της Θησεως, μα ΕΠΙ της Θησεως...
Και τωρα στο Γερακα μεζονετα....
Με τυχαια σειρα.
Ακομα και στην εποχη της "φουσκας" και της "εργολαβικής κατασκευης, ευκαιρίες αν εψαχνες και αν ο κατασκευαστης ηθελε "μετρητο ζεστο" ( ενα κομματι της αξιας τουλαχιστον ) εβρισκες.
Νεοδμητη μεζονετα 500.000 δρχ το τετραγ. εναντι 1.Μ και βαλε σε ζωγραφου.
Μεζονετα 3φατση, δηλ ακριανη με ενα σχετικό κηπο.
τοτε η δοση ηταν σχεδον ιση με το νοικι. Να πω εδω ηδη 2 παιδια 5 & 7 οταν μετακομισαμε Γερακα.
Σιγουρα η μεζονετα θελει "να πιανουν τα χερια σου" η να το πω καλυτερα ΒΟΛΕΥΕΙ να πιανουν τα χερια σου.
Διαφωνω ομως στο οτι ειναι πιο δυσκολη η επισκευη.
Κανεις ΟΤΙ δελεις ΟΠΩΣ το θελεις, και ΟΠΟΤΕ το θελεις, ενω σε μια πολυκατοικια εχεις θεμα πχ αν ειναι αποχετευση με τον "απο κατω" "φιαξτο τωρα μου χαλασες το ταβανι - φτιαξε μου και το ταβανι " ή "οχι εχει χαλασει ο κοινοχρηστος σωληνας και οχι ο δικος μου" ή χαλασε το ασανσερ ή καθαριστρια για την εισοδο και τις σκαλες, χαλασε το θυροτηλεφωνο... Αυτα ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ φτιαχνονται ΜΟΝΟ απο μαστορα και μαλιστα εχουν και λογο επι της επισκευης.
Ενω εγω πχ αν δεν εχω μια αφηνω το θυροτηλεφωνο χαλασμενο, δεν με ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ κανεις να το φτιαξω τωρα ¨Η αν δεν εχω λεφτα να ΜΗΝ βαλω θυροτηλεωραση αλλα απλό θυροτηλεφωνο. ή αν μιλαμε για υδραυλικά να το "κουτσοφτιαξω οπως οπως". Αρα και ΑΥΤΑ ειναι κοστη και μαλιστα "ανελαστικά".
Να το πω με απλά λογια στη μονοκατοικια και μπουρδελο να τα κανεις μαστορευοντας δεν ενοχλεις αλλον...
Συγκρωτηματα μεζονετων.
Για να το βρουμε τελικά το παρον σπιτι ο μεσιτης μας εκανε πολλές βολτες. Για οσους ξερουν την περιοχη, ακομα και στα 2 συγκρωτηματα που ειναι απεναντι απο το μηχανογραφικό της Εθνικής...
Ναι οκ οι πιτσιρικες (5 & 7) θυμιζω ξετρελαθηκαν με την "κοινοβια" πισινα αλλα δεν υπηρχε κανενας τροπος "ιδιοτικότητας", ετσι οπως ηταν η διαρυθμιση ακομα και των κηπων...
Καλα την υπαρξη "αιθουσας συγκεκτρωσεων" δεν την σκολιαζω καν... Κοινοβιο στην ΠΛΗΡΗ εκφραση....
Αυτα στο ενα
Στο αλλο συγκρωτημα ( που και αυτο ειχε αλλα μικρότερη ) πισίνα, μπαινοντας μεσα "κατι" δε μου πηγαινε καλα... "κατι με ψυχοπλακωνε".... μεχρι που σηκωσα το χερι μου και σχεδον επιασα ταβανι, και δεν ειμαι και το πρωτο μποι...
Τοτε παρατηρησα οτι το ταβανι ηταν σχεδον ακριβως απο πανω απο την μπαλκονοπορτα.... για να "βγαλουν οροφο" ( ή να μην υπερβουν το ολικο επιτρεπομενο υψος) ειχαν αν ειναι δυνατον, "φαει" εσωτερικό υψος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το αν θα ειναι ησυχη γειτωνια δεν μπορεις να το προβλεψεις - σε βαθος χρονου... μπορει καποιο τυχαιο γεγονος στην περιοχη να αλλαξει αρδην τις κυκλοφωριακες συνθηκες, πχ οταν γκρεμιζαν την μεταλικη γεφυρα του σταυρου ο κοσμος "εμαθε" πως να παρακαμπτει το Σταυρο και το φαναρι του, μεσα απο το γερακα.... κι εκει που περναγαν 5 αυτοκινητα την μερα, περνανε 15 την ωρα....
Ποσο δε που το ανοιγμα μιας καφετεριας εκει κοντα που θα γινει "στεκι καυλογκαζων" φερνει φασαρια μη "φυσιολογική", και...... επι... 24ωρου..... βασεως......
Σχολειο διπλα δεν εινα θεμα... κατ' αρχη το συνηθιζεις κατα δευτερον δεν υπαρχουν πλεον απογευματινα τμηματα, κατα 3ον αν εχεις παιδια ΠΟΛΥ πιο γρηγορα μπορουν να πηγαινουν μονα τους πλεον μη εχοντας να διασχισουν δρομο....