Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nEK
#105221 Μανουλες live.
Παντως δεν μπορω να το εξηγησω, να γνεφεινστο αγνωστο, να σκυβει να δει, αν μπεινκατι μπροστα. Κατι σιγουρα βλεπει, ισως μετα τον υπνο ακομη φανταζεται.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
nEK έγραψε:Μανουλες live.
Παντως δεν μπορω να το εξηγησω, να γνεφεινστο αγνωστο, να σκυβει να δει, αν μπεινκατι μπροστα. Κατι σιγουρα βλεπει, ισως μετα τον υπνο ακομη φανταζεται.

Ισως απλα έχει συνδέσει την πόρτα με βόλτα ή με κάποιον που περιμένει να δει πχ τη μαμά που γυρίζει απο τη δουλεια.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#105232 Δεν υπάρχει εξήγηση σε πολλά πράγματα που κάνουν τα παιδιά.

Εμάς η μία μικρή (6-8 μηνών) κοιτούσε το ταβάνι και έδειχνε με το χέρι της.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#105248 Πραγματικα χαιρομαι να βλεπω νεους μπαμπαδες να ασχολουνται αδεξια αλλα με αγαπη και στοργη με τα μωρακια τους.
Δυστηχως εγω περασα απο ολα αυτα κι εκει που ελεγα να μεγαλωσει ο μικρος τωρα στα 10 βλεπω τις τασεις της ανεξαρτητοποιησης του να εμφανιζονται μπροστα μου . :(
Το ξερω οτι καποτε θα τον χασω -,αναποφευκτο φυσικα. Θα τραβηξει το δρομο του- αλλα δεν θελω να το σκεφτομαι καθολου . :(
Ετσι ειναι και τι να κανω. :(
Άβαταρ μέλους
By dimik
Geo f1 έγραψε:Εμας δειχνει το ψυγειο... :eat:

Αφού δεν δείχνει την πλησιέστερη Dominos πάλι καλά να λες :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
nEK έγραψε:Η μικρη μας ειναι 13 μηνων. Τελευταια την εχουμε "πιασει" να κοιταει προς ενα σημειο, προς τη πορτα κυριως οταν διμαστε σαλονι και ν γνεφει το κεφαλι και να γελαει. Αυτο εγινε μια δυο φορες. Αποψε το εκανε παλι και κοιταζε τη πορτα σαν καποιον να περιμενει και εδειξε κιολλας με το δαχτυλο. Αυτα εχουν γινει λιγη ωρα μετα τον απογευματινο υπνο. Ειναι ξυπνια αλλα λεμε μηπως ειναι τιποτα ακομη ζαβλακωμενη? να προσθεσω οτι ολες τις φορες οταν το παρατηρησαμε αυτο εγω τουλαχιστον ανατριχιασα.
καποιοι μας ειπαν οτι βλεπουν αγγελακια ή πνευματα...

για μερικους ισως ακλυστει χαζο και γελασουν το λιγοτερο, αλλα αναρωτιεμαι μηπως ειναι κατινσυχνο σε ολα τα μικρα παιδια? το χει παρατηρησει καποιος αλλος?

Το τι τραβάει την προσοχή των παιδιών, τι συνδυάζουν με κινήσεις, νεύματα, φωνές ή πράξεις (φαγητό, βόλτα, κακά κλπ), και φυσικά το τι "κουμπώνει" στον εγκέφαλό τους για να αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους, είναι ιδιαίτερο του κάθε παιδιού, εξαρτάται από χίλιους δυο παράγοντες, και ίσως ακόμα και οι γονείς να μην αντιληφθούν τι ακριβώς σημαίνει ή τι εννοεί/θέλει να πει το παιδί ακόμα και μετά από μήνες. Άρα μην αγχώνεσαι, πιθανότατα σε κανά δυο μήνες ακόμα που θα μπορέσει να σας δώσει να καταλάβετε πιο καλά τι βλέπει, τι εννοεί ή τι θέλει να σας πει, τότε θα πεις "α, αυτό ήταν ?" :s_wink

Εμάς π.χ. από ενός έτους έχει συνδυάσει την πόρτα και το "βόλτα" με το προφανές (πάμε βόλτα), τον ήχο του φούρνου μικροκυμάτων με το φαί (μόλις το ακούει λέει "μαμ" και έρχεται μόνος του στη κουζίνα), και το τηλεκοντρόλ με το "τραγουδάκια" και τα ζουζουνοτράγουδα, οπότε έρχεται στο σαλόνι και αρχίζει να χοροπηδάει μόνος του.

Σημείωση για όσους περιμένουν ή ήρθε το δεύτερο: τα δεύτερα -και τρίτα, τέταρτα κοκ- παιδιά καταλαβαίνουν, μιλάνε και μαθαίνουν να συνεννοούνται πολύ πιο γρήγορα από τα πρώτα, απλώς για να το έχετε υπόψη σας.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
Nikos! έγραψε:Δεν υπάρχει εξήγηση σε πολλά πράγματα που κάνουν τα παιδιά.

Εμάς η μία μικρή (6-8 μηνών) κοιτούσε το ταβάνι και έδειχνε με το χέρι της.

Sent from a mobile device

Εμας μολις ακουγε Σακη κοιμοταν . Shake !
Ισως γιατι ειχαμε το ιδιο ονομα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
nEK έγραψε:καποιοι μας ειπαν οτι βλεπουν αγγελακια ή πνευματα...

Evidently not... :rtfm: :rtfm: :rtfm:

Υπάρχει όμως το φαινόμενο του φανταστικού φίλου. Πολλά παιδιά έχουν φανταστικούς φίλους, στους οποίους μιλάνε, αυτοί τους απαντάνε, κτλ... Για τα παιδιά είναι αληθινοί, αν και καταλαβαίνουν ότι οι άλλοι δεν τους βλέπουν. Ίσως κάποιοι να είχαν έναν τέτοιο φίλο όταν ήταν μικροί. Ίσως λοιπόν η μικρούλα σας να έχει κάτι τέτοιο και να "μιλάει" μαζί του/της. Ίσως βέβαια, απλά να περιμένει κάτι/κάποιον (πχ μαμά, γιαγιά, κτλ). Μπορεί πάλι να μην είναι και απολύτως τίποτα (το πιο πιθανό κατ' εμέ).

Η δική μου είχε τέτοιο φίλο και έπαιζε αρκετά μόνη της στο δωμάτιό της (για ένα διάστημα), μιλώντας με τη φίλη της, που υπήρχε μόνο στη φαντασία της.

Είναι απολύτως φυσιολογικό και συνήθως μετά από μία ηλικία χάνεται... Έχω διαβάσει για μία περίπτωση ενός κοριτσιού που είχε έναν τέτοιο φίλο, ο οποίος κάποια στιγμή της ανακοίνωσε ότι θα φύγει και δεν θα ξαναειδωθούνε, γιατί πλέον μεγάλωσε και δεν τον χρειάζεται άλλο, παρά μόνο αν υπάρξει μεγάλη ανάγκη. Όντως, δεν τον ξαναείδε, μέχρι που ο φίλος αυτός ξαναεμφανίστηκε κάπου στα 25 της όταν έπρεπε να πάρει μία σημαντική απόφαση στη ζωή της για να τη συμβουλέψει.

Αν σε απασχολεί ρώτα και τον παιδίατρο (φαντάζομαι μπορεί να πει περισσότερα και για το θέμα του φανταστικού φίλου), απλά ΜΗΝ ασχολείστε με ανθρώπους που λένε για πνεύματα και βουντού... :protest:
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#105398 +1000 με τη διαφορα οτι η επανεμφανιση του φιλου στα 25 νομιζω οτι σηκωνει ολιγον ψαξιμο στον ψυχολογο. Αναλογα την συμπεριφορα .
Άβαταρ μέλους
By otso
#105470 εχω την εντυπωση οτι ο φιλτατος κουτσαν ειναι πατερας. θα ηταν αρκετα ενδιαφερων νομιζω να μοιραζοταν μαζι μας τις εμπειριες του , ισως και επειδη τον εχω στο μυαλο μου σαν κυνικο δικηγορο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
otso έγραψε:εχω την εντυπωση οτι ο φιλτατος κουτσαν ειναι πατερας. θα ηταν αρκετα ενδιαφερων νομιζω να μοιραζοταν μαζι μας τις εμπειριες του , ισως και επειδη τον εχω στο μυαλο μου σαν κυνικο δικηγορο.

Είναι ένας γλυκύτατος δικηγόρος, αλλά κυνικός πατέρας.
:shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Είναι ένας γλυκύτατος δικηγόρος, αλλά κυνικός πατέρας.
:shifty:

Αγαπητέ κύριε αντμινιστράτορα, οι λέξεις "γλυκύτατος" και "δικηγόρος" απλά δεν πάνε μαζί. Αυτό το πράγμα απλά δεν γίνεται! :rtfm: :protest:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Κρήτη: Μήνυσαν τους γονείς τους, επειδή δεν τις άφηναν να… ξενυχτάνε!

Οι ζωηρές κόρες ώθησαν στα άκρα τον πατέρα μιας οικογένειας από ένα χωριό της Μεσαράς του Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος αντιδρούσε στις συχνές εξόδους ως αργά των κορών του.

Μετά από πολλαπλές συστάσεις και ομηρικούς καβγάδες ο πατέρας αποφάσισε να κάνει την κίνηση - ματ: άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού της οικογένειας, αφήνοντας τις κόρες του ... απέξω, δείχνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι ... δεν αστειεύεται!

Τον παλαιών αρχών πατέρα δεν κατάφερε να καλμάρει ούτε η σύζυγός του και μητέρα των κοριτσιών ηλικίας 16,5 και 20,5 ετών που όλο το διάστημα είχε «πυροσβεστικό» ρόλο.

Επιχειρώντας τα κορίτσια να μπουν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι ο πατέρας τους είχε αλλάξει την κλειδαριά και κατόπιν η ανήλικη κόρη κατέφυγε στο Α.Τ. Μοιρών, όπου κατέθεσε μήνυση εναντίον και των δύο γονιών της.

Ο πατέρας και η μητέρα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου.

Discuss :lol:
Άβαταρ μέλους
By vice246
trident1971 έγραψε:
Ο πατέρας και η μητέρα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου.

το κακο ειναι οτι εφτασαν στα δικαστηρια αντιδικοι γονεις και παιδια. ...

το οτι "συνοδευοταν" απο την ενηλικη αδελφη της μαλλον θα τους απαλλαξει. ..ελπιζω η δυσαρεστη για ολους, έκθεσή τους στο δικαστήριο να τους συνετισει και να τα σβησουν ολα .... :(