Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#107230 λοιπον ειχα αφησει μερικα εξαρτηματα ελλαδα και μου τα φερανε τα πεθερικα μου τωρα που μας επισκευθηκαν οποτε ξαναμπηκα στο τριπακι
προς το παρον ψαχνω κανα καλο μερος για πεταγμα, εχω βρει αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι εξω απο το Nofly zone της Βιεννης. θα παω να πεταξω το EasyStarII μια να ζεσταθω και μετα παραγελλνω το παρακατω που το εχω σταμπαρει καιρο
Durafly EFX:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ition.html
με την εξτρα ελικα για 100+mph πτηση

Εκανα σημερα και μια σθντομη πτηση ρυθμισεων (απλο hovering, gyro setup Κτλ) να ξαναθυμηθω λιγο τα χειριστηρια επειτα απο ενα χρονο σχεδον σε κλειστο χωρο
ενταξει το TREX500 ειναι ψιλοτερας για κλειστο χωρο , αλλα ο ηχος του ειναι φτιαχτικος...
παραλιγο να φαω ηττα σηκωσε ενα χαλακι μικρο λογο του αερα που εβγαζε και παραλιγο να το πιασει στου ελικες... (major disaster)
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#107250 Τι λένε τα ελικόπτερα/αεροπλάνα; Είναι εύκολα στο πιλοτάρισμα; Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ...

Κανά πλεούμενο για θάλασσα έχουμε στα υπόψιν; Αξίζουν;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#107255 Τα αεροπλάνα είναι εύκολα, μερικά πετάνε τόσο εύκολα που απλά δεν θέλουν να κατέβουν, με αρκετό gliding μπορούνε να πετάνε με μια μπαταρία για πολύ ώρα.

Τα ελικόπτερα είναι πολύ δύσκολα. Είναι η φύση της πτητικης μηχανής αυτής, απλά θέλει να πέσει να τσακιστεί, θέλει ένα σωρό συστήματα για να έχει μια κάποια ευστάθεια, γυροσκοπια κτλ. Αλλά είναι μεγάλο challenge και μεγάλη ικανοποίηση ακόμα και το απλό hover.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#107268 Αυτοί έμειναν στο τέλος της μέρας, ο ένας μάλιστα άλλαξε κουτί διαφορικού κ επιςκεύαςε το αμορτισέρ

Εγώ ακόμη στα στρωσίματα...

Μετά από 1 ωρα έσπασε κ το γρανάζι στο σέρβο...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#107271 Εμ φαγώθηκες να αλλάξεις servo, και σου έκανε τη χάρη!
Το Kyosho στα φρένα ή στο γκάζι γύρναγε;
Στην πίστα είσαι υποχρεωμένος να κάνεις πειράματα με τις σιλικόνες των διαφορικών, αμορτισέρ κλπ κλπ.

Εγώ ανακάλυψα σήμερα ένα περίεργο θέμα στο RS4 με το μπουζί..

Ωπ edit:Τώρα είδα τα βίντεο.Γιατί έχεις ασφάλτινα στο HPI?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#107289 Το kyosho στο γκάζι γύρναγε... Με το που έδινα για να βγω από την στροφή έχοντας στριμένο τιμόνι πετούσε κώλο.

Στο hpi είχα βάλει χθες ασφάλτινα γιατί το έστρωσα σε άσφαλτο. Σήμερα δεν τα άλλαξα γιατι θα έκανα αργούς γύρους. Και πήγαινε καλά. Πιο σταθερά από το kyosho. Ώσπου έμεινε από σέρβο...

Μόλις έκλεισα ένα truggy που βγήκε χθες στο eBay. Φαίνεται σε καλό κατάσταση.

Ζητούσε 300€ διαπραγματεύσιμα κ το πήρα στα 240. Απ' ότι είπε είναι 3-4 ετών, φορά τα ίδια μανίσια λάστιχα ακόμη. Ο ίδιος έχει να το παίξει 8μηνο. Φαίνεται καθαρό. Χωρίς γρατζουνιές σε ψύκτρες κτλ. Θα δείξει...
http://www.ebay.de/itm/281679998881?_tr ... EBIDX%3AIT

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#107301 Ρε συ ΡΡ πού είναι αυτή η πιστούλα;;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
CARυοθραύστης έγραψε:Ρε συ ΡΡ πού είναι αυτή η πιστούλα;;

σε εσένα είναι. στο Bochum.
Αυτό είναι το site τους. Έχει 3 πίστες. Αυτή είναι η μικρή, έχει κ μεγαλύτερη κ μετά για 1/5.
http://www.mw-freaks.de/new/
Άβαταρ μέλους
By JBT
#107305 Μιας κι έχεις πολλούς γνωστούς, δε μαζευόμαστε να κάνουμε έναν χρωματοπόλεμο στο Gelsenkirchen;!

Θα σε έλεγα και για καρτ, αλλά με έχει μπανάρει η κλινική σου... Οι επιμελητές σου δεν αντέχουν άλλο να τούς ξεβρακώνω :lol: :s_yummy
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
CARυοθραύστης έγραψε:Μιας κι έχεις πολλούς γνωστούς, δε μαζευόμαστε να κάνουμε έναν χρωματοπόλεμο στο Gelsenkirchen;!

Θα σε έλεγα και για καρτ, αλλά με έχει μπανάρει η κλινική σου... Οι επιμελητές σου δεν αντέχουν άλλο να τούς ξεβρακώνω :lol: :s_yummy

έχουμε ειδωθεί από κοντά? :)
για καρτ με την κλινική μου είχα πάει πριν κανένα χρόνο αν θυμάμαι καλά. Την τελευαία φορά δεν πήγα... :hmmm: Τρέχεις πιο γρήγορα κ από τον Listringh... ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#107328 Κάτι με λέει το όνομα :hmmm: 3-4 έχουν έρθει και την τελευταία φορά κάναμε επική μάχη με έναν ψηλό (έχει μια 993 από όσο έχω καταλάβει).

Τις προηγούμενες φορές ήταν πιο εύκολα :lol:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#108428 Σήμερα ήρθε αυτό απο ebay.

Εικόνα

Εντελώς τέρας. Έβαλα μπρός το δίλιτρο Citroen με την μπαταρία αποσυνδεδεμένη τρείς φορές απανωτά και δέν έδειξε τον παραμικρό δισταγμό.

Ο λόγος που το βάζω εδώ είναι οτι η μπαταρία που έχει μέσα είναι μια LiPo 3S σαν αυτές που χρησιμοποιούν στα τηλεκατευθυνόμενα.

Το 3S σημαινει 3 κελιά σε σειρά. Το κάθε κελί LiPo έχει ονομαστική τάση 3,7 Volt οπότε το σύνολο βγάζει 11,1 Volt (ονομαστικά). Στην πράξη όταν είναι πληρως φορτισμένο βγάζει κάπου 11,8 Volt.

Υποτίθεται οτι η χωρητικότητα του είναι 16800mAh, αλλά το μέγεθος της μπαταρίας που έχει μέσα μου φαίνεται κάπως μικρό για να είναι αληθινό αυτό το νούμερο. Πιστεύω το μισό απο αυτό είναι πιό κοντά στην πραγματικότητα.

Υποτίθεται οτι μπορεί να δώσει ρεύμα εκκίνησης 300Α. Δέν λέει πόσα C είναι η μπαταρία, αλλά υπολογίζοντας ένα μάλλον συντηριτικό 20C και το μισό απο 16800 = 8400mAh, το ρεύμα πρέπει να είναι γύρω στα 170Α, το οποίο είναι υπέρ αρκετό για να βάλει μπρός ένα τυπικό αυτοκίνητο.

Ο κονέκτορας που συνδέει το μηχάνημα με τα κροκοδειλάκια είναι τύπου EC5. Τέτοιοι επίσης χρησιμοποιούνται σε τηλεκατευθυνόμενα, ο συγκεκριμένος σύμφωνα με τις προδιαγρφές αντέχει 120A συνεχόμενα, οπότε δέν έχει κανένα πρόβλημα με τα 170 για τα λίγα δευτερόλεπτα κατα την εκκίνηση.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
BASSstarlet έγραψε:Η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα ή είναι κολλημένη στη πλακέτα;

Ναί, η μπαταρία βγαίνει πολύ εύκολα.

Δές αυτό το βίντεο στο 5:45, είναι άλλη μάρκα αλλά σχεδόν πανομοιότυπο εσωτερικά με το δικό μου:
https://www.youtube.com/watch?v=a_xrjWhnPvQ

Σκέφτεσαι να το αγοράσεις μόνο και μόνο για την μπαταρία του?
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#108495 :lol:
Όχι βέβαια.
Ρωτάω σε περίπτωση που χαλάσει η μπαταρία.
Αλλά είδα στο βίντεο, πως έχει ενσωματωμένο κύκλωμα προστασίας, οπότε κάνει δύσκολη την αλλαγή της.

Πάντως είναι ενδιαφέρουσα συσκευή, και μάλλον θα τη «χτυπήσω».