Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By nass
#101342 Ωραία όλα αυτά και δε διαφωνώ γενικά και ούτε είπα ότι τα βγάζεις από το κεφάλι σου.
Ομως οι κάμερες φαναριών που περιγράφω και ο τρόπος λειτουργίας τους, και ας μην είναι ο σωστός (*), υπάρχουν και λειτουργούν με τον τρόπο που περιέγραψα (σε ό,τι αφορά την ίδια τη βεβαίωση της παράβασης, η σύνδεση με το "κέντρο" ποικίλει). Το αν "βγάζουν τα λεφτά τους" (όχι από Ελλάδα) και αν κάνουν τη δουλειά για την οποία σχεδιάστηκαν, ίσως όχι με το "σωστό" τρόπο (*), θα μου επιτρέψεις, όπως γενικότερα για όλες αυτές τις τεχνολογίες, να έχω ιδία άποψη.

(*) Το "σωστό" δεν είναι απαραίτητα το ίδιο με το "βέλτιστο" (= τιμή/απόδοση) και τα κριτήρια επιλογής συνήθως σχετίζονται με το δεύτερο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#101379 Δεν είπα πως δεν έχεις ιδία άποψη, αλλά αφού έχεις, καλό είναι να μοιραστείς κάποιες εταιρίες και εφαρμογές. Τουλάχιστον εγώ ήμουν αρκετά συγκεκριμένος και με παραδείγματα.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#101392 Κάτσε να ψάξει πρώτα. Θα στα γράψω και μετά, αφού διαβάσει και ρωτήσει, θα γράψει λεπτομέρειες.

1. Sensys: SSS (το στατικό δηλαδή)

2. Poliscan: με laser που κάνει scan όλο τον δρόμο

Αυτά είναι τα τελευταία που δουλεύουν εκεί. Για παλαιότερα θα βρεις από RedFlex μέχρι Gatso και Robot.

Και μιας και βρίσκομαι, μιλάμε για κόστος, ειδικά το 2ο, που ξεκινάει από €50.000 και ανεβαίνει.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
pipinos1976 έγραψε:Κάτσε να ψάξει πρώτα. Θα στα γράψω και μετά, αφού διαβάσει και ρωτήσει, θα γράψει λεπτομέρειες.

1. Sensys: SSS (το στατικό δηλαδή)

2. Poliscan: με laser που κάνει scan όλο τον δρόμο

Αυτά είναι τα τελευταία που δουλεύουν εκεί. Για παλαιότερα θα βρεις από RedFlex μέχρι Gatso και Robot.

Και μιας και βρίσκομαι, μιλάμε για κόστος, ειδικά το 2ο, που ξεκινάει από €50.000 και ανεβαίνει.

Ευχαριστώ.

Και το πρώτο ξεκινάει από 75.000€ και ανεβαίνει αν θυμάμαι καλά.
Έχουμε εγκαταστήσει (εκτός Ελλάδας) δύο σε μία σήραγγα. Δουλεύουν με ένα embedded PC εντός του pole και με ένα άλλο PC στο κέντρο που λειτουργεί σαν βάση δεδομένων, web server κλπ. Πολύ μελετημένο και δοκιμασμένο, καμία σχέση με την κατσιβελιά που μπήκε στην Ελλάδα (και για καιρό δεν δούλευε όπως έπρεπε).
Με αυτό σαν βάση έχουν κάνει και μια εφαρμογή για Red Light, αλλά και εκεί μιλάμε για μεγάλο κόστος (δεν γνωρίζω, δεν έχω επαφή με αυτή την περίπτωση).
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Anonymous Founder έγραψε:Και το πρώτο ξεκινάει από 75.000€ και ανεβαίνει αν θυμάμαι καλά.
Έχουμε εγκαταστήσει (εκτός Ελλάδας) δύο σε μία σήραγγα. Δουλεύουν με ένα embedded PC εντός του pole και με ένα άλλο PC στο κέντρο που λειτουργεί σαν βάση δεδομένων, web server κλπ. Πολύ μελετημένο και δοκιμασμένο, καμία σχέση με την κατσιβελιά που μπήκε στην Ελλάδα (και για καιρό δεν δούλευε όπως έπρεπε).
Με αυτό σαν βάση έχουν κάνει και μια εφαρμογή για Red Light, αλλά και εκεί μιλάμε για μεγάλο κόστος (δεν γνωρίζω, δεν έχω επαφή με αυτή την περίπτωση).

Αν τα θυμάμαι καλά το Poliscan παίζει κάπου στα €100.000 για multilane σύστημα. Κάτι αντίστοιχο περιμένω και από το Sensys. Και στις δύο περιπτώσεις έχεις hopping beam με το Poliscan να είναι laser και το Sensys να είναι K band radar. Το Sensys είναι πιο ευαίσθητο σε καιρικές συνθήκες, ενώ το Poliscan έχει περισσότερα κινούμενα μέρη (καθρέφτες για τις ακτίνες) με αποτέλεσμα υψηλότερο κόστος συντήρησης.

Όπως και να έχει, αν θες να βάλεις RLC σε κεντρικές διασταυρώσεις πρέπει να διαλέξεις μεταξύ 3 δρόμων:
1. Hopping Beam Radar με κόστος κοντά στα €100.000 ανά κατεύθυνση.
2. Hopping Beam Laser με αντίστοιχο κόστος.
3. Multi Camera System με 2-3-4 κάμερες ανά κατεύθυνση, με κόστος €60-120.000.

Από τις λύσεις αυτές, η απολύτως φθηνότερη είναι: 1-2 κάμερες ανά κατεύθυνση που θα καλύπτουν όλες τις λωρίδες (με κίνδυνο, φυσικά, να γίνει λάθος και να τιναχτούν όλα στον αέρα) με inductive loops (ή και radar) και σύνδεση στο κέντρο ελέγχου, όπου θα ελέγχονται και οι φωτογραφίες για το αν πρέπει να γίνουν κλήσεις ή όχι. Ένα κόστος €50.000 ανά κατεύθυνση είναι εφικτό, χωρίς, όμως να υπολογίζουμε τα υπόλοιπα (συντήρηση, προσωπικό κτλ). Δηλαδή, για μια πόλη όπως ο Πειραιάς, που θέλουμε να καλύψουμε π.χ. 10 διασταυρώσεις χρειαζόμαστε περίπου 20 κάμερες, δηλαδή κόστος €1.000.000 μόνο για εξοπλισμό, χωρίς το προσωπικό και την συντήρηση. Το βλέπω από δύσκολο έως αδύνατον να διατεθεί τέτοιο ποσόν, όταν γνωρίζουμε όλοι ότι μετά τον 1ο μήνα και τις κλήσεις που θα έρθουν θα έχουμε μόνο παθητικό στη λειτουργία του συστήματος.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#101507 Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω και γι' αυτό και θεωρώ την δαπάνη κολοσσιαία για τα δεδομένα της χώρας και δεν πρόκειται και ποτέ να αποσβεστεί.
Πιο αποδοτικό είναι να βάλεις αστυνομικούς σε διασταυρώσεις και να τους εναλλάσσεις. Σε τυχαίες μέρες και ώρες. Πολύ πιο αποδοτικό, γιατί δεν πρόκειται να ξέρουν οι οδηγοί που βρίσκονται αστυνομικοί, οπότε το φαινόμενο της παραβίασης θα μειωνόταν υποχρεωτικά σταδιακά.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:Η πιο σωστή και φθηνή λύση είναι η... πατροπαράδοτη. Ξαμολάς μερικούς αστυνομικούς σε τυχαίες διασταυρώσεις τυχαίες μέρες και κόβεις κώλους. Μετά από λίγες μέρες, θα αλλάξει πλήρως το πράγμα. Απλώς το επικοινωνείς καλά: "παιδάκια, από σήμερα κόβουμε κώλους, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε"./quote]

Anonymous Founder έγραψε:Πιο αποδοτικό είναι να βάλεις αστυνομικούς σε διασταυρώσεις και να τους εναλλάσσεις. Σε τυχαίες μέρες και ώρες. Πολύ πιο αποδοτικό, γιατί δεν πρόκειται να ξέρουν οι οδηγοί που βρίσκονται αστυνομικοί, οπότε το φαινόμενο της παραβίασης θα μειωνόταν υποχρεωτικά σταδιακά.

Ο αστυνομικος φαινεται, και επισης οταν σταματαει τον 1 ή 2 παραβατες, μεχρι να γραψει τις κλησεις εχουν ξεφυγει αλλοι 20-30...Οποτε εχω να προτεινω το εξης concept και θελω τη γνωμη σας.

Σε διαφορα σημεια της Αττικης (και υποθετω στη χωρα γενικα) υπαρχουν διασπαρτες καμερες ελεγχου και διαχειρησης της κυκλοφοριας, σωστα? Η εικονα αυτων παει σε καποιο κεντρο, σωστα? Οποτε, νομοθετεις (γιατι τωρα δεν προβλεπεται και αν δεν προβλεπεται δεν γινεται) την υπαρξη 2 αστυνομικων ανα βαρδια στο κεντρο ελεγχου, οι οποιοι γραφουν αβερτα οποιον προλαβουν να δουν, δειγματοληπτικα και τυχαια απο ολες τις καμερες.

Σε πιο απλη μεταφραση: αντι να ειναι παροντες στη διασταυρωση (και αναγκασμενοι να ασχολουνται με εκεινη τη διασταυρωση, αφου σε εκεινο το σημειο βρισκονται) να χρησιμοποιουν ως ματια το βιντεο και να βεβαιωνουν παραβασεις με το πατροπαραδοτο τροπο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#101731 Ο στόχος δεν είναι εισπρακτικός, αλλά ουσίας: να αλλάξει η οδική συμπεριφορά στις πόλεις.
Δεν χρειάζεται να τους γράφεις όλους, μόλις το πάρουν πρέφα, θα σταματήσουν να το παραβιάζουν.
Οι κάμερες που λες δεν είναι παντού και εκεί που είναι συχνά η πινακίδα δεν φαίνεται καθώς είναι παλιές και χαμηλής ανάλυσης.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:Ο στόχος δεν είναι εισπρακτικός, αλλά ουσίας: να αλλάξει η οδική συμπεριφορά στις πόλεις.
Δεν χρειάζεται να τους γράφεις όλους, μόλις το πάρουν πρέφα, θα σταματήσουν να το παραβιάζουν.
Οι κάμερες που λες δεν είναι παντού και εκεί που είναι συχνά η πινακίδα δεν φαίνεται καθώς είναι παλιές και χαμηλής ανάλυσης.

μα αυτο που λεω δεν εξυπηρετει το εισπρακτικο κομματι αλλα ειναι ακριβως το αντιθετο. Δεν θα υπαρχει κανενας τροπος να ξερεις αν, ποτε και κυριως ΠΟΥ θα σε γραψουν, γιατι δεν θα ξερεις με ποια διασταυρωση ασχολειται το επομενο πενταλεπτο η βαρδια. Θα ειναι remotely monitored, δεν θα τους βλεπεις.

για το τεχνικο κομματι, δεν γνωριζω.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#101984 Θα γίνει χαμός με κάτι τέτοιο πάντως.
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#108104 Tσιμπήσαμε κλήση σήμερα στον Άγιο Κωνσταντίνο. Στις 9 το πρωί , σε μια τελείως άδεια εθνική , με ''πιστόλιασαν'' με όριο 80 και με σταμάτησαν πριν το τελευταίο τούνελ.
Ήταν τέτοια η συγκυρία του ταξιδιού, έδειξαν κατανόηση και ελαστικότητα οι τροχαίοι και μου χαμήλωσαν την ταχύτητα παράβασης και τους ευχαριστώ . Στην επιστροφή cc στο όριο εκεί -αν και πήγε να με πάρει ο ύπνος :lol: .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
pierce21 έγραψε:Tσιμπήσαμε κλήση σήμερα στον Άγιο Κωνσταντίνο. Στις 9 το πρωί , σε μια τελείως άδεια εθνική , με ''πιστόλιασαν'' με όριο 80 και με σταμάτησαν πριν το τελευταίο τούνελ.
Ήταν τέτοια η συγκυρία του ταξιδιού, έδειξαν κατανόηση και ελαστικότητα οι τροχαίοι και μου χαμήλωσαν την ταχύτητα παράβασης και τους ευχαριστώ . Στην επιστροφή cc στο όριο εκεί -αν και πήγε να με πάρει ο ύπνος :lol: .

στις 8 το πρωι που περασα δεν ειχε μπλοκο.
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#108116 Πριν (; ) από το προηγούμενο τούνελ; Έχει σταθερή κάμερα κάπου εκεί;
Μου είπαν ότι έχει όριο 80 και πήγαινα με 131 (άδειος δρόμος ήταν ffs αλλά dura lex sed lex) . Δεν ξέρω που με χτύπησε ρανταρ αλλά πριν το τελευταίο τούνελ με σταμάτησαν. Δεν μπήκα στη διαδικασία να αμφισβητήσω τίποτα γιατί έπρεπε να είμαι για κηδεία στην Καρδίτσα μέχρι τις 11.

Το ΄΄αστείο ΄΄της υπόθεσης είναι ότι ήταν το πρώτο μου ταξίδι που δεν ξεπέρασα τα 140 χλμ σε κανένα σημείο στο πήγαινε-έλα.

@dim
Στο ρεύμα προς Θεσ/κη , ξέχασα να αναφέρω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#108120 και εγω προς Θεσσαλονικη πηγαινα στις 8 το πρωι.Μπλοκο ειχε στο απεναντι ρευμα (προς Αθηνα )πριν τη Λαμια (οπως πας για Θεσσαλονικη)