- 07 Μάιος 2015, 23:51
Morx έγραψε:Περα απο αυτο, βλεπεις αρκετα "θηρια" των 50 και βαλε χιλιαδων με τον χλιμιτζουρα να μην εχει ουτε μια θεση να παρκαρει ουτε γκαραζ στο νοικιαρικο σπιτι που μενει.
Βεβαια, ειναι ολα θεμα προτεραιοτητων.
Να σου πω ορισμένα τέτοια στο Κερατσίνι, που είναι και φτωχογειτονιά:
1. RX8 παρατημένο. Όταν παίρνει απόφαση να το κινήσει, δηλαδή 1 φορά το μήνα (και αν, γιατί βρίσκεται μονίμως στην ίδια θέση παρκαρισμένος από τον Οκτώβριο), το πηγαίνει για πλύσιμο, κάνει την βόλτα του και επιστρέφει. Τελευταία έχω ανακαλύψει άλλους 2-3 με ίδιο αυτοκίνητο που κάνουν το ίδιο, ενώ δεν έχουν κι άλλο μεταφορικό μέσον.
2. Ο διπλανός έχει φτιάξει στην pilotis 2 θέσεις, την μία μέσα από την άλλη. Έξω είχε ένα Daewoo 20 ετών και μέσα ένα Passat. Έχω να τον δω να βγάζει έξω το Passat τουλάχιστον 1 χρόνο. Πιο πιθανόν να του έβγαλε πινακίδες.
3. Άλλα δύο, ένα Sunny, κοντά στο '90 και ένα 145. Και τα δύο παρατημένα εδώ και μήνες. Το Sunny είδα ότι το οδήγησε μια κυρία γύρω στα 60-70 και επέστρεψε και πάρκαρε στην ίδια θέση (τόσο μεγάλη βόλτα πήγε) πριν κάτι μήνες. Έκτοτε είναι ακίνητα και τα δύο. Παράταξη με το RX8.
4. Τον βλέπεις νεαρό (κάπου στα 35), με το κοστούμι μου, με την μηχανή του και λες να ένας που δουλεύει σε εταιρεία και πληρώνεται καλά. Είχε και την 156 έξω από το σπίτι για να πηγαίνει βόλτες με το παιδί (λίγο πιο μεγάλο από το δικό μας) κάθε ΣΚ. Εδώ και 1 μήνα η 156 έχει εξαφανιστεί και απέξω από το σπίτι υπάρχει ένα Aygo. Πάνε τα μεγαλεία; Το έδωσε στον πατέρα; Το έχει παρκάρει αλλού και δεν το βλέπω; Δεν ξέρω, αλλά μόνο με το Aygo κυκλοφορεί τελευταία.
5. Φίλος πολλά χρόνια. Κάτι έβγαζε αυτός, κάτι η γυναίκα, πήραν ένα Octavia 1.8Τ, κράτησαν και το Saxo 1.1 της γυναίκας. Η γυναίκα έμεινε άνεργη, οπότε κυκλοφορεί με το Saxo και το Octavia μόνο για Πάσχα και καλοκαίρι κινείται.
Υπάρχουν, όμως, και τα ακριβώς αντίθετα.
1. Οικογένεια με 3 άτομα. Ο πατέρας οδηγεί 2 φορές το χρόνο. Ο γυιός, που δεν μπορεί να παρκάρει το Colt σε θέση για τριαξονικό, πήρε καινούργιο αυτοκίνητο για να πηγαίνει σπίτι - δουλειά - σπίτι. Σε τι δουλειά; Μικρογεύματα . μέχρι πριν λίγο καιρό (τώρα δεν ξέρω). Σταθερά είχε 3 αφαιρέσεις πινακίδας το χρόνο από παράνομο παρκάρισμα.
2. Ο άλλος έχει: ένα φορτηγάκι για την δουλειά, ένα Octavia για οικογενειακές βόλτες, ένα Aygo για την γυναίκα (δηλαδή για τον ίδιο μέσα στην πόλη) και ένα Golf να κάθεται και να πιάνει χώρο για τα υπόλοιπα.
3. Τουλάχιστον 10 άτομα που τα γνωρίζω προσωπικά έχουν αυτοκίνητο που απλά κινείται για τη διαδρομή Αθήνα - χωρίο - Αθήνα ή, ακόμη χειρότερα, φόρτωμα Αθήνα -> νησί ξεφόρτωμα και το ανάποδο τον χειμώνα. Αν αυτοί είχαν το μυαλό να δώσουν τα αυτοκίνητα και να πληρώνουν π.χ. €50 φορτωτική 2 φορές το χρόνο οι δρόμοι θα ήταν άδειοι.
Και όλα αυτά τα επεκτείνω και λέω το εξής: βλέπετε γιατί στο σχετικό βίντεο τους περισσότερους τους περνάω για πλάκα; Ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός: ούτε οδηγούν αρκετά για να έχουν εμπειρία, ούτε τα αυτοκίνητα είναι συντηρημένα (9/10 δηλαδή), αφού κάθονται όλο το χρόνο και κινούνται για <5.000km το χρόνο στις γιορτές.
Ευχαριστώ.