Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:
socratesn έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
socratesn έγραψε:Αν δεν εχει σαν απαραιτητη προϋποθεση το android, θα κοιτουσα lumia 535

<

Το έχω εγώ σαν προϋπόθεση!
Android μόνον. :rtfm:

Προτεινω να αναθεωρησεις :iconcool:
Για ελαχιστες απαιτησεις και λιγο μεγαλυτερη ηλικια το 535 δε συγκρινεται με android των 100€

<

Δεν υπάρχει περίπτωση καμία να προτείνω Windows Phone.
Και μόνο το ψάξιμο που θα ρίχνω κάθε φορά για να βγάλω άκρη αν έχει ο άνθρωπος μια απορία μου φτάνει. Έχω δει και δύο εδώ στην δουλειά, το ένα το έχει ο οικονομικός διευθυντής, και όταν τον βλέπω να έρχεται με απορία με το τηλέφωνο ανά χείρας, προσπαθώ να... δραπετεύσω.
Android και μόνον λοιπόν, δεν το συζητάμε.

Κάνεις λάθος, για αυτούς που θέλουν βασικές λειτουργίες smartphone και δεν σκαμπάζουν και πολλά είναι ότι καλύτερο το Windows phone, πετάς όλα τα tiles που θα χρησιμοποιεί μπροστά και τέλος. Σε εμάς έχουν σχεδόν όλοι απο manager και πάνω και το support είναι γελοία εύκολο, με την Apple κλαίμε κάθε φορά και με ορισμένα Android που τα έχουν δήθεν γνώστες. Για να μην μιλήσω για encryption, Exchange server support κλπ κλπ.

+1 σε windows phone, είναι και εξαιρετικά γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#107597 Nταξ , χεστηκα ομολογω,αλλα ειναι λιγο fail να μην επιλεγεις αιρετικα κατι που μαλλον θα βολευει τον χρηστη επειδη δε θα βολευει εσενα τις 5 φορες που θα κληθεις να του λυσεις 2-3 αποριες..

<
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
socratesn έγραψε:Nταξ , χεστηκα ομολογω,αλλα ειναι λιγο fail να μην επιλεγεις αιρετικα κατι που μαλλον θα βολευει τον χρηστη επειδη δε θα βολευει εσενα τις 5 φορες που θα κληθεις να του λυσεις 2-3 αποριες..

<

Γιατί θεωρείς πως θα τον βολεύει; Αν ήταν τόσο βολικά, θα είχαν τόσο μικρό μερίδιο αγοράς; Εμένα γιατί δεν με έχει βολέψει ποτέ, ακόμη και όταν έχει χρειαστεί έστω και για λίγο να τα δουλέψω;
Και όχι, δεν είναι μόνον για το λόγο αυτό που αναφέρεις, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος.
Ο βασικός λόγος είναι πως το Android είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό και αν χρειαστεί κάτι θα μπορεί να βρει βοήθεια οπουδήποτε. Αυτό δεν συμβαίνει με τα Windows.
Μόλις ρώτησα και τον συνάδελφο με τα Windows σε εταιρικό και μου είπε κι αυτός πως δεν τα γουστάρει καθόλου. Και είχε πριν iPhone και τώρα Note 4.
Μην επιμένετε λοιπόν, δεν θέλω Windows. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί θεωρείς πως θα τον βολεύει; Αν ήταν τόσο βολικά, θα είχαν τόσο μικρό μερίδιο αγοράς; Εμένα γιατί δεν με έχει βολέψει ποτέ, ακόμη και όταν έχει χρειαστεί έστω και για λίγο να τα δουλέψω;
Και όχι, δεν είναι μόνον για το λόγο αυτό που αναφέρεις, αυτός είναι ένας ακόμη λόγος.
Ο βασικός λόγος είναι πως το Android είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό και αν χρειαστεί κάτι θα μπορεί να βρει βοήθεια οπουδήποτε. Αυτό δεν συμβαίνει με τα Windows.
Μόλις ρώτησα και τον συνάδελφο με τα Windows σε εταιρικό και μου είπε κι αυτός πως δεν τα γουστάρει καθόλου. Και είχε πριν iPhone και τώρα Note 4.

Μερικα τα ειπε ο Dimik παραπανω.Θεωρω οτι θα τον βολευει επειδη βολεψε τη μανα μου και 2-3 της φιλες που πηραν το ιδιο και επειδη γενικα ειναι 10 φορες πιο User friendly σε ατομα που δεν εχουν μεγαλη σχεση με την τεχνολογια.
Τα tiles ειναι πολυ πιο χρηστικα σε τετοιες ηλικιες απο τα thumbnails των android,βαλε και την 5αρα οθονη που με 100E δε βρισκεις σε android κ εχεις αλλον ενα λογο για τον οποιο θα βολεψει.
Οι αλλες σου ερωτησεις/συμπερασματα ειναι επιεικως οτιναναι για ανθρωπο που υποτειθεται πως ασχολειται κιολας :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
socratesn έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Γιατί θεωρείς πως θα τον βολεύει; Αν ήταν τόσο βολικά, θα είχαν τόσο μικρό μερίδιο αγοράς; Εμένα γιατί δεν με έχει βολέψει ποτέ, ακόμη και όταν έχει χρειαστεί έστω και για λίγο να τα δουλέψω;

Μερικα τα ειπε ο Dimik παραπανω.Θεωρω οτι θα τον βολευει επειδη βολεψε τη μανα μου και 2-3 της φιλες που πηραν το ιδιο και επειδη γενικα ειναι 10 φορες πιο User friendly σε ατομα που δεν εχουν μεγαλη σχεση με την τεχνολογια.
Τα tiles ειναι πολυ πιο χρηστικα σε τετοιες ηλικιες απο τα thumbnails των android,βαλε και την 5αρα οθονη που με 100E δε βρισκεις σε android κ εχεις αλλον ενα λογο για τον οποιο θα βολεψει.
Οι αλλες σου ερωτησεις/συμπερασματα ειναι επιεικως οτιναναι για ανθρωπο που υποτειθεται πως ασχολειται κιολας :metalo:

Πάμε πάλι...
Η σύγκριση δεν γίνεται με Android του 100άρικου, αν είχα αυστηρά ένα 100άρικο να δώσω, μπορεί και να έπαιρνα αυτό (λέμε τώρα, δεν υπήρχε περίπτωση..).
Με 100 ευρώ, αυτά που δίνει συμφωνώ πως είναι πολύ καλά.
Είναι καλύτερο από το Moto E ή το Sony E4g όμως;
Δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ γύρω μου με Windows Phone από επιλογή. Ρώτησα και αυτόν που τα χρησιμοποιεί τι γνώμη έχει και μου είπε τα χειρότερα. Πώς λοιπόν να το προτείνω σε άνθρωπο;
Το θέμα μας δεν είναι τα 20, άντε 30 ευρώ παραπάνω, να το ξαναπώ.
Επίσης, απ' ότι διάβασα, το συγκεκριμένο έχει και πολλά παράπονα για κακή κατασκευή, με πολλά DoA και αλλαγές στην εγγύηση.
g8777 έγραψε:Jolla. :rtfm:

http://www.minideal.net/xiaomi-redmi-2-4g-fdd-lte-smartphone-64bit-android-4-4-quad-core-4-7-inch-hd-screen-8-0mp.html

Εμενα θα ακους. :s_yes

Θέλω κάτι με υποστήριξη και επειδή θα είναι δώρο, καλύτερα να μείνουμε στα πιο γνωστά. Το συγκεκριμένο το είχα στα υπόψιν, είναι εξαιρετικό, αλλά το φοβάμαι λίγο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#107607 Υποστηριξη θες; Παρε και υποστηριξη:

http://www.minideal.net/original-lenovo-s8-octa-core-smartphone-ram-2gb-rom-16gb-13-0mp-with-5-3inch-ips-screen.html

edit:Μολις ειδα οτι 3g παιζει μονο Κινα. Οποτε ακυρο. Αλλα εγω θα σου προτεινα να κινηθεις σε αυτο το κλιμα.

(Συμφωνω ομως οτι στα <100 € παιζεις σοβαρα με windows phone.)
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 04 Μάιος 2015, 18:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#107608 Πουθενα δεν ειπες οτι κρινεις τα windows γενικοτερα.Τελος παντων,ναι θεωρω οτι το 535 ειναι καλυτερο απ τις δυο συσκευες που σκεφτεσαι.
Εγω μεχρι πριν δυο χρονια δεν ηξερα καποιον να εχει BMW,κακως την προτεινα :lipsealed:

<
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Υποστηριξη θες; Παρε και υποστηριξη:

http://www.minideal.net/original-lenovo-s8-octa-core-smartphone-ram-2gb-rom-16gb-13-0mp-with-5-3inch-ips-screen.html

Ειδικά σε αυτό το χρώμα! :lipsealed:
socratesn έγραψε:Πουθενα δεν ειπες οτι κρινεις τα windows γενικοτερα.Τελος παντων,ναι θεωρω οτι το 535 ειναι καλυτερο απ τις δυο συσκευες που σκεφτεσαι.
Εγω μεχρι πριν δυο χρονια δεν ηξερα καποιον να εχει BMW,κακως την προτεινα :lipsealed:

<

Εντάξει, λίγο υπερβολικός! :lol:
Μου κάνει εντύπωση πως θεωρείς καλύτερο το 535, με κάνεις πραγματικά περίεργο, ίσως αν έχω το χρόνο να πάω να το δω κάπου αν το βρω, αν και πραγματικά το θεωρώ δύσκολο έως απίθανο να το προτείνω.
Ευχαριστώ για την προσπάθεια πάντως, ίσως τελικά καταλήξω στο Xiaomi που είναι και ο βασιλιάς των πωλήσεων στην Ασία.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#107615 Γ αυτα τα λεφτα ειναι καλυτερο απο μοτο ε ας πουμε..Να το δεις,ναι :thumsdown:
Παντως αν παει προς κινα η δουλεια κ εγω Xiaomi θα επελεγα

<
Άβαταρ μέλους
By dimik
#107622 Πάντως σε δείγμα με περισσότερους απο 30 ηλικίας 45 μέχρι 60+ με windows phone κανένας μα κανένας δεν έχει πρόβλημα με τον χειρισμό.
Μάλιστα εκτελούν με ιδιαίτερη ευκολία τα βασικά, όπως σύνδεση σε wifi, χρήση emails, διάβασμα ιστοσελίδων κλπ, όλα είναι φάτσα φόρα και με απλό σκρολινγκ πάνω κάτω το βρίσκουν.
Οι ίδιοι σε HY ξέρουν επίσης να κάνουν μόνο βασικά πράγματα.
Τα τηλέφωνα βέβαια που έχουν είναι 820-920-930 αλλά και 535 που έπεσε στα χέρια μου για να το στήσω μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις, ειδικά η τιμή των 90€.
Το στήσιμο δε με χρήση MS Account και cloud είναι κάθε φορά που αντικαθιστώ κάποιο υπόθεση λεπτών.

Ναι για κάποιον Android user το UI φαίνεται περίεργο αλλά η λογική του είναι απλή, απλούστερη του Android και εύκολη για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί windows.

+1 για το Xiaomi, αλλά το MIUI της Χiami είναι επίσης διαφορετικό απο το συνηθισμένο Android, το δικό μου Μi2 που έδωσα στην σύζυγο του πέρασα πρώτα AOSP Android αντί για ΜIUI.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#107625 Γρήγορη το g2 mini δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα κ η μπαταρία είναι εξαιρετική! Το μόνο που με χαλάει (Όχι όμως κ σε αυτόν που το έχει) είναι η ανάλυση της οθόνης
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#107666 Δεν μπορώ να δω που είναι τόσο καλύτερο το 535.
Μιας και χρησιμοποιώ κινητό με χαρακτηριστικά βασικού Android μια χαρά το βλέπω σε σχέση με το 535.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#107672 εχει κανεις το s6 edge?
αν ναι ποση ωρα οθονη βγαζει;

το βρηκα σε καλη τιμη.