Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#107045 Το βιβλιάριο δεν είναι απαραίτητο για την συναλλαγή, συνεπώς δεν χρειάζεται να δηλώσει απώλεια ή κλοπή.

Σε κοινό λογαριασμό όλοι οι δικαιούχοι θεωρούνται συγκύριοι του λογαριασμού και έχουν την δυνατότητα να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση ή και να κλείσουν τον λογαριασμό χωρίς προηγούμενη έγκριση ή ενημέρωση των υπολοίπων δικαιούχων.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#107071 Aν φοβάσαι το οτιδήποτε τραβάς πρώτος τα λεφτά!!
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#107243 Δεν μπορουν να κλεισουν τον λογαριασμο η να προσθεσουν η να αφαιρεσουν συνδικαιουχο αν δεν συναινεσουν ολοι. Απο εκει και περα εχουν πληρη ελευθερια κινησεων για οτι ποσο υπαρχει στο λογαριασμο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#107264 Εγώ έχω κλείσει μόνος μου λογαριασμό με συνδικαιούχο. Αλλά ήμουν πρώτο όνομα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#107343 Έχω κλείσει joint accounts σε ALPHA, ΕΘΝΙΚΗ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ χωρίς να μου ζητηθεί τίποτε άλλο εκτός από την ταυτότητα.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#107453 Ε τοτε τι στο :lipsealed: χρειαζονται τα βιβλιαρια και τα εντυπα?
Δεν λεω, πλεον στο κοσμο της πληροφορικης ολα ειναι ευκολο να βρεθουν και γινουν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
nEK έγραψε:Ε τοτε τι στο :lipsealed: χρειαζονται τα βιβλιαρια και τα εντυπα?
Δεν λεω, πλεον στο κοσμο της πληροφορικης ολα ειναι ευκολο να βρεθουν και γινουν.

Έχω να χρησιμοποιήσω βιβλιάριο χρόνια... Η Πειραιώς, ούτε καν μπήκε στον κόπο να μου βγάλει όταν άνοιξα λογαριασμό πριν 3 χρόνια! :lol:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#107461 Για αλλα κιαλλα ομως ζητανε ενα σωρο χαρτια. Για να βαλω τη κορη μου ενος ετους συνδικαιουχο τι θα χρειαστει? ενα babylino αρκει? :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#107465 Παλαιότερα δεν χρειάζονταν τίποτε. Εγώ είχα βάλει τον γιό μου και έγραφε δίπλα από το επίθετο "αβάπτιστο". Αργότερα όταν τον βαφτίσαμε, γράψαμε το όνομά του χωρίς κανένα πιστοποιητικό. Ξέρω όμως ότι πλέον με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος η διαδικασίες έγιναν πιο αυστηρές.

Όσον αφορά τα βιβλιάρια, είναι κατάλοιπα του παρελθόντος. Παλαιότερα υπήρχαν καρτέλες (χάρτινες εννοώ) και όλες οι συναλλαγές καταγράφονταν σ’ αυτές και στο βιβλιάριο, έτσι ώστε ο καταθέτης να έχει γνώση αλλά και απόδειξη της συναλλαγής. Σήμερα με το web banking και τα ΑΤΜ αυτά είναι παρελθόν.

Άσχετο, αλλά θυμήθηκα πως κάποτε που είχαμε διψήφιο πληθωρισμό και επιτόκια, ο κόσμος πήγαινε δύο φορές τον χρόνο με τα βιβλιάρια για κεφαλαιοποίηση των τόκων. Ναι, έπρεπε να πάς να το ζητήσεις, δεν γινόταν αυτόματα...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#107466 Θελω να παρω ενα δανειο 15.000 € , προκειμενου βαλουμε ασανσερ στο σπιτι (υπαρχει η εγκατασταση).
Γνωριζει κανεις:
Α) ενα τετοιο δανειο δικαιολογειται ως επισκευαστικο;
Β) πως υπολογιζω στο περιπου την δοση; (θελω να δινω max.100€/μηνα.)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
giannik1977 έγραψε:Θελω να παρω ενα δανειο 15.000 € , προκειμενου βαλουμε ασανσερ στο σπιτι (υπαρχει η εγκατασταση).
Γνωριζει κανεις:
Α) ενα τετοιο δανειο δικαιολογειται ως επισκευαστικο;
Β) πως υπολογιζω στο περιπου την δοση; (θελω να δινω max.100€/μηνα.)

Σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο; Αφού θέλεις τόσο χαμηλή δόση, πας αναγκαστικά σε κυμαινόμενο, γιατί θα πας σε εξόφληση σε 15 χρόνια περίπου...
Υπάρχουν κάμποσες σελίδες online των τραπεζών που σε βοηθούν να υπολογίσεις στο περίπου τι θα πληρώνεις, αυτό που δεν γίνεται να ξέρεις όμως είναι αν θα σου δώσουν το δάνειο.
Υποθέτω πως θα είναι δύσκολο, ακόμη και με προσημείωση ακινήτου να το κάνουν (κάτι που δεν πρέπει να κάνεις όπως και να 'χει... :rtfm: ).
Οπότε, κάνε μια βόλτα και στις 4 μεγάλες, δες και αν η μικρή (Attica Bank) έχει κάποια διαφορετική πολιτική και πράξε αναλόγως.