GTS έγραψε:Το δικο σου σπιτι 70τμ ειναι;
Στο δικό μας πάντως με 75τ.μ. μια χαρά μένουμε.
GTS έγραψε:Το δικο σου σπιτι 70τμ ειναι;
criuser έγραψε:
Γιατί να μην μείνω στο Περιστέρι η στο Καματερό , αν δεν είμαι φοιτητής ?
Anonymous Founder έγραψε:Όταν τα παιδιά μεγαλώσουν, μόνον μεζονέτα και βάλε θα σε σώσει...
Στην τελική, τότε έχει τη λιγότερη σημασία: δεν υπολογίζεις πως τα παιδιά θα μένουν μαζί σου.
socratesn έγραψε:Μπορει σε πρωτη αναγνωση να φαινεται οτι δεν εχει σχεση,αλλα κ εγω που το ζω καταλαβαινω γιατι το λεει ο jason.
Λιγοτερα τετραγωνικα-->λιγοτερες αποστασεις μεταξυ των δωματιων --> λιγοτερη αισθηση ελευθεριας.Βαλε κ οτι λογικα τα δωματια των παιδιων ειναι εξισου μικρα σ ενα τετοιο σπιτι --> λιγοτερος ιδιωτικος χωρος που ενας ενηλικας παντα χρειαζεται.
Αρα συνολικα ,ολων η ζωη επηρεαζεται σ ενα μικροτερο σπιτι οταν τα παιδια μεγαλωσουν
<
) φοιτητόσπιτο, η μετάβαση στο πατρικό ακόμα και με τους πιο "free" γονείς είναι ζόρι.
KiloMeater έγραψε:Σχετικό άσχετο, μιας και έχει αναφερθεί πολλές φορές αν είναι καλή επένδυση τα σπίτια.
Η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις και να αφήσεις κάτι στα παιδιά σου είναι η εκπαίδευσή τους.
Looking back, τα λεφτά που πιασαν τόπο σε μένα απο τους γονείς μου είναι ότι δώσαμε σε εκπαίδευσή.
Με τα χίλια ζόρια καταφέρανε και μας δώσανε και ένα διαμέρισμα. Φυσικά είναι ευλογία να παίρνεις μια τέτοια βάση από τους γονείς, αλλά και χωρίς αυτό μπορώ να σταθώ στα πόδια μου.
Μετά από ένα χρόνο που πήγανε τα παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία και είδα τι δουλειά γίνεται, τείνω να καταλήξω εκεί....
Καλύτερα να δώσω ότι έχω εκει, να κάνω οικονομίες για αργότερα που θα είμαι ακόμα πιο απαιτητικά οικονομικά οι σπουδές...
Με αυτά τα εφόδια μπορούν να πετύχουν μια καλύτερη ζωή αποτι με ένα σπίτι.
spyros.s έγραψε:criuser έγραψε:
Για Καματερό μόνο η περιοχή Άτταλος είναι πολύ καλή...το υπόλοιπο όχι. Ίσως είναι και η καλύτερη περιοχή στα δυτικά προάστια γενικά!
criuser έγραψε:GTS έγραψε:Το δικο σου σπιτι 70τμ ειναι;
Μιλάω γιά 70 τμ , γιατί από ότι είπε τώρα ψάχνει γιά 2 υπνοδωμάτια και αυτά υπάρχουν από τα 65 μέχρι τα 85 τμ συνήθως . Τα παραπάνω είναι πιό σπάνια γιατί δεν είναι εμπορικά σπίτια , αφού πλησιάζουν τα 3 υπνοδωμάτια οι τιμές τους .
Σε ανάλογες οικογενειακές συνθήκες έμενα στα 80 τμ , μετά πήγα και μένω τώρα στα 108 τμ .Anonymous Founder έγραψε:Κάνεις δύο λάθος παραδοχές: ότι τα επιτόκια θα μείνουν σταθερά και ότι το κεφάλαιο για την αγορά θα είναι μόνον 120Κ.
Με αυτό το ποσό αγοράζεις σπίτι 20έτιας σε μέτρια περιοχή. Γνωστή μου πουλάει ένα τέτοιο εδώ και δύο χρόνια στου Ζωγράφου σε πολύ καλό σημείο (ήσυχο, με τεράστιο χώρο στην πιλοτή-έχουμε παρκάρει 4 αυτοκίνητα ενώ χωράνε 2 άνετα-επιπλέον μια ανάσα από το πανεπιστήμιο). Ακόμη είναι απούλητο και είναι και μεγάλο και σε εξαιρετική κατάσταση.
Άρα, αν η σύγκριση γίνει για ενοίκιο 500€, το σπίτι θα είναι κοντά στα 200Κ νομίζω.
Τέλος τα επιτόκια τώρα είναι σε ιστορικό χαμηλό και παρόλα αυτά σε προθεσμιακή παίρνω 1,85% και 2,1% επιτόκιο. Και προφανώς το επιτόκιο του στεγαστικού θα είναι πάντα παραπάνω. Από την στιγμή που κανένας δεν έχει το σύνολο του ποσού για σπίτι, καταλαβαίνεις πως ακόμη και εκεί χάνει. Και φυσικά σε κάθε αύξηση επιτοκίων, αυτός θα χάνει περισσότερο, ενώ ο άλλος με τα λεφτά στην τράπεζα, θα κερδίζει.
Τέλος, δεν άκουσα κουβέντα για ΕΝΦΙΑ, και τις ζημιές, επισκευές και ανακαινίσεις που πιθανόν θα χρειαστείς.
Επομένως, ο υπολογισμός σου είναι λάθος από κάθε πλευρά, άρα τίποτε από αυτά που είπες δεν ισχύει.
Απλώς πρέπει με το ζόρι να βγει πως η αγορά σπιτιού συμφέρει πάντα!
ΥΓ: Βρες μου με 120Κ, 3άρι σε καλή κατάσταση, με πάρκινγκ, με δύο μπάνια, και κάτω από 100τ.μ στην κάτω Γλυφάδα και το αγοράζω αύριο. Ηλικία αδιάφορη.
Νομίζω ότι είπε γιά 120000 , άρα δεν κάνω λάθος . Και γιά 80 τμ που ψάχνει δηλαδή 1500 το τμ , βρίσκει και νεώτερο της 20ετίας σε μέτρια περιοχή .
Σήμερα τα επιτόκια από ότι λένε καθαρά είναι κάτω του 1,8 % και προφανώς δεν συγκρίνουμε ότι θα κρατήσεις τα μετρητά και θα πάρεις στεγαστικό . Θεωρούμε ότι το στεγαστικό γιά σπίτι των 120000 , δεν θα είναι πάνω από 60-70000 πλέον .
Αρα το επιτόκιο , σήμερα λιγότερο από 4 % , γιά το ποσό αυτό είναι λιγότερο στο σύνολο του σπιτιού από το επιτόκιο της προθεσμίας , η περίπου το ίδιο .
Το λάθος σου είναι ότι συγκρίνεις την εποχή της κορύφωσης της κρίσης με επενδύσεις 15-20 χρόνων . Να το κάνουμε ανάποδα ? Να θεωρούσαμε ότι πάντα θα είμαστε στο 2006-2007 και τα ενοίκια των τριαριών στα 800 € ?
Αρα το παράδειγμα σου είναι άτοπο και μάλιστα μιλάς γιά μιά περιοχή που πέραν του φοιτητόκοσμου , δεν έχεις κανένα λόγο να ζείς εκεί . Συντελεστές δόμησης 3,6 , συγκοινωνίες αστείες , ανηφόρες με πρόβλημα περπατήματος , κυκλοφοριακό , δύσκολο παρκάρισμα .
Τον ΕΝΦΙΑ δεν τον έχουμε δει ακόμη και μπορεί αυτά τα τμ να μην έχουν . Ζημιές και επισκευές στα 15 χρόνια που θα έχει εξαντληθεί το κεφάλαιο όπως έδειξα , πρακτικά θα είναι αμελητέες και ανακαίνιση προφανώς δεν θα χρειαστεί .
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
Σε αυτό το σκηνικό με τις ταμπέλες του SC αλλά SC […]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]