Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#106607 Καλά που το είπες. Θα ρίξω. Προμηθεύτηκα κ σύριγγες κ βελόνες από το νοσοκομείο.
:-)

Καλά, αυτό το ηλεκτροκίνητο truggy το είχες από καιρό; Ή είναι καινούριο πάλι; hobao είναι;

Τώρα που είπες φίλτρο, στο Thunder Tiger είχε αποσυντεθεί το φίλτρο. Το κατάλαβα στο χωριό. Και έβαλα σφουγγάρι ... :-)

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#106628 Εννοούσα το φίλτρο καυσίμου.
Εκτός από διαρροή από 'κει, είχαν ξεβιδωθεί και δυό βίδες στον κορμό του κινητήρα, και έχανε και από 'κει, και τώρα θέλει τρελό καθάρισμα.
Πάντως το μικρό αυτό πιάνει τρελή ταχύτητα, και είναι πολύ νευρικό.H HPI λέει για 85 χλμ και μάλλον ακριβολογεί.

Το truggy το έχω κάτι μήνες, είναι το thunder tiger mt4-g3 και πωλείται ως monster truck.
Είναι κτήνος!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#106643 Λοιπόν έκανα κ 2ο ντεπόζιτο στον αέρα.

Χαμήλωσα κατά μισή στροφή τις υψηλές στροφές ( το ματσούκι που προεξέχει, εγώ το ήξερα ως ζιγκλέρ για το καύσιμο). Μ´ βέβαια στις οδηγίες αναφέρει ότι πρέπει να είναι στο όριο με το γύρω μέταλλο. Όταν το αγόρασα ήταν λίγο πιο μεσα, ήταν εκεί που δείχνει η πάνω γραμμή. Επειδή πέταγε πολλά λάδια κ καπνό το χαμήλωσα κατά μισή στροφή. Τις στροφές για συμπλέκτη τις χαμήλωσα κατάτι. Όταν είναι ζεστό είναι οκ. Απλώς παρατηρώ ότι μαζεύει λάδια η εξάτμιση. Βέβαια ίσως είναι φυσιολογικό καθώς δε πατώ γκάζι κ μένουν μέσα.
Στόχος είναι όταν πατώ γκάζι να μην ντουμανιάζει, σωστά; Να αφήνει λίγο καπνό αλλά όχι πάρα πολύ, σωστά; Από θερμοκρασία είμαι στο ρελαντί 89-93 βαθμούς στο μπουζί.
Εικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#106659 Οκ,όχι πια, λύση ανάγκης ήταν... :-)

150ml τα κάνει στο ρελαντί σε 40 λεπτά... Αυτό το στρώσιμο είναι ας τα να πάνε. Αφού πήρα σήμερα κ το ηλεκτρικό κ έπαιζα με εκείνο μέχρι να τελειώσει το ντεπόζιτο... :-)

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#106666 Πρέπει να πάρεις και λάδι για το φίλτρο λαδιού.

Στο στρώσιμο, χρειάζεται πιο πλούσιο μίγμα (εξού και το ντουμάνι) ώστε να μην φθαρούν υπερβολικά τα μέταλα.
Στο inferno, στο πρώτο ντεπόζιτο είδα 140 βαθμούς!
Όταν θα παίζεις κανονικά πλέον, πρέπει να βλέπεις λευκό καπνό.Αν δεν βλέπεις (φτωχό μίγμα) μειώνεις τη ζωή του κινητήρα και έχεις και αυξημένη απόδοση.
Διαλέγεις και παίρνεις.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
BASSstarlet έγραψε:Πρέπει να πάρεις και λάδι για το φίλτρο λαδιού.

Στο στρώσιμο, χρειάζεται πιο πλούσιο μίγμα (εξού και το ντουμάνι) ώστε να μην φθαρούν υπερβολικά τα μέταλα.
Στο inferno, στο πρώτο ντεπόζιτο είδα 140 βαθμούς!
Όταν θα παίζεις κανονικά πλέον, πρέπει να βλέπεις λευκό καπνό.Αν δεν βλέπεις (φτωχό μίγμα) μειώνεις τη ζωή του κινητήρα και έχεις και αυξημένη απόδοση.
Διαλέγεις και παίρνεις.

ποιο είναι το φίλτρο λαδιού? λάδι για το φίλτρο αέρος εννοείς? αυτό το ξέρω, έχω. έχω πάρει κ after run.

κ εγώ αυτά ξέρω, όπως τα λες. απ' ότι διάβασα, πρέπει να είναι στο δικό μου η θερμοκρασία μεταξύ 90-120. Ιδανική είναι 100-110°C. Θα δω πως θα πάει στο τρέξιμο, ίσως ανεβεί λόγω στροφών...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#106710 Χθες το πρωι στο ΟΑΚΑ στην κεντρικη εισοδο ειδαμε με τον μικρο ενα ηλεκτροκινητο μοντελο 1/8, BASSstarlet δεν πιστευω να ησουν εσυ, ιδιο χρωμα ηταν με το δικο σου.

Ο μικρος τρελαθηκε :lol: οταν ειδε πως κανει και σουζα με εφαγε στην επιστροφη να του παρω ενα και οταν αρνηθηκα λογω της τιμης του ειπε " Σιγα, εχω 300 ευρω θα μαζεψω αλλα τοσα και θα το παρω " :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
BASSstarlet έγραψε:Άντε, καλό μας μήνα και καλοκαίρι με μπόλικο όργωμα και σούζες:
Εικόνα

Ωραία αλάνα... Όταν φτιάξω το δικό μου, έρχομαι :metalo: :lol:
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
Νίκος Παππάς έγραψε:Χθες το πρωι στο ΟΑΚΑ στην κεντρικη εισοδο ειδαμε με τον μικρο ενα ηλεκτροκινητο μοντελο 1/8, BASSstarlet δεν πιστευω να ησουν εσυ, ιδιο χρωμα ηταν με το δικο σου.

Ο μικρος τρελαθηκε :lol: οταν ειδε πως κανει και σουζα με εφαγε στην επιστροφη να του παρω ενα και οταν αρνηθηκα λογω της τιμης του ειπε " Σιγα, εχω 300 ευρω θα μαζεψω αλλα τοσα και θα το παρω " :lol:

Eσύ ήσουν που έλεγες στο γιό σου «έχεις 300€ , πρέπει να μαζέψεις 600€»;
Μικρός που είναι ο κόσμος!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#107063 Είδα από κοντά το hpi truggy. Θηρίο είναι... :lol:
Βγήκε νέα προσφορά από άλλον στο ebay με καινούρια καρότσα. Ζητά 300 συζητήσιμα, του έστειλα 240 κ θέλει 260€. Καινούριο κάνει 400€. Το rs4 σου έβγαλε προβλήματα?

http://www.ebay.de/itm/281679998881?_tr ... fresh=true

Τρώγομαι βλέπεις για το truggy :lol:

Ερώτηση: Εν στάση στο hpi buggy με δυσκολία γυρίζουν οι ρόδες σε όλο το εύρος. Η τριβή τις εμποδίζει. Δοκίμασα κ με αλκαλικές αλλά πάλι δεν είδα διαφορά. Έχει αυτό το servo πάνω: 4,5 kg με 6 v. Ερώτηση: Αν κάνω κάτι, να πάω πρώτα για αλλαγή servo? Battery pack δε θα βελτιώσει την κατάσταση φαντάζομαι, αλλά κάποια στιγμή θα το πάρω κ αυτό...
αυτό έχει πάνω http://www.hpiracing.com/de/part/104105 . Όπως βλέπω της futaba ειναι ουσιαστικά...

μετά έχει στα 6,6 κιλά το εξής http://www.hpiracing.com/de/part/104109 και στα 12 http://www.hpiracing.com/de/part/105366?show_disc=true . Το τελευταίο δεν αναφέρει στα συμβατά το buggy μου. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
#107094 Πριν αλλάξεις servo, σιγουρέψου πως η τιμονιέρα γυρνάει ελεύθερα, και «παίξε» με το ελατήριο.Νομίζω με το σφίξιμο βελτιώνεται η κατάσταση.
Αν εν κινήσει, το αυτοκίνητο στρίβει χωρίς πρόβλημα, γνώμη μου είναι να μην αλλάξεις servo μέχρι να χαλάσει.
Οι γνώστες λένε πως το pack μπορεί να δώσει περισσότερα amper, δεν είναι μόνο τα volt...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#107183 τραγική ειρωνία mode on: μετά από ένα ντεπόζιτο στην πίστα που πήγα σήμερα, τα ήπιε το servo... έφαγε γρανάζι. :lol:

καλά, εκεί που πήγα σα φτωχός συγγενής ήμουν... όλοι ήταν με custom made που έφταναν το χιλιάρικο άνετα... το δικό μου είχε μανίσια 4μιση κιλά σέρβο κ αυτοί είχαν 24 :lol:

Το kyosho με απογοήτευσε μέσα στην πίστα. στις στροφές έφερνε σβούρες. διόρθωσα λίγο με κάμπερ αλλά λίγα πράγματα. το hpi πολύ πιο σταθερό. αν δεν έμενε το σέρβο θα ήταν καλά.