Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#105885 Αν δεν εχει ενσωματωμένο ναι πρεπει να παρεις adapter. Ανηκει στις υποστηριζομενες Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#105888 Θελει :(

Το γραφει και εδω http://www.kenrockwell.com/nikon/d7100/ ... m#wireless

Τοσο καιρο δεν ειχα ασχοληθει με το θεμα και χτες με ψησατε και το ψαξα λιγο αλλα το εφαγα το ξενερωμα μου. Εν τω μεταξυ αυτο κανει κανα 50αρικο και δεν κρινω οτι αξιζει.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#105964 λοιπον η adobe δεν εχει βγαλει ακομα υποστηριξη για d7200 οποτε import Lightroom δεν παιζει :x

βρηκα τροπο με χακεμα.
πειραζεις τα NEF αρχεια και τους αλλαζεις εσωτερικα το camera type σε 5500, μετα μπορεις να τα μετατρεψεις σε dng και τελος

υπομονη.....
Άβαταρ μέλους
By otso
#106447 στην οθονη της καμερας βαζετε τιποτα ζελατινες προστατευτικες οπως στα κινητα ; η οχι

βρηκα την παλια μου zenit που μου ειχαν φερει απο την σοβιετικη ενωση το 80 νομιζω και την εδειχνα στα παιδια .
υπαρχει φιλμ; εμφανιζουν τωρα;
φανταζομαι η μιση ελλαδα θα ειχε παρει τοτε , καποιοι ειχαν λουπιτελ βεβαια.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#106613 Άλλοι βάζουν και άλλοι όχι. Συνήθως βαζουν στις Dslr για να μπορούν να τις πουλήσουν ευκολότερα μετά.

Υπάρχει φιλμ, έγχρωμο και ασπρόμαυρο τα οποία έχουν ακριβυνει σε σχέση με το παρελθόν. Συνεχώς βέβαια αφαιρουνται σειρές φιλμ, κυρίως από την Kodak και την Fuji. Κάποια φωτογραφεια εμφανίζουν ακόμα φιλμ.
Άβαταρ μέλους
By otso
#106635 το μεγαλυτερο σπασιμο η κωλοκαμερα δεν εχει βιβλιο οδηγιων . εγω δεν διαβαζω απο κομπιουτερ ειδικα μανιουαλ .
δεν υπαρχει μεγαλυτερη σιχαμαρα απ το να ψαχνω 200 σελιδες στην οθονη.
εγω διαβαζω και αφομιωνω μονο στο κρεβατι αργα την νυχτα σε απολυτη ησυχια ,αλλιως δεν μπορω να συγκεντρωθω.
η πανασονικ ειχε και στην καμερα και στην βιντεοκαμερα , οποτε μειον στην κανον απο μενα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
bibendum έγραψε:Εγω με την νικον d7100 μπορω να το χρησιμοποιησω αυτο το feat η πρεπει να αγορασω το mobile adapter?? :hmmm:

να το ψαξεις, ειναι εξαιρετικο feature.
θες να βαλεις κατι στο facebook, να στειλεις μια φωτο απο dropbox σε κανα φιλο κτλ.... απλα τραβας, μεταφερεις στο κινητο μεσο wifi και τελος!!!
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#106750 Πήγα μια εκδρομούλα εχθές λόγω της ημέρας και εκτίμησα για άλλη μια φορά τον Tamron AF 90mm f/2.8. Με διαφορά ο καλύτερος φακός που έχω, απίστευτο χρώμα, οξύτητα και bokeh. Είχε αγοραστεί αρχικά ως φακός macro, στην πορεία έχει χρησιμοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά για πορτραίτα. Σίγουρα σε μια μηχανή APS-C είναι αρκετά tele, αλλά προτιμώ να έχω αυτόν και ας κάνω και πέντε βήματα παραπίσω για να τραβήξω την φωτογραφία. Συνιστάται ανεπιφύλακτα! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#107631 Οταν βγαζω με το nd400 φωτογραφιες εχω παρατηρησει οτι βγαινει μια εντονη μωβ γραμμη οπως φαινεται στην παρακαλω φωτο. Τι μπορει να φταιει;

Εικόνα

πεταμα το φιλτρο;
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#107643 Μια σκέψη -->

link
My good buddy Joe Meirose sent me a bmail recently about a problem he was experiencing when using the B+W 3.0 ND Filter. He kept getting a hazy horizontal artifact, as in this shot he kindly sent me:
Εικόνα
One of the shooting specs he sent me leapt out at me – f22 and smaller. I suspected that was the problem, and when I researched it a bit I found someone else with the exact same problem with the exact same filter and who also used f22. My suggestion was to not stop down so far and be aware of the camera’s diffraction limit (discussed above). Joe tried this and it worked. I’m no expert but I suspect the hazy effect happens all the time when you greatly exceed the camera’s diffraction limit and that we just don’t see it as pronounced until we do a long exposure. Then again, I may just be pissin’ in the wind!

Το άλλο που μπορεί να συμβαίνει είναι να μπαίνει φως στη μηχανή, και ο πιο κλασσικός τρόπος είναι μέσα από το ματάκι(viewfinder) που θα πρέπει να είναι καλυμμένο όταν τραβάμε long-exposure σε τριπόδι.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#107653 Το παρατηρησα να συμβαινει απ οταν πηρα την 7100. Με την 3000 δεν εβγαινε τιποτα. Η αληθεια ειναι οτι δεν το κλεινω το ματακι αλλα ουτε παλια το εκλεινα. Παντως και εγω f22 ειχα. Ισως πρεπει να δοκιμασω και με μεγαλυτερο διαφραγμα :hmmm: