Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By seismic
bill33 έγραψε:Θα έχουμε και εδώ μια απο τα ίδια ;

Αν μου κάνετε ερωτήσεις θα έχουμε απαντήσεις.
Αλλιώς αν το ξέρετε το θέμα να μην επαναλαμβανόμαστε. :offtopic:
Άβαταρ μέλους
By bill33
seismic έγραψε:
bill33 έγραψε:Θα έχουμε και εδώ μια απο τα ίδια ;

Αν μου κάνετε ερωτήσεις θα έχουμε απαντήσεις.
Αλλιώς αν το ξέρετε το θέμα να μην επαναλαμβανόμαστε. :offtopic:

Ακριβώς αυτό ,να μην επαναλαμβανόμαστε. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By seismic
mirage έγραψε:Εγω δεν το γνωριζω.

Δες φίλε μου τις προηγούμενες αναρτήσεις επί του θέματος και υπέβαλε τοις απορίες ή ερωτήσεις που έχεις.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#106387 so much lameness
Άβαταρ μέλους
By seismic
IKE έγραψε:so much lameness

They can not understand how my knowledge developed so much in the construction of earthquake engineering. jealous

• seismic stop
• Vibration Control System
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By seismic
Vagnar έγραψε:
mirage έγραψε:Εγω δεν το γνωριζω.

Ετοιμάσου για σεντόνια όπως δεν τα έχεις ξαναδει.. :metalo:

Τα σεντόνια που λες. ( βιδώστε το και σώστε το ) τι πιο απλό ?
Άβαταρ μέλους
By seismic
mikeerfol έγραψε:Υπάρχει κανείς που να νομίζει πως αυτός είναι ο πραγματικός seismic; :lol:

Είμαι αλλά νυστάζω :sleep:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By seismic
#106875 Αν πάνω σε ένα τραπέζι τοποθετήσεις δύο υποστυλώματα.
Το ένα το βιδώνεις με το τραπέζι και το άλλο απλά ακουμπά πάνω στο τραπέζι.
Αν ένας κουνήσει το τραπέζι, το υποστύλωμα που απλά ακουμπάει ασύνδετο πάνω στο τραπέζι θα ανατραπεί από την ταλάντωση που υφίσταται
Το βιδωμένο στο τραπέζι υποστύλωμα αντέχει απεριόριστες πλάγιες ταλαντώσεις χωρίς να ανατραπεί.
Αυτό ακριβώς εφαρμόσαμε σε κάθε υποστύλωμα της κατασκευής, για να αντέχει απεριόριστες πλάγιες ταλαντώσεις.
Κατά την ταλάντωση που προκαλεί ο σεισμός, το κάθε υποστύλωμα της κατασκευής σηκώσει την βάση του, σηκώνει το δώμα του, και να χάσει την εκκεντρότητά του.
Τότε ο κάθε ένας κόμβος αλλάζει μοίρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στρέφει παραμορφώνοντας τον κορμό του σώματος του υποστυλώματος και της δοκού και τα σπάει.
Ενώνοντας αμφίπλευρα το δώμα κάθε ενός επιμήκη υποστυλώματος με το έδαφος με τον μηχανισμό της αντισεισμικής ευρεσιτεχνίας σταματάμε το ανασήκωμα του δώματός τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σταματά και το ανασήκωμα της βάσης τους και να μην χάνουν την εκκεντρότητά τους. Αυτό σημαίνει ότι και οι κόμβοι δεν αλλάζουν τις μοίρες τους, και δεν στρέφουν παραμορφώνοντας τους κορμούς των δοκών και των υποστυλωμάτων. Κατ αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τους κορμούς των φερόντων στοιχείων με μία έχτρα μεγάλη απόκριση προς τις σεισμικές φορτίσεις του σεισμού, διότι καταργούμε τις ροπές των κόμβων, κατορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο να έχουμε τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό.
Βασικά η αντίδραση του μηχανισμού στο δώμα εκτρέπει την πλάγια φόρτιση του σεισμού στον κατακόρυφο άξονα των υποστυλωμάτων, και την αποτρέπει να μεταλλαχτεί σε ροπές των κόμβων. Αυτό δεν πάει να πει ότι δεν αντιδρούν προσθετικά στον σεισμό και οι κόμβοι.
Τελευταία επεξεργασία από seismic και 02 Μάιος 2015, 19:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By IKE
#106878 νταξ φτανει τωρα