Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#105864 Γνωστοι/φιλοι που μενουν ή εμειναν Αργυρουπολη ειχαν το αυτοκινητο standby ακομα και για να αγορασουν τσιγαρα.
+ Εχει ανηφορες / κατηφορες οποτε το ποδηλατο δεν ειναι και γαματη λυση αν δε "το εχεις".

Το σπιτι με το θεμα με τον απορροφητηρα κλπ, τι ηταν, δικο σου δεν ηταν?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#105865 Γειτονα , οταν κανεις παιδι , πηγαινε το 5 χλμ μακρυα σχολειο...θα δεις ειναι βολικο..
Άβαταρ μέλους
By trident1971
giannik1977 έγραψε:Γειτονα , οταν κανεις παιδι , πηγαινε το 5 χλμ μακρυα σχολειο...θα δεις ειναι βολικο..

Δεν εχει προβλημα αυτος, θα νοικιασει πιο κοντα.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#105906 Προσπαθώντας να είμαι αμερόληπτος , δεν μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις αποδόσεων στα ακίνητα αν δεν περάσουν 15-20 χρόνια κατοχής . Ετσι το να συγκρίνουμε 5 χρόνια κρίσης με ενοίκιο , είναι άτοπο , γιατί θα πω γιά ακίνητα στα μεσαία Βόρεια προάστεια , που αγοράστηκαν πριν 30 χρόνια 120 €/τμ και με το ενοίκιο των 30 χρόνων με φόρους και έξοδα , έχει αποσβεστεί το ακίνητο 8-10 φορές και σήμερα πουλιέται 1200-1500 €/τμ .

Γνωστός μου αγόρασε μεγάλο διαμέρισμα στο Κεφαλάρι σε πολύ ακριβό σημείο το 1977 , ήταν μεγαλοστέλεχος γερμανικής πολυεθνικής , έναντι 450.000 τότε μάρκων , δηλαδή 225.000 € , μιά και το μάρκο δεν είχε τον ελληνικό πληθωρισμό . Σήμερα πουλιέται περί τα 400.000 € , ενώ τα ενοίκια σε αυτά τα σπίτια ήταν κουφά , από 3-5000 μηνιαίως την περασμένη δεκαετία .

Το θέμα λοιπόν είναι πόσα λεφτά θέλει να δώσει και πόσο έχει τα βρεί αυτά , ώστε να του προτείνουμε λύσεις , αλλά προφανώς τα δεκαετίας δεν είναι παλιά σπίτια , ώστε να θέλουν ανακαίνιση . Αν όμως δεν σου αρέσουν όπως είναι φτιαγμένα , είναι άλλο θέμα .
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#105912 Η αγορά/κατασκευή σπιτιού δεν νοείται πλέον ως επένδυση όπως γινόταν στο παρελθόν ήτοι μάζευε ακίνητα και θα κονομάς απ' τα νοίκια.

Αν το θέμα "σπίτι" το βλέπει κάποιος στεγνά μαθηματικά, τότε να πάει να βρει ένα χρέπι σε υποβαθμισμένη περιοχή, να δίνει 100€ το μήνα και να γουστάρει.

Αν θέλεις να μείνεις σε σχετικά καλή κατασκευή/καλή περιοχή θα τα σκάσεις.
Περιπτώσεις τύπου "η σπιτονοικοκυρά βρίσκεται σε αφασία μου το αφήνει 200€", "ένας κολλητός το έχει απούλητο και μου το αφήνει 250€" κλπ δεν αποτελούν μέρος της συζήτησης ως εξαιρέσεις.

Μια ματιά σε αγγελίες ή μια γύρα έξω θα πείσει.
Αν λοιπόν κάποιος μπορεί να αγοράσει κάτι δικό του (όχι για να βγάλει χρήμα αλλά για να καλύψει στο έπακρο την ανάγκη για "σπίτι"), τότε είναι προτιμότερο να το κάνει παρά να σκάει 400άρες-500άρες κλπ το μήνα για ένα σπίτι που δεν θα είναι 100% όπως το θέλει, δεν θα μπορεί να αλλάξει τίποτα και για οποιαδήποτε αλλαγή-επισκευή θα πρέπει να συνδιαλλαχθεί με τον ιδιοκτήτη.

Bonus (επειδή συνέβη σε γνωστό μου ζευγάρι): να βολευτεί σε περιοχή από θέμα ενοικίου, χώρων κλπ και μια ωραία ημέρα η ιδιοκτήτρια να τους πει ότι το θέλει για ιδιοκατοίκηση.
Φορτώσου 3 μωρά στο σβέρκο και ψάχνε αντίστοιχο κελεπούρι.
:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#105918 Συμφωνώ με ^, δεν τα μπορώ αυτά. Δε μπορώ τα πέρα δώθε και τις αναστατώσεις. Θέλω σίγουρο μέλλον.

Γιάννη σε μένα αναφέρεσαι ως "γείτονα"; Και αν ναι το λες ειρωνικά για την απόσταση; :oops:

trident παραλίγο, δεν προχώρησε

Βασίλη της Αργυρούπολης θέλει κάποια μαζεματάκια γιατί αρχικά το είχε φτιάξει για νοίκι και έχει μπει ό,τι σαπίλα (κουζίνα, ντουλάπια), υπολογίζω τουλ. κανά 6-7ρι χιλιάρικα
Άβαταρ μέλους
By gianik
Dimitris_P έγραψε:Συμφωνώ με ^, δεν τα μπορώ αυτά. Δε μπορώ τα πέρα δώθε και τις αναστατώσεις. Θέλω σίγουρο μέλλον.

Γιάννη σε μένα αναφέρεσαι ως "γείτονα"; Και αν ναι το λες ειρωνικά για την απόσταση; :oops:

trident παραλίγο, δεν προχώρησε

Βασίλη της Αργυρούπολης θέλει κάποια μαζεματάκια γιατί αρχικά το είχε φτιάξει για νοίκι και έχει μπει ό,τι σαπίλα (κουζίνα, ντουλάπια), υπολογίζω τουλ. κανά 6-7ρι χιλιάρικα

Δημητρη δεν αναφερομουν σε σενα. Στον ΗΦ ..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#105935 Πολύ πετυχημένο το παράδειγμα του cruiser, εύγε.
Ο άνθρωπος μιλάει για Αγ. Δημήτριο κι εσύ μιλάς για το Κεφαλάρι στην Κηφισιά!
Για την Κηφισιά, κι εγώ θα του πω πως θα ανέβει στο μέλλον σίγουρα. Αν δεν σε σκίσουν με φόρους ακίνητης περιουσίας, μπορεί και να συμφέρει...
Εγώ όπως είπα, φέρω την ξαναπατάω: ένα αμάξι πήρα και θα μου το βγάλουν ξινό ΟΛΟΙ τους!
Σπίτι όσο τα πράγματα είναι έτσι, για κανένα λόγο.
Όσο για τα σχολεία, είναι και που δεν με απασχολεί καθόλου και επιπλέον, δεν νομίζω πως σε αστικό ιστό, θα είσαι τόσο μακριά από σχολεία.
Το καλύτερο όμως είναι αυτό: αν νοικιάζεις όσο είσαι χωρίς υποχρεώσεις, φροντίζεις να είσαι κοντά στα μπαράκια. Όταν έρθουν και τα παιδιά, μετακομίζεις κάπου με καλά σχολεία.
Win-Win.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Τέλος, αν φοβάσαι για χρεωκοπίες και τα ρέστα, βγάλε τα χρήματά σου έξω, μην ντρέπεσαι, τόσοι και τόσοι το έχουν κάνει, λίγος ELAς ακόμη, δεν θα μας βλάψει εδώ που φτάσαμε. Και μόλις καταλήξει ο κουρνιαχτός (λίγες μέρες μείνανε λογικά...), κάνεις ό,τι θέλεις.
Για μένα, η γειτνίαση σε σχολεία και λοιπές... παλαιές ιστορίες, έχουν πεθάνει ανεπιστρεπτί. :rtfm:

Από εκεί και μετά, δικά σου είναι τα λεφτά, τα κάνεις ό,τι θέλεις. Εδώ μέσα υπάρχει και φίλος μου που βολοδέρνει και δεν μας άκουσε κάποτε όταν του λέγαμε πως η καλύτερη επένδυση είναι το... νοίκι! :lol:
Εγώ έχω... ρεφάρει τον "κουβά" του ενοικίου που έχω πληρώσει, σε σχέση με αυτούς που αγόρασαν σπίτι και τώρα έχει χάσει τουλάχιστον 20% της αξίας του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μιλάμε για 40% και βάλε...
:s_howdy

Τωρα με την εποχη Λαφαζανη και την παραγωγικη ανασυγκροτηση της οικονομιας θα παρουν επανω τους τα ακινητα και ο φιλος θα ρεφαρει. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#105985 Σχολεία, νοσοκομεία, εκκλησίες, αστυνομίες, πυροσβεστικές ξέρω ότι θεωρούνται μέρη τα οποία θέλεις να μην είναι κοντά σου σαν πηγές φασαρίας, αυξημένης κίνησης και δυσκολίας πάρκινγκ.

Πολλές φορές μερικά παλιότερα κτίρια είναι πολύ καλύτερα από άλλα νεότερα. Εχω δει νεόκτιστα με αρκετές κακοτεχνίες και δεν είμαι καν ειδικός (ούτε έχω χτίσει σπίτι).

Πολλές φορές κάποιος κολλάει σε μια περιοχή γιατί την ξέρει και είναι δύσκολο να ξεφύγει. Μερικές φορές φεύγει και για λάθος λόγους πάει σε ακατάλληλο μέρος. Για τον καθένα είναι διαφορετικά, άλλος θέλει θέα, άλλος μπαράκια, άλλος μαγαζιά, σκολείο, ησυχία, ασφάλεια, πρασινάδα κλπ. Σημασία έχει ο καθένας να επιλέξει το σωστό για αυτόν. Με τί ορίζοντα όμως...; Γιατί άλλα θέλεις στα 30-35 άλλα στα 40-45 και άλλα στα 60. Το σωστό είναι να αγοράζεις αυτό που θέλεις τώρα με ορίζοντα 5ετίας. Αυτό που κάνουν πολλοί να αγοράζουν το ένα και τελικό οικογενειακό τους σπίτι ενώ είναι ελεύθεροι έχει μειονεκτήματα. Αυξημένα έξοδα αγοράς/δανεισμού και συντήρησης και όταν βρεθεί το άλλο ήμιση μπορεί να δουλεύεις αλλού, να έχει άλλο καλύτερο ή απλά στο μεταξύ να πρέπει να πας σε άλλη περιοχή.
Λέγαμε παλιότερα ότι το ενοίκιο είναι χαμένα λεφτά. Και όντως κάποτε αυτό ίσχυε σε σχετικά μεγάλο βαθμό. Τώρα όμως σου δίνει ελευθερία και άνεση που δεν έχει ο ιδιοκτήτης. Μπορεί να ξαναγυρίσει αλλιώς. Γενικά όμως, άσχετα από εποχές, θεωρώ ότι καλό είναι να έχεις ένα σπίτι που να μπορείς να κατοικήσεις χωρίς να πληρώνεις ενοίκιο.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#105994 Εγώ δεν μίλησα γιά την συγκεκριμένη περίπτωση . Μίλησα γενικά και είπα ότι , αν κάποιος έχει κατασταλάξει στο τι θέλει και πού το θέλει και ότι θα τον βολέψει γιά τα επόμενα 15-20 χρόνια τουλάχιστον , τότε πρέπει να αγοράσει .
Ανέφερα τα παραδείγματα , σαν αντίλογο στο ότι κρίνεις τι συμβαίνει στην 5ετία της κρίσης .

Γιά την γειτνίαση με σχολεία , εγώ τα θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα γιά τα οικόπεδα και τα σπίτια που γειτνιάζουν με αυτά .
Ετσι δεν τα αποκλείω , όταν ψάχνω γιά οικόπεδο και τα ακίνητα που έφτιαξα από το 2003 και μετά έτυχε να βλέπουν σχολείο .

Διότι έχουν προαύλεια , δηλαδή ακάλυπτους χώρους , δένδρα και κήπους και κυρίως το ύψος των κτιρίων περιορίζεται στα 9 μέτρα που σημαίνει ότι τουλάχιστον από τον τρίτο όροφο και πάνω έχεις απεριόριστη θέα .

Εξαρτάται δε από την περιοχή και το μέγεθος των σχολείων και των αυλών . Στο μεσαίο βόρειο προάστειο που έκανα τις δύο προηγούμενες οικοδομές , αυτές βλέπουν ένα σχολείο (γυμνάσιο) , που είναι οικοδομικό τετράγωνο , εκτάσεως 8 στρεμμάτων , με αυλή και κήπο και δεκάδες δέντρα και μικρό αναλογικά κτίριο ύψους 7 μέτρων , που μου εξασφάλιζε απεριόριστη θέα από τον πρώτο όροφο και πρακτικά χωρίς απέναντι κτίριο , μιά και απείχαν οι οικοδομές από αυτό 50-100 μ.

Στην τρέχουσα οικοδομή που είναι σε νότιο προάστιο κοντά στο κέντρο της Αθήνας με μεγάλο συντελεστή δόμησης , αλλά όχι τεράστιο , έχω απέναντι πάλι ένα σχολείο και στην άλλη απέναντι γωνία άλλο σχολείο . Στην περιοχή αυτή που οι άλλες οικοδομές είναι σε απόσταση χειραψίας (6-8 μ.) , εγώ έχω 16 μ, απόσταση από το σχολείο που είναι 7 μ, ύψος , ενώ έχω και αρκετά δέντρα , όταν στην υπόλοιπη περιοχή , υπάρχουν κάτι καχεκτικές νερατζιές στον δρόμο .

Οσο γιά την λεγόμενη φασαρία , η υπογεννητικότητα έχει πλέον κάνει πρωινά όλα τα σχολεία , οπότε δεν μας ενοχλούν . Αλλά και πάλι πόσους ενοχλούν οι παιδικές φωνές ?

Μην φοβάστε λοιπόν τα σχολεία .
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#105997 Πού μπορώ να βρω ενδεικτικές τιμές για:
- βάψιμο σπιτιού (τοίχους μέσα-έξω, κάγκελα, κουφώματα)
- σίτες σε μπαλκονόπορτες/παράθυρα;
- τέντες

Η γειτνίαση δίπλα σε σχολείο είναι όντως μειονέκτημα, σε κανά δρομάκι λίγο παραπέρα είναι καλύτερα. Δίπλα αλλά όχι φάτσα κάρτα.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#106025 Παραδίπλα είναι ακόμα καλύτερα. :lol:

Κι όπως λένε οι γιαγιάδες για τα εγγόνια,
χαίρεσαι όταν έρχονται
και ξαναχαίρεσαι όταν φεύγουν να πάνε στο σπίτι τους. :)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#106026 Να μου πειτε για την κινηση το πρωι οταν ειναι σε δημοτικο διπλα, και τα πανε οι γονεις τους, να το δεχτω. Αλλα εφοσον εργαζεται καποιος, την ωρα που σκουζουν τα πιτσιρικια (απο νηπιο μεχρι λυκειο) λειπει απο το σπιτι ετσι και αλλιως.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Dimitris_P έγραψε:Πού μπορώ να βρω ενδεικτικές τιμές για:
- βάψιμο σπιτιού (τοίχους μέσα-έξω, κάγκελα, κουφώματα)
- σίτες σε μπαλκονόπορτες/παράθυρα;
- τέντες

Η γειτνίαση δίπλα σε σχολείο είναι όντως μειονέκτημα, σε κανά δρομάκι λίγο παραπέρα είναι καλύτερα. Δίπλα αλλά όχι φάτσα κάρτα.

Πέρα από την παραδοσιακή τακτική του να βγεις γύρα και να ρωτήσεις, παίζει και το myconstructor.gr που μπορείς να πάρεις προσφορές.