Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#104688 Morx τα τρυπάνια που έβαλες στη φωτό είναι για ξύλο και για πλαστικό και εννοείται ότι θα έκανες καλή δουλειά με αυτά στο πλαστικό.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#104694 Quadra, ναι με το που εβγαλα δραπανο και τρυπανια το ματι μου επεσε σε εκεινα αμεσως.
Πολυ αιχμηρα! Το 8άρι που εβαλα, ηταν αχρησιμοποιητο και ετοιμοπολεμο :metalo:
Το καρφακι μπροστα τους εκανε τη δουλεια πολυ πιο ευκολη για να μη φυγει περα-δωθε η μυτη αλλα και για το αρχικο ανοιγμα!
Βουτυρο, τι να λεμε :yahoo:

Jason πες της δικιας σου, ο,τι χρειαστει για το λαπτοπ και τη βαση, εδω ειμαι!!
(coupeas mode :lol: )
Περα απο την πλακα, η βαση οπως ειπα, ΓΑΝΤΙ! Αψογη, ελαφρια και για το κοστος της, ανετα θα επαιρνα μια 2η να δοκιμασω μια πατεντα που εχω κατα νου.
Αεροθαλαμος απο κατω, με εναν ανεμιστηρα και τρυπες, αποκλειστικα στα σημεια που εχει γριλιες το λαπτοπ! Θεωρω οτι ειναι οτι καλυτερο, αφου δεν υπαρχουν στροβιλισμοι με αποτελεσμα να παγιδευεται ο αερας και να κανεις μια τρυπα στο νερο! :)
Ο ανεμιστηρας, 12άρης απο παλιο τροφοδοτικο... σπρωχνει αερα φυσικα. Τοποθετητηθηκε, ωστε οι λεπιδες του να κοιτουν την πισω κεντρικη γριλια του λαπτοπ. Αλλιως απλα θα εσπρωχνε αερα γυρω της δημιουργωντας dead spot σε εκεινο ακριβως το σημειο χωρις κανενα οφελος!
Τι εννοεις δεν εχει μεγαλα κενα για να φευγει ο αερας;
Το λαπτοπ ειναι Toshiba L870-160 (i5, 7670m, 6Gb RAM)

Τριδεντ: Με προκαλεις να δοκιμασω με τη λαμαρινα... 12μιση το μεσημερι Κυριακη.
Γειτονα αν σε ειχα ... θα καταπινες lexotanil :s_shout
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#105281 Δεν ήμουν ευχαριστημένος με το τελευταίο Black & Decker που είχα και έτσι το τσίμπησα σήμερα, μαζί με τα σύο σετ των τρυπανιών και καλεμιών.

Σκαπτικό δράπανο με καλέμι

Εικόνα

Εικόνα

Φανταστικό εργαλείο για 50€! Αν σας ενδιαφέρει, σπεύσατε...

ΥΓ. Για να προλάβω επικρίσεις, δεν το αγόρασα για επαγγελματική χρήση
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Morx έγραψε:Τριδεντ: Με προκαλεις να δοκιμασω με τη λαμαρινα... 12μιση το μεσημερι Κυριακη.
Γειτονα αν σε ειχα ... θα καταπινες lexotanil :s_shout

Αν με ειχες γειτονα θα με ρωτουσες και θα σε κατευθυνα σωστα, πριν καν σκεφτεις τη λαμαρινα... δε θα χρειαζοταν να τρυπησεις τιποτα. :iconcool: :rtfm:

Εναλλακτικα θα σου εδινα να τρυπησεις αυτο:

Εικόνα

:lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#109413 Mερικές ερωτήσεις για μερεμέτια σε παραθαλάσσιο σπίτι, όπου δεν γράφω σωστά τα βήματα των εργασιών ή γράφω κάτι λάθος, παρακαλώ διορθώστε.

Α. Συντήρηση ξύλινων πατζουριών, περασμένα με διάφανο βερνίκι που έχουν αρχίσει φεύγουν στρώσεις πλέον
- ξύσιμο με σπάτουλα + πατόχαρτο 80
- καθάρισμα σκόνης με βρεγμένο πανί
- χρειάζονται διάφανο αστάρι;
- εφαρμογή νέου διάφανου βερνικιού με πινέλο. Φαντάζομαι θέλει 2-3 "χέρια" σε σταυρωτό μοτίβο; Καμιά πρόταση για συγκεκριμένη μάρκα ή τύπο βερνικιού; Πρέπει να είναι "θαλάσσης";

Β. Βάψιμο ξύλινων επίπλων που ήδη ήταν βαμμένα
- ξύσιμο παλιού χρώματος + γυαλόχαρτο 60/80/120 με τη σειρά
- καθάρισμα σκόνης με βρεγμένο πανί
- χρειάζονται αστάρι;
- εφαρμογή νέου χρώματος με πινέλο
- χρειάζονται βερνίκι;

Γ. Βαφή εξωτερικών μετάλλων (προστατευτικά παραθύρων) που είναι μισοσκουριασμένα πλέον
- ξύσιμο παλιού χρώματος με συρματόβουρτσα
- χρειάζεται κάποιο (αντισκωριακό) υπόστρωμα;
- εφαρμογή λαδομπογιάς με πινέλο
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#109559 Το βερνικι εχει ενα θεμα σε υγρασια. Προστατευει, ΑΛΛΑ αν σε ενα μικρο σημειο, σε ενα σκασιμο μπει νερο, δεν μπορει να ξαναβγει και φυλακιζεται μεσα στο ξυλο και μετα αντε γεια.
Άβαταρ μέλους
By otso
#109596 υπαρχει και αυτη η λαμαρινα https://www.google.gr/search?biw=1680&b ... gG6-ja-amE, που θελω να βαλω στον τοιχο για να κρεμμαω εργαλεια
ακου λαμαρινα 5ΜΜ τετοιες βαζουν στα αντιτορπιλικα
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#110556 Θέλω να βάλω μερικά φωτιστικά εξωτερικού χώρου, τύπου χελώνας, σαν κι αυτά. Κάποια θα βρίσκονται κάτω από πλάκα μπαλκονιού, κάποια όμως θα είναι πλήρως εκτεθειμένα στον καιρό (βιδωμένα στον τοίχο).
Ερωτήματα:
1. Ξέρω γενικά τι σημαίνει πιστοποίηση στεγανότητας IP44, το ερώτημά μου είναι αν στην πράξη είναι επαρκής για προστασία του φωτιστικού από έντονη βροχόπτωση. Εάν όχι, υπάρχουν φωτιστικά με υψηλότερη πιστοποίηση στεγανότητας;
2. Να προτιμήσω μεταλλικό ή πλαστικό φωτιστικό; Το πλαστικό δέχεται λάμπες χαμηλότερης ονομαστικής ισχύος (~40W), αλλά τώρα με τις λάμπες οικονομίας αυτό δεν είναι πρόβλημα, δεν πρόκειται να βάλω λάμπα πάνω από 18-20W. Το μεταλλικό ίσως σκουριάζει (αν και τώρα βλέπω είναι αλουμινίου...)...από την άλλη και το πλαστικό χαλάει με τα χρόνια στον ήλιο. Καμιά γνώμη;
Τελευταία επεξεργασία από ArrowsFA1 και 12 Μάιος 2015, 18:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#110562 Θα έλεγα να πάρεις κάτι με μεγαλύτερη στεγανότητα απο ip44.
Άβαταρ μέλους
By nEK
ArrowsFA1 έγραψε:Θέλω να βάλω μερικά φωτιστικά εξωτερικού χώρου, τύπου χελώνας, σαν κι αυτά. Κάποια θα βρίσκονται κάτω από πλάκα μπαλκονιού, κάποια όμως θα είναι πλήρως εκτεθειμένα στον καιρό.
Ερωτήματα:
1. Ξέρω γενικά τι σημαίνει πιστοποίηση στεγανότητας IP44, το ερώτημά μου είναι αν στην πράξη είναι επαρκής για προστασία του φωτιστικού από έντονη βροχόπτωση. Εάν όχι, υπάρχουν φωτιστικά με υψηλότερη πιστοποίηση στεγανότητας;
2. Να προτιμήσω μεταλλικό ή πλαστικό φωτιστικό; Το πλαστικό δέχεται λάμπες χαμηλότερης ονομαστικής ισχύος (~40W), αλλά τώρα με τις λάμπες οικονομίας αυτό δεν είναι πρόβλημα, δεν πρόκειται να βάλω λάμπα πάνω από 18-20W. Το μεταλλικό ίσως σκουριάζει (αν και τώρα βλέπω είναι αλουμινίου...)...από την άλλη και το πλαστικό χαλάει με τα χρόνια στον ήλιο. Καμιά γνώμη;

Εγω θα τα εβαζα.
Τωρα αν θες κατι περισσοτερο στεγανο με αντοχη στο χρονο να υπολογιζεις. Παραπανω στη τιμη, πχ χ10 συντελεστη...γιατι σε φτηνο και Κινα μερια, ποιοτητα σεν θα βρεις.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#110565 Βρήκα και IP45...με γύρω στα 5.5€ το ένα.
Σύνολο θέλω 12 κομμάτια οπότε η διαφορά δεν είναι τρομακτική, θα το σκεφτώ.

http://www.ergo-tel.gr/product_info.php ... s_id=27314
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
j.marr έγραψε:Θα έλεγα να πάρεις κάτι με μεγαλύτερη στεγανότητα απο ip44.

[Εικόνα

Υποτίθεται το 45 τον καλύπτει

Sent via mobile
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#110570 Σε αυτά που δεν θα είναι εκτεθειμένα και 44 να είναι δεν θα έχεις θέμα λογικά. Ολη η φασαρία γίνεται για τα εκτεθειμένα.

Και βαλ' τα σε ξεχωριστή γραμμή στον πίνακα.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#110581 Ένα αντίστοιχο που έχουμε εμείς στην πίσω πλευρά του σπιτιού, εκτεθειμένο τόσα χρόνια στην βροχή δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Δεν γνωρίζω δυστυχώς τι πιστοποίηση στεγανότητας έχουν, απλά το μόνο που θυμάμαι είναι πως ανάμεσα στο γυαλί και την βάση είχαν ένα πολύ χοντρό λάστιχο το οποίο ήταν και η μόνωση του.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#110584 Συνηθως πρωτα θα σκουριασουν οι βιδες στον τοιχο (και οταν καει η λαμπα αντε να την αλλαξεις) και μετα θα παρει νερο μεσα ενα τυπικο φωτιστικο χελωνακι με λαστιχο.