Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#104599 Εικόνα
Εικόνα

Από την ίδια εκχύλιση. Η μόνη διαφορά είναι στο φλυτζάνι. Από 25ml σε 25sec 16,6γραμμάρια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mirage
#104633 Παρεληφθη σημερα. Με περιμενε δλδ εδω και 4 μερες να την παραλαβω. Μερικες δοκιμες με σχετικα φτηνο σπυρι απο το σουπερ μαρκετ για να δω διαφορες κτλ.
Και μια φωτογραφια
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
mirage έγραψε:Παρεληφθη σημερα. ...

Καλο...τάξιδη στις γεύσεις του espresso ! :superman:
Απο πυκνότητα στην κρέμα φαίνεται καλή, ίσως με καλύτερο καφέ να έχεις και πιό σκούρο χρώμα.
Η άλεση είναι ρυθμιζόμενη ή προρυθμισμένη?
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#105035 Μεγειές mirage :metalo:

Λοιπόν ένα θα πω.
Α Φ Α Λ Α Τ Ω Σ Η

Δε πα να'χετε νερό από το Άγιο Όρος, ή ευλογημένο από τον Πάπα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αφαλάτωση.

Εγώ είχα αφεθεί στο ότι φοράω φίλτρο τούμπανο της BWT και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στα διαστήματα αφαλάτωσης, κάπου το είχα διαβάσει μάλιστα, κάποιος το είχε πει κάπου, δεν θυμάμαι.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. Η μηχανή τώρα είναι στον τεχνικό. Ελπίζω να μην πονέσει πολύ :oops:
Άβαταρ μέλους
By glf
kyr80 έγραψε:Και επειδή φαίνεται ότι το ψάχνεις, θα χαιρόμουν να μάθω το γιατί.

ασχολήθηκα όταν πήρα τη wega mininova και την έκανα κομμάτια και γενική ανακατασκευή.. χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αλλά για το κυλικείο. να βγάζω τον καλύτερο καφέ από ένα δεδομένο σπυρί...

έχω μέχρι και αφαλατωτή και φίλτρο.. για κυλικείο ε..
Άβαταρ μέλους
By kyr80
glf έγραψε:
kyr80 έγραψε:Και επειδή φαίνεται ότι το ψάχνεις, θα χαιρόμουν να μάθω το γιατί.

ασχολήθηκα όταν πήρα τη wega mininova και την έκανα κομμάτια και γενική ανακατασκευή.. χωρίς ιδιαίτερο λόγο, αλλά για το κυλικείο. να βγάζω τον καλύτερο καφέ από ένα δεδομένο σπυρί...

έχω μέχρι και αφαλατωτή και φίλτρο.. για κυλικείο ε..

Με τον αφαλατωτή(αποσκληρυντής πιο σωστά), σώζεις τη μηχανή από βλάβη. Πρακτικά χαλάς τη γεύση του καφέ, αλλά σώζεις τη μηχανή από βέβαιη βλάβη. Πόσους καφέδες δίνεις ημερησίως; Ρωτάω μήπως δεν αξίζει το κόστος χρήσης.

Dimitris_P έγραψε:Μεγειές mirage :metalo: <br abp="797"><br abp="798">Λοιπόν ένα θα πω.<br abp="799">Α Φ Α Λ Α Τ Ω Σ Η<br abp="800"><br abp="801">Δε πα να'χετε νερό από το Άγιο Όρος, ή ευλογημένο από τον Πάπα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την αφαλάτωση.<br abp="802"><br abp="803">Εγώ είχα αφεθεί στο ότι φοράω φίλτρο τούμπανο της BWT και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στα διαστήματα αφαλάτωσης, κάπου το είχα διαβάσει μάλιστα, κάποιος το είχε πει κάπου, δεν θυμάμαι. <br abp="804"><br abp="805">ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. Η μηχανή τώρα είναι στον τεχνικό. Ελπίζω να μην πονέσει πολύ :oops:

Είσαι λάθος... Αν το νερό είναι από αντίστροφη όσμωση δεν θα σου βγάλει τίποτα από άλατα. Το απόλυτο 0. Το ζω εδώ και χρόνια.
Βέβαια σε οικιακή χρήση είσαι δύσκολα. Επίσης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καθαρισμός με polycaf. Σε επαγγελματικές μηχανές καθημερινά. Σε οικιακή θα έκανα το ίδιο. Δηλαδή καθάρισμα κάθε μέρα, αν χρησιμοποιείται κάθε μέρα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#105216 Backflushing η καθάρισμα όλου του κυκλώματος;
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#105218 Το backflush είναι αρκετό. Και περιοδικά ένας καθαρισμός με αντικαθαλατωτικό. Διότι οι οικιακές μηχανές που ανοιγοκλείνουν, είναι πιο επιρρεπείς σε συγκέντρωση αλάτων. Και αυτό επειδή οι επαγγελματικές μηχανές μένουν πάντα ανοιχτές.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#105224 Βρες το λάθος...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#105225 Backflush εκανα καθε φορα και μια φορα τον μηνα με cafiza. Αυριο θα ξερω νεότερα
Άβαταρ μέλους
By glf
kyr80 έγραψε:Με τον αφαλατωτή(αποσκληρυντής πιο σωστά), σώζεις τη μηχανή από βλάβη. Πρακτικά χαλάς τη γεύση του καφέ, αλλά σώζεις τη μηχανή από βέβαιη βλάβη. Πόσους καφέδες δίνεις ημερησίως; Ρωτάω μήπως δεν αξίζει το κόστος χρήσης.

έχω πολύ μικρή κίνηση, άντε 30 καφέδες τη μέρα και βάλε πόσες μέρες είναι κλειστό (είναι σε πανεπιστήμιο, αλλά μόνο ένα τμήμα)
άνοιξα να γω τον αφαλατωτή τα χριστούγεννα, που είχε δουλέψει ένα χρόνο και τον είδα πεντακάθαρο, δεν είχε καθόλου από τη "γλίτσα" που κάνουν τα μπιλάκια μέσα.
και πραγματικά εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο δεν έχω ασχοληθεί με αφαλάτωση! ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό αλλά δεν έχω κανένα θέμα.
φυσικά κάθε μέρα γίνεται backflush και κάθε δυο βδομάδες κάνω και με cafiza και βγάζει κάτι αλλά όχι πολλά. και πάντα καθαρίζω καλά την κεφαλή όταν κλείνω.
ξένοιαστες καταστάσεις.. και το μύλο SJ τον ρυθμίζω μόνο όταν καθαρίσω τα μαχαίρια. όποτε και να το μετρήσω τις άλλες μέρες, μια χαρά είναι...
Άβαταρ μέλους
By glf
να και ένα από τα πρώτα μου
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#105363 Τα περί backflush και τα descaling τα έχουμε πεί και ματαξαναπεί.

Για τον καθαρισμό του grinder όμως, τσιμουδιά! :x
:lol:

Εκτός απο το καθημερινό καθάρισμα του GRAEF:
1/ με πινελάκι της "εξόδου" αλεσμένου καφέ,
2/ το δούλεμα του μύλου με κλίση και ταυτόχρονα ελαφρότατο "χτύπημα" για να βγάλει τα "ρέστα" του αλεσμένου σπυριού
και το ανά 10ήμερο φύσημα με πιστολάκι του δοχείου ή το ρούφηγμα των υπολειμμάτων με την ηλ. σκούπα απο την έξοδο , ....
ομολογώ πως δεν τον είχα λύσει ποτέ εδώ και 1 χρόνο ! :innocent:
Σήμερα, κοιτάζοντας σχετικά βίντεο στο youtube, ξεκούμπωσα το δοχείο και το καθάρισα αρχικά με βρεγμένο πανί, μετά με στεγνό και στη συνέχεια, όλο το σύστημα άλεσης (μαχαίρι, γρανάζι κλπ ).
Βγήκαν ... φίδια ! :dizzy:

Τέλος, άλεσα και μισό φλυτζάνι τσαγιού ρύζι Uncle Ben, μετά 2 κουταλιές σούπας σπυρί espresso και επανέλαβα το καθάρισμα με πινέλο, λύνοντας τον μύλο .
Θα καθιερώσω τη διαδικασία ανά 2μηνο.
Ενδεικτικά ==> https://www.youtube.com/watch?v=Nb2q_K1a65g .

For better ideas, ... the floor is yours ! :)