Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#104922 @pipinos
Δεν έχω κάτι άλλο να σου γράψω, όσα κατάλαβες ή θέλησες να καταλάβεις.
Μια φιλική συμβουλή μόνο, είναι υπερβολικό να πιστεύεις ότι κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εσένα όποια θέματα έχεις άποψη!
Άβαταρ μέλους
By vice246
#104923 απ τον Σημιτη κληρονομησαμε τον Κωστακη. ...και απ τον Κωστακη, τον Γιωργακη. ....λιγο ειναι. ..?
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#104925
bibendum έγραψε:Το μονο που προσφερουν ειναι να αποδεικνυουν ποσο @@ ειναι. Οσο εχουν την καρεκλα σφυριζουν ολοι κλεφτικα και οταν απομακρυνονται απο την πολιτικη σκηνη ως δια μαγειας αντιλαμβανονται τι πρεπει να γινει. Τι κληρονομησαμε αραγε απο τον Σημιτη που ειχε σχεδιο και δεν λειτουργουσε ευκαιριακα;

Ο Σημίτης δεν λογάριαζε πολιτικό κόστος. Επί Ανδρέα παραιτήθηκε από Υπουργός Οικονομικών που έκανε ένα συμμάζεμα να φρενάρει το χρέος, για να ακολουθήσει ο Τσοβόλας και το "Τσοβόλα δώστα όλα".
Όλη τη μεταπολίτευση παιζόταν ο κύκλος ο καλός κι ο κακός, παροχές και λιτότητα. Μέχρι που ο Κωστάκης δεν έπαιξε τον κακό στη σειρά του ... κι έσκασε το κανόνι!
Ο Σημίτης σαν Υπουργός Ενέργειας και πρωθυπουργός έφερε ένα αέρα εκσυγχρονισμού, αλλά στη 2η διακυβέρνηση του έκανε πάρτυ το βαθύ ΠΑΣΟΚ που έτσι κι αλλιώς δεν έλεγχε. Το χειρότερο που ευθύνεται είναι ότι επωφελήθηκε πολιτικά από την ευφορία στο χρηματιστήριο και δεν πάτησε φρένο να προστατεύσει τους απλούς ανθρώπους.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#104928 ειναι δυνατο να μη λογαριαζε πολιτικο κοστος και να ειναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χωρας. ..?
οξύμωρο ...
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#104939 Εκείνη την εποχή όλοι έλπιζαν σε αυτόν.
Το τι θα κάνει κάποιος σαν πρωθυπουργός όμως εξαρτάται κι από την αδράνεια της κοινωνίας. Αυτό που γράφει για ανάγκη επίπονης προσπάθειας για "πολλές δεκαετίες" νομίζω είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου που βίωσε, όπως κι όποιος πολιτικός είχε γνώσεις και καλές προθέσεις.

"Εχουμε περιορισμούς που προκύπτουν από τις ικανότητές μας, τις παραγωγικές μας δυνάμεις, τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας μας όπως διαμορφώθηκαν επί πολλές γενιές ...... χρειάζεται επίπονη προσπάθεια για πολλές δεκαετίες."
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#104947
bibendum έγραψε:Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι ειναι σχεδον ετοιμη η συμφωνια;

(και εγω το ιδιο πιστευω με σενα ακριβως + οτι παιζουν και θεατρακι ο καθενας για τους ψηφοφορους του αλλα το λεω εντελως διαισθητικα)

Δεν είμαι σίγουρος, γιατί κι εγώ έτσι το λέω, όχι διαισθητικά, αλλά από αυτά που διαβάζω. Inside info δεν έχω πάντως, δεν θα μπορούσα άλλωστε!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#104953
kacey έγραψε:
νομιζω ο criuser έγραψε:...και αν παμε σε εκλογες, τι ψηφιζουμε?...


-δεδομενου οτι (ολοι) οι προηγουμενοι ειναι λαμογια κλεφτες που μας εφτασαν εδω που μας εφτασαν
-οι τωρινοι ειναι αστειοι και επικινδυνοι
-τα ακρα ειναι ακρα
(αρα ολοι οι παραπανω απορριπτονται)
-ο Ποταμης ειναι βιτρινα του Μπομπολα
-Αν ψηφισεις μικρα κομματα, που ειναι τοσο μικρα που σιγουρα δεν θα μπουν στη Βουλη ---> το μονο που κανεις ειναι να βοηθας τον πρωτο να εχει αυτοδυναμια (αρα απορριπτεται γιατι πρωτος θα ειναι μαλλον ο περα ΣφΥΡΙΖΑ εκτος αν γινει τιποτα συγκλονιστικο και εχουμε παλι το Antonis).
- ακυρο/αποχη αυξανει τα ποσοστα ολων αυτων που δεν θες να ψηφισεις (χαρη τους κανεις).

τι ψηφιζεις?


Πειτε ωρε καμμια αποψη.
Άβαταρ μέλους
By 2014
#104968
21 quadra έγραψε:Δεν διαφωνώ με κανέναν γιατί τα θέματα αυτά αφορούν όλους μας και όχι εμένα προσωπικά, και ναί, έχω την άποψη ότι όσοι δεν στηρίζουν την εξωτερική οικονομική πολιτική αυτής της κυβέρνησης τούτη την ώρα έχουν ανθελληνική συμπεριφορά.

Όσοι δεν στηρίζουν την ... ποια; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#104969 Oι περισσότεροι πολιτικοί χρόνια τώρα ακόμα και σήμερα, μας ξεφορνίζουν μόνο διαπιστώσεις λες και εμείς δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε τα αποτελέσματα της μη πολιτικής τους στα περισσότερα θέματα αλλά χρειαζόμαστε και την υπουργική βούλα ότι τα πράγματα δεν πήγαν ή δεν πάνε καλά. Έχουν μια τάση να νομίζουν ότι είναι δημοσιογράφοι και πρέπει να καταγράψουν την πορεία ενός υπουργείου αντί να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του υπουργείου τους, άρα από διαπιστώσεις να φάνε και οι κότες, ειδικά δε μετά την απομάκρυνση τους για λόγους rotation γίνονται λαλίστατοι ανακαλύπτοντας θέματα που όσο ήταν αυτοί στην καρέκλα τα είχαν κλειδωμένα στο βάθος του τελευταίου τους συρταριού και είχαν πετάξει το κλειδί.
Άβαταρ μέλους
By 2014
#104974
όποιος έχει μάτια κ βλέπει, έγραψε: μπλα μπλα Τα τουρκικά «δίχτυα» απειλούν την ελληνική μπλα μπλα , καθώς η δανειοδότηση εξπρές και η έγκαιρη επιστροφή του ΦΠΑ αποτελούν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις της γείτονος χώρας, οι οποίες «πριμοδοτούν» σημαντικά τις τιμές τους στις διεθνείς αγορές.

μπλα μπλα η Τουρκία απειλεί ευθέως την Ελλάδα μπλα μπλα «Ο ΦΠΑ στις τουρκικές επιχειρήσεις επιστρέφεται μέσα σε δέκα ημέρες, οι περιβαλλοντικές μελέτες είναι έτοιμες και το κράτος επιδοτεί τον κλάδο», τόνισε.

μπλα μπλα Η εισαγωγή τουρκικών μπλα μπλα έχει αυξηθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία εις βάρος των ελληνικών.


Χωρίς σχόλιο.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#104988
«Είναι σαν το chicken game, αλλά δεν είναι το είδος του παιχνιδιού που γνωρίζετε. Αυτό που οι φίλοι μας ξεχνάνε είναι δεν έχουμε καύσιμα να κινηθούμε... Θέλουμε να καταλήξουμε σε ένα συμβιβασμό και στο τέλος θα το κάνουμε», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ, είπε επίσης ότι «η Ελλάδα και οι εταίροι της Ευρωζώνης πρέπει να συμβιβαστούν με τη δημιουργία πολιτικών που θα υιοθετούν την ανάπτυξη και θα επιτρέψουν στη χώρα να πληρώσει τα χρέη της». Ταυτόχρονα αναρωτήθηκε αν «θέλουν να μας υποστηρίξουν να έχουμε ανάπτυξη ή έχουν αποφασίσει να έχουν την Ελλάδα να παλεύει, για να τιμωρήσουν την Ελλάδα και να δημιουργήσουν ένα παράδειγμα του τι συμβαίνει σε μια χώρα που έχει κυβέρνηση αριστεράς».
Πηγή: www.lifo.gr

Ο |λογοκρισία| ο σκληρός Έλληνας. Πάμε για ξύλο, αλλά να ξέρετε ότι δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί σας λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Δώστε μας ρε καμιά τμηματική δόση ν' ανασάνουμε! Πώς θα σας πλακώσουμε περήφανα χωρίς ρευστό; :s_crazy

Που δεν είναι |λογοκρισία|, απλώς τον αντιπαθούν γιατί είναι "αριστερός". :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#104990 Εικόνα

DILADI SORRY O PATOULIS ME TIN PATOULIDOU DEN EINAI TO SWSTO?


:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By leonp
#104992
kacey έγραψε:
kacey έγραψε:
νομιζω ο criuser έγραψε:...και αν παμε σε εκλογες, τι ψηφιζουμε?...


-δεδομενου οτι (ολοι) οι προηγουμενοι ειναι λαμογια κλεφτες που μας εφτασαν εδω που μας εφτασαν
-οι τωρινοι ειναι αστειοι και επικινδυνοι
-τα ακρα ειναι ακρα
(αρα ολοι οι παραπανω απορριπτονται)
-ο Ποταμης ειναι βιτρινα του Μπομπολα
-Αν ψηφισεις μικρα κομματα, που ειναι τοσο μικρα που σιγουρα δεν θα μπουν στη Βουλη ---> το μονο που κανεις ειναι να βοηθας τον πρωτο να εχει αυτοδυναμια (αρα απορριπτεται γιατι πρωτος θα ειναι μαλλον ο περα ΣφΥΡΙΖΑ εκτος αν γινει τιποτα συγκλονιστικο και εχουμε παλι το Antonis).
- ακυρο/αποχη αυξανει τα ποσοστα ολων αυτων που δεν θες να ψηφισεις (χαρη τους κανεις).

τι ψηφιζεις?


Πειτε ωρε καμμια αποψη.

Δεν υπάρχει επιλογή.

Φαίνεται κι από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Σαμαρά ο οποίος θέλει να ξαναπάρει την εξουσία (αφού μας καταστρέψει ολοκληρωτικά ο ΣΥΡΙΖΑ - όχι τώρα) λες και δεν φταίει αυτός για τα 2 εκ. άνεργους και τον αφανισμό του ιδιωτικού τομέα.



Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι την Ελλάδα την τελείωσαν ο Σαμαράς και οι προκάτοχοί του.

Οι μισθοί θα πέσουν πάρα πολύ, οι συντάξεις θα είναι σχεδόν ανύπαρκτες και η δωρεάν υγεία θα είναι ανέκδοτο.

Αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, φαίνεται κι από την συσπείρωση όλων των εταίρων εναντίον του Τσίπρα ο οποίος απαιτεί (κι άλλα) δάνεια για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις.

Όταν ο κόσμος το καταλάβει αυτό, τότε θα ψηφίσει αντίστοιχα.



Μέχρι στιγμής από τα πολιτικά κόμματα μόνο η Χρυσή Αυγή έχει δηλώσει ότι θα αναζητηθούν ευθύνες από αυτούς που μας κατέστρεψαν κι αυτός είναι ο λόγος που δεν βρίσκονται στο Κοινοβούλιο αλλά στη φυλακή.
Άβαταρ μέλους
By 2014
#104996 FAZ: O Τσίπρας παρακαλεί τη Μέρκελ για χρήματα από το τηλέφωνο
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung υιοθετεί σκληρό τόνο, λέγοντας ότι «ο Τσίπρας παρακαλεί τη Μέρκελ για χρήματα από το τηλέφωνο» και θέτει το ερώτημα: «Έχουν ήδη τελειώσει τα χρήματα της Αθήνας;».
Το der Spiegel γράφει στον ιστότοπό του ότι η κ. Μέρκελ είχε επισημάνει στον κ. Τσίπρα και στη διάρκεια της συνάντησής τους την προηγούμενη εβδομάδα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ότι πρέπει να αποφευχθεί «μια καταστροφική χρεοκοπία» της Ελλάδας.
Επίσης, σύμφωνα με το περιοδικό, του είχε τονίσει ότι γι' αυτό τον λόγο η Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί.
Παρά το γεγονός ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία συμφωνήθηκε να υπάρξει μια σταθερή επικοινωνία ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση, τόσο η Die Zeit όσο και η Die Welt επικαλούνται σχόλιο ενός Ευρωπαίου διπλωμάτη, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα «περισσότερο από δραματική».
H Die Zeit αναφέρεται και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Ακόμη, σημειώνει στο άρθρο της ότι καθώς κορυφώνεται η κρίση στην Ελλάδα, δεν θεωρούνται πλέον ταμπού σκέψεις για ένα σχέδιο Β', το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και ένα Grexit, αν και υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας την Παρασκευή.
Τέλος, η εφημερίδα αναφέρεται και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι στην Αθήνα υπάρχουν σκέψεις για αντικατάστασή του.

Εκεί που λέγαμε ότι οι προηγούμενοι μας είχαν κάνει τόσο ρεζίλι που δεν θα μπορούσαν άλλοι να μας πάνε χειρότερα, συνεχίζουμε να ρεζιλευόμαστε κάθε μέρα κ περισσότερο.
Το χειρότερο, δε, είναι που αντί να πάμε μπροστά, ακούγονται ήδη (δειλές, για την ώρα) φωνές περί επιστροφής των προηγούμενων.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#105000
2014 έγραψε:FAZ: O Τσίπρας παρακαλεί τη Μέρκελ για χρήματα από το τηλέφωνο
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung υιοθετεί σκληρό τόνο, λέγοντας ότι «ο Τσίπρας παρακαλεί τη Μέρκελ για χρήματα από το τηλέφωνο» και θέτει το ερώτημα: «Έχουν ήδη τελειώσει τα χρήματα της Αθήνας;».
Το der Spiegel γράφει στον ιστότοπό του ότι η κ. Μέρκελ είχε επισημάνει στον κ. Τσίπρα και στη διάρκεια της συνάντησής τους την προηγούμενη εβδομάδα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ότι πρέπει να αποφευχθεί «μια καταστροφική χρεοκοπία» της Ελλάδας.
Επίσης, σύμφωνα με το περιοδικό, του είχε τονίσει ότι γι' αυτό τον λόγο η Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί.
Παρά το γεγονός ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία συμφωνήθηκε να υπάρξει μια σταθερή επικοινωνία ώστε να επιτευχθεί άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση, τόσο η Die Zeit όσο και η Die Welt επικαλούνται σχόλιο ενός Ευρωπαίου διπλωμάτη, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα «περισσότερο από δραματική».
H Die Zeit αναφέρεται και σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Ακόμη, σημειώνει στο άρθρο της ότι καθώς κορυφώνεται η κρίση στην Ελλάδα, δεν θεωρούνται πλέον ταμπού σκέψεις για ένα σχέδιο Β', το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και ένα Grexit, αν και υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας την Παρασκευή.
Τέλος, η εφημερίδα αναφέρεται και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι στην Αθήνα υπάρχουν σκέψεις για αντικατάστασή του.

Εκεί που λέγαμε ότι οι προηγούμενοι μας είχαν κάνει τόσο ρεζίλι που δεν θα μπορούσαν άλλοι να μας πάνε χειρότερα, συνεχίζουμε να ρεζιλευόμαστε κάθε μέρα κ περισσότερο.
Το χειρότερο, δε, είναι που αντί να πάμε μπροστά, ακούγονται ήδη (δειλές, για την ώρα) φωνές περί επιστροφής των προηγούμενων.

Τώρα τις κατάλαβες τις φωνές αυτές; :lol:
Η "αριστερή παρένθεση" δεν σου λέει κάτι;
Φυσικά υπάρχει εδώ και καιρό το σενάριο της επιστροφή των Σαμαροβενιζέλων ως "σωτήρων" οι οποίοι θα πάρουν όλα τα μέτρα του Χαρδούβελη και μερικά ακόμη για σιγουριά... Και θα δείξουν πως δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά το ατέλειωτο και ασάλιωτο πήδημα των Ελλήνων.
:metalo:
Γιατί η πτώση του ΑΕΠ που έχει ήδη συντελεστεί, ίσως να μην είναι αρκετή για την εσωτερική υποτίμηση. Ίσως χρειάζεται ένα ακόμη 10-15% για να έρθουμε στα ίσα μας. Και οι εταίροι δεν έχουν πρόβλημα με αυτό: τα δάνεια θα συνεχίσουν να πληρώνονται σε κάθε περίπτωση και μετά από άλλη μια 5ετία σφυροκόπημα και 40% ανεργία και με αντίστοιχα 40% στο όριο της φτώχειας θα έχουμε ανάπτυξη.
Γιατί όχι δηλαδή; Νομίζετε πως θα είναι καλύτερα τα πράγματα αν ληφθούν νέα σκληρά μέτρα; Μόνον με τέτοια μέτρα θα είναι ευχαριστημένοι όλοι στην Ευρώπη: η Γερμανία, οι Βαλτικές χώρες, οι Ισπανο-Πορτογάλλοι και οι λοιποί "σύμμαχοι".