Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#100792 Τα περισσότερα όργανα βγάζουν αποκλίσεις μεταξύ τους... Την ίδια μέρα να το μετρήσεις, διαφορετικά νούμερα θα βγάλεις....
Το σφάλμα σου είναι μικρό και είναι στα όρια του αποδεκτού, μην σκας
Άβαταρ μέλους
By Dodger
htanso21 έγραψε:Ερώτηση, μετα τις 4.300 - 4.500 ακουω ενα σφύριγμα απο το μοτέρ.
Ειναι νορμαλ για αυτο το μοτέρ (όπως θόρυβος απο καδένα κτλ) ή οχι;

Παιχταρά μου και το δικό μου τα τελευταία 2 χρόνια, ακούω ένα σφύριγμα μετά τις 3500, όταν πατάω γκάζι. Κοίταξα τα πάντα, σε δύο συνεργεία, δε βρήκαμε τίποτα. Πλέον δεν ασχολούμαι, δεν είναι ενοχλητικό τουλάχιστον. Για δες όμως καμιά τρύπα στην εξάτμιση...
Άβαταρ μέλους
By htanso21
Dodger έγραψε:Παιχταρά μου και το δικό μου τα τελευταία 2 χρόνια, ακούω ένα σφύριγμα μετά τις 3500, όταν πατάω γκάζι. Κοίταξα τα πάντα, σε δύο συνεργεία, δε βρήκαμε τίποτα. Πλέον δεν ασχολούμαι, δεν είναι ενοχλητικό τουλάχιστον. Για δες όμως καμιά τρύπα στην εξάτμιση...

:)
Λες καμια πολλαπλή; γιατί απο μπροστά δεξιά το ακούω.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
htanso21 έγραψε:
Dodger έγραψε:Παιχταρά μου και το δικό μου τα τελευταία 2 χρόνια, ακούω ένα σφύριγμα μετά τις 3500, όταν πατάω γκάζι. Κοίταξα τα πάντα, σε δύο συνεργεία, δε βρήκαμε τίποτα. Πλέον δεν ασχολούμαι, δεν είναι ενοχλητικό τουλάχιστον. Για δες όμως καμιά τρύπα στην εξάτμιση...

:)
Λες καμια πολλαπλή; γιατί απο μπροστά δεξιά το ακούω.

Eγώ δε μπορώ να καταλάβω από που ακούγεται... Είδωμεν..
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#101205 Στο συνεργείο που πηγαίνω, χωρίς να το ακούσουν λένε οτι ειναι οκ...
Αλλα δεν μου κάθεται καλά.
Μου περνάει απο το μυαλο κανενα ρουλαμαν όπως είπες Βασίλη ειτε κανένας τεντοντηρας καδένας.
Αλήθεια, σε αυτο το μοτέρ, ποτε θέλει αλλαγη η καδένα;
Άβαταρ μέλους
By xeno
    By xeno - 05 Απρ 2015, 07:40
    Το πρόβλημα εμφανίστηκε με την αλλαγή κινητήρα στο BMW. Τελικά, όπως κατέληξε ο μάστορας, ο φταίχτης ήταν ένα ποτενσιόμετρο που έχει χαλάσει και πρέπει να αλλαχτεί. Το φωτάκι όταν είναι μόνιμα αναμμένο μάλλον δείχνει ότι το αντισπιν είναι σε λειτουργία γιατί σε κάποιες στιγμές έκοβε γκάζι κι επιβράδυνε το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο έπρεπε να ταξιδεύσει και για τον λόγο αυτό έγινε μια πατέντα που κράτησε σβηστό το σύστημα. Έφτασε κανονικά (με πολλή προσοχή) στον προορισμό του χωρίς να έχει αντισπιν. Τώρα στην επιστροφή θα αλλαχτεί το ποτενσιόμετρο να δούμε αν θα είναι όλα εντάξει.

Re: Διάφορες τεχνικές απορίες #97122
      By drdino - 05 Απρ 2015, 10:16
      Ποιο ποτενσιομετρο θέλει αλλαγή; Πεταλούδας, γκαζιού;

Re: Διάφορες τεχνικές απορίες #97146
        By xeno - 05 Απρ 2015, 11:12
        Ιδέα δεν έχω, γενικά δεν "το'χω" με τα ηλεκτρο-μηχανικά. Ότι μας είπε ο τεχνικός λέω. Όταν επιστρέψει το αυτοκίνητο θα σου γράψω αναλυτικά.

@drdino
        η bmw επέστρεψε και αλλάχτηκε το ποτενσιόμετρο του γκαζιού (μαζί με το ρουλεμάν του ιμάντα-άσχετο- γιατί έκανε θόρυβο.) . Όλα λειτουργούν καλά.
        Άβαταρ μέλους
        By bill33
        #104848 Την πιάνεις με γκαζοτανάλια.Της κανεις με μια σεγα ενα κοψιμο και την ξεβιδωνεις με ισιο κατσαβίδι.Βρίσκεις το αμέσως μεγαλύτερο αλεν και το χτυπας μέσα λίγο και ξεβιδώνεις.Κολλάς ενα παξιμαδι.
        Μακάρι να μου χάλαγαν και εμενα με τοσο ευκολη πρόσβαση λολ
        Άβαταρ μέλους
        By dimviii
        #104852 πενσα γκριπ χωραει?

Εικόνα
        Άβαταρ μέλους
        By bill33
        #104855 Εχεις φάει και άλλες;λολ
        Απο κάτω έχεις πρόσβαση στο σπείρωμα;Περισσευει καθόλου;
        Άβαταρ μέλους
        By dimviii
        #104857 τι παχος εχει το σπειρωμα?
        Άβαταρ μέλους
        By BASSstarlet
        #104862 M2 ή 3 είναι.
        Δεν περισσεύει τίποτα, είναι όλη μέσα σε πλαστικό.
        Πρέπει να βρω κάτι πολύ αιχμηρό, να την κοπανήσω για να κάνω εσοχή για ίσιο κατσαβόδι.
        Αλλά τι όμως;