Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By criuser
#104676 Εδώ αν τολμήσεις και πεις , ότι σε αυτό είμαι πολύ καλός , σε εκείνα καλός και εκείνα δεν ασχολήθηκα και τα άλλα δεν είναι του αντικειμένου μου , σε κοιτάζουν περίεργα .

Είναι γιατί έχουμε ξεχάσει το εν οίδα ό,τι ουδέν είδα και το ότι η ημιμάθεια είναι χειροτέρα της αμαθείας .

Από την άλλη , αν έχεις κάποια γνώση ενός άλλου αντικειμένου και ταυτόχρονα την γνώση ότι δεν ξέρεις παρά ελάχιστα , τότε μπορείς άριστα να συνεργάζεσαι με τον ειδικό και να του δίνεις να καταλάβει τον τρόπο σκέψης σου και τι ακριβώς θέλεις από την συνεργασία σας . Αφήνοντας πάντα βέβαια σε εκείνον να κάνει την δουλειά του με τον τρόπο που νομίζει και ξέρει .

Ετσι ο φίλος που ψάχνει δουλειά σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο , θα πρέπει να ξέρει μεγάλο μέρος της δουλειάς του και άριστα η πολύ καλά κάποια μέρη που του αρέσουν περισσότερο , με την ελπίδα ότι θα βρεί αντικείμενο εργασίας σε αυτά .

Από την άλλη καλό είναι να μαθαίνει γενικότητες και από άλλα αντικείμενα ώστε να είναι συνεργάσιμος στην ομάδα εργασίας .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#104687 Η μεγάλη εξειδίκευση είναι πρόβλημα πάντως σε όλο τον κόσμο.
Για να συνεργαστείς σε ομάδα, πρέπει να γνωρίζεις και 2-3 πράγματα από τα υπόλοιπα πεδία.
Επιπλέον, αυτός που είναι πολύ εξειδικευμένος δεν θα μπορέσει εύκολα να ανέβει θέση, η εταιρία θα τον κρατήσει σταθερό εκεί που είναι γιατί δεν την συμφέρει να τον μετακινήσει.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#104705 Δεν γράφω κάπου γιά μεγάλη εξειδίκευση , αλλά για εξειδίκευση .Και προφανώς μέσα στη δουλειά θα μάθει και άλλους τομείς του αντικειμένου του
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#104718 Αν μπορείς βρε σεμινάρια ή προσπάθησε να μάθεις μόνος σου (δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό) SAP, και τα συναφή ERP...

Δεν έχει κανένα νόημα να φας άπειρες ώρες σε ενεργειακά προγράμματα, το 4Μ τα κάνει όλα και συμφέρει, και αν έχεις μια επαφή με το αντικείμενο σε 1-2 εβδομάδες πετάς σε κάθε τομέα...

Η διέξοδος για τους μηχανολόγος είναι πλέον ναυτιλία-λοτζιστικς... Όλα τα άλλα έχουν πεθάνει, ειδικά αν είσαι νέος χωρίς πλάτες... Και προς θεού, όχι άλλοι ενεργειακοί επιθεωρητές ...

π.σ. Η κατεύθυνση του ακαεφ είναι αρκετά σωστή, πλέον υπάρχουν προγράμματα (τα κάνουν στο μάστερ μου ακόμα και ΑΣΟΟΕίτες που δεν έχουν καμία επαφή με προγραμματισμό) που με απλά λογικά σχήματα σε βάζουν να προγραμματίσεις (εμείς κάνουμε σε android, φαντάζομαι γίνεται και σε άλλες πλατφόρμες) χωρίς να έχεις σοβαρό backround προγραμματισμού....
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104724 Θα δω όλα όσα αναφέρθηκαν.
Ευχαριστώ.

Ευτυχώς που παίρνουν από ΑΣΟΟΕ που δεν έχουν σχέση.
Αρκεί να μην πάρουν από αλλού...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
NickTG έγραψε:Θα δω όλα όσα αναφέρθηκαν.
Ευχαριστώ.

Ευτυχώς που παίρνουν από ΑΣΟΟΕ που δεν έχουν σχέση.
Αρκεί να μην πάρουν από αλλού...

Μια χαρά σχέση έχουν, Τεχνοοικονομικά συστήματα είναι το μάστερ/ΜΒΑ και απευθύνεται σε μηχανικούς και οικονομολόγους/βιομηχανικής διοίκησης :rtfm:

Από ΤΕΙ, όχι δεν παίρνουν, και γενικά χωρίς γερό βύσμα δεν παίρνουν σε μτχ στο ΕΜΠ
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104752 Δικό μου λάθος.
Θυμόμουν άλλο μεταπτυχιακό!

Αλλά το παράπονο μου παραμένει! :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Chris
red_monster έγραψε:Αν μπορείς βρε σεμινάρια ή προσπάθησε να μάθεις μόνος σου (δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό) SAP, και τα συναφή ERP...

Δυστυχώς δε νομίζω πως είναι εφικτό μόνος σου, αλλά κάποιο καλό σεμινάριο θα βγάλει τα λεφτά του 100%

< using some app
Άβαταρ μέλους
By red_monster
NickTG έγραψε:Δικό μου λάθος.
Θυμόμουν άλλο μεταπτυχιακό!

Αλλά το παράπονο μου παραμένει! :s_tongue

Το παράπονο σου ειναι 100% λογικό... Το φαινόμενο ειναι διαχρονικά ηλιθιο, κσι να ήταν μόνο αυτο :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104903 Με δεδομένο πως πολύ εμπειρία δεν υπάρχει θα βάζετε στο βιογραφικό εμπειρία κατά τη διάρκεια της θητείας?
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#104905 την θητεια θα την αναφερεις σιγουρα για να δειξεις οτι κατι εκανες τοτε. Απο εκει και περα αν στελνεις βιογραφικα εξωτερικα μπορεις να βαλεις καμια πιπα του στυλ εμαθα την σημαντικοτητα της πειθαρχιας και της ιεραρχιας η κατι παρομοιο. Αν στειλεις σε Ελλαδα που ολοι ξερουν την φαση μπορει και να κανει μπαμ οτι τους δουλευεις :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#104911 Σε φαση ξεδιαλεγματος βιογραφικων, βλεπαμε με τον διευθυντη μου βιογραφικα με μνεια στη στρατιωτικη θητεια, σε λογικη δουλειας και εμπειριας, οπως "Υπευθυνος ΚΨΜ" και "Δοκιμος, υπευθυνος στα εστιατορια" κλπ... επαιρναν πουλο αμεσα.

ΙΜΗΟ, γραψτε ποσο χρονο σας εφαγε η θητεια, γα να εξηγειτε το κενο, και τιποτα αλλο. Αμα σας εγραφε καποιος οτι εμαθε τη σημαντικοτητα της πειθαρχιας στα 25 που πηγε στρατο, δε θα υποθετατε οτι μεχρι τοτε ηταν βλακας?
Εκτος αν τα skills του στρατου εχουν σχεση με τη δουλεια πχ δυτης.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104913 @bibendum
Αν και η δικιά μου μονάδα δεν ήταν ακριβώς χαλαρή δεν το εννοούσα από αυτή την άποψη.
Για παράδειγμα εγώ ήμουν υπεύθυνος του ΚΨΜ. Έκανα διαχείριση των χρημάτων, αποφάσιζα τι προϊόντα θα αγοράσουμε, τιμές πώλησης, τι θα αγοράσουμε με τα κέρδη και άλλα διάφορα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
NickTG έγραψε:Με δεδομένο πως πολύ εμπειρία δεν υπάρχει θα βάζετε στο βιογραφικό εμπειρία κατά τη διάρκεια της θητείας?

Μην ακούς τις υπερβολές που λέει ο τριντεντ, προφανώς και θα το βάλεις, αυτό έλειπε, 26 χρόνων είσαι, τι εμπειρία μπορείς να έχεις μαζέψει...? :rtfm:

Εγώ π.χ. εκπαίδευσα τα στελέχη 2 μονάδων για τη χρήση του "Πυρσεία"... Προφανώς και γράφτηκε...

Όντας σε ανάλογη ηλικία, αυτό που έχει σχολιαστεί στις συνεντεύξεις είναι:
Χρόνια σπουδών
Γιατί έφυγα από την προηγούμενη εργασία
Διάρθρωση των διαστημάτων ώστε να αποφεύγονται τα κενά διαστήματα