Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#104604 Καλά κι αυτό με τα σεμινάρια δεν έσωσε ποτέ κανέναν. ΟΚ θα φαίνεται ότι κάτι κάνεις αλλά 1000 φορές να γράψεις ότι πχ έκανες ιδιαίτερα μαθήματα ή έφταχνες υπολογιστές για χαρτζιλίκι ή σέρβιρες σε καφετέρια, παρά να γεμίσεις σελίδες με σεμινάρια. Μα την παναγία μου χει έρθει βιογραφικό από άνθρωπο σε αναλόγη φάση με 6(!!!) σελίδες σεμινάρια. Ε έφαγε delete αυτομάτως. Ούτε καν στο database δεν το κράτησα.

Γενικότερα άποψή μου είναι ότι αν κάποιος δεν βρίσκει για πολύ καιρό δουλειά αλλά παίζουν κάποια φράγκα, αν είναι να κάνει κάτι ας κάνει ένα diploma ή ένα μεταπτυχιακό. Αν δεν παίζουν φράγκα ρίχνει δραματικά τις απαιτήσεις και απλά πιάνει ότι δουλειά μπορεί να βρει, ανεξαρτήτως σπουδών κτλ. Ακόμα και αμισθί σε πρώτη φάση.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#104610 Πιο εύκολο και δωρεάν είναι να καθίσεις στον υπολογιστή και να φτιάξεις κάτι, παρουσιάζοντάς το σαν project.
Δοκίμασε ένα απλό application για κινητά που θα είναι εύκολο και να το δείξεις.
Σκέψου κάτι, εγκατέστησε στον υπολογιστή σου ένα από τα πολλά δωρεάν developer kits και φτιάξε κάτι.
Θα μετρήσει πολύ παραπάνω από το κάθε σεμινάριο.
Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός (κακώς βέβαια, παντού θα χρειαστεί, έστω και σαν απλή γνώση), ξεκινά να μάθεις κάτι χρήσιμο τώρα που κάθεσαι, όπως το AutoCAD ή το Microsoft Project ή το Visio έστω.
Υπάρχουν πράγματα να κάνεις που θα σε φέρουν σε πλεονεκτική θέση, χωρίς να πρέπει να χαλάσεις χρήματα (που δεν έχεις) για σεμινάρια.
Άβαταρ μέλους
By vengas
#104611 Αν είναι προγραμματιστής ή κάτι κοντινό καλό θα είναι να ξεκινήσει κάτι σε freelancer και άλλα παρόμοια site..
Εντάξει, οι Ινδοί/Πακιστανοί είναι πάμφθηνοι, αλλά και πάλι υπάρχουν τομείς που δεν είναι και τόσο καλοί
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104613 Μηχανολόγος είμαι.
Αν και το έχω σκεφτεί και αυτό που λέει ο HF.
Το έχω ψάξει κιόλας λίγο παραπάνω και έχω βρει διάφορες σελίδες για τα πρώτα βήματα.
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα βοηθήσει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#104615 Πολύ παραπάνω από σεμινάρια.
Δοκίμασέ το και βλέπεις αν σου αρέσει. Αν όχι, μάθε όσα πιο πολλά προγράμματα "γενικής χρήσης" πως αυτά που σου είπα.
Αυτές είναι γνώσεις που ο εργοδότης μπορεί να βάλει σε εφαρμογή άμεσα.
Στην δουλειά, νέος συνάδελφος ζητούσε βοήθεια να κάνει μερικές γραμμές στο AutoCAD για παράδειγμα, ενώ κι εγώ πριν κάποια χρόνια με το ζόρι σχεδίαζα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104618 Από σχεδιαστικά δεν πάω άσχημα.
Σίγουρα θέλω φρεσκάρισμα αλλά δεν μου είναι τελείως άγνωστα.
Έλεγα να δω και λίγο προγραμματισμό.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#104621 +1 στον Γρήγορη σε όλα. Και εγώ το ίδιο θα έκανα.

Επιπλέον στα σχεδιαστικά υπάρχουν πιστοποιησεις με ενα (μικρο) κόστος. Π.χ για autocad εδώ είχα βρει basic πιστοποίηση με 100 ευρώ + δωρεάν μαθήματα εκμάθησης.

Sent via mobile
Άβαταρ μέλους
By criuser
NickTG έγραψε:Μηχανολόγος είμαι.
Το έχω ψάξει κιόλας λίγο παραπάνω και έχω βρει διάφορες σελίδες για τα πρώτα βήματα.

Αν είσαι μηχανολόγος , μάθε ΤΕΛΕΙΑ ένα και περισσότερα σχεδιαστικά προγράμματα , ψάξε ένα γραφείο μηχανολόγων και ζήτα να πας εκεί αμισθί γιά 2-3 μήνες , ώστε να μάθεις τα μηχανολογικά προγράμματα γιά εγκαταστάσεις και ότι άλλο .

Ανοιξε διάβασε και μάθε ΟΠΟΙΑ νομοθεσία υπάρχει γιά τον κλάδο σου , από ίδρυση και λειτουργία βιομηχανιών , βιοτεχνιών , εγκαταστάσεων , καταστημάτων , μέχρι μετατροπές αυτοκινήτων .

Γενικά φρόντισε να ετοιμαστείς ώστε να μπορέσεις να είσαι χρήσιμος σε κάποιο μελλοντικό εργοδότη .
Επίσης αποφάσισε με ποιό τομέα θέλεις να ασχοληθείς και σου αρέσει περισσότερο .
Βιομηχανία , μελέτες , θέρμανση - κλιματισμό , εγκαταστάσεις , αυτοκίνητα και πολλά ακόμη που σου δίνει δικαίωμα το πτυχίο σου .
Άβαταρ μέλους
By junior gt
criuser έγραψε:
NickTG έγραψε:Μηχανολόγος είμαι.

Αν είσαι μηχανολόγος , μάθε ΤΕΛΕΙΑ ένα και περισσότερα σχεδιαστικά προγράμματα , ψάξε ένα γραφείο μηχανολόγων και ζήτα να πας εκεί αμισθί γιά 2-3 μήνες , ώστε να μάθεις τα μηχανολογικά προγράμματα γιά εγκαταστάσεις και ότι άλλο .

Ανοιξε διάβασε και μάθε ΟΠΟΙΑ νομοθεσία υπάρχει γιά τον κλάδο σου , από ίδρυση και λειτουργία βιομηχανιών , βιοτεχνιών , εγκαταστάσεων , καταστημάτων , μέχρι μετατροπές αυτοκινήτων .

Γενικά φρόντισε να ετοιμαστείς ώστε να μπορέσεις να είσαι χρήσιμος σε κάποιο μελλοντικό εργοδότη .
Επίσης αποφάσισε με ποιό τομέα θέλεις να ασχοληθείς και σου αρέσει περισσότερο .
Βιομηχανία , μελέτες , θέρμανση - κλιματισμό , εγκαταστάσεις , αυτοκίνητα και πολλά ακόμη που σου δίνει δικαίωμα το πτυχίο σου .

Συμφωνώ απολύτως. Τώρα τα υπόλοιπα για βιογραφικά τι βάζεις πρώτο, τι δεύτερο κλπ μπορεί να είναι καλά και άγια για άλλους κλάδους αλλά οι μηχανικοί κοιτάνε λίγο παραπάνω την ουσία...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Anonymous Founder έγραψε:Πολύ παραπάνω από σεμινάρια.
Δοκίμασέ το και βλέπεις αν σου αρέσει. Αν όχι, μάθε όσα πιο πολλά προγράμματα "γενικής χρήσης" πως αυτά που σου είπα.
Αυτές είναι γνώσεις που ο εργοδότης μπορεί να βάλει σε εφαρμογή άμεσα.
Στην δουλειά, νέος συνάδελφος ζητούσε βοήθεια να κάνει μερικές γραμμές στο AutoCAD για παράδειγμα, ενώ κι εγώ πριν κάποια χρόνια με το ζόρι σχεδίαζα.

Ακόμα καλύτερα το solidworks
Άβαταρ μέλους
By criuser
#104654 Η δουλειά του μηχανικού έχει τεράστιο εύρος και ευθύνες και νομοθεσία και ο καθένας πρέπει όχι μόνο να ασχολείται με την ειδικότητα του , αλλά και μέσα στην ειδικότητα του υπάρχει μεγάλο κομμάτι , όπου ο καθένας μπορεί να ειδικευτεί , είτε σχετικά , είτε απόλυτα .

Μάλιστα διαβάζω στα φόρουμ των μηχανικών γιά νέους συναδέλφους που ψάχνουν γιά δουλειά έξω , πόσο πρόβλημα αποτελεί στο βιογραφικό τους η έλλειψη ειδίκευσης σε κάποιο τομέα , αφού έξω έχουν την λογική της ομαδικής εργασίας με τον καθένα στο κομμάτι του και όχι την εδώ λογική που όλοι κάνουν όλα .

Ψάξε λοιπόν τι σου αρέσει περισσότερο στον τομέα σου και μάθε ότι μπορείς περισσότερα σε αυτό .
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#104661 Για όποιον θέλει να επεκτείνει τις γνώσεις του υπάρχουν τα MOOC, Massive Open Online Courses. Τα μαθήματα συνήθως είναι δωρεάν, ενώ πληρώνεις ενα μικρό ποσό της τάξης των 50-100 ευρώ αν θέλεις και έγγραφη πιστοποίηση παρακολούθησης.

Κάποια είναι self paced, ενώ κάποια έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με deadlines για την παράδοση των project.

Δύο απο τα πιό γνωστα site είναι το coursera.org και το edx.org

Για Computer Science ένα απο τα καλύτερα προγράμματα είναι το CS50 του Harvard

Δέν ξέρω πόσο μετράνε αυτά τα πτυχία έξω στην αγορά, αλλά δέν βλέπω το λόγο να μήν μετράνε. Διοργανόνωνται απο κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και όσα έχω δεί μέχρι τώρα είναι πολύ καλά οργανωμένα.

Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ το From NAND to Tetris το οποίο πρακτικά είναι το χτίσιμο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή απο το μηδέν.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
junior gt έγραψε:Τώρα τα υπόλοιπα για βιογραφικά τι βάζεις πρώτο, τι δεύτερο κλπ μπορεί να είναι καλά και άγια για άλλους κλάδους αλλά οι μηχανικοί κοιτάνε λίγο παραπάνω την ουσία...

Η ουσία είναι ότι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν και να επιλέξουν ανθρώπους, ενώ θα προτιμούσαν να κάνουν κάτι άλλο εκείνη τη στιγμή.

Όλες αυτές οι ασκήσεις, πάντως, που πρέπει να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ή αυτό που κάνεις με υπερβολικά συνοπτικό και αποτελεσματικό τρόπο (CV, elevator pitch κλπ) είναι εξαιρετικές στο να σε κάνουν να καταλάβεις αρκετά πράγματα για τον εαυτό σου και τα "υπαρξιακά σου".
Αν γίνονται σωστά.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
criuser έγραψε:
Μάλιστα διαβάζω στα φόρουμ των μηχανικών γιά νέους συναδέλφους που ψάχνουν γιά δουλειά έξω , πόσο πρόβλημα αποτελεί στο βιογραφικό τους η έλλειψη ειδίκευσης σε κάποιο τομέα , αφού έξω έχουν την λογική της ομαδικής εργασίας με τον καθένα στο κομμάτι του και όχι την εδώ λογική που όλοι κάνουν όλα .

Ακριβως έτσι!