Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
g47 έγραψε:αγορασα ηδη τα castrol magnatec 5w-40 τα οποια ειναι Α5/Β5.

Αυτό αποκλείεται , εννοείς 5W30 .
Ό,τι και να βάλεις σ'αυτόν τον κινητήρα δε θα έχεις πρόβλημα. Παίρνει από λεπτό 5W30 έως χοντρό 20W50. Τσέκαρε και τον Oil guide της liqui moly.
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web. ... guide.html
Άβαταρ μέλους
By theo13
Orestis.D έγραψε:Περαστικα και στους δυο απο πανω... :omg: :lipsealed:

Εμένα είναι boxer με μολις 255.000 χλμ. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By g47
mousatos έγραψε:
g47 έγραψε:αγορασα ηδη τα castrol magnatec 5w-40 τα οποια ειναι Α5/Β5.

Αυτό αποκλείεται , εννοείς 5W30 .
Ό,τι και να βάλεις σ'αυτόν τον κινητήρα δε θα έχεις πρόβλημα. Παίρνει από λεπτό 5W30 έως χοντρό 20W50. Τσέκαρε και τον Oil guide της liqui moly.
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web. ... guide.html

Σωστος, 5w-30, αυτα συγκεκριμενα.
http://www.speed2race.gr/-//castrol-mag ... -c-d-a5-b5

Το Link μου επιβεβαιωσε οτι παιρνει απο 5w-30 ως 10w-40 οπως αναφερει, για 20w-50 δεν θα ηθελα να μαθω :lol: . Αν αρχισει και το καιει θα διορθωσουμε προς τα πανω αλλα πιστευω πως δεν θα εχει θεμα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#104162 Τα λάδια που αγόρασες είναι και στα προτεινόμενα στον oil guide της castol.

http://oilselector.castrol.com/c/gr/gre ... 98-2005%29

Τα δείχνει αν κλικάρεις εκεί που λέει
ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΕΣ ΠΡΟTAΣΕΙΣ ΛΙΠΑΝΤΙKΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗTHΡΑ ΣΑΣ
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#104357 Τα 40 νομίζω δεν μπορούν να είναι Α5.
Αν δεν σου φτάσει το Α5 τότε δοκίμασε Α3 30άρι προτού πας σε 40άρι.
Εκτός αν υπάρχουν λόγοι να χρειάζεσαι 40άρι (φορτία, θερμοκρασίες).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#104504 σημερα αλλαξα ολα τα ζουμια στο κροκοδειλο.
Μοτουλ 5-40 στο μοτερ
Μοτουλ PA-90 στα μπλοκε εμπρος-πισω-κεντρικο
Μοτουλ συνθετικη 75-90 στο σαζμαν.
Βουτηρο εγινε το σαζμαν. :s_thumbsup οι προηγουμενες ηταν castrol = σκατα.
υγρα φρενων Μοτουλ rbf 600.
Nα το πλυνω δεν προλαβα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#104553 Φωτο ρε :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#104558 δεν ξερω ο γιδοβοσκος να σηκωνω φωτο :tomato:
ενας φιλος εβγαζε την ωρα που τα αλλαζα.Θα του πω να μου τις στειλει και θα τις ποσταρω.
το τι γρεζι ειχε μαζεψει η ταπα εκκενωσης στο σαζμαν δεν υπηρχε. :(
για πολυ μαμησι η αλλαγη στα διαφορικα/σαζμαν + atf που αλλαξαμε.Αtf παιρνει και σε ενα μερος του πισω διαφορικου,με αυτο μπανιαρονται τα δισκακια του πισω ενεργου διαφορικου (και αυτο ηταν στο ματι πολυ ταλαιπωρημενο ,απο κοκκινο ειχε γινει μαυρο το atf)
αλφαδολαστιχο 1,5 μετρο που να μπαινει στην τρυπα της πληρωσης,σε οποια ταπα εχασκε ή ηταν μικροτερο γεμισμα με μονωτικη ταινια για να μπαινει σφιχτα στην τρυπα και στο τελος του αλφαδολαστιχου,χωνακι μικρο οπου με τη βαρυτητα επαιρνε τις βαλβολινες σιγα-σιγα.Χωρο δεν ειχε σχεδον πουθενα στις ταπες πληρωσης.Μαμηθηκαμε αλλα δεν γινοταν αλλιως.Ολα αυτα στο πεζοδρομιο,στα τριποδα :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#104583 Σε slk r171 2004+ με 120000 km η mobil προτείνει new life 0-40 ή esp formula 5-30. H δε Castrol edge 5-30. Τι λέτε 0-40 ή 5-30?
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#104627 Του αδελφού. Μόλις το περιποιηθώ λίγο θα ανεβάσω. Αν θέλετε μόνο πείτε μου λίγο και για το λάδι γιατί δεν ξέρω ο προηγούμενος τι έβαζε και λέω να αλλάξω τα βασικά (λάδια, παραφλού, βαλβολίνες αυτόματου σασμάν που άλλαξε 1η φορά στα 65000) .
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#104629 :lol:
Θα γίνει και το βήμα το καλό. Αργά και σταθερά!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
mousatos έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε:Αγοράστηκαν 6 λτ Mobil1 new life 0W-40 για το επερχόμενο σέρβις στην προνομιακή τιμή των 10€/λτ., έχω στόκ 2 λίτρα από πέρσυ που μαζί με το 5λιτρο θα μπούν στο αμάξι και το κανούργιο μονόλιτρο θα κάτσει στην άκρη για καβάντζα. Από το λαδάκι σε θερμοκρασίες των -10oC στην Ελβετία ήταν εξαιρετικά. Τα 5-30 που μου έβαλαν στην αντιπροσωπία τα ψιλοέκαψα :lol: βέβαια έπαιξε σκίσιμο στην Autobahn με τελίκιασμα και διαδρομές στις Άλπεις και μετά σκίσιμο καλοκαιρινό στην Ελλάδα με τις καλές θερμοκρασίας.
Να τονίσω πως τα MObil υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές της Μέρκ για τον κινητήρα μου (Μ111 σειρά) ΜΒ229,3 - 229,5 και πιάνει και την νεώτερη νόρμα της Μέρκ.

Τα 0W40 της Mobil έχουν ειδικά πρόσθετα για προστασία σε σπορ οδήγηση. Έκανες καλή επιλογή.