mjacob έγραψε:*Στην περίπτωσή σου δλδ αν γράψεις "μας έκλεισαν το μαγαζί κάποιοι άλλοι" -> fail. Είναι απάντηση τύπου "φταίει η Μέρκελε".
Να γράψεις γιατί έκανες εσύ |λογοκρισία| και έφτασε εκεί η κατάσταση, ακόμα και αν η |λογοκρισία| ήταν ότι εσύ δεν έκλεισες/πούλησες το μαγαζί σου νωρίτερα (aka έβλεπες το μέλλον).
Μια παρατηρηση επ'αυτου, που τη κανω και για να εξηγησω καλυτερα το στορυ αλλα και για απαντησεις-ιδεες απο εσας:
το μαγαζι εκλεισε γιατι ο νο1 προμηθευτης πολυ απλα μας ειπε "θα σταματησω να σας δινω τα προιοντα μου γιατι θα φτιαξω δικο μου δικτυο" και δεν μπορουσαμε να κανουμε τιποτα για αυτο, παρα μονο δικαστικο αγωνα. Οσο ετρεχαν τα δικαστικα, μια-μια οι αλλες εταιριες μας ανακοινωναν (με διαστημα 1 μηνα μεταξυ τους) οτι θα κανουν το ιδιο, μεχρι που εφυγαν ολες. Οχι μονο απο μενα, απο ολο το κλαδο (90+ επιχειρησεις σε ολη την Αττικη).
Αρα, τι θα μπορουσα να κανω για αυτο? Να επεκταθω και να πουλαω αλλα προιοντα? Ολες οι εταιριες ζαχαρωδων, ψιλικων κλπ ετρεχαν να κανουν αποκλειστικες συμφωνιες με τα καινουρια δικτυα για να μη διαταραχθει η διακινηση των προιοντων τους "επειδη εσεις πεθαινετε πια". Πορτες απο παντου.
Και το "γιατί έκανες εσύ |λογοκρισία| και έφτασε εκεί η κατάσταση, ακόμα και αν η |λογοκρισία| ήταν ότι εσύ δεν έκλεισες/πούλησες το μαγαζί σου νωρίτερα (aka έβλεπες το μέλλον)" δεν ειναι τοσο απλο. Απο τη στιγμη που πηγαιναμε σχετικα (με τις συνθηκες) καλα, και ειχα δικια μου επιχειρηση, δεν ειχα κανενα λογο να τη πουλησω. Ο μονος λογος θα ηταν μια τρομερη αλλαγη που θα σημαινε πολυ κακες συνεπειες. Αυτο που συνεβη ομως, ηταν αδιανοητο, φαντασου αντιστοιχα πχ μια πραγματικοτητα οπου οι καπνοβιομηχανιες θα πουν "θα φτιαξουμε outlets τσιγαρων και δεν θα υπαρχουν πια τσιγαρα στα περιπτερα και στα ψιλικατζιδικα, παρα μονο στα δικα μας αυτα σημεια". Φαντασου οτι εκ των υστερων μαθαμε οτι το ετοιμαζαν 2 χρονια, και ο μισος Παπαστρατος δεν το γνωριζε. Το ηξεραν μονο μια ομαδα Χ ατομων που το ετοιμαζε, και το τελευταιο χρονο πριν ανακοινωθει οι 2-3 που θα εφτιαχναν αυτο το καινουριο δικτυο.