Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
red_monster έγραψε:Αρχίζεις με σπουδές και έπειτα δείχνεις πως εκμεταλλευτικές το backround σου επαγγελματικά.

ΟΧΙ, μη λετε τετοια και τα παρει κανεις στα σοβαρα.
Με σπουδες αρχιζουν οι 23-25ρηδες, που δεν εχουν οι ερημοι κατι αλλο και μονο αν ο εργοδοτης θελει clean slate για να φτιαξει αυτος τον εργαζομενο οπως θελει*. Ακομα και εκει, τι ΠΑΡΑΠΑΝΩ εχεις κανει, οπως περιγραφει o mjacob, μετραει περισσοτερο. Επισης, το "αμα εχουν μπολικα βιογραφικα σου δινουν 15 δευτερολεπτα" δεν ειναι υπερβολη.

*σπανιο
Άβαταρ μέλους
By dimitris
funkyreverend έγραψε:
dimitris έγραψε: Για να μην πούμε για αναφορές σε ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, φωτογραφία, που στην Ευρώπη είναι σχεδόν must αλλά στην Αμερική no-go.

Μην το πούμε γιατί μπορούν να είναι ο λόγος άμεσης απόρριψης αν η εταιρία είχε στο παρελθόν έστω και μισό τράβηγμα με το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού και υποψία μήνυσης. Δεν κερδίζεις τίποτα με αυτά, αντίθετα έχεις πολλά να χάσεις.

Μακάρι να ειναι όπως το λες στις περισσότερες χώρες. Η εμπειρία μου ειναι λίγο biased από την (αρκετά οπισθοδρομική και τυπολατρική σε τέτοια θέματα) Ελβετία, όπου χωρίς φωτό, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, εθνικότητα (no kidding), το βιογραφικό επιστρέφεται με συνοπτικές διαδικασίες. Και φυσικά το discrimination πάει σύννεφο με βάση όλα αυτά, αλλά άντε να το αποδείξεις...
Ίσως σε κάθε περίπτωση να χρειάζεται μια έρευνα για τα τοπικά στάνταρ της χώρας κ αγοράς εργασίας που προσεγγίζουμε. Το αυτό και για τα υπόλοιπα στοιχεία της αναζήτησης εργασίας (cover letter, φάκελος υποψηφιοτητας, ντύσιμο κ παρουσία στη συνέντευξη κλπ).
Άβαταρ μέλους
By trident1971
red_monster έγραψε:Οταν ζητάνε εργασία δεν ζητάνε μίνιμουμ προσόντα; Πως θα τους δείξεις οτι τα καλύπτεις ;

Εννοειται οτι τα καλυπτεις.
Σκεψου το εξης απλο, τα γραφω γρηγορα γιατι βιαζομαι: Μαζι με εσενα αποφοιτησαν και αλλοι 100 απο το ιδιο Πολυτεχνειο, στην ιδια ειδικοτητα. "Απο μακρια" μοιαζετε ολοι ιδιοι. Αν λοιπον εχουμε πρωτα τις σπουδες και εσυ και οι υπολοιποι, θα εχουμε 100 βιογραφικα ΙΔΙΑ μεχρι τη μεση της 1ης σελιδας. Αν τωρα πουμε οτι το δικο σου ειναι το 20ο στην στοιβα, και εχεις γραψει ΠΡΩΤΑ οτι "εργαστηκα στο γραφειο του γειτονα σαν βοηθος ΠΟΛ ΜΗΧ (ας πουμεοτι υπαρχει αυτο) και ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΜΠΕΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΕΧΩ ΑΝΕΒΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ", αι απο κατω "αποφοιτος ΧΧΧΧΨΨΨΨ", τελος, τα υπολοιπα 80 και τα προηγουμενα 19, πηγαν αυτοματα στο καλαθι.
Άβαταρ μέλους
By nass
red_monster έγραψε:Οταν ζητάνε εργασία δεν ζητάνε μίνιμουμ προσόντα; Πως θα τους δείξεις οτι τα καλύπτεις ;

Διάβασε το post του mjacob :rtfm: και μην έχεις τη λογική του "ΑΣΕΠ"
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#104433 Με αγχώσατε με αύτα που γράφετε :lol: πρέπει να σουλουπώσω το βιογραφικό μου, το οποίο αντικειμενικά δε θα το έλεγα και εντυπωσιακό όσο και να θέλω να το φουσκώσω.

Επίσης θα πρέπει να σκεφτώ και το επικοινωνιακό μου κομμάτι περισσότερο, ώρες ώρες νομίζω ότι έχω υπάρξει υπέρ του δέοντος σίγουρος για τον εαυτό μου, άλλες φορές το αντίθετο και γενικά έχω κάνει και τη |λογοκρισία| το τελευταίο καιρό που δουλεύω να έχω σταματήσει να ψαχνομαι ενώ θέλω οπωσδήποτε κάτι καλύτερο.

Ωραία ηταν όσο μάθαινα κάτι νέο, αλλά πλέον το πράγμα έχει βαλτώσει δεν υπάρχει προοπτική.
Το μόνο που με κρατάει είναι η μελλοντική ελπίδα να δουλεύω με την αδερφή μου για παρτη μας και να πάρουμε τα ρίσκα μας,γιατί σε μισθωτή εργασία λεφτά σοβαρά όπως έβγαζε ο πατέρας μου, δε θα βγάλω ποτέ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Σπουδές αναφέρεις πρώτες, εγώ δεν έχω δει κάποιο βιογραφικό να μην τις αναφέρει στην αρχή.
Μια σελίδα είναι αρκετή, αν γράφεις τα σωστά πράγματα.

Μλκ τι βιογραφικά βλέπεις; :lol:
Ποτέ και πουθενά οι σπουδές πρώτες. Και τελειόφοιτος, όλο και καμιά μλκία για συγκεκριμένα πράγματα θα έχεις να γράψεις.

Δικαιολογούμαι, έχω να στείλω βιογραφικό από το 2007 και ό,τι έχω δει τελευταία είναι από juniors! :lol:
Με πείσατε πάντως, οπότε δεν έχω να πω κάτι, μόλις βρεθώ πάλι στο ψάξιμο, θα το διαμορφώσω κατάλληλα, ούτως ή άλλως με συμφέρει, μια κωλοσχολή έχω βγάλει μόνο, αλλά από projects καλά πάμε!
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
mjacob έγραψε: Και σίγουρα τα κενά είναι μεγάλο off. Το "χρόνος έμπαινε - χρόνος έβγαινε" είναι big no-no.

Πώς γεμίζεις τα κενά αν δεν βρίσκεις δουλειά?
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
NickTG έγραψε:
mjacob έγραψε: Και σίγουρα τα κενά είναι μεγάλο off. Το "χρόνος έμπαινε - χρόνος έβγαινε" είναι big no-no.

Βάζεις σεμινάρια που κάνεις όσο δε βρίσκεις δουλειά.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By mjacob
NickTG έγραψε:

Αυτό δυστυχώς είναι πρόβλημα. Αλλά πάει σαν τις γυναίκες -> αν είσαι καιρό μόνος χτυπάει άσχημα και η απάντηση "μα δεν έβρισκα γκόμενα" δεν λειτουργεί καλά :(

Καλώς ή κακώς πρέπει να βρεις κάτι να γράψεις. Σεμινάρια που σου είπε ο Νίκος (ναι δεν είναι δωρεάν), εθελοντική εργασία, "πήγα να βοηθήσω στα χωράφια γιατί είχα ανάγκη λίγη επαφή με τη χειρωνακτική εργασία και τη μητέρα γη", πήγα να ζήσω στο χωριό για να κάνω ζεν, οτιδήποτε τέσπα που να δείχνει ότι δεν καθόσουν με μούσια και να τρέχει το σαλάκι στον καναπέ. Ότι κάπως προσπαθούσες να αλλάξεις την κατάστασή σου (π.χ. με αλλαγή πορείας, σεμινάρια, μαθήματα, επιμόρφωση) ή να εκμεταλλευτείς το χρόνο για προσωπική ανάπτυξη (ζεν, ταξίδια, χωράφι), να κάνεις τον κόσμο καλύτερο (εθελοντισμός)

Και δυστυχώς το έστελνα βιογραφικά και δεν μου απαντούσε κανείς, είναι το μόνο που δεν πρέπει να πεις (βλ. παραλληλισμός με γυναίκες). Το μόνο χειρότερο από το δεν έβρισκα γκόμενα, είναι ότι "με έφτυναν όλες".
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104486 Το μόνο που βλέπω σε δωρεάν είναι η εθελοντική εργασία.
Για να πρέπει να γεμίσεις κενό μάλλον κάθεσαι καιρό. Και όταν αυτός ο καιρός είναι αμέσως μετά τις σπουδές και δεν υπάρχουν έτοιμα λεφτά προφανώς δεν έχεις κάποιες επιλογές.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#104492 Μπορείς να παρακολουθήσεις ημερίδες ή κάτι σχετικό ώστε να δείξεις πως γεμίζεις το χρόνο σου δημιουργικά.

Ένα σεμινάριο θα μπορέσεις να παρακολουθήσεις περιοριζοντας κάποια άλλα έξοδα.

Τρόποι υπάρχουν.

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#104494 Δεν υπάρχουν άλλα έξοδα.
Εκτός αν κόψω το ρεύμα, το νερό ή το τηλέφωνο.
Άβαταρ μέλους
By babs1.6
#104501 Σε 2-3 φίλους των οποίων έφτιαξα τα βιογραφικά και ήταν παρόμοια φάση ή είχαν εργαστεί κάποιους μήνες σε οικογεν. επιχείρηση, έβαλα κανά χρόνο με ενάμιση ψεύτικη προυπηρεσία. Όχι βαρβάτα πράγματα αλλά internships/traineeship, summer job κλπ.
Βέβαια, Ολλανδία/Βέλγιο αυτά και οι "θέσεις προϋπηρεσίας" βρίσκονταν Ελλάδα.

Και γνωρίζοντας από φίλους ότι τλχ σε αυτές τις χώρες σπανίως εξακριβώνουν τα περιέχομενα.
Τλχ για θέσεις starter & χαμηλομεσαίες.
Όλοι και ειδικά οι ντόπιοι Κατωχωρίτες (ξεδιάντροπα όμως :) ) φουσκώνουν τα βογραφικά τους.