- 26 Απρ 2015, 11:15
@Dim: Μηχανουργειο ειπα να βρω ενα αλλα εδω στη Λάρισα, ο ενας ζηταγε 20€ (ΛΟΛ, για καμια 40αρια τρυπες σε λαμαρινα που θα του παω εγω) ... ο αλλος ελεγε απο Δευτερα, αλλος δεν καταλαβαινε τηλεφωνικως τι του ελεγα (παππους) ... σε εναν που πηγα απο κοντα, ειπε οτι δεν αξιζει το τρυπημα, καλυτερα να ειχα παρει λεπτοτερης λαμαρινας κατασκευη... οτι να ναι. Τσαντιστηκα και ειπα να το κανω μεσα στο Σ/Κ σε φαση DIY. Ενιγουει.
@Κrom: Μου περασε και απο το μυαλο μια βαση CNC αλουμινιο σκαλιστη να κουμπωνει το λαπτοπ βεντουζα... ανοδιωμενο κρεμ λευκο οπως το ιδιο το λαπτοπ.
Μωρε λες ;;
@Quadra: Σχετικα με το τρυπημα, γνωριζω οτι πρεπει να ασκω πιεση σε χαμηλες στροφες, να αφηνω και να ξαναπιεζω. Μικρος βοηθαγα το θειο μου σε οτι μαστορεματα εκανε και αυτο μου ειχε μεινει. Με τρυπανι-πρεσσα οταν τρυπαγε λαμαρινες για διαφορες κατασκευες εριχνε και λιγο λαδι. Κακο δεν κανει.
Περισσοτερο με απασχολουσε το ερωτημα του τι μυτες να χρησιμοποιησω.
Απ'οτι καταλαβα αυτες ειναι σαφως οτι πιο σημαντικο και θα εξηγησω γιατι πιο κατω....
Υλικο που δεν οξειδωνεται καταλαβαινω οτι ειναι καλυτερο να χρησιμοποιουμε αλλα ειπα να δοκιμασω (δες πιο πανω ποστ) επ ευκαιριας κατασκευης φιλου, ετσι για το δε γαμεις. Τελικα ηταν ωραια η βαση, ειπα να την κρατησω την ετριψα την εβαψα ολοκληρη, ετοιμος!
Οσον αφορα τον
Trident ... ο φουστης με εψησε και πηγα τελικα ΙΚΕΑ για να μη σηκωσω τη γειτονια στο ποδι με το τρυπανι!
Φυσικα και τη σηκωσα ομως στο ποδι πιο μετα, εστω και για 10 λεπτακια που μου πηρε να τρυπησω το πλαστικο.
Η βαση λοιπον που τσιμπησα στα 5€ (εβαλε λινκ σε πιο πανω ποστ) ταιριαζει γαντι για το λαπτοπ αν και θα ηθελα λιιιιιγο μεγαλυτερη γωνια οπως η μεταλλικη.
Για το τρυπημα ειχα τετοιες μυτες, οι οποιες το τρυπησαν σαν βουτυρο, χωρις να μεινουν οι παραμικρες προεξοχες !!!
Δεν το περιμενα!! Νομιζα θα ειχα να λιμαρω το πλαστικο που προεξειχε... αλλα δεν εμεινε τιποτα !!!
Δεν ανοιξα μικροτερες τρυπες πρωτα, το καρφακι μπροστα στις μυτες με το που εμπαινε και οι αιχμες επιαναν πλαστικο, το καταβροχθιζε!
Χαμηλες στροφες για τρυπημα και τερμα στο τραβηγμα.

Η βαση με το ανεμιστηρακι, το οποιο τραβαει 5v απο την USB. Εβγαλα το αυτοκολλητακι του και προσεξα οτι ευκολα ανοιγει για να καθαρισω τον αξονα και το κουζινετο του αν χρειαστει να το λιπανω. Κομπλε!

(Θερμοκρασιες θα τεσταρω σε αλλη φαση, μεχρι στιγμης, φαινονται καλυτερες!)