D-Jet έγραψε:To ανέκδοτο της ημέρας: μου ήρθε χαρτί για τη με το ζόρι υπαγωγή μου στην ειδική προσαύξηση λόγω της παρέλευσης 10ετίας στο τσμεδε... 5χιλιαρικάκια το χρόνο κύριοι!![]()
![]()
(αλήθεια, που ζουν αυτοί οι άνθρωποι; )
Ετοιμάζομαι κι εγώ το φθινόπωρο. Με έχουν ζώσει τα φίδια...
Αν δεν αλλάξει κάτι στην δουλειά, θα έχω πρόβλημα.
Deleted User 1 έγραψε:Μέγα σφάλμα να μπαίνουν πρώτες οι σπουδές σε βιογραφικά ανθρώπων με πολυετή εμπειρία. Υποτίθεται πρώτα πρώτα πρέπει να μπαίνουν τα σημαντικότερα επιτεύγματά σου. Τι είναι σημαντικότερο, ότι τελειώσες ένα ριμαδοπανεπιστήμιο όπως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι ή ότι έχεις φέρει εις πέρας 1-2-100 projectαρες?
Έχω μπόλικα project να βάλω, αλλά τι έκανα στα project; Οι σπουδές σε συνδυασμό με τα project έχουν νόημα, αλλιώς τι;
Αν πεσει απευθείας σε χέρια συναδέλφου σου μπορεί και να μην παίξει τόσο ρόλο.
Anonymous Founder έγραψε:D-Jet έγραψε:To ανέκδοτο της ημέρας: μου ήρθε χαρτί για τη με το ζόρι υπαγωγή μου στην ειδική προσαύξηση λόγω της παρέλευσης 10ετίας στο τσμεδε... 5χιλιαρικάκια το χρόνο κύριοι!![]()
![]()
Σαν τι δηλαδή να αλλάξει;
Συνειδητοποιείτε ότι ο καλοπληρωμένος μπλοκάκιας μηχανικός με 1500ευρώ/μήνα θα έχει καθαρές αποδοχές 620 ευρώ;
../ ___ \
(O\ | /O)
Sent from a mobile device
D-Jet έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:D-Jet έγραψε:To ανέκδοτο της ημέρας: μου ήρθε χαρτί για τη με το ζόρι υπαγωγή μου στην ειδική προσαύξηση λόγω της παρέλευσης 10ετίας στο τσμεδε... 5χιλιαρικάκια το χρόνο κύριοι!![]()
![]()
Σαν τι δηλαδή να αλλάξει;
Συνειδητοποιείτε ότι ο καλοπληρωμένος μπλοκάκιας μηχανικός με 1500ευρώ/μήνα θα έχει καθαρές αποδοχές 620 ευρώ;
Εννοώ για την περίπτωση μου, υπάρχει ελπίδα αλλαγής σε επαγγελματικό επίπεδο.
Δυστυχώς, δεν μιλώ για κάτι άλλο, ούτε είμαι σίγουρος για οτιδήποτε προφανώς.
ΙΜΟ πρέπει να ξεκινάς με την τωρινή κατάσταση και να συνεχίζει αντίστροφα η επαγγελματική εμπειρία.
Από τη στιγμή που μπορεί στα 10" να το έχει πετάξει στην άκρη δεν έχει νόημα να ξεκινάς 1) πανεπιστήμιο, 2) 1η δουλειά γτπ 3) 2η δουλειά λίγο σοβαρή 4) 3η δουλειά σοβαρή κλπ
Μεταξύ 1 και 2 παίζει να τον έχεις χάσει ήδη.
Για το θέμα έκτασης των achievements ανά θέση όταν αυτές αυξάνονται δεν άκουσα σχόλιο.
Προβληματίζομαι γιατί την τελευταία φορά που έδωσα συνέντευξη είχα σβήσει προϋπηρεσία που την θεωρούσα περιττή και τελικά επηρέασε θετικά το θέμα όταν την ανέφερα στην κουβέντα.
Anonymous Founder έγραψε:Φωτογραφία όχι, κακό κάνει συνήθως.
Σπουδές αναφέρεις πρώτες, εγώ δεν έχω δει κάποιο βιογραφικό να μην τις αναφέρει στην αρχή.
Μια σελίδα είναι αρκετή, αν γράφεις τα σωστά πράγματα.
Nope, αν δεν κανεις αίτηση για ακαδημαϊκή θέση (κι έχεις προϋπηρεσία) δεν τις βάζεις πρώτες.
Πρώτες μπαίνουν οι δουλειές που έχεις εργαστεί και με bullet points η δική σου συνεισφορά σε συγκεκριμένα πρότζεκτ
Deleted User 1 έγραψε:Μέγα σφάλμα να μπαίνουν πρώτες οι σπουδές σε βιογραφικά ανθρώπων με πολυετή εμπειρία. Υποτίθεται πρώτα πρώτα πρέπει να μπαίνουν τα σημαντικότερα επιτεύγματά σου. Τι είναι σημαντικότερο, ότι τελειώσες ένα ριμαδοπανεπιστήμιο όπως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι ή ότι έχεις φέρει εις πέρας 1-2-100 projectαρες?
Πάντως εκτός αν αναφερόμαστε σε project manager (που σίγουρα στα πρώτα χρόνια δεν), δεν έχεις φέρεις εις πέρας 100 projectάρες, αλλά έχεις συμμετάσχει σε 2-10-100 projects ως μέλος μιας ομάδας, συχνά χωρίς απολύτως σαφή ρόλο ή χρονική διάρκεια.
Deleted User 1 έγραψε:kacey έγραψε:Υπαρχει κανα καλο παιδακι να βοηθησει στη συγγραφη βιογραφικου με hints & tips (ή cheat codes :D ), μπας και κουνηθουμε λιγο απο τη καρεκλα και την οθονη?
Οι απόψεις περί καλού βιογραφικού είναι σαν τις κ@λοτρυπίδες, έχουν όλοι από μία. Υπάρχουν κάποιες γενικές αρχές αλλά και πάλι είναι θέμα του παραλήπτη.
Προσωπική μου άποψη, μπες στο europass φτιάξε ένα cv και μην παιδευτείς παραπάνω. Σαν γενικές αρχές φρόντισε να μην ξεπερνά τις δύο σελίδες, να εστιάζει περισσότερο σε πράγματα που έχεις κάνει και έχουν σχέση με που θες να το στείλεις και προς θεού αν είσαι 35αρης και έχεις 7-8-10 χρόνια προϋπηρεσίας σε οτιδήποτε, ΜΗΝ βάλεις πρώτα τις σπουδές ακόμα κι αν έχεις τελειώσει ΜΙΤ. Ότι γράψεις να είναι σύντομο και περιεκτικό και προσοχή στην ομοιομορφία. Διάλεξε τι θες να είναι με κεφαλαία, πού να έχει κενά, bullet points και τελείες και εφάρμοσε την ίδια μορφή σε όλο το έντυπο. Αν έχεις και μια formal φωτογραφιούλα κοτσαρέ τη. Κακό δεν κάνει.
Αυτο εχω κανει, εγω ρωταγα για το κατι "παραπανω", αποψεις ανθρωπων που το HR ειναι η δουλεια τους (για αυτο ειπα για hints & tips
). Hobbies και λοιπες χαριτωμενιες (που εχει στο format του europass) να βαλω (εμ βεβαια, ειμαι ολοκληρωμενος ανθρωπας, με ενδιαφεροντα και ασχολιες
) ή να τα αφησω αυτα?Deleted User 1 έγραψε:Μέγα σφάλμα να μπαίνουν πρώτες οι σπουδές σε βιογραφικά ανθρώπων με πολυετή εμπειρία. Υποτίθεται πρώτα πρώτα πρέπει να μπαίνουν τα σημαντικότερα επιτεύγματά σου. Τι είναι σημαντικότερο, ότι τελειώσες ένα ριμαδοπανεπιστήμιο όπως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι ή ότι έχεις φέρει εις πέρας 1-2-100 projectαρες?
Και αμα δεν εχεις "projectαρες"? Ρε παιδι μου, τι project να εχεις σε 2 εταιριες με αυτοκινητα και μια οικογενειακη επιχειρηση χονδρεμποριου που ανελαβες οταν ηρθε ο καιρος? Εκανες τη δουλεια σου (στις πρωτες), ετρεχες το μαγαζι (στο δευτερο), ωραια, δεν ειναι κατι αξιο λογου.
Και αμα δεν εχεις "projectαρες"? Ρε παιδι μου, τι project να εχεις σε 2 εταιριες με αυτοκινητα και μια οικογενειακη επιχειρηση χονδρεμποριου που ανελαβες οταν ηρθε ο καιρος? Εκανες τη δουλεια σου (στις πρωτες), ετρεχες το μαγαζι (στο δευτερο), ωραια, δεν ειναι κατι αξιο λογου.
Χοχοχο (σαρδόνιο γέλιο)
Στις μεν εταιρείες με αυτοκίνητα επέκτεινες το πελατολόγιο σου ενώ προχώρησες στις x ενέργειες για να δεις τι ήθελε το υφιστάμενο πελατολόγιο σου και έκανες τις ψ ενέργειες για να το κρατήσεις πιστό.
Στη δε επιχείρηση χονδρεμπορίου έκανες το Α το οποίο μείωσε το κόστος της επιχείρησης κατά τόσο, έκανες το Β που αύξησε την κερδοφορία κατά τόσο, έφερες τα τάδε προϊόντα που διατήρησαν το τζίρο σε περίοδο που αυτός έπεφτε και έχανες πελάτες που θα ψώνιζαν και άλλα πράγματα.
Μπλα μπλα μπλα μπλα

Ζυμώνεις για 5-10' και αφήνεις το βιογραφικό να φουσκώσει.
αυτα θελουν να ακουσουν,αυτα θα πεις.