Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By socratesn
bibendum έγραψε:
socratesn έγραψε:
mirage έγραψε:Τι θεμα να εχει με τις αποσκευες; Θα προαγορασει την βαλιτσα που θα παει κατω θα την παραδωσει στο γκισε και τελος. .

Αυτο ανεφερα σαν προβλημα.Με την εννοια οτι ειναι απο τις πλεον ανελαστικες εταιριες στο θεμα αποσκευων.
Με καμια Aegean π.χ ισως να την παλευε και χωρις να πληρωσει το εξτρα 20€ ,στη Ryan αυτο απλα δε παιζει.
Αυτο :)

Εξακολουθώ να μην καταλαβαινω τι πρόβλημα υπαρχει με τις αποσκευες και την Ryan Air. Το ιδιο συστημα δεν γινεται και με την Aegean πχ; Το φτηνοτερο εισιτηριο πλεον δεν περιλαμβανει αποσκευες. :hmmm:

Τυπικα ,κανενα προφανως.Ο,τι πολιτικη ακολουθουν ολοι,ακολουθει και η Ryan Air.
Για τον Ελληνα ταξιδιωτη που την χρησιμοποιει αντι του ΚΤΕΛ (και δεν εξαιρω τον εαυτο μου απ'αυτο),υπάρχει ''προβλημα'' και βρισκεται στην 100% αυστηροτητα με το μεγεθος-κιλα.

Κατι τετοιο στην Aegean για παραδειγμα που εχω αρκετη εμπειρια,δε συμβαινει,δηλαδη πετας ανετα με 10 αντι για 8 κιλα και με σακο μεγαλυτερο απο την κλασσικη μικρη / μεσαια βαλιτσα.Δεν κρινω το ηθικο κομματι ή το αν κανεις δυσκολοτερη τη ζωη των συνεπιβατων σου(εδω μεσα νομιζω αλλωστε εχω παραπονεθει ακριβως γ αυτο).Λεω απλα πως καποια αλλη εταιρια ειναι πολυ ελαστικοτερη στο ιδιο θεμα,αρα η αυστηροτητα της Ryan μπορει να αποτελεσει καποιου ειδους προβλημα .Αυτο
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#104100 Στην Aegean εμένα εχουν πάρει τη χειραποσκευη απο το θάλαμο επιβατών δωρεάν!Και αυτο εχει συμβει 2-3 φορές.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
kostis20 έγραψε:Στην Aegean εμένα εχουν πάρει τη χειραποσκευη απο το θάλαμο επιβατών δωρεάν!Και αυτο εχει συμβει 2-3 φορές.

Το κανουν μαλλον οταν ειναι πολυς κοσμος με χειραποσκευες.
Σ εμενα οταν ετυχε αυτο τη ζυγισαν,αρα αν ημουν υπερβαρος μαλλον θα την πληρωνα,αν εισαι εντος οριων παντως βολευει πολυ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
kostis20 έγραψε:Στην Aegean εμένα εχουν πάρει τη χειραποσκευη απο το θάλαμο επιβατών δωρεάν!Και αυτο εχει συμβει 2-3 φορές.

Ναι γιατι ηταν γεματο το αεροπλανο και ειχε πολλους επιβατες με χειραποσκευες. Και η Ryanair το κανει αυτο.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#104120 Eπειδή υπάρχει ενδεχόμενο προσεχώς να πετάξω με Ryanair , μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με ακρίβεια, τι επιτρέπεται να μεταφέρεις?
Πχ : 1 χειραποσκευή δωρεάν (3-4 κιλά) και βαλίτσα 15 κιλά (γνωστό-ως προπληρωμένη) . Διαστάσεις συγκεκριμένες (πχ : χειραποσκευή 20Χ30Χ30 εκ και βαλίτσα 30Χ40Χ60εκ ) κλπ ?
Τίποτε απο αυτά που γράφω, το ένα εκ των 2, άπαντα τα ανωτέρω , κλπ? :help:
Παράκληση : Σίγουρες απαντήσεις . Eτσι μας είπε ο γείτονας κι ο ξάδελφος, δεν μετράνε !!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
mirage έγραψε:

Ναι γιατι ηταν γεματο το αεροπλανο και ειχε πολλους επιβατες με χειραποσκευες. Και η Ryanair το κανει αυτο.

Γύρω στις 90 χειραποσκευες νομίζω και μετά βάζουν κάτω.
Edit : Όντως 90 το επιβεβαιώνει η εικόνα παρακάτω.

dimitrisB έγραψε:Eπειδή υπάρχει ενδεχόμενο προσεχώς να πετάξω με Ryanair , μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με ακρίβεια, τι επιτρέπεται να μεταφέρεις?
Πχ : 1 χειραποσκευή δωρεάν (3-4 κιλά) και βαλίτσα 15 κιλά (γνωστό-ως προπληρωμένη) . Διαστάσεις συγκεκριμένες (πχ : χειραποσκευή 20Χ30Χ30 εκ και βαλίτσα 30Χ40Χ60εκ ) κλπ ?
Τίποτε απο αυτά που γράφω, το ένα εκ των 2, άπαντα τα ανωτέρω , κλπ? :help:
Παράκληση : Σίγουρες απαντήσεις . Eτσι μας είπε ο γείτονας κι ο ξάδελφος, δεν μετράνε !!! :lol:

One cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms may be carried per passenger*.

Via
Εικόνα

Μπορείς να προαγοράσεις μαζί με το εισητήριο σου έξτρα βαλίτσα 15 ή 20 kg ή συνδυασμό αυτών με αντίστοιχη χρέωση ανάλογα high-low season και πτήση. Μέσα από το site της ryanair κάνε μια αναζήτηση,επέλεξε πτήσεις και στην δεύτερη σελίδα που συμπληρώνεις όνομα επιβάτη ,δίνει επιλογή για προαγορά βαλίτσας και αναφέρει συνδυασμούς κιλών-τιμής.
https://www.ryanair.com/en/fees/
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#104148 Ευχαριστώ Ιάσωνα. :thumbsup:
Ανακεφαλαιώνω : 1 χειραποσκευή 10κιλη ("cabin baggage") με τις διαστάσεις του quote/link σου και 1 μικρή για τα πχ : χαρτιά σου και ως "checked baggage" μιά βαλίτσα 15κιλη .
Not bad at all ! :)
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#104164 Επιπλέον πληροφορία,τουλάχιστον εδώ (κέντρο Θεσνίκης) οι cabin baggage με διαστάσεις Ryanair παίζουν γύρω στα 30 ευρώ.

In other news,για το δικό μου ταξίδι(Θεσνικη-Κρακοβία) θα αποφύγω την ryan γιατί τελικά κόστος Ryan+έξτρα βαλίτσα+Modlin-Krakow > άλλες εταιρίες ATH-KRK . Τον αναφέρω γιατί το είχα κάνει θέμα πριν μέρες :oops:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#104196 http://www.wideroe.no/en/tickets/explore-norway-ticket

The Explore Norway Ticket is valid for unlimited travel in Norway for 2 weeks

Βαρκάρης ακούει; :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
socratesn έγραψε:
bibendum έγραψε:
socratesn έγραψε:
mirage έγραψε:Τι θεμα να εχει με τις αποσκευες; Θα προαγορασει την βαλιτσα που θα παει κατω θα την παραδωσει στο γκισε και τελος. .

Αυτο ανεφερα σαν προβλημα.Με την εννοια οτι ειναι απο τις πλεον ανελαστικες εταιριες στο θεμα αποσκευων.
Με καμια Aegean π.χ ισως να την παλευε και χωρις να πληρωσει το εξτρα 20€ ,στη Ryan αυτο απλα δε παιζει.
Αυτο :)

Εξακολουθώ να μην καταλαβαινω τι πρόβλημα υπαρχει με τις αποσκευες και την Ryan Air. Το ιδιο συστημα δεν γινεται και με την Aegean πχ; Το φτηνοτερο εισιτηριο πλεον δεν περιλαμβανει αποσκευες. :hmmm:

Τυπικα ,κανενα προφανως.Ο,τι πολιτικη ακολουθουν ολοι,ακολουθει και η Ryan Air.
Για τον Ελληνα ταξιδιωτη που την χρησιμοποιει αντι του ΚΤΕΛ (και δεν εξαιρω τον εαυτο μου απ'αυτο),υπάρχει ''προβλημα'' και βρισκεται στην 100% αυστηροτητα με το μεγεθος-κιλα.

Κατι τετοιο στην Aegean για παραδειγμα που εχω αρκετη εμπειρια,δε συμβαινει,δηλαδη πετας ανετα με 10 αντι για 8 κιλα και με σακο μεγαλυτερο απο την κλασσικη μικρη / μεσαια βαλιτσα.Δεν κρινω το ηθικο κομματι ή το αν κανεις δυσκολοτερη τη ζωη των συνεπιβατων σου(εδω μεσα νομιζω αλλωστε εχω παραπονεθει ακριβως γ αυτο).Λεω απλα πως καποια αλλη εταιρια ειναι πολυ ελαστικοτερη στο ιδιο θεμα,αρα η αυστηροτητα της Ryan μπορει να αποτελεσει καποιου ειδους προβλημα .Αυτο

Οκ. Απλα οι μισοι μιλουσαμε για βαλιτσα και εσυ τωρα λες για χειραποσκευη.

Παρ ολ αυτα και στην Aegean, μου την εχουν ζυγισει την χειραποσκευη καποιες φορες και αντιστοιχα στην ρυαν αιρ εχω δει τουριστες με τις τεραστιες τσαντες ωμου να τις εχουν πανω σαν χειραποσκευη.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Zorz έγραψε:http://www.wideroe.no/en/tickets/explore-norway-ticket

The Explore Norway Ticket is valid for unlimited travel in Norway for 2 weeks

Βαρκάρης ακούει; :iconcool:

Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει μεγαλύτερο fail από το να γυρίσεις τη Νορβηγία με αεροπλάνο. Χάνεις το ομορφότερο τοπίο του κόσμου και επισκέπτεσαι ένα μάτσο αδιάφορες πόλεις και χωριά
Άβαταρ μέλους
By socratesn
bibendum έγραψε:
Οκ. Απλα οι μισοι μιλουσαμε για βαλιτσα και εσυ τωρα λες για χειραποσκευη.

Παρ ολ αυτα και στην Aegean, μου την εχουν ζυγισει την χειραποσκευη καποιες φορες και αντιστοιχα στην ρυαν αιρ εχω δει τουριστες με τις τεραστιες τσαντες ωμου να τις εχουν πανω σαν χειραποσκευη.

Μy bad,δε το διευκρινησα οτι εξαρχης μιλουσα για την περιπτωση να γλιτωσει το 20€ της βαλιτσας.

Τι να πω,ισως ειναι αναλογα πως θα τυχει ο ελεγχος και το ζυγισμα της χειραποσκευης.. :)
Άβαταρ μέλους
By gianik
#106039 Βάζω ενα μικρο δημοψήφισμα κ ακούω γνώμες...
Μόναχο ή Αμστερνταμ ;;
Δεδομένα:

1. Εποχή ταξιδιού -----> μέσα Δεκέμβρη.
2 . Μας αρέσει το στυλ "γιορτινη αγορά, στολισμένες πλατείες κ.λ.π"..
3. Θα έχω κ τον μικρο μαζί (αρα να έχει κ τπτ να δει κ αυτός , κάνα μουσείο οχημάτων ή παιχνιδιων ή κάτι τέτοιο..)
4 . Σήμερα βρίσκω τιμή 130 € με lufthansa με βαλίτσα για Μόναχο και 150€ με KLM για Αμστερνταμ.
5. Διαμονή 4 νύχτες.

Υ.γ
Corto ευχαριστώ για τα π.μ..
Drifter αναμενω...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#106053 με βάση όλα τα παραπάνω Μόναχο

< with smoke signals cause New tapatalk sucks