dimviii έγραψε:και ομως dimik συμβαινει,και δεν μιλαω για καποιες λιγοστες εξαιρεσεις.
Προφανώς ούτε και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Γιατί σε επιχείρηση με τζίρο 8 μύρια που εργαζόμουν το 2008-2010 πωλητής δεν έβλεπε ούτε με το κιάλι τόσα και γύριζε και όλη την Ελλάδα, πόσο μάλλον σήμερα μετά απο 5 χρόνια κρίσης.
dimviii έγραψε:για τις συγκεκριμενες που ξερω βρισκονται αναμεσα στα 2-20 μυρια ετησιως.Δεν μιλαμε για ολους τους πωλητες,αλλα για αυτους που βρισκονται εντος στοχων,μαζι με τα μπονους δλδ,η για καποιους που δεν εχουν μπονους αλλα παιρνουν προμηθεια επι των εισπραξεων.
Ναι ρε συ το καταλαβαίνω, αλλά για να παίρνεις μπόνους πρέπει να πουλάς, κι αν στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν τόσες πωλήσεις ώστε πολλές εταιρείες να δίνουν σε πολλούς πωλητές τέτοιους μισθούς-μπόνους ή προμήθειες τότε κάτι δεν πάει καλά. Εγώ διαβάζω κι εδω μέσα και γενικά ότι έχει στεγνώσει η αγορά, δεν κινείται τίποτα, δεν υπάρχει ρευστό κλπ.
Η επιχείρηση που ανέφερα έπεσε στα 2,4-3 μύρια τις τελευταίες χρονιές και δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι πόσα παίρνει ο μοναδικός πωλητής που απέμεινε.
Πιστεύω έλυσα όλες σου τις απορίες.
Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η 'αριστερά'...
dimik έγραψε:
Ναι ρε συ το καταλαβαίνω, αλλά για να παίρνεις μπόνους πρέπει να πουλάς, κι αν στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν τόσες πωλήσεις ώστε πολλές εταιρείες να δίνουν σε πολλούς πωλητές τέτοιους μισθούς-μπόνους ή προμήθειες τότε κάτι δεν πάει καλά. Εγώ διαβάζω κι εδω μέσα και γενικά ότι έχει στεγνώσει η αγορά, δεν κινείται τίποτα, δεν υπάρχει ρευστό κλπ.
υπαρχουν και εταιριες που εχουν αναδιαρθρωσει τους στοχους τους σε ρεαλιστικα επιπεδα για την κριση.Υπαρχουν και αυτοι που δεν δουλευουν με στοχους αλλα με προμηθεια(εγω πχ)
dimik έγραψε:Η επιχείρηση που ανέφερα έπεσε στα 2,4-3 μύρια τις τελευταίες χρονιές και δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι πόσα παίρνει ο μοναδικός πωλητής που απέμεινε.
οι περισσοτερες ειναι ετσι οπως τα λες.Απλα υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις αναλογα με τον κλαδο(ποσο εχει πληγει ο κλαδος) και με την εταιρια(αναδιαρθρωση στοχων σε χαμηλα επιπεδα)
dimviii έγραψε:dimik έγραψε:
υπαρχουν και εταιριες που εχουν αναδιαρθρωσει τους στοχους τους σε ρεαλιστικα επιπεδα για την κριση.Υπαρχουν και αυτοι που δεν δουλευουν με στοχους αλλα με προμηθεια(εγω πχ)dimik έγραψε:Η επιχείρηση που ανέφερα έπεσε στα 2,4-3 μύρια τις τελευταίες χρονιές και δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι πόσα παίρνει ο μοναδικός πωλητής που απέμεινε.
οι περισσοτερες ειναι ετσι οπως τα λες.Απλα υπαρχουν μεγαλες διακυμανσεις αναλογα με τον κλαδο(ποσο εχει πληγει ο κλαδος) και με την εταιρια(αναδιαρθρωση στοχων σε χαμηλα επιπεδα)
Λογικά αυτά που λες, αλλά όταν αναδιαρθρώνεις στόχους σημαίνει ότι πρέπει να αναδιαρθρώσεις και λειτουργικά έξοδα, σημαντικό κομμάτι των οποίων είναι η μισθοδοσία, αν παίρνουν τώρα 1500+ πόσα έπαιρναν δηλαδή τις καλές εποχές?
funkyreverend έγραψε:Θα πρότεινα σε όσους είναι βόρεια από τον Σείριο (και νότια από τις Άλπεις) να μην παρακολουθούν το θέμα.
κακοπροαιρετος
dimik έγραψε:
Λογικά αυτά που λες, αλλά όταν αναδιαρθρώνεις στόχους σημαίνει ότι πρέπει να αναδιαρθρώσεις και λειτουργικά έξοδα, σημαντικό κομμάτι των οποίων είναι η μισθοδοσία, αν παίρνουν τώρα 1500+ πόσα έπαιρναν δηλαδή τις καλές εποχές?
ο μισθος των πωλητων δεν ειναι στα 1500 dimik.
ο μισθος ειναι στα 800-1200,πιανωντας τους νεους χαμηλωμενους στοχους σε συγκριση με 2-3-5 ετη πισω,μπορουν και παιρνουν το μπονους.Ιδιο μισθο εχουν,ιδιο μπονους παιρνουν οπως πριν.Σαφως υπαρχουν και περπτωσεις που τους χαμηλωσαν τον μισθο,αλλα δεν μιλαμε για μεγαλες μειωσεις μιας και δεν ειχαν υψηλο μισθο.
dimviii έγραψε:........αναδιαρθρωση στοχων........
Τι σημαίνει "αναδιάρθρωση στόχων";
Ειδικά αυτό το "αναδιαρθρωση στοχων σε χαμηλα επιπεδα" με έχει μπερδέψει πολύ.
Δύσκολο είναι να ξεχάσεις το μέλλον που είχες φανταστεί.
Deleted User 1 έγραψε:Δεν είναι θέμα γούστου. Είναι θέμα τι πληρώνει η αγορά γι' αυτή τη θέση. Αν ανατρέξεις σε 1-2 έρευνες αποδοχών (2013-2014) θα δεις ότι το median της θέσης είναι κοντά στα 1.500€. Στο Βασιλόπουλο, λοιπόν, των 3.5δις τζίρου και των 11.500 εργαζομένων περιμένεις αυτά. Σε μία μικρότερη επιχείρηση και 1.200€ θα ήταν αποδεκτά.
Από την περιγραφή ψαχνουν καποιον με εμπηρεια σε συμβουλευτικη και MSc πτυχιο. Πιστευω γυρω στα 2500 καθαρα θα προσφερουν.
Deleted User 1 έγραψε:Nikos! έγραψε:
Μεικτά ή καθαρά εννοείς?
Γενικώς ο Βασιλόπουλος πάντως, δε πληρώνει και πολύ καλά οπότε μάλλον στα 1.600 μεικτά θα έπαιζε, στη καλύτερη.
Μικτά πάντα. Έχεις εμπειρία απο Βασιλό? Για πες. Εγώ απ' όπου το χω ψάξει γενικώς μόνο καλό feedback πήρα.
1500 μικτα? εδώ γελαμε...
GTS έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Δεν είναι θέμα γούστου. Είναι θέμα τι πληρώνει η αγορά γι' αυτή τη θέση. Αν ανατρέξεις σε 1-2 έρευνες αποδοχών (2013-2014) θα δεις ότι το median της θέσης είναι κοντά στα 1.500€. Στο Βασιλόπουλο, λοιπόν, των 3.5δις τζίρου και των 11.500 εργαζομένων περιμένεις αυτά. Σε μία μικρότερη επιχείρηση και 1.200€ θα ήταν αποδεκτά.
Από την περιγραφή ψαχνουν καποιον με εμπηρεια σε συμβουλευτικη και MSc πτυχιο. Πιστευω γυρω στα 2500 καθαρα θα προσφερουν.
Στον Βασιλόπουλο όλα αυτά ή στην Goldman Sachs?
GTS έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Nikos! έγραψε:
Μεικτά ή καθαρά εννοείς?
Γενικώς ο Βασιλόπουλος πάντως, δε πληρώνει και πολύ καλά οπότε μάλλον στα 1.600 μεικτά θα έπαιζε, στη καλύτερη.
Μικτά πάντα. Έχεις εμπειρία απο Βασιλό? Για πες. Εγώ απ' όπου το χω ψάξει γενικώς μόνο καλό feedback πήρα.
1500 μικτα? εδώ γελαμε...
Τι είναι, πολλά ή λίγα?
Sent from a mobile device