Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#97498 Νταξει το δισκοφρενο ειναι καλυτερο.
Xenos πισω στο v brake αλλαξε τα τακουνια με πιο ποιοτικα . Τα εργοστασιακα λογικα θα ειναι ξερα.
Προσεξε το αυτο !
Άβαταρ μέλους
By xeno
#97528 θα πω στον ποδηλατά να τα αλλάξει μόλις έρθει το ποδήλατο. Thanks
(σε μένα το δισκόφρενο μάλλον θα έκανε τεράστιαδιαφορά, μιας και βολτάρω ακόμη με το motobecane και το peugeot (30ετιας σχεδόν) με τα φρένα εκείνης της εποχής. Ίσως είναι καιρός να πάρω κι εγώ κάτι φρέσκο.)
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#97586 Αστα xeno! :(
Θελω κι εγω καινουριο ποδηλατο και μια 500ρα για κατι καλο .Αντε καμια προσφορα απο φιλο με καταστημα ποδηλατων με 350 το λιγοτερο. Θελω και να κανω το φιατ 700 αλογα απο την αλλη! :(
Τρελος . Τι περιμενεις! :(
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#102781 Έχουμε ιδέες για καλούτσικο&φτηνούτσικο πίσω φως; Ιδίως αν υπάρχει κάτι που να ασφαλίζει με κάποιο τρόπο ώστε η κλοπή να απαιτεί εργαλεία...

Dimsabas ακούει; :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#102782 Τι το θες να ασφαλίζει; Όλα αυτά συνήθως εφαρμόζουν συρταρωτα σε μια βαση που μπαίνει στο παλουκοσελο. Όταν το σταθμευεις κλικ βγαζεις το φωτακι κ το χεις πανω σου. Ασε που δεν νομιζω να υπάρχει κ φωτακι που να ασφαλίζει όπως το περιγραφεις. Μπες στο ebay , υπαρχουν χιλιαδες κινέζικα , πάρε ενα δυνατό , με 5-6€ θα βρεις.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#102794 Γενικά μαζεύω τα πάντα απ' το ποδήλατο όταν το σταθμεύω, αλλά το πίσω φωτάκι λόγω της ευτελούς αξίας του (1-2€ από ebay) το άφηνα πάνω...στα 3,5 χρόνια μου το έχουν κλέψει δύο φορές.
Πριν χρόνια είχα βρει κάτι με αντικλεπτικό σύστημα, αλλά κόστιζε πάνω από 100 € το σετ πίσω-μπρος, που πραγματικά δεν έχει νόημα, οπότε αναρωτήθηκα μήπως έχει βγει καμιά αντίστοιχη φτηνή κινεζιά.
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#107962 Για υπολογισμό ανηφόρα κατηφορα υπάρχει εφαρμογή για android? Θέλω να σχεδιάσω διαδρομή κ να υπολογίσω το με περιμένει.... Αλλιώς άλλη λύση πρόγραμμα.... Κάτι σε garmin ψάχνω... δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#108172 ντεκουκ, για αντροϊντ δεν ξερω αλλα για την περιπτωση που σου φανει χρησιμο αφηνω αυτο: cycleroute.org

-----------------------

ερωτηση: απο ποδηλατά ακουσα πως πρεπει να αποφευγουμε το wd40 για την λιπανση της αλυσιδας και να προτιμαμε λαδι μηχανης (?).
τι χρησιμοποιατε εσεις;
Άβαταρ μέλους
By rocsta
egobrain έγραψε:ερωτηση: απο ποδηλατά ακουσα πως πρεπει να αποφευγουμε το wd40 για την λιπανση της αλυσιδας και να προτιμαμε λαδι μηχανης (?).
τι χρησιμοποιατε εσεις;

Kαι τα δύο είναι προς αποφυγή, όπως και το ελαιόλαδο. Τα στυλ wd40 ΔΕΝ τόσο λιπαντικά, όσο διαλύτες και εξατμίζονται γρήγορα, ενώ τα λιπαντικά ΜΕΚ περιέχουν καθαριστικά για κατάλοιπα καύσης που και πάλι δεν κάνουν.
Για τις αλυσίδες ποδηλάτων υπάρχουν πιο ειδικά λιπαντικά (όχι ακριβά).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#108669 Παιδες τα φωτα σας!
Χρειαζομαι σαμπρελες και λαστιχα 26αρια για το ποδηλατο της συζυγου. Μαγαζι φυσικο η ηλεκτρονικο αξιοπιστο με καλες τιμες ξερουμε ;;
Στην δουλεια ειμαι κοντα στον Φρειδερικο, απο οπου ειχα παρει το IDEAL ZIC-ZAG που εχω. Εχει καλες τιμες αυτος ;;
Επισης καλο κιτ με μπαλωματα πιο ειναι;;
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#108684 Δεν αξίζει το κιτ μπαλωματος. Ούτε χρηματικά ούτε σε κόπο.

Προσωπικά σε 26 έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος με kenda ελαστικά γύρω στα 20κατι το ζευγάρι και σαμπρελες continental 6 ευρώ /τμχ.

Ψάξε σε chain reaction cycles, bike discount για προσφορές σε ελαστικά ειδικά αν θέλεις να το κάνεις μόνος σου. Αλλιώς κάνε μια βόλτα στα γύρω ποδηλαταδικα και ρωτα. :)

Sent via mobile
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#109111 +1 στα λάστιχα. Σαμπρέλες πάντα έπαιρνα όποιες είχε το ποδηλατάδικο στα 3€/τεμάχιο, δεν είχα θέμα ποτέ. Τα μπαλώματα συνήθως έχουν 2€ το κιτ (εχει 8 μπαλώματα μέσα) αλλά δεν θα σου κάθεται πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.