Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#99912 Από τα efficientgrip performance δεν έχω παράπονο μέχρι τώρα.
Βέβαια τα έχουμε σε Sirion και Corolla.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#99967 Πουντοτζιτα :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By efthymis
elvet έγραψε:@ Efthymis: Ευχαριστώ για τις προτάσεις, αξιόπιστο (και θετικό) feedback από κάτοχο έχω μόνο για τα Uniroyal. Τώρα που πέρασε η εποχή των Potenza (Παρεμπιπτόντως τα Potenza RE720 φορούσε μέχρι πέρσυ), σε ποιά εποχή βρισκόμαστε;
Εγώ θα ήθελα περισσότερο τα Yokohama S-drive S01, εάν βγαίνουν ακόμα (μη βρω του..2013)

Βρε συ Ελβετ, στο αρχικο ποστ κανεις λογο για "μαλακο" λαστιχο και τωρα για S-drive?? Ναι απο τα πιο σπορ για τη διασταση σου ειναι, αλλα εγω τουλαχιστον θα τα θεωρουσα "σκληρα". Τελοσπαντων, κοιτα και τα vredestein μηπως σε καλυπτουν, στη διασταση αυτη παντως οι επιλογες ειναι περιορισμενες.. Αν πας σε 15αρα βρισκεις και bridge, ομως εγω τουλαχιστον δεν θα το εκανα :)
Άβαταρ μέλους
By elvet
efthymis έγραψε:
elvet έγραψε:@ Efthymis: Ευχαριστώ για τις προτάσεις, αξιόπιστο (και θετικό) feedback από κάτοχο έχω μόνο για τα Uniroyal. Τώρα που πέρασε η εποχή των Potenza (Παρεμπιπτόντως τα Potenza RE720 φορούσε μέχρι πέρσυ), σε ποιά εποχή βρισκόμαστε;
Εγώ θα ήθελα περισσότερο τα Yokohama S-drive S01, εάν βγαίνουν ακόμα (μη βρω του..2013)

Βρε συ Ελβετ, στο αρχικο ποστ κανεις λογο για "μαλακο" λαστιχο και τωρα για S-drive?? Ναι απο τα πιο σπορ για τη διασταση σου ειναι, αλλα εγω τουλαχιστον θα τα θεωρουσα "σκληρα". Τελοσπαντων, κοιτα και τα vredestein μηπως σε καλυπτουν, στη διασταση αυτη παντως οι επιλογες ειναι περιορισμενες.. Αν πας σε 15αρα βρισκεις και bridge, ομως εγω τουλαχιστον δεν θα το εκανα :)

Ίσως να μην το είπα καλά :s_sorry ,θέλω ως μαλακό, μαλακή γόμα, δηλαδή δείκτη φθοράς Ε, F ή/ και G. Ολα τα "οικονομικά"/ ενεργειακά είναι σκληρότερα με δείκτη A,B.
To πρόβλημα με αυτή τη διάσταση είναι οτι οι επιλογές είναι πολύ λίγες και σε λίγο καιρό σχεδόν αναγκαστικές. Στις 15" υπάρχουν πολλές εταιρίες, αλλά δεν το σκέφτομαι για πολλούς λόγους.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#100378 Το S-Drive είναι πολύ καλό σπορ λάστιχο αλλά δεν ξέρω αν το Ραλλάκι μπορεί να το ζεστάνει σωστά λόγω βάρους και δύναμης.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
REALZEUS έγραψε:Το S-Drive είναι πολύ καλό σπορ λάστιχο αλλά δεν ξέρω αν το Ραλλάκι μπορεί να το ζεστάνει σωστά λόγω βάρους και δύναμης.

Τα λαστιχα αλλαζουν ιδιοτητες και κατασκευη απο διασταση σε διασταση... Για 14αρα μιλαμε... Δε περιμενει κανεις σε αυτοκινητο που φοραει 14αρες να χει 250 αλογα για να ζεσταινει τα λαστιχα.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Orestis.D έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Το S-Drive είναι πολύ καλό σπορ λάστιχο αλλά δεν ξέρω αν το Ραλλάκι μπορεί να το ζεστάνει σωστά λόγω βάρους και δύναμης.

Τα λαστιχα αλλαζουν ιδιοτητες και κατασκευη απο διασταση σε διασταση... Για 14αρα μιλαμε... Δε περιμενει κανεις σε αυτοκινητο που φοραει 14αρες να χει 250 αλογα για να ζεσταινει τα λαστιχα.

....τί λες ρε φίλε!; Ε δε σε πιστεύω! :lol:
Άβαταρ μέλους
By timkoul
elvet έγραψε:
efthymis έγραψε:

Ίσως να μην το είπα καλά :s_sorry ,θέλω ως μαλακό, μαλακή γόμα, δηλαδή δείκτη φθοράς Ε, F ή/ και G. Ολα τα "οικονομικά"/ ενεργειακά είναι σκληρότερα με δείκτη A,B.
To πρόβλημα με αυτή τη διάσταση είναι οτι οι επιλογές είναι πολύ λίγες και σε λίγο καιρό σχεδόν αναγκαστικές. Στις 15" υπάρχουν πολλές εταιρίες, αλλά δεν το σκέφτομαι για πολλούς λόγους.

Ποιους λόγους αν επιτρέπεται?
Άβαταρ μέλους
By elvet
timkoul έγραψε:
elvet έγραψε:
efthymis έγραψε:

Ποιους λόγους αν επιτρέπεται?

Δεν έχω 15άρες, άρα πρέπει ν' αγοραστούν (αντίθετα έχω 2 4άδες γνήσιες 14άρες).
Το αυτοκίνητο κινείται καθημερινά από τη σύζυγο από και προς τη δουλειά και θα ήθελα να παραμείνει λειτουργικό και "κανονικό" για αρκετό διάστημα ακόμα. Υπολογίζω με τα θερινά λάστιχα να κάνει 25Κ χλμ τα επόμενα 4 χρόνια. Με 15άρα το προφίλ θα γίνει ακόμα χαμηλότερο (45) και το αυτοκίνητο ακόμα πιο σκληρό και κουραστικό, ενώ μετά από 12 χρόνια τα χαμηλότερα λάστιχα θα καταπονήσουν επιπλέον το πλαίσιο. Γενικά προτιμώ να μείνει σε "μαμά" κατάσταση και η αλλαγή ζαντών δεν είναι σε αυτή τη λογική. Σε τελική ανάλυση ίσως αλλάζω πιο συχνά πιο μέτρια λάστιχα.
Άβαταρ μέλους
By timkoul
#102628 Οκ αν χρησιμοποιειται απο τη συζυγο για πηγαινε ελα στη δουλεια, δεν διαφωνω μαζι σου. Απλα με 15αρες αλλαζει σημαντικα, κατα την γνωμη μου, προς το καλυτερο.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#102666 Μόλις πέρασα απο τον Φωκά στην Καλαμακίου , για την octy , μου πρότεινε τα michelin saver plus με 308€ κ μετά τα conti με 300, δεν συγκρίνονται όμως λέει για 8€ κλάσεις ανώτερα τα πρωτα..
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#102668 giannik παρε μια τιμη και απο τον Χοιμε στην Θησεως στη Καλλιθεα :)
Άβαταρ μέλους
By gianik
#102691 Τον έχω υπ όψιν dim ευχαριστώ , αν κ δεν έχουν πολλές διάφορες οι τιμες τους..