Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
#95550 Είναι κάποιοι επιπλέον αριθμοί πλαισίου.
Συνολικά 540 Clio/Captur.
Άβαταρ μέλους
By Govus
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
#102773 Η Renault έφερε πλήρη γκάμα επαγγελματικών στην Ελλάδα:
* Clio επαγγελματικό
* Kangoo (κανονικό και maxi)
* νέο Trafic
* Master (κλειστό, καρότσα και chassis)
Άβαταρ μέλους
By Mark
#110532 Από την προηγούμενη βδομάδα είχαμε συντήρηση και ψιλοαποκατάσταση για το Clio μιας και θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο τους επόμενους μήνες.

Το πήγα αρχικά συνεργείο για να αλλάξω λάδια, αλλά για να μου κοιτάξουν κάτι περίεργους θορύβους με μεταλλική χροιά,που παρατηρούσα μόνο σε δρόμο με πολλή ησυχία, και που είχα την εντύπωση πως προέρχονταν από τα φρένα (κυρίως επειδή με τσίμπημα του χειρόφρενου σταματούσαν). Τελικά μου είπε ο μηχανικός πως ήθελε τακάκια μπρος πίσω, και ειδικά τα πίσω που μου είχαν αλλάξει παλιότερα ήταν πολύ σκληρά και ακουμπούσαν και τη δισκόπλακα φθείροντάς την. Είχε ακόμη ψωμί όμως η τελευταία και τη γλυτώσαμε. 160€ φύγανε εκεί. Δεν περισσεύανε, αλλά τελικά καλώς ξοδευτήκανε. Το φρένο έγινε αγνώριστο και σε αίσθηση, αλλά επίσης σταματήσανε να σφυρίζουν που μου είχανε σπάσει τα νεύρα.

Μετά είχα 2 "ζημιές" στο εσωτερικό. Στο κάθισμα του οδηγού είχε σκιστεί εντελώς η ραφή στο σημείο που κάθεσαι. Επίσης είχε σκιστεί το δέρμα από το λεβιέ ταχυτήτων. Πήγα λοιπόν σε ένα μάστορα που φτιάχνει ταπετσαρίες εδώ στη γειτονιά μου. Αρχικά μου είπε 40€(έπρεπε να βγει η το κάλυμμα/ταπετσαρία για να ραφτεί σε μηχανή) για το κάθισμα και 20€ για το λεβιέ. Το πήγα πρώτα για το κάθισμα, όπου διαπιστώσαμε πως έχει κάτσει εντελώς το πάνω μέρος του δεξιά εκεί όπου ακουμπάει η πλάτη και βρίσκει σίδερο έτσι και ακουμπήσεις. Μου το έφτιαξε μια χαρά και το ενίσχυσε εκεί που είχε πρόβλημα με άλλα 10€ από ότι μου είχε πει αρχικά. Αφήσαμε το λεβιέ για αργότερα γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε πως βγαίνει. Αφού μίλησα με ένα φίλο που έχει και αυτός Clio 3 που του έχει αλλάξει τα φώτα και ξέρει τα πάντα σχεδόν για το μοντέλο αυτό, τον αφαίρεσα εχθές και σήμερα μου τον έφτιαξε περνώντας καινούριο δέρμα. Νομίζω μια χαρά τον έκανε. :)
Εικόνα
Και η τιμή όσο είχαμε πει.

Πριν 2 χρόνια είχα αλλάξει και το τιμόνι που είχε ξεφτύσει εντελώς με ένα καινούριο που το είχα βρει 50€. Δυστυχώς έχει αρχίσει και αυτό και χαλάει. Αλλά τώρα που βρήκα άνθρωπο να κάνει τέτοιες δουλειές, κάποια στιγμή με βλέπω να πηγαίνω το παλιό να μου το ντύσει από την αρχή με δέρμα και να το τοποθετήσω όποτε χαλάσει εντελώς αυτό που έχω πάνω.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#110534 Κι εγώ εχω το "δέρμα" στο κάθισμα του οδηγού να φτιάξω στο πλαϊνο τη μερια της πορτας το οποίο εχει γινει φυτίλια.
Το τιμόνι εχει μικροφθορες αλλα κρατιέται ακόμα. (με κρέμες συνέχεια κτλ)
Δράμα παντως τα δέρματα στην τελευταια γενιά Ρενώ. Τραγικά εντελώς
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#110542 Η ποιότητα του εσωτερικού είναι θεμα σε πολλά σημεία,όχι μόνο στο δέρμα
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#110598 Νταξ στο δικό μου εκεί εντοπίζεται και μόνο. Όλο το υπόλοιπο εσωτερικό 5 χρόνια μετά είναι σαν καινούριο. Στο Clio 4 δεν ξέρω τι γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#110695 Αρκετοί τριγμοί απο καινούριο και από διάφορα σημεια,ιδίως από κολώνες και από την πίσω πόρτα.Να μην σχολιάσω άλλα θεματά σχεδίασης όπως τς τραγικά φρένα
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
#111388 Πολλά δεν είναι 160 euro για τακάκια? Σε εξουσιοδοτημένο ή εξω?
Άβαταρ μέλους
By Mark
#111414 Αν εννοείς για μένα, 160 έδωσα σύνολο για όλα. Σε εξειδικευμένο συνεργείο. Ίσως να γινόταν κάπου αλλού λίγο φθηνότερα αλλά το είχα πάει ήδη για λάδια και του είπα να το ελέγξει για τους θορύβους που έκανε, με ενημέρωσε πως θέλει και τακάκια και σύνολο θα πάει τόσο και είπα οκ.

Παλιότερα είχα αγοράσει πίσω τακάκια μόνος μου 30€. Άλλα 30-40€ δεν θα έχουν τα μπροστά; 50 πες έχουν τα λάδια. 25-30€ μου είχε πάρει σε εξειδικευμένο συνεργείο φρένων για να βάλει τα πίσω γιατί είχαν πολύ δουλειά συγκριτικά με τα μπροστά. Σύνολο δεν απέχει πολύ από όσο μου βγήκε.

< Z μου
Άβαταρ μέλους
By SamatistaS
#111927 Nόμιζα 160 μόνο τακάκια.

Η ελληνική ιστοσελίδα της Renault βλέπω δέχτηκε facelift.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#112908 Λίγο τα φώτα σας σας παρακαλώ.
Το αμάξι μιζάρει κανονικά, παιρνει μπροστα κανονικά αλλα αφου πάρει κάνει ένα απαλό θρόισμα (σαν φρρρρρ ακουγεται) για 1 σεκ αφου πάρει μπροστά το οποίο δεν έκανε.
Τι στο καλό μπορεί να ναι αυτό (γρανάζι μεταβλητού που αρχίζει να μας εγκαταλείπει μου μπηκε εμένα στο μυαλό) :sorry:
Άβαταρ μέλους
By edmond
Orestisren έγραψε:Λίγο τα φώτα σας σας παρακαλώ.
Το αμάξι μιζάρει κανονικά, παιρνει μπροστα κανονικά αλλα αφου πάρει κάνει ένα απαλό θρόισμα (σαν φρρρρρ ακουγεται) για 1 σεκ αφου πάρει μπροστά το οποίο δεν έκανε.
Τι στο καλό μπορεί να ναι αυτό (γρανάζι μεταβλητού που αρχίζει να μας εγκαταλείπει μου μπηκε εμένα στο μυαλό) :sorry:

μήπως η μίζα συνεχιζει να παίρνει μερικές στροφές ακόμα μετα το μιζαρισμα και εσυ το αντιλαμβάνεσαι σαν σφύριγμα-θρόισμα?
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#113027 Edmond το σκέφτηκα κι αυτό αλλα μου φαίνεται ακουγεται μπροστά δεξιά ο ήχος. Η μίζα ειναι ακριβώς μπροστα απο τον οδηγό. Θα πάω συνεργείο αύριο πρωί πιθανά να το τσεκάρω.